Epson: νέοι 3D προβολείς το φθινόπωρο!

η μεγαλη μετατοπιση του φακου με το lens shift χανει σε ευκρινεια..σε καποια σημεια..και στον τοπαζ ειχα το ιδιο προβλημα σε οριακο lens shft..και στο συγκεκριμενο προβολεα εχει πολυ μεγαλο shift..δεν μπορεις να τα εχεις ολα.

εμενα θολωνει λιγο κατω δεξια.αλλα το καταλαβαινω μονο στα γραματα του desktop..στις ταινιες δεν παρατηρω κατι.

οσον αφορα το θεμα που εχω με το f.i

εκανα ενα αλλο τεστ.ανοιξα youtube και εβαλα trailers σε 1080p και εκει δεν παρατηρησα σπασιμο.αρα υποθετω φταιει ο classic.αλλα και στο εξωτερικο media player που εχω(viewsonic της πλακας) και εκει τα ιδια κανει.σε οτι hz και να του δωσω.

θα δοκιμασω και ενα ps3 ενος φιλου με δισκακια bluray να δω τι θα γινει.

χτες εκατσα και ασχοληθηκα περισσοτερο.τον εχω απο την τριτη και τον εχω δει μονο 2 φορες για 2 ωρες.απλα ειμαι χαλια ψυχολογικα και το μικρο προβλημα το κανω μεγαλυτερο νομιζω.

χτες περασα καποιες ρυθμισεις που βρηκα και μου αρεσανε..τον εφερα λιγο εκει που μου αρεσει και το αποτελεσμα ειναι φανταστικο..!οταν δανειστω την dlsr του ξαδερφου θα βγαλω φωτο.

επισης χτες καταφερα και εφερα το κοκινο ακριβως με το aligment και τωρα οταν ανοιγω το μενου του προβολεα δεν εχει καθολου διαχυση!απλα λιγο πανω δεξια μου φευγει λιγο και δεν μπορω να το φερω γιατι στο προγραμα οταν κανω aligment δεν μου κουναει καθολου τις γραμμες.

βεβαια αφου το εκανα το aligment ειχα κλεισει το pc ειχε παει ηδη 5 και το πρωι οποτε δεν εκατσα να δω τι διαφορα εχει στο desktop και στις ταινιες.

Last edited:
Λοιπον, εδω και δυο ωρες κανω ασταματητες δοκιμες.
Ο προβολεας οσον αφορα το οριζοντιο lens shift, ειναι στο 0 γιατι βρισκεται ΑΚΡΙΒΩΣ κεντρο απενταντι απι το πανι.
Το καθετο lens shift ειναι και αυτο σχεδον κεντρο, η εικονα εχει μετακινηθει 10 ποντους προς τα κατω μονο.

Δοκιμασα και εγω μια σειρα απο γραμματα σε ολοκληρο το desktop και αρχισα με το focus.

Συμπερασμα: Κατι που δεν περιμενα καθολου σε τετοια εκταση. Γνωστο ειναι (σε εσας τους εμπειρους) οτι οταν κανουμε focus στο κεντρο, χανουμε στα ακρα και το αντιθετο.

Ε λοιπον, ο προβολεας εχει -κατα την αποψη μου- αρκετη αποκλιση στο focus.
Δηλαδη, για να φτιαξεις το κεντρο, τα ακρα του πανιου δεν θα ειναι απλως λιγακι out of focus, θα ειναι αρκετα.

Πας να φτιαξεις τα ακρα, χαλας το κεντρο και οι υποτιτλοι σου βγαζουν τα ματια.
Πας να κρατησεις μια χρυση τομη εστιαζοντας στο 1/3 α απο το κεντρο του πανιου, εχεις γενικα μια overall εικονα επιεικως αποδεκτη απο ευκρινεια στο ματι.

Ηθελα να ηξερα αυτο ειναι θεμα καθαρα φακου. ? Αν ναι, Fujinon και αηδιες. :angry:

Επρεπε να εχει μικροτερη αποκλιση απο το focus-out of focus , κεντρο, ακρα.

Δεν θελω πραγματικα να ξερω, πως επαιζαν οι παλαιοτεροι lcd που λετε οτι δεν τα πηγαιναν καλα απο ευκρινεια. Ενω ο νεος...σκοτωνει.!

Σκετη απογοητευση σε αυτο τον τομεα. Χιλιες φορες να ειχα παρει κανα φθηνοτερο DLP.

Last edited:
warewolf νομιζω το εχουμε ψυρισει πολυ το θεμα..και εγω αυτο βλεπω...το να ειναι λιγο θολο κατω δεξια με πειραζει δεν λεω αλλα αν στην τελικη δεν μου δημιουργει προβλημα στις ταινιες δεν εγινε και τιπτοα.

ασε το desktop.σε ταινιες τι βλεπεις?νομιζεις οτι η ταινια ειναι καπου θολη?

οι υποτιτλοι με τι παιζεις?αν παιζεις με media player clasic πρεπει να βαλεις τα subs με αναλυση 1920χ1080.

Ετσι παιζω υποτιτλους, δεν ειναι θεμα αναλυσης.
Οσον αφορα το focus, τελικα κρατησα το καλο focus κεντρο και στις γωνιες αφησα τη θολουρα.
Ετσι κι αλλιως γερναμε και πεφτει η περιφερειακη οραση.

Δυστυχως και στις ταινιες οταν τα πλανα ειναι στατικα ή μετακινουνται αργα οριζοντια, σε αρκετες σκηνες βλεπω το ταδε φοντο ή αντικειμενο να περνα απο τη μια περιοχη στην αλλη και να αλλαζει η εστιαση.
Στις γρηγορες σκηνες δεν αντιλαμβανομαι τιποτε. Βεβαια, ηταν να μην το ψυρισω. Τωρα που το ειδα, το ματι μου ολο ψαχνει να δει που ειναι sharp και που blur. Ισως σε λιγες μερες το ξεπερασω ψυχολογικα και το ξεχασω.
Ομως μεχρι να βαλω ταινια, περναω απο το desktop και καθε φορα το βλεπω.

Οι LCDακηδες (κατοχοι) ας μας πουν και σε εμας τους νεους στο κουρμπετι αν το θεμα focus ειναι ετσι γενικο σε αυτης της κατηγοριας τα μηχανηματα ή κατι παιζει με την παρτιδα των epson.
Εγω που δεν εχω σημειο αναφορας, δεν ξερω αν πρεπει να το καταταξω σε αστοχια υλικου, ή στο οτι κινειται στα ορια του αποδεκτου για τις εταιριες. (Δεν αναγνωριζουν δηλαδη προβλημα)

Απάντηση: Re: Epson: νέοι 3D προβολείς το φθινόπωρο!

πως κανετε φοκους στο κεντρο και στα πλαγια;

Γυρνωντας την πρωτη ροδα απο πανω του επσον. Οταν τη στριβεις, βρισκεις το σωστο focus.
Οταν το βρεις, παρατηρεις την εικονα και κανοντας τη ροδα λιγο μπρος-πισω ελαχιστα, μεταβαλεται το focus και πότε στρωνει στη μεση, πότε στις ακρες, αναλογα.

Οταν δηλαδη κανεις focus στην εικονα, αυτη ποτέ δεν ειναι 100% εστιασμενη σε ολο το πανι.
Πρεπει ή να επιλεξεις μεση-ακρες, ή να βαλεις στοχο με τα ματια σου λιγο πιο μακρια απο το κεντρο του πανιου.
Σε εκεινο το σημειο θα εχεις το maximum, στα υπολοιπα σημεια λιγοτερο.

Το ωραιο ειναι οτι δεν χρησιμοποιω καθολου το lens shif (ελαχιστα κατακορυφα).
Σκεψου να το μετατοπισω εντελως.
Και το zoom στο κεντρο περιπου.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Epson: νέοι 3D προβολείς το φθινόπωρο!

Πριν μερικές ημέρες παρέλαβα τον ΤW9000. Χρειάστηκα λίγο χρόνο να τον τοποθετήσω λόγω διαφορετικής βάσης. Οι πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ καλές σε σχέση με τον Panasonic AX-100 που είχα πριν. Πολύ φωτεινή εικόνα (η ημέρα στις ταινίες φαίνεται ότι είναι ημέρα). Πολύ καλό μαύρο. Απο ρυθμίσεις έβαλα φωτεινότητα στο +2 αντίθεση στο -2 και απο επιλογή χρωμάτων το natural. Από ότι είδα με τα χρωμοφίλτρα του DVE είναι το ποιό σωστό out of the box. Μου έκανε εντύπωση γιατί συνήθως σε τηλεοράσεις και προβολείς το cinema είναι συνήθως το ποιό χρώματικά ακριβές. Το cinema στον 9000 είναι αλλά αντάλων. Μεγάλα λάθη σε πολλά δευτερεύοντα. Δεν ξέρω αν όλοι είναι έτσι. Το white balance στα 6500 και το gamma στο 2.2. 3D δεν έχω δει ακόμα. Απο ποιότητα κατασκευής θα τον χαρακτήριζα μέτριο. Ειδικά τα χειριστήρια του lens shift δίνουν μιά φθηνιάρικη αίσθηση. Τέλος μία απορία όταν τον έβγαλα απο το κουτί υπήρχε ένα χαρτί μέσα που μου έλεγε να αφαιρέσω μία αυτοκόλητη ταινία από τον φακό που υπήρχε για προστασία κατά την μεταφορά. Σε εμένα δεν υπήρχε αυτή η ταινία. Σε εσάς? Σε γενικές γραμμές είμαι ερκετά ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα σε σχέση με την τιμή του προβολέα.

Re: Απάντηση: Re: Epson: νέοι 3D προβολείς το φθινόπωρο!

. Τέλος μία απορία όταν τον έβγαλα απο το κουτί υπήρχε ένα χαρτί μέσα που μου έλεγε να αφαιρέσω μία αυτοκόλητη ταινία από τον φακό που υπήρχε για προστασία κατά την μεταφορά. Σε εμένα δεν υπήρχε αυτή η ταινία. Σε εσάς? Σε γενικές γραμμές είμαι ερκετά ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα σε σχέση με την τιμή του προβολέα.

Σε εμενα δεν υπηρχε καμια ταινια. Μαλιστα το μηχανικο καπακι του φακου, ηταν μισανοιχτο, οχι τελειως κλειστο.

Επειδη εκανα reset στις ρυθμισεις natural mode παρατηρησα οτι πηγαινει ολες τις τιμες στο 0.
Αν καποιος φιλος δεν εχει κανει reset (προσοχη, το reset δεν επαναφερει τα νουμερα στο natural mode,-και στο cinema το ιδιο- τα μηδενιζει) θα ηθελα να μου στειλει ενα p.m. με τις τιμες του RGB και του RGBCMY του natural mode.
(Μιλω για τον epson 9000)

Last edited:
nkourouk μπορει να ειναι φθηνιαρικα αλλα απο το joystik του panasonic ειναι 1000 φορες καλυτερα.

εμενα η κατασκευη του μια χαρα μου φαινεται.μεγαλος στιβαρος και πολυ ομορφος οπτικα.το θεμα ειναι πως παιζει και οχι τι αισθηση εχουν τα πλαστικα!

Ο προβολεας εκλεισε 30 ωρες, και στα δεξια ακρη του πανιου (απο πανω εως κατω) εχει χρωμα πρασινο (οινοπνευματι)

Στα αριστερα ομοιως τεινει προς το κοκκινο (ροζ) αλλα πολυ ελαφρα που δεν ενοχλει.

Ακομη και αν τον αλλαξω, ο νεος υστερα απο 30-40 ωρες το ιδιο θα κανει. ?
Πρεπει να μαθω να ζω με αυτο ή πρεπει να τον αντικαταστησω. ?

Το κοκκινο δεν ειναι ευδιακριτο (δεν ξερω αν δυναμωσει στο μελλον) ιδιαιτερα, αλλα το πρασινο σε λευκο backround ειναι ψιλο εκνευριστικο.

Η συγκλιση ειναι οπως τις πρωτες ωρες, δεν εχει αλλαξει. Τοτε ομως δεν υπηρχε πρασινακι δεξια.
Αρχισε μαλλον ανομοιομορφια στο πανελ. ? Απο τις πρωτες ωρες συμβαινει κι ολας αυτο. ? Δεν εχω ιδεα.

nkourouk μπορει να ειναι φθηνιαρικα αλλα απο το joystik του panasonic ειναι 1000 φορες καλυτερα.

εμενα η κατασκευη του μια χαρα μου φαινεται.μεγαλος στιβαρος και πολυ ομορφος οπτικα.το θεμα ειναι πως παιζει και οχι τι αισθηση εχουν τα πλαστικα!

Συμφωνώ μαζί σου ότι με το joystick είναι πολύ ποιό δύσκολο να κάνεις την ρύθμιση αλλά είχε ποιό στιβαρή αίσθηση. Η ποιότητα κατασκευής εξωτερικά δείχνει και την εσωτερική και αυτό δεν είναι τυχαίο. Τα πλαστικά αν είναι της πλάκας με τις μεγάλες θερμοκρασίες που δημιουργούνται και λόγο της κατασκευής με τα 3LCD μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στα θέματα σύγλισης και ανομοιομορφίας στα πάνελ. Είναι όπως στα αυτοκίνητα που τα πλαστικά ειδικά στην Ελλάδα λόγω το υψηλών θερμοκρασιών αρχίζουν από ένα σημείο και τρίζουν. Μιά απορία επί ευκαιρία την ΤΗΧ επιλογή στα χρωματικά μενού ποιά μοντέλα την έχουν?

Last edited:
Οσοι διαβασαν πιο πανω για τις μηδενικες τιμες rgbcmy στο natural μετα απο reset, δεν ισχυει.

Εψαξα και βρηκα οτι στο natural οι τιμες ειναι μηδενικες εργοστασιακα. Μονο στο cinema, dynamic κλπ εχουν αλλαξει τις τιμες.
Βλεπετε, εκανα reset μονο στο natural, ειδα υστερα τις μηδενικες τιμες, υστερα ειδα στα αλλα mode που δεν ειχα κανει reset, περασμενες τιμες και νομιζα οτι διαγραφηκαν στο natural.

Παντως αν μεσα σε 30 ωρες αρχισε χρωματικη ανομοιομορφια με λειτουργια eco και δεν εβαζα a/c στο δωματιο για να τον κρατω δροσερο, δεν θελω να σκεφτομαι τι θα παθει το καλοκαιρι με τις ζεστες.

nkourouk, THX εχει το μοντελο 6010 (ο 9000 ειναι ο 5010). Νομιζω οτι Ελλαδα δεν κυκλοφορει ο 6010.
Μεταξυ αλλων, εχει και ΤΗΧ mode, οπου ειναι καλιμπραρισμενος.

Προς υπολοιπους κατοχους του epson:
Σε ολους σας αρχισε χρωματικη ανομοιομορφια και σε τι ποσοστο. ? Μετα απο ποσες ωρες περιπου. ?

Last edited:
Έπρεπε να τον πουλάνε όσο στο εξωτερικό! Τότε θα εκτιμούσατε όλοι την ποιότητα κατασκευής του.

http://www.digitalcinema.com.au/Eps...tor-Pack-p/epson-tw9000-projector-package.htm

http://www.projectorshop24.co.uk/ep...m_medium=pricerunner&utm_campaign=pricerunner

Φιλε μου χωρις παρεξηγηση εχουμε πει απειρες φορες σε τοσα διφορετικα νηματα οτι το συγκεκριμενο μηχανημα λογω τιμης
παιζει μπαλα μονο του...

και πρεπει να εχει τους περισσοτερους νεους κατοχους ...

Απο που εβγαλες το συμπερασμα οτι δεν το εκτιμαμε????