Epson TW-700

Μιας και μιλάμε για τον εν λόγο προβολέα....

Έχω συνδέσει στην μία dvi της κάρτας την πλάσμα και στην άλλη τον προβολέα. Όταν είναι και τα 2 ανοιχτά (προβολέας+πλάσμα) στην τηλεόραση βλέπω το desktop με τα εικονίδια αλλά στον προβολέα μόνο το background του desktop και φυσικά δεν μπορώ να παίζω dvd και να τα έχω και τα 2 ανοιχτά. Όταν έχω μόνο τον προβολέα ανοιχτό έχω κανονικά desktop με εικονίδια και παίζω τις ταινίες. Δεν γίνεται να επιλέγω που θα δίχνει τι, και με τις 2 πηγές ανοιχτές? Κάπου φαντάζομαι θα έχει ρύθμιση στην κάρτα γραφικών (ati pro 1950) αλλά λίγο που το έψαξα χθες δεν βρήκα άκρη.

Απλά κάνεις drag & drop το πρόγραμμα που θέλεις από το ντέσκτοπ της τηλεόρασης δεξιά ή αριστερά στο ντέσκτοπ του προβολέα... Το κάνεις μάξιμάιζ εκεί και είσαι έτοιμος...

Μιας και μιλάμε για τον εν λόγο προβολέα....

Έχω συνδέσει στην μία dvi της κάρτας την πλάσμα και στην άλλη τον προβολέα. Όταν είναι και τα 2 ανοιχτά (προβολέας+πλάσμα) στην τηλεόραση βλέπω το desktop με τα εικονίδια αλλά στον προβολέα μόνο το background του desktop και φυσικά δεν μπορώ να παίζω dvd και να τα έχω και τα 2 ανοιχτά. Όταν έχω μόνο τον προβολέα ανοιχτό έχω κανονικά desktop με εικονίδια και παίζω τις ταινίες. Δεν γίνεται να επιλέγω που θα δίχνει τι, και με τις 2 πηγές ανοιχτές? Κάπου φαντάζομαι θα έχει ρύθμιση στην κάρτα γραφικών (ati pro 1950) αλλά λίγο που το έψαξα χθες δεν βρήκα άκρη.

Έχει να κάνει με τις ρυθμίσεις της κάρτας γραφικών σου και τον τρόπο με τον οποίο ορίζεις να βλέπει τις δύο οθόνες ;)

Έχει να κάνει με τις ρυθμίσεις της κάρτας γραφικών σου και τον τρόπο με τον οποίο ορίζεις να βλέπει τις δύο οθόνες ;)

Οπωσδήποτε. Από κει έψαξα να δω τι γίνεται αλλά με μια πρόχειρη έρευνα δεν τα κατάφερα. Θα κάνω και αυτό που μου πρότεινε ο zeb όταν πάω σπίτι γιατί δεν το έχω δοκιμάσει.

Οπωσδήποτε. Από κει έψαξα να δω τι γίνεται αλλά με μια πρόχειρη έρευνα δεν τα κατάφερα. Θα κάνω και αυτό που μου πρότεινε ο zeb όταν πάω σπίτι γιατί δεν το έχω δοκιμάσει.

Τα περισσότερα προγράμματα VLC, MediaPlayer Classic, ZoomPlayer κλπ, όταν βρουν δευτερη οθόνη κάνουν output εκεί.
Εχεις δηλαδή στην κυρια οθόνη τα ρυθμιστικά του προγράμματος και στην δευτερη μόνο την ταινία!

Οι κάρτες με DVI έχουν συνήθως ανταπτοράκι μέσα VGA->DVI

Mhn ksexname, oti pali analogiko shma vgainei apo tetious adaptores, to zhthma einai na vgazeis psifiako DVI gia na valeis DVI->HDMI

P.S Sorry gia ta agglika pali, akoma na kanw restart kai ta win kollhsan sta agglika ! :/

Απλά κάνεις drag & drop το πρόγραμμα που θέλεις από το ντέσκτοπ της τηλεόρασης δεξιά ή αριστερά στο ντέσκτοπ του προβολέα... Το κάνεις μάξιμάιζ εκεί και είσαι έτοιμος...

Αυτό δουλεύει μια χαρά! :grinning-smiley-043

Όταν έχω κλειστεί την TV γιατί δεν αναλαμβάνει ο projector το desktop? Πρέπει να βγάλω την TV από το pc για να αναλάβει ο projectoras :chinscratch:

ή να ορίσεις από τις ρυθμίσεις της κάρτας γραφικών ότι θέλεις να δουλεύεις μόνο σε μία οθόνη, στον PJ στη συγκεκριμένη περίπτωση...

Στις επιλογες του catalyst θα βρεις κατι που λεει αν θα ελεγχει τις πορτες της καρτας για το αν εχει συνδεδεμενη συσκευη επανω !

Αν εχεις λιγο υπομονη, μονιζω την αλλη εβδομαδα ερχονται καποια που ειναι απ'οτι λενε και 1.3 comp.

Αν θελεις θα μαθω λεπτομερειες και θα σου πω !

Τελος του μηνα θα ερθουν τα 1.3 στα 5 μετρα.

Απο τα μεσα του επομενου μεχρι τα 10 μετρα !

Re: Απάντηση: Epson TW-700

Τελος του μηνα θα ερθουν τα 1.3 στα 5 μετρα.

Απο τα μεσα του επομενου μεχρι τα 10 μετρα !

Μου πέφτουν λίγο μακριά αυτές οι ημερομηνίες και θέλω να βάλω οπωσδήποτε hdmi γιατί η εικόνα δεν με εντυπωσιάζει τόσο πολύ με VGA να δω μήπως υπάρχει διαφορά. Έχω δίπλα και την καλιμπραρισμένη πλάσμα και στην σύγκριση υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά (α ρε Μανώλη τι μας κάνεις! :grandpa:)

Προχθές είχα την ευκαιρία να κάνω μια δοκιμή έχοντας στην κατοχή μου δυο επώνυμα καλώδια με μήκος 10μ. το ένα και 12μ το άλλο. Λοιπόν η διαφορά στην ποιότητα της εικόνας ήταν εμφανής δια γυμνού οφθαλμού και μάλιστα υπέρ του 12μ όταν από το player έδινες ανάλυση 1080p. Ο προβολέας ήταν ενας Epson 1000 και το player ένα Denon. Δεν είχα πρόβλημα στο κλείδωμα αλλά στην ποιότητα της εικόνας. Με το 10μ καώδιο είχα εντονο flicker.
Η δοκιμή έγινε τεις φορές.
Νεκτάριε καλορίζικος και καλές θεάσεις.

Re: Απάντηση: Epson TW-700

Προχθές είχα την ευκαιρία να κάνω μια δοκιμή έχοντας στην κατοχή μου δυο επώνυμα καλώδια με μήκος 10μ. το ένα και 12μ το άλλο. Λοιπόν η διαφορά στην ποιότητα της εικόνας ήταν εμφανής δια γυμνού οφθαλμού και μάλιστα υπέρ του 12μ όταν από το player έδινες ανάλυση 1080p. Ο προβολέας ήταν ενας Epson 1000 και το player ένα Denon. Δεν είχα πρόβλημα στο κλείδωμα αλλά στην ποιότητα της εικόνας. Με το 10μ καώδιο είχα εντονο flicker.

Ευχαριστώ!!!

Δηλαδή να πάρω καλό καλώδιο? 8 μέτρα θέλω. Για πες και συ (όλοι είπαν εσύ έμεινες :grinning-smiley-043)

Εκτος απο το φλικερ, ειχαν αλλη διαφορα στην εικονα?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Epson TW-700

Αυτό μπορούμε να το δούμε στον 700άρη; Δεν έχω δει κάπου να το λέει... :grandpa:

Πόση διαφορά θα δω αν πάρω κάρτα γραφικών με έξοδο HDMI σε σχέση με την VGA που βλέπω τώρα;

Χάρη πας στο μενού, και εχει υπομενού info. Eκεί σου λέει την ανάλυση και πολλές πληροφορίες ακόμα.

Εχοντας τον 600άρη, μπορώ να πω τα εξής: κλειδώνει χωρίς πρόβλημα και με DVI <-> hdmi καλώδιο (ένα noname φτηνιάρικο των 20 ) που τον έχω συνδεδεμένο με το λάπτοπ, στα 1280χ720. Αντίθετα η lcd 32άρα μου ΔΕΝ κλειδώνει μεσω hdmi, παρά μόνο μέσω VGA.

Οσο για τις κάρτες / εξόδους DVI, για να εχουν αντάπτορα DVI -> VGA, πρέπει το DVI τους να είναι "DVI-I" (αναλογικό + ψηφιακό). Αν είναι "DVI-D" δεν μπορούν να δώσουν αναλογικό σήμα (νομίζω έχουν και λιγότερα πινάκια στο βύσμα τους)