Epson: νέοι 3D προβολείς το φθινόπωρο!

warewolf η λαμπα αρχιζει και μετραει μετα απο τις 10 ωρες θεασης..βαλε και κανα 2ωρες που παιζει στο εργοστασιο...

εγω ξενερωσα παντως...κοκο απο σκονη μεσα στο πανελ....νταξει δεν φαινεται στην εικονα,παρα μονο δυσκολα στα πολυ μαυρα πλανα....και επισης το f.i κολαει καθε λιγο...ειτε με pc ειτε με media player σε ολα τα hz με mkv 720p-1080p και
bluray iso ,σε οποιδηποτε επιλογη του f.i low-medium-high κολαει καθε 7-10 δευτερελοπτα για 1-2 sec λες και πεφτουν τα frames στα 10...

δεν ξερω τι θα κανω..θα ζητησω αντικασταση.

Δεν ξέρω αν σε βοηθάει, λέω εγώ τώρα, έχεις δοκιμάσει να παίξεις χωρίς f.i. με το player ρυθμισμένο στα 24hz και το f.i. του προβολέα στο auto ή off? Βέβαια ο χρόνος που αναφέρεις 1-2 sec είναι πολύς για να κολλάει τόσο, αλλά κάτι αντίστοιχο είχα αντιμετωπίσει στην δική μου tv...Όσο και να έπαιξα με το f.i. της tv το φαινόμενο βελτιώθηκε πολύ αλλά...ο λόξυγγας που και που συνεχιζόταν. Την υγειά μου τη βρήκα αρχικά όταν έβαλα το ps3 να στέλνει 24Hz και την tv στο auto και μετά ακόμα καλύτερα με το Oppo. Μήπως είναι λάθος "εκτίμηση" του αλγορίθμου του f.i. όταν φτιάχνει το επόμενο frame που πάει να παρεμβάλει? Γιατί λες οτι είναι σαν τα frames να πέφτουν στα 10 και οτι δεν παγώνει τελείως...Τι αίσθηση έχεις? Είναι αυτό που λέω ή φαίνεται τόσο έντονα που σε κάνει να πιστεύεις οτι είναι ελλατωματικό κομμάτι?

Εγω μαλλον ανακαλυψα κι αλλο προβλημα αλλα δεν ξερω αν φταιει ο προβολεας ή κατι αλλο.

Καθως βλεπω το desktop του pc, παρατηρω pixels που αναβοσβηνουν τυχαια εδω κι εκει. Υπεθεσα οτι ισως φταιει pc, ati κλπ.

Ομως τωρα βλεποντας μια ταινια, παρατηρω οτι λιγο πιο δεξια απο το κεντρο της οθονης οταν δειχνει εκει ημιφωτεινα πλανα, βλεπω καθετες γραμμες απο pixels να λαμπυριζουν. Ειναι πολυ εμφανες σε skin tones και οταν παιζει ουτε φωτεινα ουτε σκοτεινα πλανα.

Στη συνεχεια, εψαξα κι αλλου στην οθονη και σε τυχαια σημεια τυχαιες στιγμες αυτα τα λαμπιριζοντα πιξελς εμφανιζονται κι αλλου. Ομως στο σημειο που ανεφερα πριν ειναι συνεχεια. Απλα σε ημιφωτεινα πλανα τα βλεπω και απο την αποσταση θεασης.

Δεν ξερω πως να τα περιγραψω, Οτι χρωμα κι αν εχει εκει εκεινη τη στιγμη, εμφανιζονται καθετες γραμμες απο κουκιδες πιξελς χρωματος κιτρινο-ασπρου.

Αυτο μπορει να οφειλεται σε καλωδιο , καρτα γραφικων, pc, ή ακομα και στη ματροσκα που παιζω, ή καποιος ξερει αν αυτο ειναι καποια παθηση των lcd προβολεων. ?

Re: Απάντηση: Epson: νέοι 3D προβολείς το φθινόπωρο!

Εγω μαλλον ανακαλυψα κι αλλο προβλημα αλλα δεν ξερω αν φταιει ο προβολεας ή κατι αλλο.

Καθως βλεπω το desktop του pc, παρατηρω pixels που αναβοσβηνουν τυχαια εδω κι εκει. Υπεθεσα οτι ισως φταιει pc, ati κλπ.

Ομως τωρα βλεποντας μια ταινια, παρατηρω οτι λιγο πιο δεξια απο το κεντρο της οθονης οταν δειχνει εκει ημιφωτεινα πλανα, βλεπω καθετες γραμμες απο pixels να λαμπυριζουν. Ειναι πολυ εμφανες σε skin tones και οταν παιζει ουτε φωτεινα ουτε σκοτεινα πλανα.

Στη συνεχεια, εψαξα κι αλλου στην οθονη και σε τυχαια σημεια τυχαιες στιγμες αυτα τα λαμπιριζοντα πιξελς εμφανιζονται κι αλλου. Ομως στο σημειο που ανεφερα πριν ειναι συνεχεια. Απλα σε ημιφωτεινα πλανα τα βλεπω και απο την αποσταση θεασης.

Δεν ξερω πως να τα περιγραψω, Οτι χρωμα κι αν εχει εκει εκεινη τη στιγμη, εμφανιζονται καθετες γραμμες απο κουκιδες πιξελς χρωματος κιτρινο-ασπρου.

Αυτο μπορει να οφειλεται σε καλωδιο , καρτα γραφικων, pc, ή ακομα και στη ματροσκα που παιζω, ή καποιος ξερει αν αυτο ειναι καποια παθηση των lcd προβολεων. ?

Κατά 99%++ οφείλεται στο καλώδιο. Όπως έγραψα και νωρίτερα, δοκίμασε με κάποιο άλλο.

Δοκιμασα προσωρινα με ενα crystal audio δεκτη/player και ενα hdmi του 1,5μ. επανω στον προβολεα.
Ξανα εβαλα την ιδια ταινια και ηταν μια χαρα.
Δυστυχως, λογω απουσιας πλεον του pc δεν μπορουσα να δω αν εφυγαν και απο το desktop.

Πρωτη φορα ακουω για καλωδιο hdmi που δημιουργει προβλημα με πιξελακια που αναβοσβηνουν σαν πυγολαμπιδες.
Ευτυχως, στις πιο πολλες ταινιες δεν το κανει ή δεν ειναι αντιληπτο.

Το pc δεν μου εχει δημιουργησει το οποιοδηποτε προβλημα στο παρελθον, οποτε ειναι μαλλον το καλωδιο.
Ευχαριστω για τις συμβουλες.
Η ημιμαθεια (μου) ειναι χειροτερη της αμαθειας. (με νεο προβολεα, παθαινεις εγκεφαλικο στο αψε-σβησε)

Στο κλαμπ των απογοητευμενων ανηκω και εγω.
Δυστυχως ο δικος μου παρουσιαζει προβλημα στο focus σε ολη την αριστερη πλευρα και ειδικα στη κατω αριστερη βλεπεις μια θολουρα.
Αντιθετα δεξια η ευκρινεια ειναι σαν ξυραφι.
Εχω παιξει ωρες με το δαχτυλιδι του focus χωρις να διορθωνεται η αριστερη μερια.
Το προβλημα ειναι εντονο ειδικα εαν συνδεσω htpc/υπολογιστη

Η αληθεια ειναι ομως πως εχω χρησιμοποιεισει πολυ το καθετο lens shift (ειμαι κοντα στο οριο).
Δοκιμαζοντας να μειωσω τη χρηση του lens shift η αληθεια ειναι πως η αριστερη πλευρα αρχισε να εστιαζει αρκετα καλυτερα. Δυστυχως με πηρε το βραδυ και δεν μπορεσα να βγαλω ασφαλη συμπερασματα.

cherp δεν εχει auto. low-medium -high

warewolf εχεις αλλη πηγη να δοκιμασεις?

Μου κάνει εντύπωση. Δηλαδή αν θέλεις να δείς στα native fps του blu-ray πρέπει υποχρεωτικά να έχεις f.i. έστω και στο low? Παρ' όλα αυτά αν είναι τόσο έντονο το φαινόμενο όπως λες ίσως δεν φταίει αυτό...

Υ.Γ. Chrpep βρε, όχι Τσερπ! :flipout:

Στο κλαμπ των απογοητευμενων ανηκω και εγω.
Δυστυχως ο δικος μου παρουσιαζει προβλημα στο focus σε ολη την αριστερη πλευρα και ειδικα στη κατω αριστερη βλεπεις μια θολουρα.
Αντιθετα δεξια η ευκρινεια ειναι σαν ξυραφι.
Εχω παιξει ωρες με το δαχτυλιδι του focus χωρις να διορθωνεται η αριστερη μερια.
Το προβλημα ειναι εντονο ειδικα εαν συνδεσω htpc/υπολογιστη

Η αληθεια ειναι ομως πως εχω χρησιμοποιεισει πολυ το καθετο lens shift (ειμαι κοντα στο οριο).
Δοκιμαζοντας να μειωσω τη χρηση του lens shift η αληθεια ειναι πως η αριστερη πλευρα αρχισε να εστιαζει αρκετα καλυτερα. Δυστυχως με πηρε το βραδυ και δεν μπορεσα να βγαλω ασφαλη συμπερασματα.

θα μπορουσε καποιος επισης κατοχος του TW9000 να παει στο σχεδον τερμα πανω ή κατω το lens shift και να δει εαν εχει προβλημα ομοιομορφιας στην εστιαση?

Re: Απάντηση: Epson: νέοι 3D προβολείς το φθινόπωρο!

Δοκιμασα προσωρινα με ενα crystal audio δεκτη/player και ενα hdmi του 1,5μ. επανω στον προβολεα.
Ξανα εβαλα την ιδια ταινια και ηταν μια χαρα.
Δυστυχως, λογω απουσιας πλεον του pc δεν μπορουσα να δω αν εφυγαν και απο το desktop.

Πρωτη φορα ακουω για καλωδιο hdmi που δημιουργει προβλημα με πιξελακια που αναβοσβηνουν σαν πυγολαμπιδες.
Ευτυχως, στις πιο πολλες ταινιες δεν το κανει ή δεν ειναι αντιληπτο.

Το pc δεν μου εχει δημιουργησει το οποιοδηποτε προβλημα στο παρελθον, οποτε ειναι μαλλον το καλωδιο.
Ευχαριστω για τις συμβουλες.
Η ημιμαθεια (μου) ειναι χειροτερη της αμαθειας. (με νεο προβολεα, παθαινεις εγκεφαλικο στο αψε-σβησε)

Αυτό που παρατήρησες είναι τα λεγόμενα sparkles. Είναι γνωστό φαινόμενο και όπως είδες οφείλεται σε κακό / ελαττωματικό καλώδιο. Μην το αφήσεις έτσι. Άλλαξε το καλώδιο το συντομότερο δυνατό.

Νομιζω οτι και εμενα ετσι ειναι, απλα το αντιλαμβανομαι καλυτερα στο desktop του pc, που βλεπω θολωμενα τα εικονιδια.
Χρησιμοποιω λιγο το καθετο lens shift, και προσπαθω να κανω focus καπου στο 1/3 μακρια απο το κεντρο της εικονας, αλλιως παρατηρω και εγω διαφορες οταν δοκιμαζα το shift.

Για παραδειγμα οτι focus και να κανω, στο αριστερο πλευρο της οθονης, το πλεγμα του pixel aligment ειναι παντα ελαφρως blur σε σχεση με δεξια. (και γενικοτερα οι καθετες γραμμες ειναι λιγο με πιο πολυ διαχυση απο οτι στις οριζοντιες)
Τα παραπανω σε 106" πανι.

2 πραγματα που δεν με εχουν αφησει ικανοποιημενο μεχρι τωρα ειναι η ελλειψη μαυρου (λογω φωτεινων τοιχων) και η αισθηση της ευκρινειας, οπου κι αν κανω focus (κεντρο γωνιες κλπ) παντα εχω την αισθηση οτι το πανι εχει σε διαφορες περιοχες ειναι λιγο defocus. (blur)

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Epson: νέοι 3D προβολείς το φθινόπωρο!

Αυτό που παρατήρησες είναι τα λεγόμενα sparkles. Είναι γνωστό φαινόμενο και όπως είδες οφείλεται σε κακό / ελαττωματικό καλώδιο. Μην το αφήσεις έτσι. Άλλαξε το καλώδιο το συντομότερο δυνατό.

Εννοεις οτι υπαρχει καποιος κινδυνος.? Να το αλλαξω με αλλο της ιδιας μαρκας απο το μαγαζι ή με αλλη μαρκα. ?
Δεν νομιζω οτι θα μου το αλλαξουν απο εκει που το πηρα.

Ναι αυτα ειναι, ειδα ακριβως αυτα: http://www.youtube.com/watch?v=gFHbMGmu43w

Last edited:
με το lens shift αρκετα χαμηλα:

αριστερα κατω:
dsc04646j.jpg

Δεξια κατω:
dsc04647tv.jpg

Θα δοκιμασω καλυτερα σημερα (αν προλαβω) να δω τι γινεται με ανεβασμενο το lens shift και θα ανεβασω φωτος

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Epson: νέοι 3D προβολείς το φθινόπωρο!

Εννοεις οτι υπαρχει καποιος κινδυνος.? Να το αλλαξω με αλλο της ιδιας μαρκας απο το μαγαζι ή με αλλη μαρκα. ?
Δεν νομιζω οτι θα μου το αλλαξουν απο εκει που το πηρα.

Ναι αυτα ειναι, ειδα ακριβως αυτα: http://www.youtube.com/watch?v=gFHbMGmu43w

Το σκεπτικό είναι απλό.. Πήρες καινούργιο προβολέα. Καλό προβολέα. Είναι τραγικό να τον οδηγείς λάθος λόγω ενός βλαμμένου καλωδίου.

Δεν πιστεύω ότι θα πάθει κάτι ο προβολέας, αλλά είναι πραγματικά κρίμα να παίζεις έτσι.

Δεν ξέρω κατά πόσο φταίει η μάρκα του καλωδίου ή απλά έχεις πέσει σε ελαττωματικό. Αυτό θα πρέπει να κάνεις δοκιμή για να το διαπιστώσεις.

Δεν ξερω αν θα μπορουσε να μας απαντησει καποιος εμπειρος -π.χ. κ.Καστρουνης- αν το φαινομενο της ευκρινειας οπως του CptBill πιο πανω που το παρατηρω και εγω, ειναι αναμενομενο (λογω φακου κλπ) ή προκειται για ελλατωματικα κομματια.

βρε παιδια με βαλατε στην πριζα γιατι τετοιο πραγμα δεν εχω δει σε ταινιες μεχρι στιγμης
το κανει και στους υποτιτλους;
δε θυμαμαι να παρατηρησα κατι

Τους υποτιτλους εγω τους εχω μικρους και δεν φτανουν στις ακρες. Ομως καθως τους κοιταζω νιωθω οτι δεν βλεπω ευκρινεια ξυραφι.

Υπόψιν, χτυπησα αντι στο πανι, σε τοιχο ασπρο (ελαφρως γαλαζιο) και παρατηρησα οτι το πλεγμα των γραμμων του aligment, ηταν στις ακμες πιο ξυραφι. Πραγμα που σημαινει οτι το πανι κανει πιο πολλη διαχυση. (φτηνιαρικο. ?)

Παρ'ολα αυτα η εικονα στα αριστερα απο πανω εως κατω, ειχε πιο παχιες γραμμες (οριζοντιες και καθετες)
Δοκιμασα και με το focus, αλλα παντα ηταν παχυτερες απο του κεντρου και δεξια.

Last edited:
Ειναι θεμα φακου πιστευω. Ακομα κι αν κανω pixel aligment σε καθε intersection ξεχωριστα σε ολο το αριστερο μερος, οι γραμμες παραμενουν παχιες με διαχυση (ακομη και σε τοιχο εκτος απο το πανι)