dionysis11
Established Member
- 10 February 2007
- 275
Εννοείται να το ανοίξεις!
Τι κάνουμε εδώ; Μπρίκια κολλάμε;![]()
140" ιντσες απο ποσα μετρα πιανεις με τον επσον;
Ας υποθέσουμε ότι έχουμε φτιάξει μια οθόνη 2.35:1 όπως ο φίλος enoxos.
Ας υποθέσουμε επίσης πως προβάλουμε μια ταινία Blu-ray γυρισμένη σε 2.35:1
Αυτό που κάνουμε είναι ότι αυξάνοντας το zoom όσο χρειάζεται "πετάμε" τις μαύρες μπάρες
εκτός της οθόνης μας και έτσι γεμίζει ολόκληρη η 2.35:1 οθόνη μας με την ταινία ??Σωστά?
Οι μπάρες που θα πετάξουμε έξω κάνοντας χρήση του οπτικού zoom, όπως περιέγραψα παραπάνω
μαύρες είναι ή λευκές τελικά??!!
για το οπτικό ζουμ και εγώ δεν το κατάλαβα τι εννοεί ο γιάννης. από την πηγή κάνουμε άλλο aspect?? (πχ το 2.35:1 σε 16:9 και μεγαλώνουν όλα καθ ύψος) ή από τον φακό του προβολέα.
έτσι όμως θα θα μεγαλώσει κατά υψος άλλα και κατά πλάτος και θα φύγει το κάδρο έξω στα πλάγια?? δεν πρέπει να είναι αυτό εκτός εαν...κάνουμε και κάτι άλλο.
Thanks guys! :ADFADF1:
Γιάννη, η απόσταση θέασης είναι 3 μέτρα, όση και η προβολής.
Πρακτικά τον έχω πάνω απ' το κεφάλι μου (ελπίζω η πατέντα
βάσης που σκάρωσα ν' αντέξει! :rofl: ). Θ' ανέβάσω 1-2 φώτο
σε πρώτη ευκαιρία, πιθανότατα αύριο.
To εχεις δει παρα πολυ σωστα και νομιζω το σκεπτικό σου πρεπει να γινει οδηγος για πολλους που ετοιμάζονται να μπουν στον χωρο της βιντεοπροβολης..Αυτά για αρχή. Εκτιμώ ότι, στα χρήματά που ζητάει, το μηχάνημα αποδίδει τα αναμενόμενα και είναι ιδανικό για τον non-dedicated χώρο που τοποθετήθηκε. Ακόμη κι αν κινούμουν σε αρκετά ακριβότερη λύση, δε νομίζω ότι το τελικό αποτέλεσμα θα βελτιωνόταν σε τέτοιο βαθμό, που να αιτιολογεί το επιπλέον κόστος. Απ' την άλλη, πηγαίνοντας σε λύση αρκετά οικονομικότερη (χωρίς lens shift ή μεγάλο zoom) επίσης δεν ήταν εφικτό, λόγω των ιδιαίτερων απαιτήσεων τοποθέτησης που αντιμετώπισα. Για τους ίδιους λόγους είχε αναγκαστικά αποκλειστεί εξαρχής η λύση DLP, δυστυχώς.
Thanks guys! :ADFADF1:
Γιάννη, η απόσταση θέασης είναι 3 μέτρα, όση και η προβολής.
Πρακτικά τον έχω πάνω απ' το κεφάλι μου (ελπίζω η πατέντα
βάσης που σκάρωσα ν' αντέξει! :rofl: ). Θ' ανέβάσω 1-2 φώτο
σε πρώτη ευκαιρία, πιθανότατα αύριο.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.