Epson PowerLite Pro Cinema LS10000 3LCD Reflective Laser

Απάντηση: Re: EPSON PowerLite Pro Cinema LS10000 3LCD Reflective Laser

Πίστεψέ με οφείλονται στους dila, τα βλέπω συχνά στον χώρο μου...:operator:

Με τι player παίζεις; Τσέκαρε μήπως δεν "κλειδώνεις" σωστά, μου κάνει εντύπωση αυτό που λές.

Re: EPSON PowerLite Pro Cinema LS10000 3LCD Reflective Laser

Ενα μπραβο στον manmayer που δεν φοβατε να αμαφερει τις αδυναμιες των dila :a0210:

Ενα μπραβο στον manmayer που δεν φοβατε να αμαφερει τις αδυναμιες των dila :a0210:

φίλε μου η κίνηση στα 24 δεν είναι αδυναμία των dila, είναι "αδυναμία" των studio που γυρίζουν τις ταινίες. Η κίνηση για παράδειγμα στον δικό σου epson εχει ακριβώς τα ίδια θέματα. Εδώ μιλάμε ότι ο manmayer εγκωμίασε την κίνηση του LS1000 και έθαψε αυτή του 7000 χωρίς καν να γνωρίζει ποιος προβολέας και αν, έπαιζε με F.I ενεργοποιημένο...τι να λέμε...

Απάντηση: Re: Απάντηση: EPSON PowerLite Pro Cinema LS10000 3LCD Reflective Laser

Εννοείτε ότι αυτά που συζητάμε εδώ μέσα είναι για να περνάει η ώρα, δεν γράφουμε την διδακτορική μας διατριβή. Επίσης συζητάμε γι' αυτά που είδαμε σε μια έκθεση και όχι σε επιστημονικά εργαστήρια με το μικροσκόπιο. Πάντως αυτά που γράφεις, χωρίς να το καταλαβαίνεις, ενισχύουν τα λεγόμενά μου, οτι δηλαδή ο laser παρ' ότι έπαιζε σε χειρότερες συνθήκες από τον 7000 είχε τουλάχιστον ισάξια εικόνα (πράγμα που μπορεί να ανατραπεί στα επιστημονικά εργαστήρια) και μια σημαντικότατη υπεροχή στην κίνηση (που δεν ανατρέπεται πουθενά και ποτέ).

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μπάμπη εγώ είδα στον 7000 αυτή τη σαχλαμάρα το fury road την κυριακή το μεσημέρι. Κάποια μικρά σπασιματάκια στην κίνηση τα είχε χωρίς βεβαίως τίποτα ενοχλητικό ή υπερβολικό, τα συνήθη δηλαδή. Από την άλλη όμως ο laser που είχα δει λίγα λεπτά πριν ήταν βιτάμ σοφτ. Η διαφορά ήταν εμφανής όχι γιατί ο dila ήταν κακός στην κίνηση αλλά γιατί ο laser ήταν εξαιρετικός σ' αυτό το τομέα.

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πως πιστεύεις ότι αυτά που έγραψα ενισχύουν την άποψη σου... Εσύ πχ. εχεις ενθουσιαστεί με την κίνηση ενός προβολέα που επαιζε με το frame interpolation στο on, όταν, και άσχετος να είναι κάποιος, καταλαβαίνει πως με το FI στο on δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει αν ο προβολέας έχει καλή κίνηση, αφού όλοι οι μοντέρνοι προβολείς έχουν κίνηση βούτυρο με το FI στο on (άσχετο αν μας αρέσει το soap opera effect ή όχι). Να μου πεις πως είχε καλό αλγόριθμο FI να το δεκτω μιας που ήταν πολύ διακριτικός, αλλά ως εκεί.
Μάλιστα, χρησιμοποίησες ως κριτήριο αξιολόγησης μια σκηνή από το Mad Max fury road η οποια για στυλιστικους λόγους έχει γυριστεί με "κοφτή" κίνηση και οπου και να παίξει, χαλια θα είναι η κίνηση.

Και κάτι τελευταίο: Κάνεις δεν μίλησε για αξιολόγηση του προβολέα σε "επιστημονικό εργαστήριο". Αν βλέπαμε τον προβολέα σε ένα δωμάτιο όπως αυτό που έπαιζε ο JVC στην έκθεση και κάποιος μας έδινε το remote control να παίξουμε, θα είχαμε πολύ πιο ασφαλή συμπεράσματα από αυτά που γραφουμε εδώ μεσα...

Last edited:

το να βλέπουμε 2 προβολείς (epson kai jvc) όπως θέλουν οι εκθέτες να τους δούμε και να βγάζουμε συμπέρασμα ότι όλοι οι dila έχουν πρόβλημα κίνησης είναι αρκετά υπερβατικό και οδηγεί σε λάθος συμπέρασματα. και ειδικά όταν το πρόβλημα κίνησης δεν είναι σαφώς καθορισμένο. είναι κλείδωμα μέσου - πηγής??? είναι τεχνουργήματα με ενεργοποιημένο frame interpolation ?? είναι motion blur???

Απάντηση: EPSON PowerLite Pro Cinema LS10000 3LCD Reflective Laser

Ο manmayer λεει ότι έχει τον dila στον χωρο του και ξερει τα προβλήματα του, γιατι εχετε κολλησει με τον dila της εκθεσης και το mad max;
Σιγουρα θα εχει δει άλλες 100 ταινιες και θα το εχει διαπιστωσει.

Ο manmayer λεει ότι έχει τον dila στον χωρο του και ξερει τα προβλήματα του, γιατι εχετε κολλησει με τον dila της εκθεσης και το mad max;

Γιατί οι περισσότεροι εδώ μεσα dila έχουμε και ξέρουμε πολύ καλα πως αποδίδει στον τομέα της κίνησης.

Re: Απάντηση: EPSON PowerLite Pro Cinema LS10000 3LCD Reflective Laser

και συγκρίνει τι?τον X35 (άλλο X35, άλλο Χ700 και άλλο Χ70000, δεν είναι όλοι απλά dila) που έχει στο σπίτι του και που έχει τον εχει τσεκάρει εξονυχιστικά, με τον LS1000 που είδε στην έκθεση για 10 λεπτά και που δεν ήξερε καν αν είχε ενεργοποιημένο το F.I, βγάζοντας συμπέρασμα για το ποιος έχει καλύτερη κίνηση και μάλιστα υποθέτοντας ότι εξίσου κακή κίνηση έχουν και τα δυο μεταγενέστερα μοντέλα της JVC? Συγνώμη άλλα αυτό ονομάζεται παραπληροφόρηση και όχι άποψη ή συμπέρασμα.

Last edited:
Re: Απάντηση: EPSON PowerLite Pro Cinema LS10000 3LCD Reflective Laser

γιατί θεωρώ μάλλον απίθανο κάποια άλλα μέλη που γράφουν στο παρόν νήμα και έχουν dila στο ταβάνι τους να έχουν τα ίδια προβλήματα στην κίνηση και να κάνουν κοκοκο........

edit με πρόλαβε ο τάκης.

Απάντηση: Re: Απάντηση: EPSON PowerLite Pro Cinema LS10000 3LCD Reflective Laser

γιατί θεωρώ μάλλον απίθανο κάποια άλλα μέλη που γράφουν στο παρόν νήμα και έχουν dila στο ταβάνι τους να έχουν τα ίδια προβλήματα στην κίνηση και να κάνουν κοκοκο........

Τα οποια προβλήματα, αν υπήρχαν, λογικά θα επηρέαζαν και τον Epson αφού ουσιαστικά και αυτός τεχνολογίας dila είναι, ασχέτως αν ονομάζεται διαφορετικά....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: EPSON PowerLite Pro Cinema LS10000 3LCD Reflective Laser

Τα οποια προβλήματα, αν υπήρχαν, λογικά θα επηρέαζαν και τον Epson αφού ουσιαστικά και αυτός τεχνολογίας dila είναι, ασχέτως αν ονομάζεται διαφορετικά....

και μάλλον είδαμε και pre-production models. και θέματα να είχαν μπορούν να διορθωθούν με ένα firmware update. και στον jvc που τα πράγματα δεν ήταν καλά στην κίνηση στο προβληματικό mad max, μόλις είπατε στον μανώλη να αλλάξει κάποια πράγματα στις ρυθμίσεις το σύμπαν ήρθε στη θέση του. Στα άλλα κλιπάκια δεν είδα πρόβλημα κίνησης όπως φυσικά δεν έχω δεί σε 2 700άρηδες και ένα 55άρη.

Χμμμμμμμ. Εδώ είναι ολο το ζουμι.
Τοσα χρονια στο avclub, εγω εχω μαθει ποιανου τα λογια είναι αντικειμενικα
Και πως να το κανουμε, το εχουμε εμεις οι gadgeτακηδες, όταν βγαινει νέο μοντελο να βρίσκουμε μειονεκτήματα για να μην βγαινει εκτος συναγωνισμου το δικο μας.
Μιλαω ακραια για να γινω κατανοητος.
Κι εγω αν ειχα τον 7000 δεν θα εμπαινα σε αλλαγη.
Μπορει όμως να εχει χασει το σκήπτρο του Νο1.

Επισης είναι και το κολλημα που εχουμε σε μια εταιρεια.
Εγω που είμαι dlpακιας, δεν μπορω να παω στην benq, δεν την εμπιστεύομαι.
Όχι στο θεμα εικονας, αλλα στο θεμα κατασκευης.

Παντως με τον ντορο που εκανε το συγκεκριμενο προβολι (καιρο είχαμε να δουμε 190 post σε θεμα προβολεα), νομιζω ότι εκανε εντυπωσιακη εισοδο

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: EPSON PowerLite Pro Cinema LS10000 3LCD Reflective Laser

Παντως με τον ντορο που εκανε το συγκεκριμενο προβολι (καιρο είχαμε να δουμε 190 post σε θεμα προβολεα), νομιζω ότι εκανε εντυπωσιακη εισοδο

Σε αυτό δε διαφωνώ. Σαφώς είναι ένας πολύ καλός προβολέας που ανεβάζει κατηγορία την epson. Κάποιος που ενδιαφέρεται να δώσει 7000 για προβολέα πρέπει οπωσδήποτε να τον δεί.

Last edited:

Χμμμμμμμ. Εδώ είναι ολο το ζουμι.
Τοσα χρονια στο avclub, εγω εχω μαθει ποιανου τα λογια είναι αντικειμενικα
Και πως να το κανουμε, το εχουμε εμεις οι gadgeτακηδες, όταν βγαινει νέο μοντελο να βρίσκουμε μειονεκτήματα για να μην βγαινει εκτος συναγωνισμου το δικο μας.
Μιλαω ακραια για να γινω κατανοητος.
Κι εγω αν ειχα τον 7000 δεν θα εμπαινα σε αλλαγη.
Μπορει όμως να εχει χασει το σκήπτρο του Νο1.

Επισης είναι και το κολλημα που εχουμε σε μια εταιρεια.
Εγω που είμαι dlpακιας, δεν μπορω να παω στην benq, δεν την εμπιστεύομαι.
Όχι στο θεμα εικονας, αλλα στο θεμα κατασκευης.

Δεν καταλαβαίνω τι υπονοείς, ότι .... θάβουμε τον epson για να μην χάσει την μεταπωλητικη αξια ο δικός μας; :p
Αυτό μονο ως χιουμοριστικό σχόλιο μπορώ να το εκλάβω.
Απλα, κάποιοι από εμάς, δεν εντυπωσιαζόμαστε εύκολα και προτιμούμε να βγάλουμε συμπέρασμα για ένα προβολέα όταν τον δούμε υπό σωστές συνθήκες και όχι στο πόδι και σε μια έκθεση. Πίστεψε με, πολύ θα ήθελα ο Epson να μου είχε βγάλει τα ματια, διότι τον περίμενα πως και πως λόγω τεχνολογίας laser που υπόσχεται να μας λύσει το αιώνιο πρόβλημα της σταθερότητας στην φωτεινότητα σε συνδυασμό με πάνελ Dila. Αυτό όμως που εισέπραξα από αυτό που είδα στην έκθεση ήταν πως για πρωτης γενιάς μηχάνημα είναι πολύ καλος, αλλα όχι κορυφαίος σε επιδόσεις μαυρου/contrast κυρίως λόγω του ότι το πάνελ που φοράει δεν είναι τόσο προηγμένο όσο τα αντίστοιχα των τελευταίων JVC.
Μπορεί φυσικά να κάνω λάθος γιατί όπως είπαμε, τον είδαμε σε μη ιδανικές συνθήκες.
Πάντως σε όλα τα review που έχω διαβάσει, συμπεριλαμβανομένου του έγκυρου Cine4home, τα ιδια αναφέρουν.
Για του λόγου το αληθές, ιδού οι μετρήσεις του cine4home σε on/off contrast:

http://www.cine4home.de/tests/projektoren/Epson_LS10000/epson_ls_10000_test.htm

Attachments

• Screen Shot 2015-12-07 at 13.03.26.jpg
    Screen Shot 2015-12-07 at 13.03.26.jpg
    120.2 KB · Views: 99

Εγώ δεν λέω ότι οι dila είναι προβληματικοί στην κίνηση κάθε άλλο μια χαρά είναι, πλην όμως αυτό σίγουρα δεν είναι το δυνατό τους σημείο. Βλέποντας όμως τον laser της έκθεσης χρειαζόταν ιδιαίτερη προσπάθεια για κάποιον κάτοχο όχι dila αλλά οποιουδήποτε προβολεά για να καταλάβει ότι ο laser απέδιδε τέλεια την κίνηση και σίγουρα καλύτερα από τον χ7000 που έπαιζε λίγα μέτρα παραπανω? Συμφωνώ επίσης με τον jl, η εντύπωσή μου είναι ότι εκτός της κίνησης και στα χρώματα ο laser υπερέχει των dila. Στο μαύρο όντως οι dila το έχουν τερματίσει το κοντέρ αλλά νομίζω ότι έχουν επαναπαυτεί στις δάφνες τους και δεν εξελίσσονται πλέον ούτε στους τομείς που πλεονεκτούν ούτε στους τομείς που έχουν αδυναμίες.

Δεν καταλαβαίνω τι υπονοείς, ότι .... θάβουμε τον epson για να μην χάσει την μεταπωλητικη αξια ο δικός μας; :p
Αυτό μονο ως χιουμοριστικό σχόλιο μπορώ να το εκλάβω.
Απλα, κάποιοι από εμάς, δεν εντυπωσιαζόμαστε εύκολα και προτιμούμε να βγάλουμε συμπέρασμα για ένα προβολέα όταν τον δούμε υπό σωστές συνθήκες και όχι στο πόδι και σε μια έκθεση.

Συ ειπας :P
Καποιοι από εσας παλια εντυπωσιαζόσασταν πολύ ευκολα όταν βλέπατε τον HD1, παρολο που ηταν νεα τεχνολογια.
Το οποιο για μενα μηχανημα δεν εμπαινε καν στην υποψια αγορας. Μονο για ουρανους και αστρα ηταν. Όλα τα αλλα ηταν......
Βεβαια περασαν 8 χρονια από τοτε, οποτε μπορει πλεον να εχετε αλλαξει γνωμη περι εντυπωσιασμου

Βάσει των μετρήσεων των Γερμανών, υπολογίζω πως βλέπαμε στην έκθεση περί τα 12 FL. Αν θέλει ο Μανώλης, ας μας βοηθήσει που τον μέτρησε.

Απάντηση: Re: EPSON PowerLite Pro Cinema LS10000 3LCD Reflective Laser

Εγώ δεν λέω ότι οι dila είναι προβληματικοί στην κίνηση κάθε άλλο μια χαρά είναι, πλην όμως αυτό σίγουρα δεν είναι το δυνατό τους σημείο. Βλέποντας όμως τον laser της έκθεσης χρειαζόταν ιδιαίτερη προσπάθεια για κάποιον κάτοχο όχι dila αλλά οποιουδήποτε προβολεά για να καταλάβει ότι ο laser απέδιδε τέλεια την κίνηση και σίγουρα καλύτερα από τον χ7000 που έπαιζε λίγα μέτρα παραπανω? Συμφωνώ επίσης με τον jl, η εντύπωσή μου είναι ότι εκτός της κίνησης και στα χρώματα ο laser υπερέχει των dila. Στο μαύρο όντως οι dila το έχουν τερματίσει το κοντέρ αλλά νομίζω ότι έχουν επαναπαυτεί στις δάφνες τους και δεν εξελίσσονται πλέον ούτε στους τομείς που πλεονεκτούν ούτε στους τομείς που έχουν αδυναμίες.

Αυτό που δεν θα έπρεπε να χρειάζεται προσπάθεια, είναι να αντιληφθείς πως το πρόβλημα της κίνησης που είδες στον 7000 δεν οφειλόταν στον προβολέα αλλά στο κλιπ (mad max) που έπαιζε, το οποιο να σημειωθεί πως δεν προβαλλόταν στον Epson.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Συ ειπας :P
Καποιοι από εσας παλια εντυπωσιαζόσασταν πολύ ευκολα όταν βλέπατε τον HD1, παρολο που ηταν νεα τεχνολογια.
Το οποιο για μενα μηχανημα δεν εμπαινε καν στην υποψια αγορας. Μονο για ουρανους και αστρα ηταν. Όλα τα αλλα ηταν......
Βεβαια περασαν 8 χρονια από τοτε, οποτε μπορει πλεον να εχετε αλλαξει γνωμη περι εντυπωσιασμου

Δεν έχεις καταλάβει ακόμα πως ο Epson είναι προβολέας τεχνολογίας Dila και απλα έχει διαφορετική πηγη φωτεινότητας (laser αντί λάμπας), ε;
Τι σχέση έχει αυτό με τον JVC HD1 που έφερε τα πάνω-κάτω στην βιντεοπροβολή λόγω νέας τεχνολογίας ΠΑΝΕΛ, δεν μπορώ να καταλάβω...

Τι πανω-κατω, μας δουλευεις;
Εδειξε απλα καλο on off και τιποτα άλλο για μενα.
Μιλαμε για εντυπωσιασμο, όχι για τεχνολογιες
Μεινε σε ότι μιλαμε και μην τα μπερδευεις
Σε προηγουμενο Post μιλησα για εμμονες σε εταιρειες, όχι σε τεχνολογια
Ναι, είναι dila αλλα είναι EPSON