Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Epson: νέοι 3D προβολείς το φθινόπωρο!
Θεωρητικά ισως τα lcd πανελς να διαβρώνονται με τον χρονο λογο της θερμοκρασίας οπως λες, αλλα πόση ειναι αυτη φθορά οπως γραφω και παραπάνω δεν μπορω να ξερω ποσοστιαία.
Τοσο τουλαχιστον ωστε να πω οτι υστερουν σημαντικά απο τους dlp που και εκει επισης δεν γνωριζω ποσοστιαία το μεγεθος της διάβρωσης.
Εκει βεβαια μιλάμε για αλλαγη χρωματικού τροχού αλλα αν ειναι να αλλάζουμε διαφορα κομμάτια του προβολεα με καινούργια τοτε ξεφεύγουμε.
Σε ότι εχει να κανει με το ποια τεχνολογία βρωμίζει πιο γρηγορα στον χρονο σε καμια περίπτωση δεν θα εβαζα τους dlp πιο ανθεκτικούς ( αλλα ουτε μη ανθεκτικούς) από την στιγμη που εχουμε εναν τρελό χρωματικο τροχο να γυρίζει σε τρελές στροφές με οτι συνεπάγεται αυτο για την καλη του εμφάνιση.
Σίγουρα ολα αυτα ειναι σχετικα με τον χώρο που ειναι τοποθετημένος ο προβολέας και με τις εξωτερικές συνθήκες που ποικιλουν σε κάθε σπιτι...
Ετσι τουλαχιστον εχω συναντήσει dlp και Lcd προβολεα να αντέχουν στον χρονο και αντιθέτως dlp και lcd να υποφέρουν απο την σκονη το τσιγάρο και τον κακό εξαερισμό του χώρου.
Τελος να εισαι σίγουρος πως δεν εχω κανενα κόλλημα με τους lcd η dlp ...
Αν και εχουν περάσει μεχρι τωρα 3 lcd απο τα χερια μου το καλοκαίρι ημουν πολυ κοντα στην αγορα dlp αφου τα προηγούμενα χρονια με ειχε κουράσει η προβληματική σύγκληση των τριων πανελ σε τουλάχιστον δυο απο τους τρεις προβολεις που ειχα.
Αποψη μου ειναι πως απο την στιγμη που οι dlp αποφάσισαν να βαλουν αυτοματη ίριδα έλυσαν ( η τουλαχιστον αποφάσισαν να λυσουν) ενα απο τα μειονεκτήματα τους σε σχεση με τους lcd.
Το θεμα ειναι να τις κανουν επιτυχημένα οπως στους καλους lcd.
Απο την αλλη επίσης ενα γκολ υπερ των lcd ειναι αυτο που παρουσιάζει ο τελευταίος epson που υπόσχεται τοπικη ρύθμιση της σύγκλισης των τριων πανελ.
Συμφωνώ απόλυτα με το σκεπτικό σου. Εγώ δεν θυμάμαι κάν πόσοι LCD έχουν περάσει απο τα χέρια μου ,αρκετοί πάντως. Αναφορικά sony HS50 ,epson TW700 ,Sony AW15 ,panasonic AX100 με τελευταίο τoν epson TW2000.
Απο προσωπική εμπειρία και μόνο θα σου πω ότι η "φθορά¨στην εικόνα των LCD που είχα εγώ ξεκινούσε περίπου στις 200 με 300 ώρες.
Μετά τις 1000 δε ήταν άλλος προβολέας .
Με τον tw2000 το πάλεψα ,πείραζα συνέχεια τις ρυθμίσεις μήπως και πάρω έστω και λίγο απο αυτό που είχα δεί στις πρώτες ώρες λειτουργίας του ,άλλαξα λάμπα στις 700 ώρες ,τον έστειλα στο eπίσημο service για καθαρισμό άλλα βελτίωση καμία.
Ο προβολέας απλά είχε χάσει το μαύρο του ,αύξηση του πέπλου ,μείωση φωτεινότητας και ξεπλυμένα χρώματα .Δηλαδή ότι ακριβώς είχα αντιμετωπίσει και με όλους τους παλιότερους LCD που είχα (σε αυτό το σημείο θα ήθελα να μου πείς και εσύ τις εμπειρίες σου με τους LCD και συγκεκριμένα άν διαπίστωσες αυτές τις αλλαγές που περιγράφω έστω και σε διαφορετικό βαθμό).
Τον epson τον έχω ακόμη παροπλισμένο (τον μεταφέρω σε κανά φίλο ,για το καλοκαίρι στη βεράντα κ.τ.λ) με 1000 κάτι ώρες και εδώ και 2 χρόνια περίπου έχω αγοράσει έναν benq W6000. Εχει γράψει 1670 ώρες και παίζει σχεδόν (με μιά μικρή πτώση φωτεινότητας περίπου 10% ) όπως την πρώτη μέρα που τον έστησα. Να φανταστείς έχω πάνω απο 1000 ώρες να ασχοληθώ με τα ρυθμιστικά του!
Επίσης φίλος μου έχει (ακόμη) έναν infocus screenplay 7210 .Μιλάμε για πολύ παλιό προβολέα ,τον έχει τουλάχιστον μιά 5ετία και τον χρησιμοποιεί σαν τηλεόραση. Εχει γράψει πάνω απο 4500 ώρες και παίζει σαν καινούργιος ,είναι απίστευτο. Φυσικά δεν έχει πάει ποτέ για service-καθάρισμα ,μόνο λάμπα έχει αλλάξει στις 3 και κάτι χιλιάδες ώρες.
Αυτές είναι οι προσωπικές μου εμπειρίες και χαίρομαι να τις μοιράζομαι μαζί σας.
Στο θέμα τώρα της ρύθμισης της σύγκλισης που προσφέρει ο epson μέσω software και που πολύ σωστά αναφέρεις ,θεωρώ ότι πρόκειται για διαφημιστικό τρίκ ,κάτι σαν το keystone correction .Ολοι το διαφήμιζαν στους προβολείς τους μα κανένας σοβαρός χρήστης δεν το χρησιμοποιούσε. Κατα την δική μου άποψη και χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις πάνω στη λειτουργία των πάνελς και των πίξελς ,όταν μετακινήσουμε την πληροφορία ενός πίξελ σίγουρα θα επηρεάσουμε κάποιο άλλο και βέβαια την συνολική εικόνα αρνητικά.
Αυτό που θα χρησιμοποιούσα άνετα σαν χρήστης θα ήταν η μετακίνηση των πάνελ ώστε να συχρονίσω τέλεια τη σύγλιση τους. Κατι σαν το lens shift αντί για του keystone correction.
Σίγουρα εδώ στο forum υπάρχουν άνθρωποι με εξαιρετικές γνώσεις στο θέμα εικόνα και μπορούν να μας διαφωτίσουν καλύτερα με τις εμπεριστατωμενες απόψεις τους.