Απάντηση: Re: Απάντηση: EPSON PowerLite Pro Cinema LS10000 3LCD Reflective Laser
To ρεζουμέ είναι πως ο Epson είναι ένας προβολέας τεχνολογίας Dila, με όλα τα θετικά και αρνητικά αυτής της τεχνολογίας και το μονο που τον διαφοροποιεί είναι η πηγη φωτός (laser αντί UHP lamp).
Τώρα στην έκθεση ήταν αδύνατον να βγάλουμε σοβαρά συμπεράσματα για:
- Το επίπεδο μαυρου λόγω χώρου (κρυφός φωτισμός, πράσινη λάμπα εξοδου κινδύνου)
- Πραγματική φωτεινότητα σε λογικές (110-120) ίντσες λόγω μεγάλης απόστασης από το πανί και τεραστιων ιντσών.
- Ευκρίνειας φακού χωρίς φίλτρα sharpening (ο Μανώλης ανέφερε πως το super resolution ήταν ενεργοποιημένο σε χαμηλή τιμή)
- Ομαλότητας κίνησης, μιας που ο προβολέας έπαιζε με το Frame interpolation στο on.
Το μονο ασφαλές συμπέρασμα που έβγαλα ήταν πως ήταν καλορυθμισμενος από τον Μανώλη και πως το μηχανάκι είναι ελπιδοφόρο.
Αν δεν το δούμε υπό σωστές συνθήκες, ότι και να συζητάμε εδώ μεσα είναι για να περνά η ώρα.
Γι'αυτο και εγώ στην θεση σου θα απέφευγα τις υπερβολικές "αβυσσαλέες" ατάκες....
Φίλε Τάκη, απ' όλα αυτά που είπες το ρεζουμέ είναι ότι στο μόνο σημείο που υπερέχει ο 7000 έναντι του laser είναι το μαύρο και εκεί όχι σε ευδιάκριτα μεγάλο βαθμό, τουλάχιστον σύμφωνα με την δική μου οπτική. Κατά τ' άλλα στη φωτεινότητα η υπεροχή του laser είναι αβυσσαλέα, με δεδομενο ότι και οι δυό ξεκινούν σχεδόν από την ίδια αφετηρία (είναι αρκετά φωτεινοί) αλλά ο laser, σύμφωνα με αυτά που επαγγέλεται και υπόσχεται ως τεχνολογία, δεν θα έχει πτώση φωτεινότητας τουλάχιστον σε σύντομο χρονικό διάστημα, ας πούμε στις 500 ώρες. Στα χρώματα νομίζω ότι ο laser ήταν τουλάχιστον ισάξιος με τον 7000 ίσως κατά τι καλύτερος κατά την προσωπική μου εκτίμηση. Στην ευκρίνεια για μένα ήταν επίσης λίγο καλύτερος ο laser, μην ξεχναμε ότι φώτιζε μια οθόνη 2.35:1 140 ιντσών με τα ρυθμιστικά οξύτητας φειδωλά ρυθμισμένα, όπως μας είπε ο Καστρούνης, ενώ ο 7000 φώτιζε μια 120 άρα με τα ρυθμιστικά στην τσίτα. Και ερχόμαστε στην κίνηση. Οι dila και ο 7000 που είδα, είτε στο low fi είτε στο high fi είτε χωρίς fi έχουν προβλήματα, αν ο laser είχε τέτοια απίστευτα καλή κίνηση, χωρίς καθόλου flickering και όχι μόνο, όπως πολύ σωστά παρατηρείς και οπως όλοι διαπιστώσαμε, αυτό αποτελεί τεράστιο πλεονέκτημα γι' αυτόν, αδιάφορο αν έπαιζε στο low fi είτε στο hi είτε χωρίς fi. Τώρα όσον αφορά την αναφορά μου για τις οπαδικές παροπίδες που οι περισσότεροι από εμάς έχουμε όταν υπερασπιζόμαστε τον αγαπημένο μας προβολέα ή τεχνολογία, αν εσύ θεωρείς ότι δεν διακατέχεσαι από αυτό το συναίσθημα ασφαλώς και δεν σε αφορά αυτή η ανόητη θεώρηση των πραγμάτων.
To ρεζουμέ είναι πως ο Epson είναι ένας προβολέας τεχνολογίας Dila, με όλα τα θετικά και αρνητικά αυτής της τεχνολογίας και το μονο που τον διαφοροποιεί είναι η πηγη φωτός (laser αντί UHP lamp).
Τώρα στην έκθεση ήταν αδύνατον να βγάλουμε σοβαρά συμπεράσματα για:
- Το επίπεδο μαυρου λόγω χώρου (κρυφός φωτισμός, πράσινη λάμπα εξοδου κινδύνου)
- Πραγματική φωτεινότητα σε λογικές (110-120) ίντσες λόγω μεγάλης απόστασης από το πανί και τεραστιων ιντσών.
- Ευκρίνειας φακού χωρίς φίλτρα sharpening (ο Μανώλης ανέφερε πως το super resolution ήταν ενεργοποιημένο σε χαμηλή τιμή)
- Ομαλότητας κίνησης, μιας που ο προβολέας έπαιζε με το Frame interpolation στο on.
Το μονο ασφαλές συμπέρασμα που έβγαλα ήταν πως ήταν καλορυθμισμενος από τον Μανώλη και πως το μηχανάκι είναι ελπιδοφόρο.
Αν δεν το δούμε υπό σωστές συνθήκες, ότι και να συζητάμε εδώ μεσα είναι για να περνά η ώρα.
Γι'αυτο και εγώ στην θεση σου θα απέφευγα τις υπερβολικές "αβυσσαλέες" ατάκες....