Epson: νέοι 3D προβολείς το φθινόπωρο!

Re: Απάντηση: Re: Epson: νέοι 3D προβολείς το φθινόπωρο!

120" white projecta 16/9 , 3 μέτρα περίπου

120" σε 3μ?!
Και ειχα αρχισει να ανησυχω μηπως θα ειναι πολλες οι δικες μου 95" απο 3,1μ αποσταση :p

+1
είμαι στις 97'' από 3 μέτρα
φαντάζομαι τις 120''...:blink:

Μιας και ειναι φωτεινος, μπορει καποιος να κανει μια θυσια προς ενημερωση. ?
Να προβαλει σε 90-92 ιντσες και να μας πει κατα ποσο ο χωρος φωτιζεται και το μαυρο χαλαει. (υποτιθεται με πανι gain 1 και λευκο) Σε συνθηκες σαλονιου φυσικα, οχι bat cave καταστασεις.

Μιλω για το 2d , μιας και εκει ειναι η μεγαλυτερη φωτεινοτητα. Να ξερουμε αν κρινεται αναγκαιο σε μικρες ιντσες η αγορα ενος HC πανιου. (π.χ. γκρι, 0.8 gain)

Αν ο χώρος έχει έντονες ανακλάσεις από κοντινές ανοιχτόχρωμες επιφάνειες, βράστα... πάει το ANSI contrast, πάνε όλα.

Εννοείται ότι όσο πιο φωτεινός είναι ο προβολέας, τόσο μεγαλύτερο γίνεται το πρόβλημα.

Αλλά δεν χρειάζονται δοκιμές για να διαπιστωθεί αυτό. Πάρε το σαν δεδομένο.

Αν ο χώρος έχει έντονες ανακλάσεις από κοντινές ανοιχτόχρωμες επιφάνειες, βράστα... πάει το ANSI contrast, πάνε όλα.

Εννοείται ότι όσο πιο φωτεινός είναι ο προβολέας, τόσο μεγαλύτερο γίνεται το πρόβλημα.

Αλλά δεν χρειάζονται δοκιμές για να διαπιστωθεί αυτό. Πάρε το σαν δεδομένο.

Συνάδελφε Δημήτρη,

Αν κάποιος,για αρχή τουλάχιστον,επιλέξει να προβάλει πάνω στον τοίχο του, ποιό είναι το
ενδεδειγμένο χρώμα που θα πρέπει να βάψει τον τοίχο του??Αν έχεις υπόψιν σου κωδικούς
χρωμάτων ή προτινόμενες αποχρώσεις ακόμα καλυτέρα!

Επίσης φαντάζομαι πριν από το βάψιμο του τοίχου θα πρέπει να προηγηθεί ένα πολύ καλό
σπατουλάρισμα??

Σε ευχαριστώ!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Epson: νέοι 3D προβολείς το φθινόπωρο!

Μια νουμποερώτηση
Υπάρχει η δυνατότητα σαυτούς τους προβολείς ή σε κάποιο άλλο, όπως σε ορισμένες τηλεοράσεις, να γίνετε μετατροπή απο 2D σε 3D;

γραψτε άκυρο 'ποστ´
τωρα διαβασα την απάντηση :damnyou:

Μια νουμποερώτηση
Υπάρχει η δυνατότητα σαυτούς τους προβολείς ή σε κάποιο άλλο, όπως σε ορισμένες τηλεοράσεις, να γίνετε μετατροπή απο 2D σε 3D;

Και που υπάρχει, θεωρώ ότι το αποτέλεσμα είναι πολύ "ψεύτικο". Πιστεύω ότι ακόμα
απέχουμε πάρα πολύ απ' τη δημιουργία ενός ισχυρού αλγόριθμου, που να μπορεί να
μετατρέπει το 2D σε 3D on-the-fly με ικανοποιητικά/πιστευτά αποτελέσματα σε κάθε
είδους σκηνής που διαχειρίζεται. Ως εκ τούτου, η δυνατότητα μετατροπής θα ήταν το
τελευταίο χαρακτηριστικό που προσωπικά θα με έπειθε σήμερα να αγοράσω ένα μέσο
προβολής. Σε 5-10 χρόνια, ίσως.

Last edited:

Και που υπάρχει, θεωρώ ότι το αποτέλεσμα είναι πολύ "ψεύτικο". Πιστεύω ότι ακόμα
απέχουμε πάρα πολύ απ' τη δημιουργία ενός ισχυρού αλγόριθμου, που να μπορεί να
μετατρέπει το 2D σε 3D on-the-fly με ικανοποιητικά/πιστευτά αποτελέσματα σε κάθε
είδους σκηνής που διαχειρίζεται. Ως εκ τούτου, η δυνατότητα μετατροπής θα ήταν το
τελευταίο χαρακτηριστικό που προσωπικά θα με έπειθε σήμερα να αγοράσω ένα μέσο
προβολής. Σε 5-10 χρόνια, ίσως.

εγω παιδιά το εγραψα απο την αρχή...η μετατροπή απο 2D σε 3D ειναι απλά διακοσμιτικό στοιχείο...κοινώς ψευτικη στα μάτια μου...

Θεωρητικά, ένα ευφυές υπολογιστικό σύστημα (πόσο ευφυές? πολύ...) δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να είναι σε θέση να μιμηθεί την αντιληπτική ικανότητα του ανθρώπινου εγκεφάλου όσον αφορά στο "βάθος" μιας δισδιάστατης εικόνας και να την αναπαράξει, προσδίδοντάς της τρισδιάστατη ψευδαίσθηση.

Δεν είναι απίθανο, είναι όμως εξαιρετικά απαιτητικό από άποψη ανάλυσης της πρωτογενούς 2D πληροφορίας εκ μέρους της μηχανής, που δεν έχει τις δυνατότητες του ανθρώπινου εγκεφάλου. Πιστεύω ότι χρειάζεται πολύς δρόμος εξέλιξης ακόμα, προκειμένου να είμαστε σε θέση να δούμε ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα.

Κάτι ανάλογο φαντάζομαι πως θα ίσχυε και με το frame interpolation. Πριν 15-20 χρόνια θα ήταν κάτι εξωτικό ως σκέψη, σήμερα ωστόσο αποτελεί πραγματικότητα. Θα πρέπει βέβαια να συνυπολογίσουμε την πολύ μεγαλύτερη "ευκολία" για έναν υπολογιστή (hardware-software) να δημιουργήσει μια ενδιάμεση μη-πραγματική (interpolated) εικόνα από δύο εκατέρωθεν αληθινές, σε σχέση με την απόκτηση ευφυΐας αντίληψης, ανάλυσης και αναπαραγωγής της 3[SUP]ης[/SUP] διάστασης από μία 2D εικόνα.

Δυστυχώς μόνο οι μαύροι ήρθαν.
οι 9000w next year.................

:happynewyearblue:
============ UPDATE ===========
Η EPSON Hellas παρέλαβε τον 9000W και
από αύριο θα είναι διαθέσιμος στην αγορά.
===============================

Μπράβο φίλε μου καλά νεα μολις γύρισα απο μινι διακοπές οπότε αυριο μάλλον θα παραλάβουμε.....

:happynewyearblue:
============ UPDATE ===========
Η EPSON Hellas παρέλαβε τον 9000W και
από αύριο θα είναι διαθέσιμος στην αγορά.
===============================

με το καλό να παραλάβετε παιδια!!!Καλοθέατοι!welcome to the club!

υπαρχει καποιος εδω που εχει τον tw5900 να μας πει οτι μπορει για τον προβολεα και να τον κανει μια συγκριση με οτι ειχε πριν, εστω και τηλεοραση?

Δυστυχώς φίλε μου ntsa, δεν υπάρχει σύγκριση ανάμεσα στην εικόνα ενός προβολέα και μιας τηλεόρασης. Είναι τελείως διαφορετικά πράγματα. Το μόνο κοινό που έχουν είναι ότι και τα 2 δείχνουν εικόνα. Ένας προβολέας ποτέ δεν θα φτάσει την εικόνα μιας καλής τηλεόρασης, όπως και μια κορυφαία τηλεόραση ποτέ δεν θα μπορέσει να αποδώσει την κινηματογραφική αίσθηση ενός προβολέα.

δηλαδη αυριο βραδι πρωτα ο θεος που θα εχω το tw5900 και θα ριξω διπλα στην vt30, απο ποιοτητα εικονας θα απογοητευτω?????? 'η θα εχουν μια διαφορα τετοια ωστε το μεγεθος να με παρασυρει

Re: Απάντηση: Epson: νέοι 3D προβολείς το φθινόπωρο!

Θα απογοητευτείς τόσο πολύ, που όλες τις ταινίες στον προβολέα θα θέλεις να τις βλέπεις. :BDGBGDB55:

θα σε παρασύρει λογικά το μέγεθος. όπως τα λέει ο γιάννης παραπάνω είναι. η vt30 θα σου φανεί ένα πλαίσιο με τζάμι και ας έχει καλύτερο μαύρο και κόντραστ. θα νιώσεις ότι έκανες το σπίτι σου κινηματογράφο.

καλού κακού δέσε και το σαγόνι με ένα κασκολάκι μην μαζεύεις δόντια και σαγόνια από το πάτωμα. εγώ πρώτη ταινία είδα ολυμπιακός - παναθηναικός από το εξοχικό και ενώ το έβλεπα να έρχεται δεν έλαβα τα μέτρα μου. όταν έβαλα καπάκι armageddon 1080 την πάτησα και έβαζε ηλεκτρικές η κυρά τα μεσάνυκτα.

Last edited: