Epson: νέοι 3D προβολείς το φθινόπωρο!

Φίλε δουλεύεις σε καμία αντιπροσωπεία; Έχω αγοράσει προσφορά σε τηλεοράση παλαιότερα από την Carrefur με ανοιγμένα κουτιά ξεκάθαρα από επιστροφές (ήταν πολλά τα κομμάτια) . Σε χώρες όπως η Γερμανία ή η Αγγλία αν κάτι που αγόρασες απλά δεν σου αρέσει, το επιστρέφεις και παίρνεις τα χρήματα σου. Αυτές οι συσκευές επανασυσκευάζονται και προωθούνται στην αγορά συνήθως με την μορφή προσφορών. Αυτό δεν σημαίνει ότι ότι έρχετε στην Ελλάδα είναι τέτοιο. Η πλειοψηφία προφανώς και δεν είναι. Το ότι είμαστε τριτοκοσμικοί στο after market sale δεν νομίζω ότι υπάρχει κάνεις που να το αμφισβητεί. Όποιος έχει ζήσει εξωτερικό ξέρει ότι δεν έχει την ίδια αντιμετώπιση με τον Γερμανό ή τον Άγγλο! Επίσης παρά πολλοί εισαγωγείς στην Ελλάδα είναι κάτι μικρά μαγαζάκια των 10 ατόμων. Στην χώρα της μαιμούς όλα γίνονται. Το αποδεικνύει το χάλι μας ως χώρα αυτή την στιγμή. Αν θες πάντως εμπειρίες 20 ετών από διάφορες αντιπροσωπείες σε ηλεκτρονικά και υπολογιστές μόνο τηλεφωνικά γιατί διαφορετικά θα γράψω βιβλίο. Δεν ξέρω τι σχέση έχεις με την τεχνολογία, εγώ είμαι τεχνολογός ηλεκτρονικός μηχανικός. Την ασχετοσύνη των service την έχω φάει στην μάπα άπειρες φορές. Οπότε ότι αναφέρω είναι από πάρα πολλές προσωπικές εμπειρίες, από όταν είμουν φοιτητής το 1990 μέχρι σήμερα.

Ασχετοσύνη των service και προβληματικά προϊόντα έχουμε φάει όλοι στη μάπα εδώ μέσα. Το ότι ''παρά πολλοί εισαγωγείς στην Ελλάδα είναι κάτι μικρά μαγαζάκια των 10 ατόμων'' δεν σημαίνει ότι αυτοί οι 10 είναι απατεώνες .
Πιστεύεις ότι για να πω τη γνώμη μου εδώ μέσα πρέπειν να έχω πτυχίο Πολυτεχνείου. Δηλαδή το να είμαι δυσαρεστημένος καταναλωτής από χαλασμένο μίξερ δεν παίζει? Αλλά άλλο αυτό και άλλο αυτό που είπες ότι η Ελλάδα είναι δέκτης προβληματικών προϊόντων από Ευρωπαϊκές χώρες.

Να να γραφεις "ΟΤΙ ΝΑ' ΝΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ" ειναι αγενεια in my book . Κατανοω οτι για σενα μπορει να μην ειναι για αυτο και σου αναφερω τη θεση της διαχειρισης της κατηγοριας. ΠΑρακαλω να μην επαναληφθει.

ΟΚ. θα προσπαθήσω την επόμενη φορά να είμαι λιγότερο αγενής.

Είπα ότι δεν το αποκλείω και το έχω παρατηρήσει έμεσα όπως το παράδειγμα που ανάφερα. Εσύ πάντως σε ποιές χώρες πιστεύεις καταλήγουν αυτές οι επιστροφές. Σε χώρες με υψηλή προστασία καταναλωτών ή το αντίθετο. Αν έχεις κάνει αγορές από εξωτερικό θα παρατηρήσεις ότι η Ελλάδα συγκαταλέγεται στην ίδια κατηγορία με της ανατολικής ευρώπης χώρες. Πολλά από τα μοντέλα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα είναι ίδια με χώρες του ανατολικού μπλοκ και δεν κυκλοφορούν σε χώρες όπως Γερμανία και άλλες. Πολλές φορές τα τελευταία γράμματα σε ένα μοντέλο κάνουν την διαφορά. Σχετικά επίσης με Α ή Β διαλογής. Υπάρχουν π.x. ίδια μοντέλα οθονών με διαφορετικά όμως πανελ με καμένα πιξελ και μικρές ανομοιομορφίες. Το τι επιλέγει να φέρει κάθε αντιπροσωπεία είναι επιλογή της και ο τελικός καταναλωτής δεν το ξέρει. Για να βρεις το δίκιο σου στην Ελλάδα για τέτοιες λεπτομέρεις είναι πολύ δύσκολο. Αλλού δεν είναι γιατί υπάρχει προστασία καταναλωτών με δικηγόρους που σε καλύπτουν. Συγκεκριμένα αναφέρομαι πριν μερικά χρόνια σε μονιτορ της Samsung που την είχαν κράξει σε ευρωπαικά forum. Πάντως όποιος πστεύει ότι στην Ελλάδα έρχονται προιόντα με τις ίδιες προδιαγραφές σε σχέση με τις χώρες όπως Γερμανία ή η Αγγλία δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα. Η ποιότητα κοστίζει και για να αναγνωριστεί χρειάζεται παιδεία. Τα προηγούμενα απουσιάζουν από την κουλτούρα της πλειοψηφίας των κατοίκων αυτής της χώρας.

Last edited:
Εγω πιστευω οτι σαν νεο μοντελο, ειναι νωρις για συμπερασματα.
Και στο εξωτερικο κανουν λογο για blooming/blurring. Το να μας ερχονται εμας ολα τα προβληματικα (και μονο) κομματια το βλεπω δυσκολο.
Ισως οπως δεν αγοραζουμε ποτέ ενα νεο αυτοκινητο για να δουμε πρωτα τι προβληματα θα βγαλει, να ισχυει και εδω.
Για παραδειγμα και στο θεμα με τους benq w7000 που παρακολουθω, το προβλημα του μαυρου δεν ηταν θεμα ισως μονο firmware.
λενε, οτι η benq τα ξαναβγαζει revision 2 γιατι ισως εκανε και καποια αλλαγη/διορθωση hardware-ικη.

Δεν ξερω αν το προβλημα focus στους epson απτεται στην κατηγορια αυτη (καποιο λαθος σχεδιασης, προβληματικοι φακοι, ή οτι αλλο)
Αυτο για να διαπιστωθει (αν προκειται περι ολων των κατασκευασμενων μοναδωνμ ή αστοχια σε μερικες) ισως θα μπορουσε να απαντησει ο κ. Καστρουνης που ειχε τον epson/panasonic για καλιμπραρισμα. Δεν μπορει, αν πηρε χαμπαρι το δικο μου (μας) ματι το προβλημα θολουρας, δεν θα πηρε το δικο του. ?
Υπαρχει περιπτωση το κομματι που ειχε να ηταν καλο, οποτε τιθεται θεμα ισως μονο καποιων παρτιδων.
Ακομα ειναι νωρις για να πουμε αν ειναι γενικο προβλημα σε ολες τις συσκευες. (μπορει καποιοι να μην το παρατηρουν-αλλα να υπαρχει- οποτε στατιστικα θα εμοιαζε οτι μερικες μονο εχουν προβλημα και οχι ολες)

Οσον αφορα την ανομοιομορφια χρωματος, δεν ξερω σαν μη σχετικος οταν αυτη παρουσιαζεται στους lcd, σε ποσες ωρες λειτουργιας το κανει αυτο. (10-100-1000 ωρες)
Επισης απο τι προκαλειται. ? Απο θερμοκρασιες. ? Επαιζα σε 15 βαθμους C, και σε 30 ωρες αρχισε προβλημα. Το καλοκαιρι τι θα συμβει. ?
Ελπιζα οτι τα μη οργανικα πανελ ηταν καλυτερα και σε αυτον τον τομεα.

Τωρα αν το θεμα focus οφειλεται 100% στο φακο fujinon (προβληματικες παρτιδες φακων. ?) ή σε καποια κακη συναρμολογιση δεν εχω ιδεα. Δεν εχει εγκαταλειψει στο μυαλο μου ακομη η ιδεα οτι για το blooming/blurring δεν φταιει ο φακος. (και δεν μιλω για την τυπικη ανομοιομορφια φακου center-corner)

Παιδιά χωρίς να θέλω να προσβάλω κανένα σας , αντιλαμβάνομαι τις ανησυχίες σας αλλα θα εδεινα μια συμβουλή. Στους υπόλοιπους
που εχουν ηδη τον Epson ( η που θα αγοράσουν ) ας βάλουν μια ταινία στο blueray και ας απολαύσουν την κινηματογραφική μαγεία στο
ΣΠΙΤΙ τους απο ένα πραγματικά πολυ καλο προβολεα.

Exω τον 9000 απο 23 Δεκεμβρίου και ακολουθώ την παραπάνω συμβουλή μου

( Δεν είναι ο πρώτος μου προβολεας )

warewolf καταλαβαινω πολυ καλα πως αισθανεσαι.Εχω βρεθει αρκετες φορες σε παρομοια κατασταση.
Ειναι ο πρωτος σου προβολεας και απαιτεις να ανταποκρινεται στις προσδοκιες σου´Μεγαλη και καλη εικονα,χωρις εμφανη προβληματα.
Δυστυχως στη χαμηλη κατηγορια τιμης κατι τετοιο ειναι σπανιο να συμβει.

Ακομα και σε πολυ ακριβους προβολεις των 10000 ή και ακριβότερους,παρατηρουνται κατασκευαστικα προβληματα.Απλως στους ακριβους ειναι συνηθως η εξαιρεση και οχι ο κανονας,το αντιθετο ισχυει για τους φθηνους.

Εφόσον πρόκειται για προΐοντα μαζικής παραγωγής είναι λογικό να συμβαίνει.Εαν δεν συνέβαινε,τοτε,το κοστος θα εκτοξευοταν στα υψη.Γιατί θα απαιτουσε ενδελεχη ελεγχο και αυστηρη απορριψη ελλατωματικων μαναδων.

Ας παρουμε τα προβληματα που παρατηρησες με τη σειρα λοιπον:

α) Κακη ομοιομορφια στην εστιαση και εντονο color abberation.Ειναι απολυτα λογικο.Ενας καλος φακος με αψογη ομοιομορφια και ελαχιστο color abberation ειναι πολυ ακριβος,το κοστος του φθανει ανετα τα 5000 .

β) Ανομοιογενεια στο χρωμα.Αυτο ειναι χαρακτηριστικο ειτε των τεχνολογιων panel που χρησιμοποιουνται στους προβολεις ή λογω αλλων αιτιων π.χ. εξαιτιας της ιριδας.
Στους LCD ειναι εντονοτερο απο οποιαδηποτε αλλη τεχνολογια.Αυτο συμβαινει για πολλους λογους.
Τρεις ειναι οι βασικοι λογοι.Χρηματοοικονομικοι -οι lcd,αναλογικα,ηταν παντα φθηνοτεροι- Αλλος ειναι οτι λογω των τριων panel χρησιμιμοπουνται πολλα πρισματα τα οποια προκαλουν διαθλασεις και αλλοιωσεις.
Ο τελευταιος βασικος λογος ειναι εξαιτιας της UV ακτινοβολιας.Οι λαμπες των προβολεων παραγουν και ελαχιστη UV ακτινοβολια,αυτο επηρεαζει και αλλοιωνει τα panel,σε βαθος χρονου η ανομοιομορφια συνεχως αυξανεται.

Κατοπιν των παραπανω λοιπον,ο υποψηφιος αγοραστης θα πρεπει να ζυγισει πως αποδεχεται τα θετικα-αρνητικα ενος προΐοντος,το κοστος σε σχεση με αυτα και βεβαια τις προσωπικες ανοχες του και επειτα,να προβει σε αγορα του προΐοντος που τον καλυπτει περισσοτερο.Τελειο προΐον δεν υπαρχει,βολευεσαι με αυτο που σε ευχαριστει περισσοτερο και σε ενοχλει λιγοτερο απο αλλα.

Last edited:
Επειδη θα αρχισω να σας κουραζω στο τελος (αν δεν το εχω κανει ηδη) επαναλαμβανω:

1) Η ανομοιομορφια χρωματος στο λευκο ηταν αναμενομενη και αποδεκτη. Απλα εξεφρασα απορια αρχαριου αν επρεπε να συμβει στις 20-30 ωρες.

2) Τα εχω εμπεδωσει πληρως τα θεματα ανομοιομορφιας φακου. Ειδα και τον 6000 και καταλαβα την αναμενομενη ανομοιομορφια στα ακρα (γωνιες) οπου επι του συνολου της οθονης ανομοιομορφια (focus) ειχε το 15-20% της οθονης.

Σε εμενα ομως ηταν διαφορετικα.
Φανταστειτε οτι χωριζετε το πανι σε τρια μερη καθετα (κεντρο και δυο ακρα)
Σε εμενα οταν εστιαζα στο κεντρο, δεν υπηρχε προβλημα μονο στις γωνιες (και αναμεσα σε αυτες), αλλα στα δυο απο τα τρια ισοποσα χωρισμενα (νοητα) μερη.

Για να βλεπω το κεντρικο κομματι (1/3)σωστα, επρεπε να ειναι θολα τα ακρα (2/3) του συνολου της οθονης. (και η αριστερη πλευρα ενα κλικ παραπανω θολη, απο την ηδη θολη δεξια πλευρα)
Αυτο σημαινει 66% ανομοιομορφια και οχι 15-20%. Δεν το εκανε ο epson 6000, οποτε δικαιωθηκα οταν τον ειδα, οταν ελεγα οτι κατι δεν μου παει καλα στον δικο μου.

Δεν περιμενα το υπερτατο μηχανημα. Εξ'αλλου η εικονα του ξεπερασε κατα πολυ τις δικες μου προσδοκιες.
Αν δεν υπηρχε αυτο το προβλημα μη σωστης εστιασης, δεν θα τον επεστρεφα. Με ολα τα υπολοιπα ειχα συμβιβαστει.

Απλα στο νημα, εδωσα συνεχεια πιο πολυ ψαχνοντας να βρω που οφειλεται αυτο, ετσι για να μαθαινω.

Last edited:
Συμφωνώ απόλυτα με τα λεγόμενα του συμφορουμίτη nix_. Warewolf73 ο 6000 δεν έχει lens shift. Αν θες να περιορίσεις το πρόβλημα στο focus και ειδικά στα άκρα θα πρέπει να τοποθετήσεις τον προβολέα αρχικά τελείως απένατι απο το πανί χωρίς καμία κλίση σε κανένα άξονα δηλαδή να έχει τέλειο παραλληλόγραμμο και μετά να χρησιμοποιήσεις το lens shift. Επίσης όσο λιγότερο χρησιμοποιήσεις το lens shift τόσο λιγότερα προβλήματα θα έχεις. Οπότε η αρχική τοποθέτηση του προβολέα είναι πολύ σημαντική. 100% focus σε όλη την επιφάνεια δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις. Σε ταινία νομίζω ότι είναι δύσκολο να το παρατηρήσεις. Σε εικόνα από υπολογιστή είναι σίγουρα ορατό. Αλλά μην περιμένεις να αποκτήσεις μόνιτορ 100 ιντσών, δεν γίνεται :). O δικός μου προβολέας πάντως στο θέμα της εστίασης ήταν πάρα πολύ καλός. Πρέπει να βρεις την μέση τιμή μεταξύ focus στις άκρες και στην μέση.

Last edited:
Για να σε βοηθήσω ακόμα περισσότερο κάνε τα εξής με την υπόθεση ότι τον έχεις τοποθετήσει στο ταβάνι αν θυμάμε καλά. Πάρε ένα αλφάδι και ρύθμισε τον προβολέα στο άξονα του φακού από εμπρός προς τα πίσω. Στην συνέχεια παραλλήλησε την εικόνα ώστε να είναι πάραλληλη με την οριζόντια γραμμή της οθόνης. Υπολόγισε τα πίσω άκρα του προβολέα να ισαπέχουν από τον τοίχο. Ρύθμισε μέγεθος εικόνας, lens shift και τέλος focus με το πατερν του προβολέα. Νομίζω αν τα κάνεις αυτά θα έχεις καλύτερα αποτελέσματα.

Last edited:
Βρε παιδια γινατε κατανοητοι. :a0210:

Εχω ηδη αναφερει οτι το προβλημα το ειχα με το lens shift σχεδον κεντρο.
Ο προβολεας ηταν απεναντι απο το πανι σε stand.

Τα 2/3 της οθονης ηταν out of focus. οχι ενα 10-20-30%.
Ημουν 66% του συνολου του πανιου θολος οταν εσταζα κεντρο.
Ειπαμε, το καταστημα αποδεχτηκε τον προβληματικο προβολεα και περιμενω αντικατασταση.

Δεν νομιζω οτι εσεις εχετε lcd προβολεα με θολη εικονα στα 2/3 του πανιου, τον κρατατε και τον θεωρειτε φυσιολογικο. ?

Εχω εμπεδωσει πληρως τα οσα λετε και σας ευχαριστω. Ειπαμε ομως, ειχα σε τεραστιο προβλημα. Απο τις 106 ιντσες, οι 70 ιντσες ηταν θολες.

σας δειχνω τι εννοω "ακρα" out of focus.
Δεν ηταν προβλημα αυτο. ? Ηταν φυσιολογικο τοση επιφανεια να ειναι θολη. ?

View attachment 76886

Last edited:
Μου εχει τυχει προβολεας ο οποιος ηταν μονιμως 100% εκτος focus.Δεν νεταριζε πουθενα!
Φυσικα επεστραφη και πιθανοτατα θα πηγε στην ανακυκλωση προβληματικων κομματιων,κοινως βαπτιστηκε refurbished και παρεδοθει σε καποιον αλλο "τυχερο".

Last edited:
στο διπλανο φορουμ υπαρχει συγκριση του 9000 με τον jvc x30
εκει φαινεται και η κατωτερη ευκρινεια του
9000 (ειναι και καλιμπραρισμενος και με το pixel alingment απο Μ.Καστρουνη) το σημαντικοτερο του "μειονεκτημα" για μενα
βεβαια ο jvc εχει κι ενα χιλιαρικο παραπανω και χειροτερο 3d

Το διαβασα, αλλα αυτο που μου εμεινε ηταν σε διαφορα σημεια μια overall υπεροχη του jvc. Εγινε αναφορα στην ευκρινεια, αλλα οχι στο βαθμο που να φαινοταν οτι ο 9000 πασχει με προβλημα. Δεν ξερω αν ηταν θεμα pause, αλλα στο συγκριτικο αν κοιταξεις τους υποτιτλους σε οποιαδηποτε φωτο βλεπεις τους υποτιτλους του επσον να μοιαζουν λιγο θολοι.
Ειδικα στην σκηνη που γραφει: "Αντρες μπροστα στο καταρτι"
Δειτε εδω: http://www.avsite.gr/vb/showthread....1-JVC-DLA-X30-%EA%E1%E9-Epson-EH-TW9000/page2

Οποιος το δει, θα καταλαβει τι εννοουσα οτι μονιμως με τον 9000, ειχα την αισθηση οτι οι υποτιτλοι επαιζαν ετσι. Μετα απο λιγη ωρα θεασης, νομιζεις οτι εχεις προβλημα θεασης και ξεχασες να φορεσεις γυαλια ορασεως.
Δεν ξερω αν για τους θολους υποτιτλους στο screenshot φταιει το pause, αλλα μου εκανε εντυπωση που οσοι ειδαν τις φωτο του συγκριτικου, δεν εκαναν καμια αναφορα, λες και προκειται για κατι φυσιολογικο με ελαχιστη αποκλιση του κανονικου.

Για τα δικα μου ματια (και μαλιστα σε 106") αυτη η ελειψη εστιασης στους υποτιτλους (και οχι μονο) ειναι μεγαλο προβλημα.

Last edited:
Το παραξενο ειναι μαλιστα οτι αν κανεις ζουμ στους υποτιτλους, δεν βλεπεις να ξεχειλιζει το λευκο τους χρωμα εξω απο το περιγραμμα τους. Δεν ειναι αυτο που προκαλει την αισθηση οτι ειναι θολοι.
Ειναι η ιδια η υφη τους εσωτερικα που σε κανει να το νομιζεις αυτο. Παραξενο, μιας και ειναι σκετο λευκο χρωμα, πως γινεται να απεικονιζεται λιγο blur. ?
Θα μπορουσα να το παρομοιασω με καμμενο λευκο, που και εκεινο σου δινει μια παρομοια αισθηση.

Απάντηση: Re: Epson: νέοι 3D προβολείς το φθινόπωρο!

Για τα δικα μου ματια (και μαλιστα σε 106") αυτη η ελειψη εστιασης στους υποτιτλους (και οχι μονο) ειναι μεγαλο προβλημα.

Από ένα screenshot δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα, πολά πράγματα μπορεί να πάνε λάθος, ακόμα και η εστίαση του φωτογράφου στη συγκεκριμένη φωτογραφία.
Όπως βλέπεις κι εσύ η "θολούρα" δεν είναι μόνο στους υπότιτλους, απλά εκεί φαίνεται περισσότερο.
Δοκίμασες να δείς αν με το Sharpness βελτιώνεται η κατάσταση;

Ναι, δοκιμασα και με το sharpness και με το super resolution. Δεν ειχα δει καμια αισθητη διαφορα.
Ξανα επαναλαμβανω ομως οτι στον 6000 που ειδα οι υποτιτλοι επαιζαν ενταξει καθως και η εικονα.
Μακαρι να εφταιγε το κομματι μου. θα δουμε στο αλλο που ερχεται σε μερικες ημερες.

λυστε μου μια απορια. γτ τον epson tw9000w στην Ελλαδα τον βρισκω 2300 και απο amazon.de 3500?? συνηθως πιο φτηνοι δν ειναι εξω?

λυστε μου μια απορια. γτ τον epson tw9000w στην Ελλαδα τον βρισκω 2300 και απο amazon.de 3500?? συνηθως πιο φτηνοι δν ειναι εξω?

Ελλαδα ξεκινά απο 2050 αυτη τη στιγμη.
Εχει ξανα ειπωθει οτι στην Ελλαδα πωλουνται φθηνοτερα. Αυτο τους κανει μια ιδανικη αγορα στην κατηγορια τιμης τους.

Ναι, δοκιμασα και με το sharpness και με το super resolution. Δεν ειχα δει καμια αισθητη διαφορα.
Ξανα επαναλαμβανω ομως οτι στον 6000 που ειδα οι υποτιτλοι επαιζαν ενταξει καθως και η εικονα.
Μακαρι να εφταιγε το κομματι μου. θα δουμε στο αλλο που ερχεται σε μερικες ημερες.

Διαβαζοντας το θεωρω οτι εχεις 100% ελλατωματικο κομματι , στον δικο μου οι υποτιτλοι ειναι πεντακαθαροι με crystal clean ευκρινια
Οσο για το sharpness και με το super resolution σιγουρα εχει μεγαλη διαφορα αλλα θα ελεγα οτι η διαφορα φενεται στην αρχη της κλιμακας ρυθμισης και στο τελος της
και οχι στο ενδιαμεσο
για το δειγμα της φωτογραφιας λυπαμε που θα το πω , αλλα δεν ξερω τι μπορει να συμβαινει, παντως εγω τετοια θολουρα σε υποτιλους εγω δεν εχω. !!

Last edited: