Epson: νέοι 3D προβολείς το φθινόπωρο!

Απάντηση: Re: Epson: νέοι 3D προβολείς το φθινόπωρο!

κατοχος του 9000 πανω απο μια εβδομαδα εχω να πω τα εξης

Σε 2d αψογη εικονα πολυ φωτεινος πολυ καλη ευκρινια τρομερο χρωμα τον δουλευω σε eco mode και cinema
δεν εχω ασχοληθει με τις ρυθμισεις του γιατι η εινονα που εγω βλεπω με ικανοποιει ως εχει .
Απο θορυβο στο eco mode ουτε σχεδον που τον ακουω σε μισο μετρο απο το αυτι μου , σε κανονικη λειτουργια και 3d σιγουρα ειναι εντονος ο θορυβος αλλα με τον ηχο λιγο δυνατα δεν ακους παλι τιποτα

Στο 3d σιγουρα δεν με κουραζει . δεν θα ελεγα οτι ειναι φωτεινος αλλα σε χρωμα και μαυρο πολυ καλο
Εχω ομως ενα προβλημα σιγουρα βλεπω 3d εχω την αισθηση του βαθους αλλα δεν βλεπω τα αντικειμενα
να ξεπροβαλουν εντονα "εξω απο την οθονη" σαν να προσπαθει το ματι βεβιασμενα να δημιουρησει το εντονο φαινομενο !

Σημ. οτι εχω δει σε 3d ειναι σε SBS .mkv , ετσι δεν μπορω να ξερω πως θα συμπεριφερεται σε κανονικο
bluray.

Πανευκολος στη τοποθετση !

Σιγουρα τον προτιμω στο 2d για μενα ειναι εκπληκτικος ( βαση και της τιμης του ) και αν αποφασιζα να αγορασω προβολεα σημερα θα επελεγα παλι τον ιδιο .

Εγω που ειδα και Bluray 3D αλλά και bluray rip σε SBS μπορώ να πώ ότι ειναι η ΜΕΡΑ με την ΝΥΧΤΑ η διαφορά....το sbs ειναι για μενα ψευτικο...όπως και η μετατροπη απο 2D σε 3D....Tαινια ομως απο δισκάκι σε bluray 3D βγαζει οντως μάτι...το δικο μου τουλαχιστον το εβγαλε...Ενα απιστευτο πάλι απο το resident evil ειναι σε καποια φαση που πυροβολεί στον τοιχο και σκορπουνε παντου κομμάτια και σοβάς...και καπου εκει βλεπω πανω στο τζαμι των γυαλιων να γλυστράει ενα κομμάτι!!!ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ 3D...

Re: Απάντηση: Re: Epson: νέοι 3D προβολείς το φθινόπωρο!

Ας επαναφέρω ένα πρόσφατο ερώτημά μου προς τους πρώτους κατόχους του 9000:

Μήπως έτυχε -από περιέργεια- να ελέγξετε τη δυνατότητα ενεργοποίησης CFI
και ίριδας σε 3D? Είναι πράγματι απενεργοποιημένα, όπως είχε συζητηθεί εδώ
πριν καιρό, ή μήπως η EPSON έκανε
τελικά την έκπληξη και τα άνοιξε?
:presents2:

enoxos σε βρισκω λιγο υπερβολικο.το sbs μπορει να ειναι υποδεστερο του full hd 3d αλλα σε καμια περιπτωση δεν ειναι ψευτικο οπως στην μετατροπη.θα σου στειλω να δεις το thriller του m.jackson που εχει κορυφαιο 3d εffect προς τα εξω για εμενα και ας ειναι sbs..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Epson: νέοι 3D προβολείς το φθινόπωρο!

Κάτι τελευταίο: Που μπορούμε να διαβάσουμε εδώ στο foroum εμείς οι αδαής σχετικά με τα διάφορα κινηματογραφικά κάδρα (16/9,2.35:1 κλπ) ??

Να στε καλά και αναμένουμε!

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/74704-Οχι-αλλες-μαυρες-γραμμες

Απάντηση: Re: Epson: νέοι 3D προβολείς το φθινόπωρο!

Σε 2d αψογη εικονα πολυ φωτεινος πολυ καλη ευκρινια τρομερο χρωμα τον δουλευω σε eco mode και cinema

Πόσες ίντσες είναι η οθόνη σου? Λευκή ή γκρι? Κέρδος? Πόσα μέτρα είναι η απόσταση προβολής?

Είναι off

enoxos σε βρισκω λιγο υπερβολικο.το sbs μπορει να ειναι υποδεστερο του full hd 3d αλλα σε καμια περιπτωση δεν ειναι ψευτικο οπως στην μετατροπη.θα σου στειλω να δεις το thriller του m.jackson που εχει κορυφαιο 3d εffect προς τα εξω για εμενα και ας ειναι sbs..

Μπορώ να έχω σε pm το link ?

Ημουν σχεδον ετοιμος να κατευθυνθω προς τον benq w7000 (απο τη στιγμη που διαβασα το ποστ για "ζωη που φθiνει γρηγορα" στο εσωτερικο των lcd) αλλα μολις διαπιστωσα οτι ο benq w7000 εχει τροχο 4χ (κριμα) ξανα σκεφτομαι παλι τον epson 9000.
Με καρα φοβησατε ομως με το να λετε οτι οι lcd μετα και απο 100 ωρες δεν παιζουν το ιδιο, γερνούν πολυ γρηγορα τα οπτικα τους σε σχεση με τους dlp κλπ

Τι στο καλο να κανω τωραααα. ? :shot:

Ημουν σχεδον ετοιμος να κατευθυνθω προς τον benq w7000 (απο τη στιγμη που διαβασα το ποστ για "ζωη που φθiνει γρηγορα" στο εσωτερικο των lcd) αλλα μολις διαπιστωσα οτι ο benq w7000 εχει τροχο 4χ (κριμα) ξανα σκεφτομαι παλι τον epson 9000.
Με καρα φοβησατε ομως με το να λετε οτι οι lcd μετα και απο 100 ωρες δεν παιζουν το ιδιο, γερνούν πολυ γρηγορα τα οπτικα τους σε σχεση με τους dlp κλπ

Τι στο καλο να κανω τωραααα. ? :shot:
Το 4Χ σε τι ακριβώς σε έχει επηρεάσει?ψυχολογικά?
Εχεις κάνει συγκρίσεις μεταξύ βιντεοπροβολέων με 2Χ 3Χ 4Χ 5Χ 6Χ και έχεις βγάλει κάποιο συμπερασμα?

δεν εχω ασχοληθει με τις ρυθμισεις του γιατι η εινονα που εγω βλεπω με ικανοποιει ως εχει .
Απο θορυβο στο eco mode ουτε σχεδον που τον ακουω σε μισο μετρο απο το αυτι μου , σε κανονικη λειτουργια και 3d σιγουρα ειναι εντονος ο θορυβος αλλα με τον ηχο λιγο δυνατα δεν ακους παλι τιποτα

Στο 3d σιγουρα δεν με κουραζει . δεν θα ελεγα οτι ειναι φωτεινος αλλα σε χρωμα και μαυρο πολυ καλο
Εχω ομως ενα προβλημα σιγουρα βλεπω 3d εχω την αισθηση του βαθους αλλα δεν βλεπω τα αντικειμενα
να ξεπροβαλουν εντονα "εξω απο την οθονη" σαν να προσπαθει το ματι βεβιασμενα να δημιουρησει το εντονο φαινομενο !

Σημ. οτι εχω δει σε 3d ειναι σε SBS .mkv , ετσι δεν μπορω να ξερω πως θα συμπεριφερεται σε κανονικο
bluray.

Πανευκολος στη τοποθετση !

Σιγουρα τον προτιμω στο 2d για μενα ειναι εκπληκτικος ( βαση και της τιμης του ) και αν αποφασιζα να αγορασω προβολεα σημερα θα επελεγα παλι τον ιδιο .

Καλορίζικος!Εύχομαι καλές θεάσεις!
Μπορείς να μας αναφέρεις τι είχες πρίν απο τον epson για να αποκτήσουν και ανάλογη βαρύτητα στα αυτιά μας οι απόψεις σου για την απόδοση του?
Σε ρωτώ διότι εάν είναι ο πρώτος σου βιντεοπροβολέας ,οτι και να αγόραζες τα ίδια θα έβλεπες και θα έλεγες ,πίστεψε με.

Καλορίζικος και καταιγιστικές θεάσεις κι από εμένα φίλε justme !

Αν δεν σε πειράζει θα μπορούσες να μου έλεγες (σε pm αν προτιμάς) το μαγαζί
που τον πήρες κι αν το συγκεκριμένο μαγαζί δέχεται δόσεις με πιστωτική κάρτα?

Επίσης προς όλους αναφορικά με το ερώτημα που έχω θέσει γενικώς αναφορικά
με τη σύγκριση "3D τηλεόραση - 3D προβολέας" ως προς την αίσθηση του 3D,
περάστε να ρίξετε μια ματιά κι εδώ

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/90444-αγορα-προβολεα-3d-1080p

κι αν έχετε κάποιες εμπειρίες μας τις καταθέτετε!

Να 'στε καλά!

Το 4Χ σε τι ακριβώς σε έχει επηρεάσει?ψυχολογικά?
Εχεις κάνει συγκρίσεις μεταξύ βιντεοπροβολέων με 2Χ 3Χ 4Χ 5Χ 6Χ και έχεις βγάλει κάποιο συμπερασμα?

Μην εχοντας προηγουμενη εμπειρια και μην ξεροντας αν και πόσο rbe θα εβλεπα με τις παραπανω ταχυτητες, μονο ψυχολογικα. Απο οσα εχω διαβασει απο πολλους χρηστες κατα καιρους, ναι μεν το 4χ δεν εχει αντιληπτο RBE απο την πλειοψηφια, αλλα δεν ξερω αν θα το βλεπω εγω, ή καποια παρεα που θα δει μαζι μου.
Απο την αλλη, πολλοι λενε οτι περιμενουν τροχους 6χ για να περιοριστει ακομη πιο πολυ το RBE, οποτε εν ετη 2012 περιμενα στα νεα μοντελα να ειναι στανταρ.

Και τελος, ημουν ετοιμος να παρω τον benq w6000 λογω καλης τιμης, εσκασαν τα νεα 3d μοντελα και ειδα οτι ο νεος benq (εκτος 3d) θα ηταν αναβαθμισμενος στα σημεια (χρωμα, ταχ.τροχου) οποτε σκεφτηκα χαλαλι η διαφορα τιμης.
τωρα ομως αν ειναι ιδιος με τον w6000 γιατι να δωσω 1000 ευρω διαφορα (αν τον πανε στα 2500 που απευχομαι) μονο για το 3d. ?

Πόσες ίντσες είναι η οθόνη σου? Λευκή ή γκρι? Κέρδος? Πόσα μέτρα είναι η απόσταση προβολής?

120" white projecta 16/9 , 3 μέτρα περίπου

Με βάση τον projector calculator, από απόσταση προβολής 3 μέτρων και με το zoom στο τέρμα (2x),
η προβαλόμενη εικόνα είναι της τάξεως των 97-98'',
δλδ θα έχεις μη-πλήρη κάλυψη της επιφάνειας
προβολής των 120''. Στην περίπτωση αυτή, το λευκό περιθώριο που περισσεύει εκτός του κάδρου της
εικόνας δε σού δημιουργεί αντανακλάσεις, επηρρεάζοντας μαύρο, contrast κλπ.?

Last edited:

Εγώ βλέπω απο τα 3 μέτρα ο προβπλεας είναι πίσω μου

Είναι off

Καλορίζικος και καταιγιστικές θεάσεις κι από εμένα φίλε justme !

Αν δεν σε πειράζει θα μπορούσες να μου έλεγες (σε pm αν προτιμάς) το μαγαζί
που τον πήρες κι αν το συγκεκριμένο μαγαζί δέχεται δόσεις με πιστωτική κάρτα?

Επίσης προς όλους αναφορικά με το ερώτημα που έχω θέσει γενικώς αναφορικά
με τη σύγκριση "3D τηλεόραση - 3D προβολέας" ως προς την αίσθηση του 3D,
περάστε να ρίξετε μια ματιά κι εδώ

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/90444-αγορα-προβολεα-3d-1080p

κι αν έχετε κάποιες εμπειρίες μας τις καταθέτετε!

Να 'στε καλά!

Κοσμάς 2070

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Epson: νέοι 3D προβολείς το φθινόπωρο!

Με βάση τον projector calculator, από απόσταση προβολής 3 μέτρων και με το zoom στο τέρμα (2x),
η προβαλόμενη εικόνα είναι της τάξεως των 97-98'',
δλδ θα έχεις μη-πλήρη κάλυψη της επιφάνειας
προβολής των 120''. Στην περίπτωση αυτή, το λευκό περιθώριο που περισσεύει εκτός του κάδρου της
εικόνας δε σού δημιουργεί αντανακλάσεις, επηρρεάζοντας μαύρο, contrast κλπ.?

Σύμφωνα με αυτό:

http://www.projectorcentral.com/Epson_Europe-EH-TW9000-projection-calculator-pro.htm

ο προβολέας δίνει 120 ίντσες από τα 3,56 μέτρα. Πιθανότατα, αυτή είναι και η απόσταση που τον έχει τοποθετήσει ο φίλος justme με το ζουμ τέρμα ανοιχτό.-bye-