Epson TW1000 εντυπωσεις

Η αλήθεια είναι ότι ακούγοντας ότι μια εταιρεία έβγαλε νέο προβολικό με αυξημένη ανάλυση το πρώτο που περιμένεις αν μη τι άλλο ένα διαφορετικό μοντέλο, κάτι που θα δείξει ότι ή νέα εποχή του HD είναι πλέον πραγματικότητα.
Τι γίνεται όμως όταν θέλεις να κρατήσεις χαμηλά την τιμή; Πολύ απλά θα κάνεις κάθε είδους εκπτώσεις ώστε και ανταγωνιστικός να είσαι αλλά και up to date.
Η περίπτωση του 1000 είναι μία από αυτές. Πολλά, αν όχι όλα, από τα εξωτερικά στοιχεία είναι δανεισμένα από τον 600 με μόνη διαφορά τον φακό. Ακόμα και η λάμπα έχει παραμείνει η ίδια όπως επίσης και η ίριδα και ο τρόπος ανταπόκρισής της και η θορυβώδης λειτουργία της. Διαφοροποίηση μπορεί να πει κανείς το χρώμα που έχει αλλάξει από λευκό του πάγου σε μαύρο. Ο φίλος tegonik δεν έχει και πολύ άδικο σε αυτά που ορθά επισημαίνει. Με μόνη διαφορά ότι τον κάθε προβολέα θα πρέπει να τον δεις σωστά στημένο για να κάνεις την όποια κρίση.
Η Epson έχει διαθέσει στην αγορά δύο μοντέλα. Την ευρωπαϊκή έκδοση σε μαύρο χρώμα αλλά και την ιαπωνική σε λευκό. Τα μηχανάκια είναι διαφορετικά σεταρισμένα με εκείνο της ιαπωνικής αγοράς να κρατά σχεδόν αυτούσιο το μενού που συναντάμε στον 700 ενώ του ευρωπαϊκού και μαύρου σε χρώματος μοντέλο το μενού να αλλάζει.
Διαφορά σε φωτεινότητα δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι υπάρχει μια και δεν έχω μετρήσει τον 1000 στον ίδιο χώρο όπως τον 600 και 700.
Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να κάνεις Α-Β σύγκριση των δυο αυτών μοντέλων μόνο όταν τα τροφοδοτείς με την native ανάλυση τους.
Πάντως ένα μηχανάκι που αξίζει συγχαρητηρίων είναι αυτό της Panasonic που είναι θαυμάσιο στο σύνολό του. Η διαφορά τιμής είναι όμως αρκετά μεγάλη για κάποιον που τώρα μπαίνει στην μεγάλη εικόνα. Αν συνυπολογίσουμε ότι με την διαφορά τιμής σε ένα χρόνο αγοράζεις νέο μοντέλο, πιθανότητα που πολύ σκέπτονται, οπότε τα πράγματα αλλάζουν και η ζυγαριά γέρνει υπέρ του 1000 της Epson.
Πάντως είναι ένα πολύ καλό μηχανάκι στην τιμή του ενώ η τροφοδότησή του από καλή πηγή είναι αναγκαία μια και ενώ έχει αρκετά καλό scaler το deinterlacing πάσχει.
Και μην ξεχνάμε ότι ο 700 πλέον πουλιέται στα 900 ευρώ. Άρα σε λίγο καιρό πόσο άραγε θα κάνει ο 1000; Το ίδιο λιγότερο ή θα εξαρτηθεί από τον ανταγωνισμό;
Και κάτι ακόμη. Από τώρα και στο εξής τα προβολικά θα χρειάζονται τουλάχιστον 2 μνήμες ώστε με την μία να παρακολουθούμε SD υλικό και με την άλλη HD.

Αυτό δε χωράει συζήτηση....
Να ήταν καλορυθμισμένος όμως κι' όλας... ή όχι...;;;;:ears: :chinscratch:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Epson TW1000 εντυπωσεις

Πολύ καλή ιδέα. Αν χρειατείτε την βοήθειά μου στην διάθεσή σας.

Αφού όλοι το θέλουμε, ας το ξεκινήσουμε να το οργανώνουμε ;)

Σπίτι μου θα είσασταν ευπρόσδεκτοι, αλλά δεν έχω πανί... οπότε :BDGBGDB55:

Κανονίστε τόπο, ημέρα και ώρα, και θα είμαι εκεί ;)

Re: Απάντηση: Epson TW1000 εντυπωσεις

η ίδια όπως επίσης και η ίριδα και ο τρόπος ανταπόκρισής της και η θορυβώδης λειτουργία της.
Θορυβώδης η ίριδα του 600;
Τόσο καιρό είναι το μόνο που δεν ενόχλησε σε αυτό το μηχανάκι.
Όχι μόνο από άποψη θορύβου αλλά και απόδοσης.
Δλδ αν είναι αυτή θορυβώδης, του Optoma 81 (που την ακούς από την κουζίνα και βλέπει το σκαλοπάτι στην αλλαγή της θέσης της από το μπάνιο) τι είναι;

Αυτό το συγκριτικό δεν χάνεται με τίποτα!!!!!!!!:aktion033: :aktion033: :aktion033:
ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ.....:ernaehrung004:
Αν ήσασταν Λάρισα.. σας καλούσα μετά χαράς σπίτι μου...:popcorn: :popcorn: :popcorn:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Epson TW1000 εντυπωσεις

Θορυβώδης η ίριδα του 600;
Δλδ αν είναι αυτή θορυβώδης, του Optoma 81 (που την ακούς από την κουζίνα και βλέπει το σκαλοπάτι στην αλλαγή της θέσης της από το μπάνιο) τι είναι;

Ενοχλητικό. Στον 81 απλά επιλέγεις την βηματική ίριδα και όχι την χρήση της αυτόματης.

Στον 600-700 βάλε το χέρι σου στο σασί του κατά την διάρκεια προβολής και θα καταλάβεις.

Απάντηση: Re: Epson TW1000 εντυπωσεις

Αυτό το συγκριτικό δεν χάνεται με τίποτα!!!!!!!!:aktion033: :aktion033: :aktion033:
ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ.....:ernaehrung004:
Αν ήσασταν Λάρισα.. σας καλούσα μετά χαράς σπίτι μου...:popcorn: :popcorn: :popcorn:

Πόση ώρα είναι η Λάρισα?-bye-