Epson PowerLite Pro Cinema LS10000 3LCD Reflective Laser

Απάντηση: Re: Απάντηση: EPSON PowerLite Pro Cinema LS10000 3LCD Reflective Laser

Φίλε Τάκη, απ' όλα αυτά που είπες το ρεζουμέ είναι ότι στο μόνο σημείο που υπερέχει ο 7000 έναντι του laser είναι το μαύρο και εκεί όχι σε ευδιάκριτα μεγάλο βαθμό, τουλάχιστον σύμφωνα με την δική μου οπτική. Κατά τ' άλλα στη φωτεινότητα η υπεροχή του laser είναι αβυσσαλέα, με δεδομενο ότι και οι δυό ξεκινούν σχεδόν από την ίδια αφετηρία (είναι αρκετά φωτεινοί) αλλά ο laser, σύμφωνα με αυτά που επαγγέλεται και υπόσχεται ως τεχνολογία, δεν θα έχει πτώση φωτεινότητας τουλάχιστον σε σύντομο χρονικό διάστημα, ας πούμε στις 500 ώρες. Στα χρώματα νομίζω ότι ο laser ήταν τουλάχιστον ισάξιος με τον 7000 ίσως κατά τι καλύτερος κατά την προσωπική μου εκτίμηση. Στην ευκρίνεια για μένα ήταν επίσης λίγο καλύτερος ο laser, μην ξεχναμε ότι φώτιζε μια οθόνη 2.35:1 140 ιντσών με τα ρυθμιστικά οξύτητας φειδωλά ρυθμισμένα, όπως μας είπε ο Καστρούνης, ενώ ο 7000 φώτιζε μια 120 άρα με τα ρυθμιστικά στην τσίτα. Και ερχόμαστε στην κίνηση. Οι dila και ο 7000 που είδα, είτε στο low fi είτε στο high fi είτε χωρίς fi έχουν προβλήματα, αν ο laser είχε τέτοια απίστευτα καλή κίνηση, χωρίς καθόλου flickering και όχι μόνο, όπως πολύ σωστά παρατηρείς και οπως όλοι διαπιστώσαμε, αυτό αποτελεί τεράστιο πλεονέκτημα γι' αυτόν, αδιάφορο αν έπαιζε στο low fi είτε στο hi είτε χωρίς fi. Τώρα όσον αφορά την αναφορά μου για τις οπαδικές παροπίδες που οι περισσότεροι από εμάς έχουμε όταν υπερασπιζόμαστε τον αγαπημένο μας προβολέα ή τεχνολογία, αν εσύ θεωρείς ότι δεν διακατέχεσαι από αυτό το συναίσθημα ασφαλώς και δεν σε αφορά αυτή η ανόητη θεώρηση των πραγμάτων.



To ρεζουμέ είναι πως ο Epson είναι ένας προβολέας τεχνολογίας Dila, με όλα τα θετικά και αρνητικά αυτής της τεχνολογίας και το μονο που τον διαφοροποιεί είναι η πηγη φωτός (laser αντί UHP lamp).
Τώρα στην έκθεση ήταν αδύνατον να βγάλουμε σοβαρά συμπεράσματα για:
- Το επίπεδο μαυρου λόγω χώρου (κρυφός φωτισμός, πράσινη λάμπα εξοδου κινδύνου)
- Πραγματική φωτεινότητα σε λογικές (110-120) ίντσες λόγω μεγάλης απόστασης από το πανί και τεραστιων ιντσών.
- Ευκρίνειας φακού χωρίς φίλτρα sharpening (ο Μανώλης ανέφερε πως το super resolution ήταν ενεργοποιημένο σε χαμηλή τιμή)
- Ομαλότητας κίνησης, μιας που ο προβολέας έπαιζε με το Frame interpolation στο on.
Το μονο ασφαλές συμπέρασμα που έβγαλα ήταν πως ήταν καλορυθμισμενος από τον Μανώλη και πως το μηχανάκι είναι ελπιδοφόρο.
Αν δεν το δούμε υπό σωστές συνθήκες, ότι και να συζητάμε εδώ μεσα είναι για να περνά η ώρα.
Γι'αυτο και εγώ στην θεση σου θα απέφευγα τις υπερβολικές "αβυσσαλέες" ατάκες....
 
Απάντηση: EPSON PowerLite Pro Cinema LS10000 3LCD Reflective Laser

Να ρωτήσω κάτι;
Στον D-ILA είδατε flickering; Γιατί εγώ δεν είδα κάτι. Όχι οτο το έψαξα κιόλας, αλλά σ´ αυτό το λίγο που είδα δεν παρατήρησα να με ενοχλεί κάτι.
Προσπαθώ να διαβάσω και να αξιολογήςω απόψεις ανθρώπων που είδαν τους προβολείς κι ελχω την εντύπωση οτι κάποιο δεν γράφουν αυτά που είδαν αλλά αυτά που άκουσαν.
 
Re: EPSON PowerLite Pro Cinema LS10000 3LCD Reflective Laser

Ρε παιδιά ο Epson δεν είναι τίποτα παραπάνω από έναν τρίτσιπο DILA προβολέα με πηγή φωτός Laser. Dila περασμένης γενιάς μάλιστα αν αναλογιστούμε το 10-15.000:1 που αποδίδει on/off σε σχέση με το τουλάχιστον πενταπλάσιο κόντραστ του 7000. Από κει και πέρα η τεχνολογία phosphor laser δεν έχει να επιδείξει τίποτα σε τομείς όπως χρώματα, ευκρίνειες, συγκλίσεις, RGB, κ.τ.λ.
Επίσης το μέλλον δεν είναι το phosphor laser άλλα το pure laser, το phosphor laser είναι απλά μια μεταβατική περίοδος και οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές δείχνουν να μην θέλουν να μπουν σε αυτό το παιχνίδι άλλα να εξελίξουν και να παρουσιάσουν μια και καλή pure laser προβολέα.

H epson προτίμησε αυτή τη μεταβατική τεχνολογία για να λανσάρει τα dila panel της στον καινούργιο της προβολέα. Tα LCD που χρησιμοποιούσε μέχρι πρότινος στα μοντέλα της έπιασαν ταβάνι, διαπίστωσε ότι πάνω από 3-4.000 :1 contrast αδυνατούσε να βγάλει παρόλο τις φιλότιμες της προσπάθειες και αποφάσισε να αλλάξει τεχνολογία.
Νέα όμως σε αυτή την τεχνολογία, αν παρουσίαζε απλά εναν προβολέα με 10-15:000:1 contrast και πάνελ ανάκλασης θα ήταν σαν να λέει, έχασα το τρένο, απλά αντιγράφω τον ανταγωνισμό και έχω μείνει και μια πενταετία πίσω. Ετσι κότσαρε και πηγή φωτός laser phosphor που χρησιμοποιούν εδώ και χρόνια οι Data προβολείς (δεν ανακάλυψε και τον τροχό) και ανακάτεψε την τράπουλα προσπαθώντας να κλέψει τις εντυπώσεις με παραπλανητικές αναφορές σε απόλυτο μαύρο και άπειρο contrast που προσφέρει το laser κλείνοντας σε μαύρη καρτέλα (και μόνο).

Τώρα, αν άλλαξε πολιτική και εφοδίασε τον LS1000 με φακουδάρα ,κάτι που κάνουν η Sony και η JVC χρόνια τώρα και ποτέ η ίδια (να θυμίσω ότι ακόμη και ο 9200 φοράει τον φακό του tw700) και έχει προσέξει την ποιότητα κατασκευής του οπτικού, ως οφείλει σε μηχάνημα των 7.000 ευρώ, τότε λογικά θα έφτιαξε έναν πολύ καλό προβολέα που βρίσκεται ένα κλίκ πάνω από τους Sony (σε contrast) και μερικά μήκη πίσω από την JVC. Τώρα αυτά τα περί "έπαθα πλάκα", "φοβερή ευκρίνεια", "καταπληκτικά χρώματα" που ακούω από μερικούς που είδαν τον προβολέα στην έκθεση στα πεταχτά, τα ακούω βερεσέ.

Αν ο προβολέας δεν στηθεί και μετρηθεί σε κατάλληλο χώρο και αν η θέαση δεν γίνει σε ιδανικές συνθήκες κανέναν ασφαλές συμπέρασμα δεν μπορεί να βγεί. Το "καταπληκτική ευκρίνεια" άνετα μετατρέπεται σε κακό focus από γωνία σε κέντρο με το κατάλληλο πατερνάκι και αυτό το γνωρίζουμε όλοι όσοι ασχολούμαστε χρόνια με το άθλημα.
Εγώ προσωπικά διαβάζοντας και ακούγοντας ότι ο LS1000 βγάζει 10-15.000:1 on/off, πράγμα που σημαίνει ότι με τόσο μεγάλη φωτεινότητα το μαύρο κυμαίνεται σε μέτρια επίπεδα, δεν χρειάζεται καν να τον δω, ξέρω από πριν τι απόδοση θα έχει και το ότι αντί για κλασική λάμπα έχει phosphor laser με αφήνει παγερά αδιάφορο μιας και λάμπα αλλάζω πολύ σπάνια με τις ώρες που βλέπω. Επίσης η ιδέα ότι θα έχω τρίτσιπο προβολέα (με ολα τα κουσούρια τους) στον οποίο έχουν προσθέσει και αντίστοιχο τρόχο με αυτών των DLP δεν με ενθουσιάζει κιόλας, αντιθέτως, μυρίζομαι έξτρα προβλήματα.

Τέλος για όποιον πιστεύει ότι αγοράζοντας προβολέα με phosphor laser πηγή φωτός "καθάρισε" για μερικές χιλιάδες ώρες ας ξανασκεφτεί διπλά και ας κάνει ένα search στο google να δει τι αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες τέτοιων προβολέων χρόνια τώρα (από καταστροφή των phosphor wheel μέχρι τεράστια πτώση στην φωτεινότητα και χρωματική αλλοίωση ), χωρίς φυσικά να μπορούν να αλλάξουν απλά την "λάμπα" και να επαναφέρουν τον προβολέα τους. Φανταστείτε σε 25 μήνες ο προβολέας σας των 7.000 ευρώ να χρειάζεται 2.500 ευρώ επισκευή επειδή απλά έκαψε την "λάμπα" του..

Δική μου πρόβλεψη είναι ότι μέχρι την καθιέρωση του pure laser (που όντως είναι το μέλλον) τα μεταβατικά στάδια (led, phosphor laser, κ.τ.λ) είναι απλά πεταμένα χρήματα διότι δεν μπορούν να προσφέρουν τίποτα περισσότερο στην ποιότητα εικόνας σε σχέση με τις απλές λάμπες (που μετά από χρόνια εξέλιξης έχουν φτάσει σε σημείο να αποδίδουν εξαιρετικά) και τολμώ να πω ούτε σε αντοχή και σταθερότητα κάνουν την διαφορά που διαφημίζουν.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ε ναι... γιατί οι DLP σαφώς δεν αξίζουν καν να ονομαστούν γιατί... έχουν καλύτερο ANSI contrast... φανερά καλύτερο sharpness... πιο smooth κίνηση... πιο ( έστω και λίγο ανάλογα με ποιό μοντέλο συγκρίνεις ) καλό και "φυσικό" χρώμα...

Ναι, δεν έχουν το μαύρο των LCD & D-ILA, αλλά να τους λες "φτερό" μόνο από φανατισμό που λες να μην έχετε μπορείς να το πείς.

Το ότι σε sharpness, κίνηση, φυσικότητα των χρωμάτων και σε ANSI contrast τα ρίχνει στον JVC & Epson των 7.000 ένας BenQ των 1.700 δεν είναι και ότι καλύτερο... τουλάχιστον για την τιμολογιακή πολιτική τους.
Πως έβγαλες ξεκάθαρα συμπεράσματα με αυτές τις αίθουσες, ρυθμίσεις, και υλικό που αναπαρήγαγαν ?

εε...αν απλά αυξήσουμε το ρυθμιστικό τους άλλους? :flipout:
 
Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: EPSON PowerLite Pro Cinema LS10000 3LCD Reflective Laser

To ρεζουμέ είναι πως ο Epson είναι ένας προβολέας τεχνολογίας Dila, με όλα τα θετικά και αρνητικά αυτής της τεχνολογίας και το μονο που τον διαφοροποιεί είναι η πηγη φωτός (laser αντί UHP lamp).
Τώρα στην έκθεση ήταν αδύνατον να βγάλουμε σοβαρά συμπεράσματα για:
- Το επίπεδο μαυρου λόγω χώρου (κρυφός φωτισμός, πράσινη λάμπα εξοδου κινδύνου)
- Πραγματική φωτεινότητα σε λογικές (110-120) ίντσες λόγω μεγάλης απόστασης από το πανί και τεραστιων ιντσών.
- Ευκρίνειας φακού χωρίς φίλτρα sharpening (ο Μανώλης ανέφερε πως το super resolution ήταν ενεργοποιημένο σε χαμηλή τιμή)
- Ομαλότητας κίνησης, μιας που ο προβολέας έπαιζε με το Frame interpolation στο on.
Το μονο ασφαλές συμπέρασμα που έβγαλα ήταν πως ήταν καλορυθμισμενος από τον Μανώλη και πως το μηχανάκι είναι ελπιδοφόρο.
Αν δεν το δούμε υπό σωστές συνθήκες, ότι και να συζητάμε εδώ μεσα είναι για να περνά η ώρα.
Γι'αυτο και εγώ στην θεση σου θα απέφευγα τις υπερβολικές "αβυσσαλέες" ατάκες....
Εννοείτε ότι αυτά που συζητάμε εδώ μέσα είναι για να περνάει η ώρα, δεν γράφουμε την διδακτορική μας διατριβή. Επίσης συζητάμε γι' αυτά που είδαμε σε μια έκθεση και όχι σε επιστημονικά εργαστήρια με το μικροσκόπιο. Πάντως αυτά που γράφεις, χωρίς να το καταλαβαίνεις, ενισχύουν τα λεγόμενά μου, οτι δηλαδή ο laser παρ' ότι έπαιζε σε χειρότερες συνθήκες από τον 7000 είχε τουλάχιστον ισάξια εικόνα (πράγμα που μπορεί να ανατραπεί στα επιστημονικά εργαστήρια) και μια σημαντικότατη υπεροχή στην κίνηση (που δεν ανατρέπεται πουθενά και ποτέ).

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Να ρωτήσω κάτι;
Στον D-ILA είδατε flickering; Γιατί εγώ δεν είδα κάτι. Όχι οτο το έψαξα κιόλας, αλλά σ´ αυτό το λίγο που είδα δεν παρατήρησα να με ενοχλεί κάτι.
Προσπαθώ να διαβάσω και να αξιολογήςω απόψεις ανθρώπων που είδαν τους προβολείς κι ελχω την εντύπωση οτι κάποιο δεν γράφουν αυτά που είδαν αλλά αυτά που άκουσαν.

Μπάμπη εγώ είδα στον 7000 αυτή τη σαχλαμάρα το fury road την κυριακή το μεσημέρι. Κάποια μικρά σπασιματάκια στην κίνηση τα είχε χωρίς βεβαίως τίποτα ενοχλητικό ή υπερβολικό, τα συνήθη δηλαδή. Από την άλλη όμως ο laser που είχα δει λίγα λεπτά πριν ήταν βιτάμ σοφτ. Η διαφορά ήταν εμφανής όχι γιατί ο dila ήταν κακός στην κίνηση αλλά γιατί ο laser ήταν εξαιρετικός σ' αυτό το τομέα.
 
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: EPSON PowerLite Pro Cinema LS10000 3LCD Reflect

Μπάμπη εγώ είδα στον 7000 αυτή τη σαχλαμάρα το fury road την κυριακή το μεσημέρι. Κάποια μικρά σπασιματάκια στην κίνηση τα είχε χωρίς βεβαίως τίποτα ενοχλητικό ή υπερβολικό, τα συνήθη δηλαδή. Από την άλλη όμως ο laser που είχα δει λίγα λεπτά πριν ήταν βιτάμ σοφτ. Η διαφορά ήταν εμφανής όχι γιατί ο dila ήταν κακός στην κίνηση αλλά γιατί ο laser ήταν εξαιρετικός σ' αυτό το τομέα.


Όχι για την κίνηση, για το flickering είχα την απορία.
Για τον Epson τα είπα πριν, μου άρεσε πάρα πολύ, έπαιζε πολύ κοντά σ´αυτό που θέλω και μ´αρέσει αφού το μηχάνημα και δυνατότητες έχει αλλά και σωστά "φροντισμένος" ήταν.
Αντίθετα, ο 7000 που αρχικά είδαμε ήταν ένας προβολέας να που έπαιζε στα κόκκινα (όλα τσίτα) επειδή ο Τούρκος αντιπρόσωπος θεώρησε οτι έτσι θα εντυπωσιαστούν οι ιθαγενείς.
 
Απάντηση: Re: EPSON PowerLite Pro Cinema LS10000 3LCD Reflective Laser

Ρε παιδιά ο Epson δεν είναι τίποτα παραπάνω από έναν τρίτσιπο DILA προβολέα με πηγή φωτός Laser. Dila περασμένης γενιάς μάλιστα αν αναλογιστούμε το 10-15.000:1 που αποδίδει on/off σε σχέση με το τουλάχιστον πενταπλάσιο κόντραστ του 7000.

Δηλαδη η τεχνολογια LCOQ ειναι περασμενης γενιας? Κι αν ναι, σε ποια μηχανακια ηταν εφαρμοσμενη? Δεν ρωτω πιο ειναι καλυτερο, LCOQ / LCOS , ρωτω πως χαρακτηριζετε περασμενης γενιας. Γιατι ετσι οπως το τοποθετεις, το κρινεις μονο απο την αποδοση του που αποτι καταλαβαινω δεν ειδες!


Τώρα, αν άλλαξε πολιτική και εφοδίασε τον LS1000 με φακουδάρα ,κάτι που κάνουν η Sony και η JVC χρόνια τώρα και ποτέ η ίδια (να θυμίσω ότι ακόμη και ο 9200 φοράει τον φακό του tw700) και έχει προσέξει την ποιότητα κατασκευής του οπτικού, ως οφείλει σε μηχάνημα των 7.000 ευρώ, τότε λογικά θα έφτιαξε έναν πολύ καλό προβολέα που βρίσκεται ένα κλίκ πάνω από τους Sony (σε contrast) και μερικά μήκη πίσω από την JVC.

Αυτο το σημειωσα για να δουμε πως πολυ ευκολα κατι θετικο το κανουμε να φαινεται ψιλοαρνητικο (αμα βγαλουμε τα bold!)


Τώρα αυτά τα περί "έπαθα πλάκα", "φοβερή ευκρίνεια", "καταπληκτικά χρώματα" που ακούω από μερικούς που είδαν τον προβολέα στην έκθεση στα πεταχτά, τα ακούω βερεσέ.

Εδω Νικο να σου πω οτι εισαι φαουλ. Μπορεις καλιστα να τα ακους βερεσε, να μην τα υπολογιζεις, να μην τα διαβαζεις, αλλα αμα μας το γραφεις κι ετσι χυμα, μας προσβαλεις κιολας.
Εγω μεσα παντα θελουμε να διαβαζουμε τις αποψεις των χρηστων/μελων μας, οι οποιοι ειναι και πιθανοι αγοραστες και στη τελικη η αποψη τους μας ενδιαφερει οσο και μετραει κιολας!

Τέλος για όποιον πιστεύει ότι αγοράζοντας προβολέα με phosphor laser πηγή φωτός "καθάρισε" για μερικές χιλιάδες ώρες ας ξανασκεφτεί διπλά και ας κάνει ένα search στο google να δει τι αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες τέτοιων προβολέων χρόνια τώρα (από καταστροφή των phosphor wheel μέχρι τεράστια πτώση στην φωτεινότητα και χρωματική αλλοίωση ), χωρίς φυσικά να μπορούν να αλλάξουν απλά την "λάμπα" και να επαναφέρουν τον προβολέα τους. Φανταστείτε σε 25 μήνες ο προβολέας σας των 7.000 ευρώ να χρειάζεται 2.500 ευρώ επισκευή επειδή απλά έκαψε την "λάμπα" του..

Δική μου πρόβλεψη είναι ότι μέχρι την καθιέρωση του pure laser (που όντως είναι το μέλλον) τα μεταβατικά στάδια (led, phosphor laser, κ.τ.λ) είναι απλά πεταμένα χρήματα διότι δεν μπορούν να προσφέρουν τίποτα περισσότερο στην ποιότητα εικόνας σε σχέση με τις απλές λάμπες (που μετά από χρόνια εξέλιξης έχουν φτάσει σε σημείο να αποδίδουν εξαιρετικά) και τολμώ να πω ούτε σε αντοχή και σταθερότητα κάνουν την διαφορά που διαφημίζουν.


Νικο, σου παραθετω τι βρηκα μετα απο ενα συντομο search στο google.......


Panasonic PT-RZ470 laser

Να επισημάνω ότι ο συγκεκριμένος RZ70 αποτελεί μονάδα demo που έχει γυρίσει όλη την Ευρώπη για τις ανάγκες παρουσίασης/review και έχει γράψει ήδη στο κοντέρ του πάνω από 2000 ώρες αν αυτό σας λέει κάτι ως προς την αντοχή του και τις τιμές μετρήσεων που θα δείτε παρακάτω.

...H panasonic ισχυρίζεται ότι ο RZ470 μπορεί να βγάλει 20.000 ώρες λειτουργίας πριν χάσει το 50% ( το πρώτο «λαβράκι» είναι ότι και οι laser έχουν σταδιακή πτώση στη φωτεινότητα τους, αργή μεν, υπαρκτή δε ) περίπου της φωτεινότητας του και μπορεί να λειτουργεί 24/7 απροβλημάτιστα. Δηλαδή μπορούμε να τον ανοίξουμε σήμερα… και να τον κλείσουμε σε περίπου 2.3 χρόνια…γουάου..

Άφησα τον RZ470 περίπου 72 ώρες, ναι..καλά διαβάσατε…3 ολόκληρες μέρες σε full power mode (οι κύριοι της Panasonic ας παραλείψουν αυτή τη παράγραφο διότι κινδυνεύουν από εγκεφαλικό, αν δεν το έχουν πάθει ήδη από τις φωτογραφίες του ανοιχτού οπτικού) σε διαρκή λειτουργία παίρνοντας μετρήσεις συχνά πυκνά και κρατώντας σημειώσεις προσπαθώντας να διακρίνω κάποια αλλαγή στην χρωματική συμπεριφορά του προβολέα. Ήθελα πολύ να δω ποιο υλικό θα αρχίσει πρώτο να «κουράζεται»…ο φώσφορος?τα led?οι δίοδοι laser?εγώ?

Οι μετρήσεις ήταν πανομοιότυπες σε βαθμό κακουργήματος. Φωτεινότητα, RGB, gamma και χρώματα χωρίς την παραμικρή απόκλιση!

Μπορεί το δείγμα να ήταν σχετικά μικρό, άλλα εγώ προσωπικά πήρα κάποια δεδομένα, που δείχνουν αρκετά θετικά για μια νέα σχετικά τεχνολογία που τώρα κάνει δειλά δειλά τα πρώτα της βήματα.

Αν είναι να φέρει τέτοιες αλλαγές η τεχνολογία laser…καλώς την και ας άργησε!



http://www.projectorjunkies.com/panasonic-pt-rz470-laser-full-review/

[/QUOTE]


Αυτα -bye-
 
Απάντηση: Re: EPSON PowerLite Pro Cinema LS10000 3LCD Reflective Laser

Ρε παιδιά ο Epson δεν είναι τίποτα παραπάνω από έναν τρίτσιπο DILA προβολέα με πηγή φωτός Laser. Dila περασμένης γενιάς μάλιστα αν αναλογιστούμε το 10-15.000:1 που αποδίδει on/off σε σχέση με το τουλάχιστον πενταπλάσιο κόντραστ του 7000. Από κει και πέρα η τεχνολογία phosphor laser δεν έχει να επιδείξει τίποτα σε τομείς όπως χρώματα, ευκρίνειες, συγκλίσεις, RGB, κ.τ.λ.
Επίσης το μέλλον δεν είναι το phosphor laser άλλα το pure laser, το phosphor laser είναι απλά μια μεταβατική περίοδος και οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές δείχνουν να μην θέλουν να μπουν σε αυτό το παιχνίδι άλλα να εξελίξουν και να παρουσιάσουν μια και καλή pure laser προβολέα.

H epson προτίμησε αυτή τη μεταβατική τεχνολογία για να λανσάρει τα dila panel της στον καινούργιο της προβολέα. Tα LCD που χρησιμοποιούσε μέχρι πρότινος στα μοντέλα της έπιασαν ταβάνι, διαπίστωσε ότι πάνω από 3-4.000 :1 contrast αδυνατούσε να βγάλει παρόλο τις φιλότιμες της προσπάθειες και αποφάσισε να αλλάξει τεχνολογία.
Νέα όμως σε αυτή την τεχνολογία, αν παρουσίαζε απλά εναν προβολέα με 10-15:000:1 contrast και πάνελ ανάκλασης θα ήταν σαν να λέει, έχασα το τρένο, απλά αντιγράφω τον ανταγωνισμό και έχω μείνει και μια πενταετία πίσω. Ετσι κότσαρε και πηγή φωτός laser phosphor που χρησιμοποιούν εδώ και χρόνια οι Data προβολείς (δεν ανακάλυψε και τον τροχό) και ανακάτεψε την τράπουλα προσπαθώντας να κλέψει τις εντυπώσεις με παραπλανητικές αναφορές σε απόλυτο μαύρο και άπειρο contrast που προσφέρει το laser κλείνοντας σε μαύρη καρτέλα (και μόνο).

Τώρα, αν άλλαξε πολιτική και εφοδίασε τον LS1000 με φακουδάρα ,κάτι που κάνουν η Sony και η JVC χρόνια τώρα και ποτέ η ίδια (να θυμίσω ότι ακόμη και ο 9200 φοράει τον φακό του tw700) και έχει προσέξει την ποιότητα κατασκευής του οπτικού, ως οφείλει σε μηχάνημα των 7.000 ευρώ, τότε λογικά θα έφτιαξε έναν πολύ καλό προβολέα που βρίσκεται ένα κλίκ πάνω από τους Sony (σε contrast) και μερικά μήκη πίσω από την JVC. Τώρα αυτά τα περί "έπαθα πλάκα", "φοβερή ευκρίνεια", "καταπληκτικά χρώματα" που ακούω από μερικούς που είδαν τον προβολέα στην έκθεση στα πεταχτά, τα ακούω βερεσέ.

Αν ο προβολέας δεν στηθεί και μετρηθεί σε κατάλληλο χώρο και αν η θέαση δεν γίνει σε ιδανικές συνθήκες κανέναν ασφαλές συμπέρασμα δεν μπορεί να βγεί. Το "καταπληκτική ευκρίνεια" άνετα μετατρέπεται σε κακό focus από γωνία σε κέντρο με το κατάλληλο πατερνάκι και αυτό το γνωρίζουμε όλοι όσοι ασχολούμαστε χρόνια με το άθλημα.
Εγώ προσωπικά διαβάζοντας και ακούγοντας ότι ο LS1000 βγάζει 10-15.000:1 on/off, πράγμα που σημαίνει ότι με τόσο μεγάλη φωτεινότητα το μαύρο κυμαίνεται σε μέτρια επίπεδα, δεν χρειάζεται καν να τον δω, ξέρω από πριν τι απόδοση θα έχει και το ότι αντί για κλασική λάμπα έχει phosphor laser με αφήνει παγερά αδιάφορο μιας και λάμπα αλλάζω πολύ σπάνια με τις ώρες που βλέπω. Επίσης η ιδέα ότι θα έχω τρίτσιπο προβολέα (με ολα τα κουσούρια τους) στον οποίο έχουν προσθέσει και αντίστοιχο τρόχο με αυτών των DLP δεν με ενθουσιάζει κιόλας, αντιθέτως, μυρίζομαι έξτρα προβλήματα.

Τέλος για όποιον πιστεύει ότι αγοράζοντας προβολέα με phosphor laser πηγή φωτός "καθάρισε" για μερικές χιλιάδες ώρες ας ξανασκεφτεί διπλά και ας κάνει ένα search στο google να δει τι αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες τέτοιων προβολέων χρόνια τώρα (από καταστροφή των phosphor wheel μέχρι τεράστια πτώση στην φωτεινότητα και χρωματική αλλοίωση ), χωρίς φυσικά να μπορούν να αλλάξουν απλά την "λάμπα" και να επαναφέρουν τον προβολέα τους. Φανταστείτε σε 25 μήνες ο προβολέας σας των 7.000 ευρώ να χρειάζεται 2.500 ευρώ επισκευή επειδή απλά έκαψε την "λάμπα" του..

Δική μου πρόβλεψη είναι ότι μέχρι την καθιέρωση του pure laser (που όντως είναι το μέλλον) τα μεταβατικά στάδια (led, phosphor laser, κ.τ.λ) είναι απλά πεταμένα χρήματα διότι δεν μπορούν να προσφέρουν τίποτα περισσότερο στην ποιότητα εικόνας σε σχέση με τις απλές λάμπες (που μετά από χρόνια εξέλιξης έχουν φτάσει σε σημείο να αποδίδουν εξαιρετικά) και τολμώ να πω ούτε σε αντοχή και σταθερότητα κάνουν την διαφορά που διαφημίζουν.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---



εε...αν απλά αυξήσουμε το ρυθμιστικό τους άλλους? :flipout:

Καλημέρα Νίκο και χρόνια σου πολλά για την ονομαστική σου εορτή.
Νομίζω ότι το όλο σου σκεπτικό ξεκινά λάθος, δεδομένου ότι ο LS10000 χρησιμοποιεί δυο πηγες σαν laser (blue laser) και όχι phosphor laser.
Μπορείς να δεις και από τη επίσημη παρουσίαση της Epson στο youtube εδω
στο πρωτο περίπου λεπτό.
 
Re: EPSON PowerLite Pro Cinema LS10000 3LCD Reflective Laser

Ευχαριστώ ρε παιδιά, νάστε καλά..γλυκάκι από το σπίτι όποιος έρθει.. -bye-

Το phosphor laser που αναφέρομαι Μανώλη αφορά ολόκληρη την πηγή φωτός. Σαφώς και κάνει χρήση δυο blue laser ο epson (αντί για led στο μπλε) αλλά το ένα περνάει από φώσφορο (εκτός και αν δεν κάνει χρήση φωσφόρου, μας διαφωτίζεις αν γνωρίζεις κάτι περισσότερο) για την δημιουργία του κίτρινου χρώματος που αργότερα διασπάται μέσα στο οπτικό σε πράσινο και κόκκινο. Ολο αυτό το πακέτο μπορούμε να το ονομάζουμε laser phosphor μιας και κάνει χρήση φωσφόρου για την δημιουργία κάποιου χρώματος αντίθετα με το pure laser που κάνει χρήση τριών αυτόνομων R G B lasers. H διαφορά με τους υβριδικούς led/laser είναι ότι αντί για led στο μπλε χρώμα κάνει χρήση επίσης laser o epson, κάτι που δεν αλλάζει την φιλοσοφία του φωσφόρου που αναφέρω.
Για εμένα προσωπικά όπως είπα και παραπάνω, η μετατροπή ενός χρώματος σε άλλα μέσα στο οπτικό με φωσφόρους και διχρωικά φίλτρα δεν είναι ιδανική λύση και την θεωρώ απλά μεταβατική τεχνολογία.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δηλαδη η τεχνολογια LCOQ ειναι περασμενης γενιας? Κι αν ναι, σε ποια μηχανακια ηταν εφαρμοσμενη? Δεν ρωτω πιο ειναι καλυτερο, LCOQ / LCOS , ρωτω πως χαρακτηριζετε περασμενης γενιας. Γιατι ετσι οπως το τοποθετεις, το κρινεις μονο απο την αποδοση του που αποτι καταλαβαινω δεν ειδες!




Αυτο το σημειωσα για να δουμε πως πολυ ευκολα κατι θετικο το κανουμε να φαινεται ψιλοαρνητικο (αμα βγαλουμε τα bold!)




Εδω Νικο να σου πω οτι εισαι φαουλ. Μπορεις καλιστα να τα ακους βερεσε, να μην τα υπολογιζεις, να μην τα διαβαζεις, αλλα αμα μας το γραφεις κι ετσι χυμα, μας προσβαλεις κιολας.
Εγω μεσα παντα θελουμε να διαβαζουμε τις αποψεις των χρηστων/μελων μας, οι οποιοι ειναι και πιθανοι αγοραστες και στη τελικη η αποψη τους μας ενδιαφερει οσο και μετραει κιολας!




Νικο, σου παραθετω τι βρηκα μετα απο ενα συντομο search στο google.......


Panasonic PT-RZ470 laser

Να επισημάνω ότι ο συγκεκριμένος RZ70 αποτελεί μονάδα demo που έχει γυρίσει όλη την Ευρώπη για τις ανάγκες παρουσίασης/review και έχει γράψει ήδη στο κοντέρ του πάνω από 2000 ώρες αν αυτό σας λέει κάτι ως προς την αντοχή του και τις τιμές μετρήσεων που θα δείτε παρακάτω.

...H panasonic ισχυρίζεται ότι ο RZ470 μπορεί να βγάλει 20.000 ώρες λειτουργίας πριν χάσει το 50% ( το πρώτο «λαβράκι» είναι ότι και οι laser έχουν σταδιακή πτώση στη φωτεινότητα τους, αργή μεν, υπαρκτή δε ) περίπου της φωτεινότητας του και μπορεί να λειτουργεί 24/7 απροβλημάτιστα. Δηλαδή μπορούμε να τον ανοίξουμε σήμερα… και να τον κλείσουμε σε περίπου 2.3 χρόνια…γουάου..

Άφησα τον RZ470 περίπου 72 ώρες, ναι..καλά διαβάσατε…3 ολόκληρες μέρες σε full power mode (οι κύριοι της Panasonic ας παραλείψουν αυτή τη παράγραφο διότι κινδυνεύουν από εγκεφαλικό, αν δεν το έχουν πάθει ήδη από τις φωτογραφίες του ανοιχτού οπτικού) σε διαρκή λειτουργία παίρνοντας μετρήσεις συχνά πυκνά και κρατώντας σημειώσεις προσπαθώντας να διακρίνω κάποια αλλαγή στην χρωματική συμπεριφορά του προβολέα. Ήθελα πολύ να δω ποιο υλικό θα αρχίσει πρώτο να «κουράζεται»…ο φώσφορος?τα led?οι δίοδοι laser?εγώ?

Οι μετρήσεις ήταν πανομοιότυπες σε βαθμό κακουργήματος. Φωτεινότητα, RGB, gamma και χρώματα χωρίς την παραμικρή απόκλιση!

Μπορεί το δείγμα να ήταν σχετικά μικρό, άλλα εγώ προσωπικά πήρα κάποια δεδομένα, που δείχνουν αρκετά θετικά για μια νέα σχετικά τεχνολογία που τώρα κάνει δειλά δειλά τα πρώτα της βήματα.

Αν είναι να φέρει τέτοιες αλλαγές η τεχνολογία laser…καλώς την και ας άργησε!



http://www.projectorjunkies.com/panasonic-pt-rz470-laser-full-review/


Αυτα -bye-[/QUOTE]

Τώρα Χρήστο περιμένεις σοβαρή απάντηση από εμένα σε αυτά που γράφεις?Εσύ θα έδινες σοβαρή απάντηση σε κάποιον που σου λέει ότι "βρήκα αυτό ψάχνοντας στο google" και σου παραθέτει δικό σου άρθρο από το δικό σου site, χωρίς να σε ρωτάει ευθέως αυτό που θέλει?
 
Last edited:
Απάντηση: Re: EPSON PowerLite Pro Cinema LS10000 3LCD Reflective Laser

Ευχαριστώ ρε παιδιά, νάστε καλά..γλυκάκι από το σπίτι όποιος έρθει.. -bye-

Το phosphor laser που αναφέρομαι Μανώλη αφορά ολόκληρη την πηγή φωτός. Σαφώς και κάνει χρήση δυο blue laser ο epson (αντί για led στο μπλε) αλλά το ένα περνάει από φώσφορο (εκτός και αν δεν κάνει χρήση φωσφόρου, μας διαφωτίζεις αν γνωρίζεις κάτι περισσότερο) για την δημιουργία του κίτρινου χρώματος που αργότερα διασπάται μέσα στο οπτικό σε πράσινο και κόκκινο. Ολο αυτό το πακέτο μπορούμε να το ονομάζουμε laser phosphor μιας και κάνει χρήση φωσφόρου για την δημιουργία κάποιου χρώματος αντίθετα με το pure laser που κάνει χρήση τριών αυτόνομων R G B lasers. H διαφορά με τους υβριδικούς led/laser είναι ότι αντί για led στο μπλε χρώμα κάνει χρήση επίσης laser o epson, κάτι που δεν αλλάζει την φιλοσοφία του φωσφόρου που αναφέρω.
Για εμένα προσωπικά όπως είπα και παραπάνω, η μετατροπή ενός χρώματος σε άλλα μέσα στο οπτικό με φωσφόρους και διχρωικά φίλτρα δεν είναι ιδανική λύση και την θεωρώ απλά μεταβατική τεχνολογία.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---




Αυτα -bye-

Τώρα Χρήστο περιμένεις σοβαρή απάντηση από εμένα σε αυτά που γράφεις?Εσύ θα έδινες σοβαρή απάντηση σε κάποιον που σου λέει ότι "βρήκα αυτό ψάχνοντας στο google" και σου παραθέτει δικό σου άρθρο από το δικό σου site, χωρίς να σε ρωτάει ευθέως αυτό που θέλει?

Για να σου την αληθεια, οχι.
Σοβαρη απαντηση δεν περιμενω!
 
Re: EPSON PowerLite Pro Cinema LS10000 3LCD Reflective Laser

Παντος οφειλω να ομολογησω , οτι αρκετοι εδω μεσα , εχουν χασει την αντικειμενικοτητα τους , δεν ειναι κακο να λεμε καμια φορα (τα συκα συκα και την σκαφη σκαφη) απεναντιας μαλιστα!
 
Re: Απάντηση: Re: EPSON PowerLite Pro Cinema LS10000 3LCD Reflective Laser

Για να σου την αληθεια, οχι.
Σοβαρη απαντηση δεν περιμενω!

Δεν καταλαβαίνω ως προς τι αυτό το ειρωνικό σου στυλ Χρήστο...έχεις κάποιο θέμα μαζί μου το οποίο δεν γνωρίζω ή είναι απλά ένα στοιχείο του χαρακτήρος σου?
 
Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: EPSON PowerLite Pro Cinema LS10000 3LCD Reflective Laser

Δεν καταλαβαίνω ως προς τι αυτό το ειρωνικό σου στυλ Χρήστο...έχεις κάποιο θέμα μαζί μου ή είναι απλά ένα στοιχείο του χαρακτήρος σου?

Καμμια ειρωνια και κανενα προσωπικο θεμα Νικο. Εκανες μια ερωτηση κι εδωσα μια ειλικρινη απαντηση!

Αντιθετα εσυ, δεν εχεις απαντησει σε τιποτα απο αυτα που σε ρωτησα.
Περιορισες το ενδιαφερον σου περι του χαρακτηρα μου. Νομιζα οτι ησουν τεχνικος, οχι ψυχολογος!
 
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: EPSON PowerLite Pro Cinema LS10000 3LCD Reflective La

Καμμια ειρωνια και κανενα προσωπικο θεμα Νικο. Εκανες μια ερωτηση κι εδωσα μια ειλικρινη απαντηση!

Αντιθετα εσυ, δεν εχεις απαντησει σε τιποτα απο αυτα που σε ρωτησα.
Περιορισες το ενδιαφερον σου περι του χαρακτηρα μου. Νομιζα οτι ησουν τεχνικος, οχι ψυχολογος!

Και το συνεχίζεις από ότι βλέπω. Sorry Χρήστο άλλα δεν θα πέσω στο επίπεδο σου. Μπορείς να συνεχίσεις ανενόχλητος το ειρωνικό σου έργο στο νήμα,καλή συνέχεια -bye-
 
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: EPSON PowerLite Pro Cinema LS10000 3LCD Ref

Και το συνεχίζεις από ότι βλέπω. Sorry Χρήστο άλλα δεν θα πέσω στο επίπεδο σου. Μπορείς να συνεχίσεις ανενόχλητος το ειρωνικό σου έργο στο νήμα,καλή συνέχεια -bye-

Να σαι καλα Νικο. Οτι νομιζεις.

Παντως αν καποια στιγμη πεσεις στο επιπεδο μου, εδω θα ειμαι!
 
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: EPSON PowerLite Pro Cinema LS10000 3LCD Reflective Laser

Μπάμπη εγώ είδα στον 7000 αυτή τη σαχλαμάρα το fury road την κυριακή το μεσημέρι. Κάποια μικρά σπασιματάκια στην κίνηση τα είχε χωρίς βεβαίως τίποτα ενοχλητικό ή υπερβολικό, τα συνήθη δηλαδή. Από την άλλη όμως ο laser που είχα δει λίγα λεπτά πριν ήταν βιτάμ σοφτ. Η διαφορά ήταν εμφανής όχι γιατί ο dila ήταν κακός στην κίνηση αλλά γιατί ο laser ήταν εξαιρετικός σ' αυτό το τομέα.

Ήταν βιτάμ σοφτ στο ίδιο κλιπάκι (Mad Max: Fury Road); Ή μήπως σε άλλο; :rolleyes:
 
Re: EPSON PowerLite Pro Cinema LS10000 3LCD Reflective Laser

Όχι ήταν σε άλλη ταινία. Αλήθεια επισκεύτηκες εσύ την έκθεση και αν ναι ποιές οι εντυπώσεις σου από τον laser?
 
Re: EPSON PowerLite Pro Cinema LS10000 3LCD Reflective Laser

Όχι ήταν σε άλλη ταινία.

Εμ... Τα σπασίματα που είδες δεν οφείλονται στον προβολέα, αλλά εμπεριέχονται στην κόπια BluRay της συγκεκριμένης ταινίας και δεν πρόκειται να τα εξομαλύνει κανένας αλγόριθμος frame interpolation... :smile:

Όσον αφορά τον laser, στις συνθήκες και με τα κλιπάκια που τον είδα, δεν μπορώ να μιλήσω αξιόπιστα ως προς την αντίθεση, την κίνηση και την ευκρίνειά του. Το σημείο που με κέρδισε σε αυτό το μηχανάκι, ήταν κυρίως η χρωματική του απόδοση, όπου πιθανολογώ ότι η οπτική του μηχανή μάλλον δίνει το πιο ισορροπημένο φάσμα που έχω δει σε οικιακό ψηφιακό προβολί μέχρι στιγμής...
 
Re: EPSON PowerLite Pro Cinema LS10000 3LCD Reflective Laser

Πίστεψέ με οφείλονται στους dila, τα βλέπω συχνά στον χώρο μου...:operator: