Epson: νέοι 3D προβολείς το φθινόπωρο!

Και μην ξεχναμε οτι οσον αφορα τον epson 9000 και το προβλημα του, δεν εγινε αναφορα προβληματος ευκρινειας, αλλα focus. Δεν εστιαζε σωστα ο φακος σε μεγαλο μερος της εικονας. Εκει που εστιαζε, η εικονα ειχε καλη ευκρινεια.

Συμφωνω και εγω με το παραπανω ποστ. Αναφερθηκαν μεν και πραγματα περι ευκρινειας με software κλπ για οξυτητα/ευκρινεια, αλλα αμα το νεταρισμα ειναι λαθος δεν βοηθουν στο συγκεκριμενο προβλημα.

Last edited:
Ελπιζω οπως ειπωθηκε να οφειλεται ισως σε καποια λαθος τοποθετηση φακου ή γενικοτερα σε αστοχια υλικου του συγκεκριμενου κομματιου. Απλα στο avsforum ενω υπηρξαν σποραδικα πολυ αραια παραπονα για θορυβωδεις ιριδες, προβλημα συγκλισης κλπ, για το συγκεκριμενο προβλημα νεταρισματος ηταν τα πιο πολλα παραπονα και με φοβησε μηπως στην συναρμολογηση κατι πηγε στραβα σε μεγαλες παρτιδες.

το wireless hd αξιζει? μπορω να αντικαταστήσω το hdmi καλωδιο και να εχω ίδια ποιότητα όπως λεει? πολύ καλό μου φαινεται για να ναι αληθινο..

το wireless hd αξιζει? μπορω να αντικαταστήσω το hdmi καλωδιο και να εχω ίδια ποιότητα όπως λεει? πολύ καλό μου φαινεται για να ναι αληθινο..

Και στον Μαρκόνι έτσι ειπε ο γείτονας οταν του είπε οτι θα μιλάνε στο τηλεφωνο χωρίς καλώδια :earmuffs:

:jester:

κατι με αυτο γιατι χαθηκε με την κουβεντα σας :P

(Μηπως να γινει κανα split??)

Μηπως ξερει καποιος ποσο ειναι το offset στον 9000. ?
Δεν θελω να χρησιμοποιησω καθολου το lens shift.
Ομως, δεν αναφερεται πουθενα στο manual αν το μηδενικο lens shift τον τοποθετει απεναντι (στο κεντρο) του πανιου, ή τελος παντων που πρεπει να τοποθετηθει για να μην γινει χρηση του lens shift.

Το να υποθετω εγω οτι ισως πρεπει να ειναι στο κεντρο του πανιου, δεν ειναι λιγακι αυθαιρετο. ?
Ακομη και χωρις χρηση του lens shift, καπου θα επρεπε να αναγραφεται το offset του φακου σωστα. ?

Πως καποιος που θελει (για δικους του λογους) να τον τοποθετησει χωρις lens shift θα βρει που πρεπει να τον τοποθετησει ως προς το πανι. ?

Οσο κι αν εψαξα το μονο που βρηκα ειναι η αναφορα για τον 6000 που δεν εχει lens shift:

"With a 0mm offset the 6000/3010 has to be mounted at the hight of the bottom of your picture while mounted on the ceiling at the top of your picture what normally works out very well"

Επειδη ομως ο 9000 εχει διαφορετικη κατασκευη και αλλο φακο, παλι θα ηταν αυθαιρετο να υποθεσω οτι τοποθετειται στο κατω μερος της οθονης.

Last edited:
...Που συμφωνα με το παραπανω calculator αυτο πρακτικα σημαινει οτι για να μην γινει χρηση του καθετου lens shift ο προβολεας πρεπει να τοποθετηθει 9 εκατοστα κατω απο το κεντρο της οθονης.
(Γκαλη σε καλυψα. ? :lehrer: )

9-10 εκατοστά κάτω από το κατώτερο σημείο της οθόνης ή αν τον κρεμάσουμε από πάνω 9-10 πόντους πάνω από το ανώτερο σημείο.

Το 9 πόντοι από το κέντρο της οθόνης πως προκύπτει?:nounder:

Διαλεγοντας οποιοδηποτε μεγεθος οθονης:

1) Διαιρεσα το υψος δια του 2 για να βρω το κεντρο της.
2) Σε αυτο προσθεσα το υψος του κατω μερους του πανιου απο το πατωμα.
3) H υψομετρικη διαφορα του προβολεα (προβολεας-κεντρο πανιου) ειναι παντα 9 εκατοστα.

Οταν αλλαζουμε το υψος του προβολεα, αντιστοιχα αλλαζει και το υψος του κατω μερους του πανιου απο το πατωμα.
Το calculator μας δειχνει παντα με lens shift off την αποσταση του προβολεα απο το πατωμα και την αποσταση πανιου απο το πατωμα.
Κανοντας εναν υπολογισμο για να βρουμε το κεντρο του πανιου απο το πατωμα, βλεπουμε παντα οτι ο προβολεας ειναι σε υψος 9 εκ κατω απο το κεντρο της οθονης.

Last edited:
Απάντηση: Re: Epson: νέοι 3D προβολείς το φθινόπωρο!

Διαλεγοντας οποιοδηποτε μεγεθος οθονης:

1) Διαιρεσα το υψος δια του 2 για να βρω το κεντρο της.
2) Σε αυτο προσθεσα το υψος του κατω μερους του πανιου απο το πατωμα.
3) H υψομετρικη διαφορα του προβολεα (προβολεας-κεντρο πανιου) ειναι παντα 9 εκατοστα.

Έχεις απόλυτο δίκιο Τζον!! Sorry, άλλο πράγμα κοίταζα...-bye-

Re: Απάντηση: Re: Epson: νέοι 3D προβολείς το φθινόπωρο!

Μετά την τάχύτατη αντικατάσταση του προβληματικού κοματιού μου από τον κ.Παχή :music-smiley-005:τον οποίο και ευχαριστώ (Νίκο απ'ότι κατάλαβες ο προβολέας θα μείνει στο ταβάνι μου :worshippy: ) έχω να δηλώσω πως ο Epson τα σπάει. :HTEHETH63:

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Epson: νέοι 3D προβολείς το φθινόπωρο!

Μετά την τάχύτατη αντικατάσταση του προβληματικού κοματιού μου από τον κ.Παχή :music-smiley-005:τον οποίο και ευχαριστώ (Νίκο απ'ότι κατάλαβες ο προβολέας θα μείνει στο ταβάνι μου :worshippy: ) έχω να δηλώσω πως ο Epson τα σπάει. :HTEHETH63:

κι εσυ προβληματικο κοματι είχες? μηπως να περιμενω να κυκλοφορησει λιγο και να τον παρω πιο μετα?

οκ. απλα προσπαθω να δω ποιον να παρω.. με τον wireless θα απαλλαγω απο το hdmi χωρις να δω ΚΑΜΙΑ διαφορα στην εικονα απ οτι σε συνδεση με hdmi?
ο 9000 βγαινει μονο σε μαυρο? νομιζω οτι θα ειναι πιο καλαισθητο το ασπρο χρωμα στο ταβανι..