Epson: νέοι 3D προβολείς το φθινόπωρο!

Epson EH-TW9000 = Home Cinema 5010 / 6010 with 2400 lumen (measured 2300 lumen) and contrast ratio 200.000:1 also the usual 2.1:1 x zoom lens with manual optical lens shift LCD Size 0.74-inch wide panel with MLA (D9, C2 Fine, 12 bit, OD) - Super-resolution technology (2D mode) - 2D-to-3D conversion - motorized pixel alignment of the panels.

The difference between the Home Cinema 5010 and the Pro Cinema 6010 is that it includes ISF Calibration, an extra lamp, a ceiling mount, a third year of warranty, and a cable cover.

Απο τα παραπανω συμπεραινουμε οτι ο tw9000 δεν εχει ISF Calibration .?
Δεν εχω καταλαβει, αυτος ο tw9000 που ερχεται Ελλαδα ειναι ο 5010, ή ο 6010. ?

Απάντηση: Re: Epson: νέοι 3D προβολείς το φθινόπωρο!

...Απο τα παραπανω συμπεραινουμε οτι ο tw9000 δεν εχει ISF Calibration .?
Δεν εχω καταλαβει, αυτος ο tw9000 που ερχεται Ελλαδα ειναι ο 5010, ή ο 6010. ?

O 9000 είναι κατά βάση το ίδιο μηχάνημα με τους 5010 και 6010. Οι δύο τελευταίοι διαφέρουν μεταξύ τους εξωτερικά, στο χρώμα, ο 5010 (με ή χωρίς wireless) είναι λευκός, ο 6010 μαύρος.

Η άλλη, βασικότερη διαφορά τους έγκειται στον τρόπο που τούς προμηθεύεσαι. Τον 5010 μπορείς να τον αγοράσεις από τα σχετικά καταστήματα, ως συνήθως. Τον 6010 όμως όχι. Αυτόν τον διαθέτουν στην αγορά αποκλειστικά επαγγελματίες του χώρου του home cinema. Η ακριβότερη τιμή του περιλαμβάνει να τον εγκαταστήσουν, να τον καλιμπράρουν (στάνταρ παροχή), μία έξτρα λάμπα, τη βάση οροφής, το κάλυμμα του καλωδίου και τη μεγαλύτερη εγγύηση.

O 9000 είναι κατά βάση το ίδιο μηχάνημα με τους 5010 και 6010. Οι δύο τελευταίοι διαφέρουν μεταξύ τους εξωτερικά, στο χρώμα, ο 5010 (με ή χωρίς wireless) είναι λευκός, ο 6010 μαύρος.

Η άλλη, βασικότερη διαφορά τους έγκειται στον τρόπο που τούς προμηθεύεσαι. Τον 5010 μπορείς να τον αγοράσεις από τα σχετικά καταστήματα, ως συνήθως. Τον 6010 όμως όχι. Αυτόν τον διαθέτουν στην αγορά αποκλειστικά επαγγελματίες του χώρου του home cinema. Η ακριβότερη τιμή του περιλαμβάνει να τον εγκαταστήσουν, να τον καλιμπράρουν (στάνταρ παροχή), μία έξτρα λάμπα, τη βάση οροφής, το κάλυμμα του καλωδίου και τη μεγαλύτερη εγγύηση.

Καταλαβα ευχαριστω. Επισης εγκυκλοπαιδικα να συμπληρωσω και για ενα φιλτρο φακου που περιλαμβανεται και μειωνει το φως στα 1600 lumens και κανει τα χρωματα πιο καλα για σινεμα αναπαραγωγη. Οποτε στα υπολοιπα (επιδοσεις) ειναι το ιδιο μηχανημα.

Re: Απάντηση: Re: Epson: νέοι 3D προβολείς το φθινόπωρο!

...Επισης εγκυκλοπαιδικα να συμπληρωσω και για ενα φιλτρο φακου που περιλαμβανεται και μειωνει το φως στα 1600 lumens και κανει τα χρωματα πιο καλα για σινεμα αναπαραγωγη...

Φίλτρο φακού = Light Power Edition = έκδοση ακριβότερη (+ 1000), διαθέσιμη μόνο στη Γερμανία και μερικές ακόμα χώρες της Ευρώπης (δε γνωρίζω ποιες), όχι όμως στην Αμερική, γεγονός που έχει δυσαρεστήσει πολλούς υποψήφιους εκεί αγοραστές. Δες μερικές σελίδες πριν (post #107).

Φίλτρο φακού = Light Power Edition = έκδοση ακριβότερη (+ 1000), διαθέσιμη μόνο στη Γερμανία και μερικές ακόμα χώρες της Ευρώπης (δε γνωρίζω ποιες), όχι όμως στην Αμερική, γεγονός που έχει δυσαρεστήσει πολλούς υποψήφιους εκεί αγοραστές. Δες μερικές σελίδες πριν (post #107).

υπάρχει περιπτωση καποιος στην Ελλάδα να μπορεί αργότερα να αγοράσει αυτο το φίλτρο και να το τοποθετήσει στον 9000 Ελληνικο μοντέλο?

Δεν πιστεύω η EPSON να σκοπεύει να το πουλήσει ξεχωριστά.
Αλλά κι αν το έκανε, θα έπρεπε να το χρεώνει γύρω στα
1000 υρώ. Για ένα φίλτρο? Τι είναι, το μαγικό φίλτρο των
Γαλατών?

3%CE%A0%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%AF%CE%BE-%CF%84%CE%BF-druid-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF_4eccc389efaaf-p.gif

Όπως και να 'χει, το συγκεκριμένο αξεσουάρ θα μπορεί να
τοποθετηθεί σε προβολέα αγορασμένο από Ελλάδα, Αμερική
κλπ., μόνο αν αυτός έχει τις ειδικές βόλτες στο γείσο του
φακού, πάνω στις οποίες θα μπορεί να βιδώσει. Αν κάποιος
έχει ήδη παραλάβει τον προβολέα, μπορεί να ρίξει μια ματιά,
για να μάς λυθεί η απορία.

Ένα μόνο θα πω. 3D=projector. Αν κάποτε λέγαμε ότι η μεγάλη εικόνα είναι εντυπωσιακή, με το 3D επιβάλλεται να είναι μεγάλη. Και πιο πάνω από τις 100 ίντσες αν μπορείς. Εμένα η 92άρα σε 3D μου φάνηκε μικρή.

Πολυ σωστα εγραψες
Για 3D αισθηση ειναι απαραιτητες τουλαχιστον οι 120-130 ιντσες στο πανι και αυτο για αποσταση θεασης οχι παραπανω απο 4 μετρα

...Για 3D αισθηση ειναι απαραιτητες τουλαχιστον οι 120-130 ιντσες στο πανι και αυτο για αποσταση θεασης οχι παραπανω απο 4 μετρα

Η πιθανότερη αιτία: για κάποιο λόγο η 3D ψευδαίσθηση
"τρώει" ίντσες (σε σχέση με μια 2D εικόνα ιδίων διαστάσεων).
:chinscratch:

:offtopic: , ωστόσο ενδιαφέρον...

εγω πάντως στηνω οθόνη DIY στις 145" ιντσες με απόσταση προβολέα απο πανι στα 4.20 μετρα....Αν ειχαμε και τον προβολέα όλα θα ηταν σουπερ....Κανενα νεώτερο κανείς?

εγω πάντως στηνω οθόνη DIY στις 145" ιντσες με απόσταση προβολέα απο πανι στα 4.20 μετρα....Αν ειχαμε και τον προβολέα όλα θα ηταν σουπερ....Κανενα νεώτερο κανείς?
μπα.....τιποτα , δεν κανεις κανενα τηλεφωνο μου ειχαν πει Παρασκευη το αργοτερο Δευτερα
φοβαμαι μην την πατησουμε οπως το prodigy

Για να μαθαίνουμε κι εμείς οι καινούργιοι και πεινασμένοι...οθόνη DIY είναι συγκεκριμένη μάρκα οθόνης (πανιού)
ή είναι κάποιο συγκεκριμένο είδος-χαρακτηριστικά του πανιού προβολής?

Ειδικά για 3D προτείνεις απόσταση προβολέα από πανί άνω των 4 μέτρων?Για να έχω 145" όπως λες φίλε
enoxos,μπορείς να μου πεις για τι είδους-διαστάσεις πανιά να κοιτάω??Γενικώς πείτε και σε εμάς που δεν το ξέρουμε το άθλημα τι να κοιτάμε για να κάνουμε και κοστολόγηση στο περίπου!!!

Ειδικά για 3D υπάρχει κάποιο ειδικό είδος -ειδικές προδιαγραφές για το πανί που θα γίνεται η προβολή
3D υλικού από τον προβολέα??

Τελικά λέτε πως με τους συγκεκριμένους προβολείς (ή γενικότερα με τους 3D προβολείς) θα έχει κανείς
αντίστοιχη ποιότητα σε ένα Blu-ray 3D με αυτή που θα έχει από μια 3D τηλεόραση??

Ευχαριστώ παιδιά,να μαθαίνουμε κι εμείς να δούμε τι να κάνουμε!Δεν το κρύβω ότι με έχει προβληματίσει
πολύ το δίλημμα 3D τηλεόραση ή 3D προβολέας στην τιμή των Epson.

Ευχαριστώ,και αναμένω με αγωνία,όπως πάντα,τις απαντήσεις σας!!

Για να μαθαίνουμε κι εμείς οι καινούργιοι και πεινασμένοι...οθόνη DIY είναι συγκεκριμένη μάρκα οθόνης (πανιού)
ή είναι κάποιο συγκεκριμένο είδος-χαρακτηριστικά του πανιού προβολής?

Ειδικά για 3D προτείνεις απόσταση προβολέα από πανί άνω των 4 μέτρων?Για να έχω 145" όπως λες φίλε
enoxos,μπορείς να μου πεις για τι είδους-διαστάσεις πανιά να κοιτάω??Γενικώς πείτε και σε εμάς που δεν το ξέρουμε το άθλημα τι να κοιτάμε για να κάνουμε και κοστολόγηση στο περίπου!!!

Ειδικά για 3D υπάρχει κάποιο ειδικό είδος -ειδικές προδιαγραφές για το πανί που θα γίνεται η προβολή
3D υλικού από τον προβολέα??

Τελικά λέτε πως με τους συγκεκριμένους προβολείς (ή γενικότερα με τους 3D προβολείς) θα έχει κανείς
αντίστοιχη ποιότητα σε ένα Blu-ray 3D με αυτή που θα έχει από μια 3D τηλεόραση??

Ευχαριστώ παιδιά,να μαθαίνουμε κι εμείς να δούμε τι να κάνουμε!Δεν το κρύβω ότι με έχει προβληματίσει
πολύ το δίλημμα 3D τηλεόραση ή 3D προβολέας στην τιμή των Epson.

Ευχαριστώ,και αναμένω με αγωνία,όπως πάντα,τις απαντήσεις σας!!

Φιλτατε DIY σημαινει Do It Yourself,τουτεστιν ιδιοκατασκευη!

keraki και λιγο χειροτερη να ειναι η εικονα του epson απο μια καλη tv μονο και μονο η χαοτικη διαφορα στις ιντσες θα σε κανει να ξεχασεις οποιαδηποτε διαφορα.καλο προβολεα εχεις δει να παζει εστω 2d?

σημερα εισα το step up 3d σε κατι φιλους.με το παθητικο της lg σε μια 46".ακομα και σε sbs και οχι full bly ray με αφησε ικανοποιημενο η εικονα.αλλα η 46 ηταν λιγες!!

βλεπω οτι εχεις εμπειρια απο προβολεις και φοβασαι λες και θα ειναι μουφα τα προβολια της epson!!

...Τελικά λέτε πως με τους συγκεκριμένους προβολείς (ή γενικότερα με τους 3D προβολείς) θα έχει κανείς
αντίστοιχη ποιότητα σε ένα Blu-ray 3D με αυτή που θα έχει από μια 3D τηλεόραση??...

stars-4-5._V192238104_.gif

Στο Amazon ήδη υπάρχουν αρκετές γνώμες χρηστών του 3010 (6000): http://www.amazon.com/Epson-PowerLi...sr_1_1_cm_cr_acr_txt?ie=UTF8&showViewpoints=1
Αρκετοί εξ' αυτών έχουν εμπειρία 3D εικόνας σε τηλεόραση μεγάλων ιντσών, ώστε να κάνουν τη σύγκριση με την εικόνα του EPSON.

Μάλιστα ιδιοκατασκευή λοιπόν,αλλά ας μου πει κάποιος τι είδους οθόνες να κοιτάω αν θέλω τέτοιες μεγάλες διαστάσεις άνω τον 100 ιντσών.Επίσης για προβολή 3D υλικού υπάρχουν κάποια ειδικά πανιά,ή δεν έχει σημασία?
Τι θα πρέπει να κοιτάω στα πανιά ?

Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω,εκτός από πανί,βάση,καλώδιο HDMI χρειάζονται άλλα παρελκόμενα για τον προτζέκτορα??Αν όχι τότε για πανί + βάση + καλώδιο HDMI να υπολογίζω 500 ευρώ,λέω λίγα ή πολλά?

Επίσης να ρωτήσω,φαντάζομαι ο προβολέας θα μπορεί να συνδεθεί κανονικά με home cinema μέσω HDMI, για πολυκάναλο ήχο??

Προτεινόμενη απόσταση προβολέα-πανί άνω των 4 μέτρων για να βγάλω μεγάλου μεγέθους εικόνα??

Επίσης γνωρίζετε αν αναλαμβάνουν να στον εγκαταστήσουν και να στον ρυθμίσουν αρχικά?Για τι κόστος περίπου μιλάμε για εγκατάσταση + ρύθμιση στο χώρο μου?

Τέλος αν είναι εύκολο σε κάποιον να αναφέρει ξανά τις τιμές των τριών προβολέων της Epson καθώς και το κατάστημα που περιμένετε για παραλαβή,όσοι τον έχετε ήδη παραγγείλει!

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!!

Επίσης παιδιά θα ήθελα να ρωτήσω αν η φωτεινότητα των συγκεκριμένων 3D προβολέων της Epson, είναι
εντάξει για home cinema προβολέα και ειδικά για 3D προβολέα.Νομίζω είδα ότι η φωτεινότητα των συγκεκριμένων προβολέων είναι 2200 lumens.
Είχα δει εδώ post #2

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/88428-Αγορά-projector-τι-να-προσέξω

ότι η φωτεινότητα ενός home cinema προβολέα δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τα 1800 lumens περίπου.Μήπως αυτό ισχύει μόνο για 2D προβολείς ενώ για 3D χρειαζόμαστε παραπάνω φωτεινότητα??Ένας λόγος που ρωτάω είναι και ότι είχα δει στο νήμα για τον Sony VW90ES που λέγατε ότι είχε κάπως μειωμένη φωτεινότητα, γεγονός το οποίο αναφέρατε ως αρνητικό ειδικά για το 3D του! Τι λέτε εσείς οι ειδικοί ?Να μείνω ήσυχος με τη φωτεινότητα των Epson εννοείται για καταστάσεις home cinema!

Αυτά συν τις ερωτήσεις του προηγούμενου post προς το παρόν αν έχετε την καλοσύνη να μου απαντούσατε!

Να αναφέρω πως είμαι άσχετος από προβολείς και με αυτούς τους 3D Epson με έχετε βάλει άγρια στην μπρίζα...
Τελειώνω με μια φράση του φίλου μας vas_papavas ενδεικτική του κλίματος:

"έχουν μπεί τα κάρβουνα και βλέπω πολλές πιστωτικές να γίνονται μπριζολίδια..."

Last edited:
Κοίτα φίλε μου,η αλήθεια είναι οτι ο προβολέας είναι αρκετά φωτεινός και εγώ θα τον βαλω σε δωμάτιο dedicated που σηναίνει καθόλου εξωτερικό φώς καθόλου αντανακλάσεις μιας και εχω διαμορφώσει το μέρος ετσι.Απο την άλλη ήθελα να ειναι τοσο φωτεινός γιατι δεν θα μου απαγορευει την προβολή ακόμα και με συνθηκες φωτισμού...Θέλω να πώ αλλιώς θα το δεις εσυ..αλλιώς εγω κι αλλιώς κάποιος άλλος,Ειναι και θεμα γούστου πιστευω.Απο εκει και επειτα οι EPSON εβγαλε την νεα σειρά οπως και την προηγούμενη με σκοπό να απευθηνθει στους τύπους που θελουν homecinema και γι υατο τα 2200 lumens δεν αποτελουν ταμπού κατα την προσωπικη μου άποψη.Καλό θα ειναι πάντως αν έχεις αμφιβολίες να περιμένεις τα πρωτα Ελληνικα reviews για να σε πεισουν ή να αδιαφορήσεις...Απο μένα κάνε υπομονη...εγω έμαθα να κανω απο 25 Νοεμβρίου που τον περιμένω... :D

DIY.....Εγω την οθόνη θα την φτιάξω μόνος μου επειδή δέν υπήρχαν άλλα γκαφρα για την αγορά μεγάλου και ακριβής οθόνης σε ίντσες.Το υλικό που αγόρασα το πήρα απο Αμερική και είναι πανί για ιδιοκατασκευή οθόνης.Απο εκεί και πέρα ή απόφαση και η τσέπη ειναι δικο σου θέμα.Πάντως σου ευχομαι το καλύτερο ότι κι αν επιλέξεις.

Last edited: