Epson TW-700

Re: Απάντηση: Epson TW-700

Εχω λιγο διαφορετικη αποψη.

Να δωσεις και να εισαι σιγουρος οτι υποστηριζει ολες τις αναλυσεις της αγορας.(1080p, να μην σου πω και 1.3 γιατι που θα το δοκιμασεις...)

Καλωδια δεν αγοραζουμε καθε μερα.

Δεν εχει κανενα νοημα να πληρωσεις τωρα 40 ευρω , και μετα που ισως θες να περασεις "μεγαλυτερο" σημα να ΞΑΝΑπληρωσεις καμμια 130αρια ευρω....

Συμφωνώ ότι για μόνιμη εγκατάσταση, ή αν υπάρχει η προοπτική να αγοραστεί προβολέας 1080p στο κοντινό μέλλον, είναι καλή ιδέα να αγοραστεί καλύτερο καλώδιο.

Αλλά, τη στιγμή που ότι καλώδιο και να αγοράσεις τώρα, ότι και να γράφει πάνω, δεν μπορείς να είναι σίγουρος ότι όντως θα κλειδώσει στα 1080p με τον προβολέα που θα πάρεις (όταν τον πάρεις..), μάλλον είναι αρκετά ρίσκο να δώσεις πολλά χρήματα. Ας μην ξεχνάμε, ότι μετά από π.χ. 2 χρόνια, το "εξωτικό" καλώδιο του σήμερα (δηλαδή αυτό που είναι πιστοποιημένο για 1080p) θα είναι mainstream, και αυτό θα έχει επίπτωση και στην τιμή του.

Δηλαδή, μπορεί κάλλιστα να δώσει κανείς σήμερα 40 για καλώδιο, και όταν έρθει η ώρα του 1080p απλά να ξαναδώσει άλλα 40 .

Ξαναλέω βέβαια, ότι αν μιλάμε για μόνιμη εγκατάσταση (καλώδια μέσα στους τοίχους κτλ.) είναι σαφώς καλύτερη ιδέα να αγοραστεί από τώρα ένα καλύτερο καλώδιο.

Δημητρη, ας μην παιζουμε με τις λεξεις. Καταλαβαινεις πολυ καλα οτι 40 και 40 κανει 80 ! Ειτε τωρα ειτε τοτε !

Δηλαδη αν σου πω ενα καλωδιο που εχει κλειδωσει σε πολλα μηκη και πολλους προβολεις σε 1080p και με διαφορετικες πηγες , τι θα πεις , οτι δεν εισαι σιγουρος οτι θα κλειδωσει ? Ε οχι, αν ειναι ελλατωματικο δεν θα κλειδωσει.

Και σαφως δεν μιλαμε για εξωτικα καλωδια. Αν μιλαγαμε γιαυτα σαφως δεν θα τα βαζαμε στον 700.
Μην τα κανουμε ολα αχταρμα ισα για να λεμε κατι....

Εν τάξη βρε Χρήστο, it's cool!

Όλα που λέμε σωστά είναι. Απλά, εγώ λέω ότι καλό είναι να έχουμε κατά νου ότι τα 50 που ίσως γλυτώσει ο υποψήφιος αγοραστής να είναι υπολογίσιμο ποσό για κάποιους. Σαφώς και δεν είναι για κάποιους άλλους.

Αλλά μιας και μιλάμε για την χαμηλή κατηγορία τιμής προβολέων, καλό είναι να τα συζητάμε όλα ώστε να είμαστε σωστοί με όλους.

Παιδιά για να βοηθήσω λίγο την συζήτηση, το καλώδιο δεν με ενδιαφέρει να είναι future proof γιατί δεν ξέρω καν αν θα πάρω ποτέ 1080p προβολέα και πότε θα τον πάρω. Επίσης δεν πρόκειται για μόνιμη εγκατάσταση, αλλά για φάση βάλε-βγάλε και μετά μάζεμα.

Οποτε οπως ειπαν και τα παιδια, παρε το ποιο φτηνο που θα βρεις και δοκιμασε το αφου ειναι ευκολα τα πραγματα με την τοποθετηση.

Απλα επιβεβαιωσε την ωρα που το αγοραζεις οτι αν δεν κλειδωνει θα το επιστρεψεις !

Οποτε οπως ειπαν και τα παιδια, παρε το ποιο φτηνο που θα βρεις και δοκιμασε το αφου ειναι ευκολα τα πραγματα με την τοποθετηση.

Απλα επιβεβαιωσε την ωρα που το αγοραζεις οτι αν δεν κλειδωνει θα το επιστρεψεις !

Να ρωτήσω και κάτι χαζό φίλε Χρίστο?

Πως βλέπω ότι κλειδώνει στα 720p? :chinscratch:

Βαζεις την πηγη σου να δινει σημα 720 p, και βλεπεις αν εχεις εικονα στον προβολεα σου !

Βαζεις την πηγη σου να δινει σημα 720 p, και βλεπεις αν εχεις εικονα στον προβολεα σου !

Δηλαδή χθες που δοκίμασα με ανάλυση οθόνης από το htpc 1280x720 και είχα εικόνα κανονικά (μέσω VGA βέβαια γιατί δεν έχω άλλο καλώδιο) σημαίνει ότι κλείδωσε στα 720? Έρε άσχετος που είμαι! Αλλά που θα πάει θα μάθω... :operator:

Εγώ πάντως πρίν τα Χριστούγεννα που πήρα τον Epson tw700 έπαθα το εξής:
Πήρα φθηνό καλώδιο 10μετρο απο την Tele HDMI-HDMI(`40 Ευρώ), και έψαχνα να βρώ HDMI-DVI adaptor. Μέχρι να παραλάβω τον ανταπτορα εβαζα το Snazzio διπλα στον προβολέα και χρησιμοποιούσα ένα 2μετρο καλώδιο HDMI-DVI και όλα ηταν καλά.
Περασα και τα κανάλια στους τοιχους βασιζόμενος στην διατομή του 10μετρου καλωδίου της Tele.
Οταν ήρθε ο adaptor το καλώδιο της Tele -φυσικά-δεν κλείδωσε.
Οπότε ξανά αγορά με courier & αντικαταβολή γιατι ήταν προπαραμονή Χριστουγέννων και τοθελα. Αυτήν την φορά πήρα Roline στα 75ευρώ.
Το καλώδιο αυτό -πάλι φυσικά- επαιξε μια χαρά, αλλά σαν πιο χοντρο που ήταν έπρεπε να ξανααλλάξω τα κανάλια γιατί δεν χώραγε μέσα!
Μπορεί εύκολα να υπολογίσει τώρα κανείς, πόσο μου κόστισε ή κουταμάρα μου να μήν παραγγείλω απο την αρχή ένα όχι φθηνιάρικο καλώδιο.

Απάντηση: Re: Epson TW-700

Πήρα φθηνό καλώδιο 10μετρο απο την Tele HDMI-HDMI(`40 Ευρώ), και έψαχνα να βρώ HDMI-DVI adaptor. Μέχρι να παραλάβω τον ανταπτορα εβαζα το Snazzio διπλα στον προβολέα και χρησιμοποιούσα ένα 2μετρο καλώδιο HDMI-DVI και όλα ηταν καλά.
Περασα και τα κανάλια στους τοιχους βασιζόμενος στην διατομή του 10μετρου καλωδίου της Tele.
Οπότε ξανά αγορά με courier & αντικαταβολή γιατι ήταν προπαραμονή Χριστουγέννων και τοθελα. Αυτήν την φορά πήρα Roline στα 75ευρώ.
Το καλώδιο αυτό -πάλι φυσικά- επαιξε μια χαρά, αλλά σαν πιο χοντρο που ήταν έπρεπε να ξανααλλάξω τα κανάλια γιατί δεν χώραγε μέσα!
Μπορεί εύκολα να υπολογίσει τώρα κανείς, πόσο μου κόστισε ή κουταμάρα μου να μήν παραγγείλω απο την αρχή ένα όχι φθηνιάρικο καλώδιο.

:antlers:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Epson TW-700

Δηλαδή χθες που δοκίμασα με ανάλυση οθόνης από το htpc 1280x720 και είχα εικόνα κανονικά (μέσω VGA βέβαια γιατί δεν έχω άλλο καλώδιο) σημαίνει ότι κλείδωσε στα 720? Έρε άσχετος που είμαι! Αλλά που θα πάει θα μάθω... :operator:

Αφου δεις εικονα επιβεβαιωνεις πηγαινοντας στο source info του προβολεα και βλεπεις που εχει κλειδωσει, αναλυση και συχνοτητα !

Γι αυτό το ποσό (70 ευρώ) το συζητάω και δεν το θεωρώ ακριβό γιατί γενικά έχω ακριβά καλώδια στο σπίτι (για το home cinema)...

Γιαυτό λέμε, καλό το φτηνό καλώδιο, αρκεί να παίζει! :smile:

Αν δεν έχεις την ευχέρεια να το δοκιμάσεις, και ενδεχομένως να το επιστρέψεις, είναι σαφώς ρίσκο.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Epson TW-700

nektar καλορίζικος και καλές προβολές!!! -bye-

Αφου δεις εικονα επιβεβαιωνεις πηγαινοντας στο source info του προβολεα και βλεπεις που εχει κλειδωσει, αναλυση και συχνοτητα !

Αυτό μπορούμε να το δούμε στον 700άρη; Δεν έχω δει κάπου να το λέει... :grandpa:

Πόση διαφορά θα δω αν πάρω κάρτα γραφικών με έξοδο HDMI σε σχέση με την VGA που βλέπω τώρα;

Κοίταξε αυτό εδώ το SUPRA 8μετρο... (HDMI-DVI)
http://www.msystems.gr/v_products.asp?v_Cat=3316&v_Item=3766
Έχω πάρει το αντίστοιχο HDMI-HDMI και έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος. Είναι ποιοτικό με τριπλή θωράκιση, και το συγκεκριμένο μήκος (8μέτρα) κλειδώνει ΑΝΕΤΑ και σε 1080p ακόμα .... :antlers:

Επιμένω στο παραπάνω μου post... :antlers:
To παραπάνω 8μετρο καλώδιο το έχω και εγώ με τον Epson 700 και το pioneer 696...
Τρομερή ποιότητα, ακόμα και στη συσκευασία του που είναι τυλιγμένο μέσα σε μπλε βελούδο .....
Πολύ πιο χοντρό καλώδιο απ'ότι περίμενα (και αυτό λόγω της τριπλής του θωράκισης)...
Τα βύσματά του είναι επιχρυσωμένα με χρυσό 24 καρατίων, για καλύτερη γείωση...

Και αφού δεν τα θεωρείς πολλά τα 75 ευρώ που έχει το 8μετρο, πάρτο να τελειώνεις.....

Α !!! Και ΕΠΙΣΗΣ, γράφει πίσω από το κουτί ότι τα συγκεκριμένα SUPRA καλώδια μέχρι ΚΑΙ 10 μέτρα δίνουν σήμα "UP to 1080p" :BDGBGDB55:

Από 15 μέτρα και άνω θα σε συμβούλευα για κάτι πιο ακριβό ακόμα, αλλά δεν νομίζω ότι σου χρειάζεται τόσο μεγάλο μήκος ..... :antlers:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Epson TW-700

nektar καλορίζικος και καλές προβολές!!! -bye-

Αυτό μπορούμε να το δούμε στον 700άρη; Δεν έχω δει κάπου να το λέει... :grandpa:

Πόση διαφορά θα δω αν πάρω κάρτα γραφικών με έξοδο HDMI σε σχέση με την VGA που βλέπω τώρα;

Μπορει να το εχει σαν info , δεν θυμαμαι. Μαλλον ειναι κατω κατω στη λιστα επιλογων στο μενου.

Το vga με το hdmi βασικα ειναι θεμα να μην εχει overscan και στις δυο για να μπορεις να κλειδωσεις 1/1.

Αν ειναι οκ και στα δυο , οι διαφορες ειναι μικρες αλλα υπαρκτες. Ειναι και θεμα γουστου. Μου εχει τυχει να δω μηχανακι με vga που μου αρεσε καλυτερα απ'οτι με την ψηφιακη !

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Epson TW-700

Το vga με το hdmi βασικα ειναι θεμα να μην εχει overscan και στις δυο για να μπορεις να κλειδωσεις 1/1.

Overscan;! Τι'ν'τούτο; :flipout:

Βασικά αυτό που με ενδιαφέρει είναι ότι σύντομα θα αγοράσω καινούρια κάρτα γραφικών ώστε να εγκατασταθεί μόνιμα το καλώδιο του προβολέα ;)

Από όσο διαβάζω εδώ, το κόστος ενός καλωδίου hdmi είναι αρκετά υψηλό, οπότε (δεδομένου ότι το καλώδιο VGA υπάρχει ήδη) μάλλον με βλέπω σε λύση κάρτα με διπλή έξοδο vga...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Epson TW-700

Overscan;! Τι'ν'τούτο; :flipout:

Βασικά αυτό που με ενδιαφέρει είναι ότι σύντομα θα αγοράσω καινούρια κάρτα γραφικών ώστε να εγκατασταθεί μόνιμα το καλώδιο του προβολέα ;)

Από όσο διαβάζω εδώ, το κόστος ενός καλωδίου hdmi είναι αρκετά υψηλό, οπότε (δεδομένου ότι το καλώδιο VGA υπάρχει ήδη) μάλλον με βλέπω σε λύση κάρτα με διπλή έξοδο vga...

Οι κάρτες με DVI έχουν συνήθως ανταπτοράκι μέσα VGA->DVI. :antlers: