Epson TW1000 εντυπωσεις

tegonik

Supreme Member
22 July 2006
6,022
Athens
Σαν πρωην κατοχος TW600 - TW700 - PJ TX300 μπορω πιστευω να διατυπωσω μια γνωμη για το καινουργιο προβολικο της epson που η αληθεια ειναι οτι λιγο ελειψε να αγορασω.Προσφατα το ειδα σε σπιτι φιλου και επαθα ζημια.Ρε παιδια τι πακετο ειναι αυτο?Διαφορες απο τον 700?το ιδιο σασι,λαμπα,μενου,τηλεκοντρολ,μαυρο,χρωμα,εισοδους,φακος....ελεος.Εικονα κλασικη του 700.Η αληθεια ειναι οτι δεν καταλαβα καν οτι εχει παραπανω pixels!!Και η εκπληξη?φωτεινοτητα μικροτερη του 700 μακραν....(δεν θελω να τον φανταστω μετα απο 400-500 ωρες.Λογικο..πυκνοτερα pixels...λιγοτερη φωτεινοτητα.Να πληρωρω 2500 για ποιο πραγμα?για 3 καινουργα panels που το μον που προσφερουν ειναι περισσοτερα pixels και τιποτα αλλο??Μιλαω για πραγματικα καμια βελτιωση σε κανεναν τομεα.Απιστευτο.Πραγματικα πρεπει να προσπαθησεις πολυ να βγαλεις την ιδια εικονα σε δυο μηχανακια με διαφορετικα panels.Η Panasonic τουλαχιστον εκανε ενα νεο μηχανημα ( νεα λαμπα ,οπτικα,φακος ,σασι,τροφοδοτικο) και ναι...ζηταει καποια λεφτα για να το αποκτησεις.Το καταλαβαινω.Απατη μεγαλη απο την epson και πιστευω οτι συντομα ο 1000αρης θα πωλειται κατω απο 1500.Πολυ συντομα..

Πράγματι, για πες μας λίγο για το setup που τον είδες... Είχες και τον 700 μαζί για απευθείας σύγκριση?

Θα ήταν άκρως ενδιαφέρουσα η σύγκριση μεταξύ 700 & 1000 και σε sd αλλά και σε hd υλικό με μόνη διαφορά το σήμα (720 στον 700, 1080 στον 1000).

Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι έχουν διαφορά τα 2 μηχανήματα, αλλά ίσως όχι τόσο μεγάλη ή κάτω απο ιδιαίτερες συνθήκες (π.χ. 120" και πάνω).

Δεν θα τον έλεγα μεγάλη απάτη και μάλλον τα συμπεράσματα είναι βιαστικά.
Σαν κάτοχος 4 προβολέων από τους οποίους οι 3 είναι Επσον, θα έλεγα ότι είναι τα πιο τίμια μηχανήματα.
Με λιγότερα από 2500 ευρώ παίρνεις μια εξαιρετική εικόνα. Ο πανασόνικ με 4000 ευρώ και κάτι που κοστίχει δεν νομίζω ότι προσφέρει τόσο πιο πολλά που να δικαιολογεί το επιπλέον 60% και βάλε που ζητάει.
Το ότι είναι στο ίδιο σασί με τους 600 και 700 είναι ένας λόγος που είναι οικονομικός. Έχει διαφορά από τον 600 και 700 και αν στηθεί καλά δίνει πολύ καλή εικόνα. Η θέαση απλού DVD αναβαθμίζεται με τον 1000.
Ο Μανώλης Καστρουνής λίγο τον πείραξε τον δικό μου 1000άρη με το μάτι και τον έφερε σε ένα επίπεδο που όσοι τον βλέπουν λένε ότι δεν χρειάζεται πλέον άλλη ρύθμιση. Το ίδιο κι εγώ.
Οδηγούμενος με το PS3 είναι υπέροχος. Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα LCD μηχάνημα με όλα τα καλά και τα κακά της τεχνολογίας αυτής.
Σε καμμιά περίπτωση όμως δεν θα τον χαρακτήριζα απάτη. Χωρίς αυτόν στην αγορά θα ήθελε κάποιος τουλάχιστον τα 4000 ευρώ για έναν προβολέα 1080.

Εγω παλι ακομα και τωρα που μετραω ενα μηνα σχεδον με τον panasonic 100 (αρα εχω ξεπερασει λογικα τον αρχικο ενθουσιασμο της μεγαλης εικονας), βλεποντας υλοποιησεις 1080 της νορμαλ κατηγοριας δεν βλεπω καποια διαφορα που να με συγκινησει, ειδικα στη θεαση απλου dvd. Νομιζω πως τελικα η αναλυση ειναι κατι σαν τα megapixels των ψηφιακων μηχανων, δηλαδη ενα χαρακτηριστικο που ελαχιστη σημασια εχει απο τα 720p και πανω, ενω τελικα τα οπτικα μερη του προβολεα ειναι αυτα που κανουν τη διαφορα.
Δεδομενου λοιπον οτι αναγκαστικα τα επομενα 2 χρονια η κυρια πηγη μας θα παραμενει το dvd, γιατι εκτος απο τις 10-20, αντε και 100 ταινιες που θα υπαρχουν σε HD, θα θελουμε να δουμε τις ταινιες που εμεις θελουμε,νομιζω οτι ακομα δεν ειναι απαραιτητη η αναβαθμιση στα 1080.

Ολα αυτα τα λεω εννοωντας οτι το 1080 ειναι το τελευταιο χαρ/κο που θα κοιταζα σε εναν προτζεκτορα, αρα δεν τον κανει αυτο καθαυτο απαραιτητα κελεπουρι. Ωστοσο, μιλαω γενικα, δεν τον εχω δει οποτε δεν προκειται να χαρακτηρισω το συγκεκριμενο μηχανακι!

Last edited:
Εγώ πάλι από τον αντίποδα, πάντα κρεμάω το σαγόνι όταν βλέπω 1080άρι ακόμα και σε άμεση σύγκριση με 720άρι... ίσως να είμαι πολύ κοντά και να ξεχωρίζω τις διαφορές... δ.ξ./δ.α.

Πάντως από τα λίγα που έχω διαβάσει και δει ούτε εγώ θα ήμουν τόσο απόλυτος στη σύγκριση 700-1000... Παίζουν τόσα πολλά ρόλο... Χώρος, θέση, γωνία, φως, πηγή, άμεση σύγκριση (και όχι 1-2-3 τσούπ αλλαγή...), ίριδες κ.λ.π.... Για πες μας όμως tegonik λεπτομέρειες.... Πως τους συνέκρινες;;;

Tι με λες ρε φιλαράκ? έχεις δει το μπούστο της Eva Green σε 1080p? :grinning-smiley-043

:flipout::flipout: αμε !!

Απλα στο λεω διοτι σε προηγουμενη παρουσιαση που καναμε , με τους δυο μαραντζ 720 και 1080, περισσοτεροι απο τους μισους θεατες δεν ειδαν διαφορα -bye-.

Βασικά αν έπαιρνα τώρα προβόλι, θα έπαιρνα τον 700άρη.

Γιατί σε απλό DVD εγώ προσωπικά δεν είδα μεγάλη διαφορά προς το καλύτερο.

Και με 9 κατοστάρικα... τι να λέμε τώρα.

Αλλά βάζοντας BR με το PS3 σε σκοτεινά πλάνα ή σε σκηνές που έχουν λεπτομέρεια, δε χρειάζεται να έχεις δίπλα-δίπλα τους δυο προβολείς για να καταλάβεις τι γίνεται.

Από τα λίγα που έχω δει και με τις μη ελεγχόμενες συνθήκες τα γράφω αυτά.

.........
Αλλά βάζοντας BR με το PS3 σε σκοτεινά πλάνα ή σε σκηνές που έχουν λεπτομέρεια, δε χρειάζεται να έχεις δίπλα-δίπλα τους δυο προβολείς για να καταλάβεις τι γίνεται.
.....

η απαντηση βρισκετε γραμενη παραπανω.....

........
Ο Μανώλης Καστρουνής λίγο τον πείραξε τον δικό μου 1000άρη με το μάτι και τον έφερε σε ένα επίπεδο που όσοι τον βλέπουν λένε ότι δεν χρειάζεται πλέον άλλη ρύθμιση. Το ίδιο κι εγώ.
........

-bye-:grinning-smiley-043

Που'σαι ρε Μανώλη;;;
grinning-smiley-043.gif

Re: Απάντηση: Epson TW1000 εντυπωσεις

Tι με λες ρε φιλαράκ? έχεις δει το μπούστο της Eva Green σε 1080p? :grinning-smiley-043

:offtopic:

Μια πολύ "καλή" ταινία της Eva Green είναι το The Dreamers.

Αρκεί να πω ότι είναι NC-17.......

:offtopic:

Τον 1000αρη τον ειδα να παιζει σε denon 1920 σε HDMI με απλο DVD και σε 7300GT με 1080i και 720p κλιπακια με βασικες ρυθμισεις απο DVE.Οχι δεν ειχα τον 700αρη σε παραληλη προβολη.Αλλα ρε παιδια ειχα τον 600 με 250 ωρες σε 2 μηνες,μετα τον 700 με 280 ωρες σε 2 μηνες και τον TX300 για 1 μηνα με 90 περιπου ωρες.Το σιγουρο ειναι πως μπορω να διακρινω διαφορες τουλαχιστον στα Epson και στα καινουργια της μοντελα.Δεν αξιζει πανω απο 200-300 ευρω ο 1000αρης πανω απο τον 700 σε καμια περιπτωση.Και αυτο μονο λογο αναλυσης ( που πολυ δυσκολα θα το καταλαβεις σε θεαση ).Καμια αλλη διαφορα.Ασε που χανει και σε φωτεινοτητα.Κακως για μενα που μια εταιρια με τετοια παραδοση στην κατασκευη panels και οπτικων ( ας μην ξεχναμε οτι για πολλα χρονια ολοκληρη η οπτικη μηχανη της epson μαζι φυσικα με τα panel της κοσμουσε το εσωτερικο πολλων μηχανηματων ,βλεπε infocus,ASK,κ.τ.λ) δεν δινει προσοχη στην εξελιξη των μοντελων της και επιτρεπει σε αλλους κατασκευαστες να την προσπερνουν ετσι απλα και ολα αυτα για θεμα κοστους.Οταν πουλας φασον τα πανελς σου για συναπτα ετη τοτε σιγουρα σου επιτρεπεται και καλο μηχανημα να φτιαξεις και φθηνοτερα απο τους αλλους να το πουλας.Τι να πουνε οι αλλοι κατασκευαστες που και τα πανελς πληρωνουν στην epson και τα μηχανακια τους εξελισουν και ανανεωνουν κατα 60-100% με καθε νεο μοντελο.2500 ευρω ειναι μια πολυ ακριβη τιμη για μηχανημα 2 ετιας με απλα, καινουργια πανελς.Αυτο εννοω.Ειναι σαν αγοραζεις παλιο αυτοκινητο με καινουργιο πιο δυνατο μοτερ.Τι διαφορα θα δεις?Καλυτερη ανεση?χωρους?φρενα?εμφανιση?λαστιχα?σαλονι? ή θα προτιμισεις ενα νεο μοντελο με μικροτερο κινητηρα αλλα σχεδιασμενο και κατασκευασμενο με τεχνολογια 2007?Δηλαδη ρε παιδια εαν η sony εβγαζε σε παραγωγη τον HS70 kai oxi to vw50 με μοναδικη αλλαγη απο τον HS50 τα πανελς,θα δινατε αληθεια 3000 ευρω αντι για 1500 του παλιοτερου HS60?και εαν ναι ποση διαφορα θα βλεπατε που το μηχανημα θα ειχε ιδιο τηλεκοντρολ.λαμπα,συστημα ψυξης,θορυβο,σασι,τροφοδοτικο.Αυτα τα λιγα.......:twoguns:

Re: Απάντηση: Epson TW1000 εντυπωσεις

:flipout::flipout::flipout::flipout:

Πάντως αν ενδιαφέρεστε, θα μπορούσαμε να κανονίσουμε ένα συγκριτικό μεταξύ των 700 και 1000... εγώ προσφέρω τον 700 μου πάντως ;)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Epson TW1000 εντυπωσεις

:flipout::flipout::flipout::flipout:

Πάντως αν ενδιαφέρεστε, θα μπορούσαμε να κανονίσουμε ένα συγκριτικό μεταξύ των 700 και 1000... εγώ προσφέρω τον 700 μου πάντως ;)

Πολύ καλή ιδέα. Αν χρειατείτε την βοήθειά μου στην διάθεσή σας.