Epson: Επίσημη παρουσίαση των EH-TW9000 και ΕΗ-R4000 στο The Mall Athens τον Γενάρη

Απάντηση: Re: Epson: Επίσημη παρουσίαση των EH-TW9000 και ΕΗ-R4000 στο The Mall Athen

να σημειωσω κι εγω οτι ο επσον ειναι κατασκευασμενος στην κινα κατι που δε μου αρεσε σε σχεση με τον σανυο που ειχα και ηταν ιαπωνικος
επειση εχω και το πανασονικ 110 και το οππο 83 το οππο εχει καλυτερο μαυρο που τα δοκιμασα και τα δυο στον επσον με την ιδια ταινια στις 120" και υποτιθεται οτι το 95 ειναι καλυτερο του 83 οποτε η συγκριση των προβολεων ηδη χανει απο την πηγη

σορρυ για το οφτοπικ αλλα
θέλω να καθήσεις και να σκεφτείς ένα λεπτό
γιατί όσα χρόνια ασχολείσαι με την εικόνα
δεν υπάρχει ούτε ένας σοβαρός reviewer , ούτε ενα site ,
ούτε ενα φορουμ, ουτε ένα περιοδικο που να έχει αναφέρει οτι ενας Player
έχει καλύτερο μαυρο απο ένα άλλο.

Aν κάποιος έχει ρυθμίσει ένα μέσο προβολής σε PC Levels και συνδέσει πάνω του δύο players, το ένα ορισμένο σε PC Levels και το άλλο σε Video Levels, ενδέχεται να καταλήξει στο λάθος συμπέρασμα, ότι το πρώτο player έχει πολύ καλύτερο μαύρο από το δεύτερο... :p

Σύμφωνα πάντως με το hometheaterhifi.com, τα Panasonic 110/210/310, όταν είναι σεταρισμένα σε Normal mode/Advanced settings->Off/Y'CbCr και τα Oppo 83/93/95, όταν είναι σεταρισμένα σε Όλα Off ή 0/Y'CbCr 4:2:2, σε αναπαραγωγή BluRay, μετράνε ακριβώς την ίδια πληροφορία στις HDMI εξόδους τους και σύμφωνη με τις προδιαγραφές του BT.709 (aka "bitperfect").

εγραψα αυτο που ειδα
μπορει να μην βλεπω καλα
δηλ ολα τα blu ray φαινονται το ιδιο;

Δεν λέμε ότι δεν είδες καλά, λέμε ότι έπαιξες το ένα (ή και τα δύο ακόμα) player(s) αρρύθμιστα. ;)

Δυο BluRay players που παίζουν σωστά (όπως περιγράφει ο φίλος JL παραπάνω) ναι, δείχνουν ακριβώς τα ίδια.

Δεν λέμε ότι δεν είδες καλά, λέμε ότι έπαιξες το ένα (ή και τα δύο ακόμα) player(s) αρρύθμιστα. ;)

Δυο BluRay players που παίζουν σωστά (όπως περιγράφει ο φίλος JL παραπάνω) ναι, δείχνουν ακριβώς τα ίδια.

Φίλε Δημήτρη,

Αν και είμαστε off topic εδώ με βάζεις στο πειρασμό να ρωτήσω:

Αν δυο Blu-ray players που παίζουν σωστά δείχνουν ένα συγκεκριμένο Blu-ray δισκάκι ακριβώς το ίδιο,
τότε τι νόημα έχουν τα διάφορα που διαβάζω για παράδειγμα στο Hitech και λένε ας πούμε:

"Το συγκεκριμένο player "ξεζουμίζει το Blu-ray δισκάκι",ανεβάζει τον πήχη της ποιότητας εικόνας σε άλλα
επίπεδα κλπ."

Για μένα που δεν είμαι γνώστης,καταλάβαινα πως έχει σημασία πως θα δείξει ένα Blu-ray δισκάκι,
ανάλογα με το Blu-ray player που χρησιμοποιούμε.

Ωστόσο έχω δει και τα σχετικά σχόλια που έχεις κάνει και στην περίπτωση του oppo, όπου λες πως
η απόδοση έχει κυρίως νόημα για τα DVD.
Αν δεις στο τεύχος Δεκεμβρίου 2011 του Hitech που κάνουν τεστ διάφορα Universal Blu-ray 3D players και ανάμεσα
τους έχουν και το oppo,θα δεις αυτά που σου αναφέρω πως γράφουν,ειδικώτερα για το oppo.

Τελικά δυο Blu-ray players που παίζουν σωστά,δείχνουν ένα συγκεκριμένο Blu-ray δισκάκι το ίδιο??

Απάντηση: Re: Epson: Επίσημη παρουσίαση των EH-TW9000 και ΕΗ-R4000 στο The Mall Athen

Τελικά δυο Blu-ray players που παίζουν σωστά,δείχνουν ένα συγκεκριμένο Blu-ray δισκάκι το ίδιο??

oχι 2, oλοι οι players και ολοι οι προβολείς πρέπει να παίζουν το ίδιο.
υπάρχει συγκεκριμένο colorspace και συγκερκιμένα color Primaries που πρέπει να ακολουθούνται.
Για αυτό και καλιμπράρουμε και για αυτό και όσοι έχουν το μαρούλι ή τις γνώσεις ασχολουνται και με το CMS.
Προσπαθούμε δηλαδή τo τριγωνάκι από το δισκάκι, να συμπιπτει με το τριγωνακι του προβολέα.

εν ολίγοις...

η εξάρτηση της ποιότητας της εικόνας από τα χαρακτηριστικά του πλέηερ είναι πολύ μικρότερη (~στα όρια του ανεπαίσθητου)
από την εξάρτηση της ποιότητας από τα χαρακτηριστικά του προβολικού μέσου όπως τα :
black levels,contrast, μεγιστη φωτεινότητα, motion resolution, response time , ποιότητα φακού, Panel alignment κτλ

εκεί που ο player παίζει αισθητό ρόλο είναι στο upscaling - δηλαδή στο πώς θα κάνει τα πιξελ του DVD --> 1920x1080 - και στο θέμα του de-interlacing.
Και στις δύο περιπτώσεις όμως μιλάμε για προβληματικό εξ αρχής υλικό.

Όταν θα παίξουμε ενα μπλε δισκάκι (ταινία) δεν μας αφορά κανένα απο αυτά τα χαρακτηριστικά.
Εμείς θέλουμε να βγαίνει ατόφια, απείραχτη και σωστή με αντικειμενικά κριτήρια η εικόνα της ταινίας.

Από την άλλη στο θέμα του ήχου, τα πράγματα είναι ακόμα πιο απλά.
Στον πολυκάναλο ήχο έχεις πολύ πιο σημαντικά θέματα να αντιμετωπίσεις
ώστε να σε νοιάζει η ποιότητα των dac και να επιμένεις το 2012 να σερβίρεις αναλογικές
oπου είναι το μοναδικό κομάτι που υπάρχει εξάρτηση της ποιότητας του ήχου από τον player.

Φίλε Δημήτρη,

Αν και είμαστε off topic εδώ με βάζεις στο πειρασμό να ρωτήσω:

Αν δυο Blu-ray players που παίζουν σωστά δείχνουν ένα συγκεκριμένο Blu-ray δισκάκι ακριβώς το ίδιο,
τότε τι νόημα έχουν τα διάφορα που διαβάζω για παράδειγμα στο Hitech και λένε ας πούμε:

"Το συγκεκριμένο player "ξεζουμίζει το Blu-ray δισκάκι",ανεβάζει τον πήχη της ποιότητας εικόνας σε άλλα
επίπεδα κλπ."

Για μένα που δεν είμαι γνώστης,καταλάβαινα πως έχει σημασία πως θα δείξει ένα Blu-ray δισκάκι,
ανάλογα με το Blu-ray player που χρησιμοποιούμε.

Ωστόσο έχω δει και τα σχετικά σχόλια που έχεις κάνει και στην περίπτωση του oppo, όπου λες πως
η απόδοση έχει κυρίως νόημα για τα DVD.
Αν δεις στο τεύχος Δεκεμβρίου 2011 του Hitech που κάνουν τεστ διάφορα Universal Blu-ray 3D players και ανάμεσα
τους έχουν και το oppo,θα δεις αυτά που σου αναφέρω πως γράφουν,ειδικώτερα για το oppo.

Όπως τα λέει ο Portioli..

Τα περιοδικά (και ειδικά το Hitech) τείνουν να υπερβάλλουν με τα σχόλιά τους όσο αφορά κάποια θέματα.

Η εικόνα ευτυχώς δεν είναι σαν τον ήχο. Δεν υπάρχουν "ανεξερεύνητες" παράμετροι και τα standards πρέπει να τηρούνται ευλαβικά.

oχι 2, oλοι οι players και ολοι οι προβολείς πρέπει να παίζουν το ίδιο.υπάρχει συγκεκριμένο colorspace και συγκερκιμένα color Primaries που πρέπει να ακολουθούνται.
Για αυτό και καλιμπράρουμε και για αυτό και όσοι έχουν το μαρούλι ή τις γνώσεις ασχολουνται και με το CMS.
Προσπαθούμε δηλαδή τo τριγωνάκι από το δισκάκι, να συμπιπτει με το τριγωνακι του προβολέα.

εν ολίγοις...

Έτσι είναι αλλά... "Άλλο πρέπει κι άλλο Πέπη".

Προσπαθούμε πάντως... :hmmmm2:

Γιατί καλέ?

Δεν δουλεύει καλά το cms του Planar?-bye-

Δεν υπάρχει κάτι στον Planar που να μην δουλεύει καλά... :tongue:
Πόσες φορές θα στο πώ; :nounder:

Δεν υπάρχει κάτι στον Planar που να μην δουλεύει καλά... :tongue:
Πόσες φορές θα στο πώ; :nounder:

Εμένα προσπαθείς να πείσεις??? Στους LCDάκηδες να τα λες!!! (συμπεριλαμβάνονται και τα DILA-SXRD-Λυκάκια και λοιπά...):p;)

608plan.Fig4.jpg

Με τέτοιο τριγωνάκι από μαμά, τι να το κάνεις το cms??:music-smiley-005:

Όταν θα 'ρθω να τον θαυμάσω, θα στον βγάλω άχρηστο, να είσαι σίγουρος!!!:flipout::flipout::grinning-smiley-043

Εμένα προσπαθείς να πείσεις??? Στους LCDάκηδες να τα λες!!! (συμπεριλαμβάνονται και τα DILA-SXRD-Λυκάκια και λοιπά...):p;)

View attachment 76230

Με τέτοιο τριγωνάκι από μαμά, τι να το κάνεις το cms??:music-smiley-005:

Όταν θα 'ρθω να τον θαυμάσω, θα στον βγάλω άχρηστο, να είσαι σίγουρος!!!:flipout::flipout::grinning-smiley-043

Γιάννη μου, εάν ήταν να κρατούσε για πάντα η χρωματική κλπ προρυθμιση από το εργοστάσιο, δεν θα είχαμε ανάγκη τους Καστρουνηδες! :p

Γιάννη μου, εάν ήταν να κρατούσε για πάντα η χρωματική κλπ προρυθμιση από το εργοστάσιο, δεν θα είχαμε ανάγκη τους Καστρουνηδες! :p

Σωστό!! Αλλά, άλλο είναι να έχεις αυτό τρίγωνο out of the box και άλλο να είναι ''άντε γεια'' και χωρίς ρυθμιστικά κιόλας. Τι θα κάνει ο Μανώλης στα χρώματα χωρίς ρυθμιστικά? Μαγικά?:nounder:

Σωστό!! Αλλά, άλλο είναι να έχεις αυτό τρίγωνο out of the box και άλλο να είναι ''άντε γεια'' και χωρίς ρυθμιστικά κιόλας. Τι θα κάνει ο Μανώλης στα χρώματα χωρίς ρυθμιστικά? Μαγικά?:nounder:

Συμφωνώ, ότι είναι πολύ θετικό να έχεις καλο τριγωνο από το εργοστάσιο. Όμως είναι ακόμα καλύτερο να έχεις CMS ώστε να το φέρει ο Κάστρο ακριβώς εκεί που πρέπει.
Αυτό βεβαια, με την προυποθεση ότι έχει καλο CMS ο προβολέας, αλλιώς κλαφτα Χαράλαμπε!
Εγώ προσωπικά επένδυσα στον Lumagen και ξένοιασα με αυτό το άγχος! :p

O Chuck Norris ρυθμίζει DILA χωρίς Lumagen. :p

Χα, έχεις μείνει πίσω στις εξελίξεις... Μονο το μικρο μοντελάκι δεν έχει cms! Αλλα και αυτό με luma στέλνει για τσαγάκι την χύτρα σου!

:p