Epson TW9300 η αντεπίθεση των LCD

Απάντηση: Re: Epson TW9300 η αντεπίθεση των LCD

Εγω παντως τοσα χρονια δεν δει ταινια στο PJ με image enhancements στο On.

Και ειδικα τυπου Frame Interpolation!

Το θεωρω gimmick απο αλλη εποχη, εφοσον τωρα υποστηριζει η πηγη μου και ο προβολεας 24Hz frame rate.

Τελευταια φορα που θυμαμαι να παιζω με image enhancements στο On, ειναι το 2008 με Faroudja (για οσους το θυμαστε).

Επισης ειμαι πλεον κατα της οποιασδηποτε προσπαθειας αλλοιωσης του αυθεντικου σηματος της ταινιας.

Ολες οι ταινιες Σινεμα, που χαιρομαστε να βλεπουμε στις οθονες μας ειναι σχεδον ακριβως 24 frames/second. Γιατι λοιπον να το πειραξω;

Γιατι το telicine judder στα πολυ γρηγορα παναρισματα και γρηγορες σκηνες (οπως ειναι η πλειονοτητα των σημερινων ταινιων) βγαζει ματια.
Απο το να εχω judder που μου προκαλει eye strain και motion blur, προτιμω να εχω frame interpolation, τουλαχιστον σε πιο ηπια μορφη για τα δικα μου γουστα, μιας και απεχθανομαι επισης την πολυ εντονη βιντειλα.

Για αυτο και παιζω ειτε με το f.i του προβολεα στο low, ειτε με το SVP στο htpc ρυθμισμενο στα 30 fps και οσο το δυνατον πιο smooth ρυθμισεις στα φιλτρα. Ειναι ενα ημιμετρο που βοηθαει. Μια χρυση τομη.
Σε παλαιοτερες ταινιες, ταινιες που δεν εχουν τοσο γρηγορα πλανα, ή η κινηση καμερων γινεται αργα με γερανους κλπ το judder στα 24 δεν ειναι και τοσο ενοχλητικο.
Ετσι οπως εχουν κανει ομως τις περισσοτερες ταινιες με σκηνες δρασης σημερα, ειναι κουραστικο το judder, ειδικα στις μεγαλες ιντσες.

Ο καθενας οπως βολευεται και του αρεσει.

Telecine judder σε ορθή αναπαράσταση των 24 καρέ, δεν υφίσταταται... :p

Στα 24p οχι δεν εχουμε telecine , εχουμε motion jυdder αλλα με τις σκηνοθεταρες μας, τις συγχρονες ταινιες δρασης και τα shutter speed που χρησιμοποιουν σε μερικες ταινιες, στις μεγαλες ιντσες σαν telecine μοιαζει.
Οποτε παντα judder βλεπουμε.

Τωρα τι γινεται, ο πρωτος Γιαννης απο πανω, ειναι εχθρος του f.i. θελει σκετο 24p, judder και motion blur ειναι αναποσπαστα κομματια της κινηματογραφικης του αισθησης.
Ο αλλος Γιαννης απο κατω, θα ηθελε να φτιαξει και 120fps με το svp, τρελλαινεται με το Judder, δεν γουσταρει το motion blur καθολου και η βιντειλα ουτε που τον ενοχλει ως αισθηση.

Ο τριτος Γιαννης (μουα) ειναι υβριδιο των παραπανω δυο. Τον ενοχλει το judder γιατι του προκαλει καταπονηση, ομως προσπαθει να κρατησει χαμηλα και το soap opera effect και ετσι φτιαχνει τις δικες του παραμετρους ωστε να πετυχει μια χρυση τομη judder-βιντειλας.
Επισης, αρχισε να μιλα για τον εαυτο του σε τριτο προσωπο και αυτο πρεπει να το κοιταξει.

Οποτε ξανα καταληγουμε στο ο καθενας οπως βολευεται. :p

Iσως να παιζει ρολο και πως αντιλαμβανεται ο εγκεφαλος του καθενος την εικονα και πως στην τελικη θελει να την βλεπει.
π.χ. το motion blur των αστρων οταν το enterprise ειναι σε warp speed...

εγω θελω να το βλεπω ετσι: (anti-judder on, anti-motion blur off)
warp_speed_mr__sulu_by_balsavor.jpg

o χατζ ετσι: (anti-judder on, anti-motion blur on)

320x240.jpg

και ο J_L? ετσι:(anti-motion blur off, true 24p cinematic experience on)
star-wars-hyperspace.jpg

Last edited:
Το ζήτημα είναι αν μου αρέσει με fi ή όχι αλλά γιατί χάλασαν τον προηγούμενο αλγόριθμο που στα δικά μου μάτια έμοιαζε τέλειος. Δεν το λέω μόνο εγώ αυτό σε πολλά ξένα φόρουμ και σάιτ ίδιο γράφουν. Μάλιστα είναι χειρότερο και το λέιζερ μοντέλο του. Το set up μου ειναι ίδιο ακριβώς με τον 9200 δεν άλλαξα ούτε pc ούτε player. Το svp δυστυχώς έχει τα ίδια προβληματα

Οπως ειπε ο φιλος παραπανω ειναι.
Ο καθενας οπως την βρισκει...

Εμενα με ενοχλει το F.I. Και ολα τα enhancements γενικα. Ολα ειναι στο Off!

Παντως δοκιμαστε με μια καλη ταινια (Space Cowboys!!), σε καλο rip, απο bluray release την παρακατω συνταγη:

Παιξτε με ενα καλο player (Media Player Classic με madVR renderer) στα 24Hz και ολα Off στο μηχανακι σας και θα με θυμηθητε!

Οπως ειπε ο φιλος παραπανω ειναι.
Ο καθενας οπως την βρισκει...

Εμενα με ενοχλει το F.I. Και ολα τα enhancements γενικα. Ολα ειναι στο Off!

Παντως δοκιμαστε με μια καλη ταινια (Space Cowboys!!), σε καλο rip, απο bluray release την παρακατω συνταγη:

Παιξτε με ενα καλο player (Media Player Classic με madVR renderer) στα 24Hz και ολα Off στο μηχανακι σας και θα με θυμηθητε!

Media player Classic, madvr και 24hz ε?Μάλιστα...

εγώ πάντως επιμένω ότι κάνεις κάποιου είδους black humor και δεν μας το λες....

Χρόνια τώρα αυτό είναι το σετ απ μου...τι ακριβώς πρέπει να δω στην εν λόγω ταινία?

βρε evoνimos την space cowboys βρηκες και εσυ να δωσεις ως παραδειγμα. ?
Παλια ταινια, με τα περισσοτερα των πλανων να ειναι στατικα.
Βαλε και οποιαδηποτε ταινια του σπηλμπεργκ οπου κανει προσεκτικα και αργα παναρισματα με γερανους, σιδηροτροχιες κλπ και χαιρεσαι να την βλεπεις στα 24p

Bαλε μετα ταινιες απο σκηνοθετες που γινεται ο κακος χαμος απο γρηγορα παναρισματα σε σκηνες δρασης και δες τον χαμο.
Σημερινες ταινιες με σκηνες δρασης ειναι παρα πολυ σπιντατες, γρηγορα εφε, χερατες καμερες κλπ

Αλλο πραγμα να βαζεις αγγελοπουλο ή χιτσκοκ κι αλλο πραγμα να βαζεις JJ και μαικλ μπεη. :laugh:

Last edited:
Γιατρέ werewolf εγώ που δεν έχω f.i. αλλά δεν παραπονιέμαι καθόλου για την κίνηση παρά μόνο στο αριστερό μου γόνατο ποια είναι η διάγνωσή σου;

Γιατρέ werewolf εγώ που δεν έχω f.i. αλλά δεν παραπονιέμαι καθόλου για την κίνηση παρά μόνο στο αριστερό μου γόνατο ποια είναι η διάγνωσή σου;
Αυξηση χλωριουχου μαγνησιου και 50 ml αλοη σε χυμο τη μερα.

Αν συνεχισει να σε ποναει το γονατο, σταματησε να χτυπας το τηλεκοντρολ επανω του και αλλαξε μπαταριες.

Re: Απάντηση: Re: Epson TW9300 η αντεπίθεση των LCD

Αυξηση χλωριουχου μαγνησιου και 50 ml αλοη σε χυμο τη μερα.

Αν συνεχισει να σε ποναει το γονατο, σταματησε να χτυπας το τηλεκοντρολ επανω του και αλλαξε μπαταριες.

Dr. Werewolf
Ειδικός κινησιολόγος

Απλά κορυφή! :flipout:

Την Space Cowboy την προτεινα επειδη εχω κολλημα με αυτην την ταινια.

Εχει μια δυο καλες σκηνες για να δεις το black level detail αλλα κατα τα αλλα δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο.
Απλα ειναι απο τις αγαπημενες μου και γενικα την θεωρω καλο-γυρισμενη.

Τι λετε για το Quantum of Solace. Πολυ την χρησιμοποιουσαν για reference στα motion enhancements. Εχω μεινει λιγο πισω θα μου πειτε... Μπορει!

Σχετικα με το player παλι.
Θεωρω ειναι αρκετα σημαντικο να εχεις ενα καλο renderer.

Για οσους θελουν να πειραματιστουν, να θυμισω οτι το Media Player Classic υποστηριζει και αλλα renderers εκτος απο το madVR. Το madVR ειναι καλο αλλα λιγο πειραματικο.
Ενα ακομη εξαιρετικο ειναι το Enhanced Video Renderer. Νομιζω ειναι και το Default renderer του player.

Εχετε καποιο αλλο καλο να προτεινετε;

Επεξηγηση:
το madVR για να λειτουργησει θελει GPU που να υποστηριζει Direct 3D 9 η νεοτερο.

Οι περισσοτεροι GPU πλεον το υποστηριζουν νομιζω.

Mad vr είναι το καλύτερο.
Πρόσφατα είδα σε φίλο τον 9300. Ακαλιμπράριστος και το μαύρο του είναι φοβερό. Το Fi το είχε βάλει στο low αν θυμάμαι καλά και δεν παρατήρησα κάποιο σκάλωμα στην κίνηση. Βέβαια δεν προσπάθησα να δω κιόλας. Το 4K enhancement κάνει καλή δουλειά στην οθόνη την συγκεκριμένη (ηχοδιαπερατή) εξαλείφοντας σχεδόν το moire effect σε κάποιες φωτεινές σκηνές. Επίσης το 3d του εντυπωσιακό (αρκετό φως, είδα κάποιες σκηνές από το life of pi) Έχοντας πολύ μικρή εμπειρία σε προβολείς πραγματικά με εντυπωσίασε

Mad vr είναι το καλύτερο.
Πρόσφατα είδα σε φίλο τον 9300. Ακαλιμπράριστος και το μαύρο του είναι φοβερό. Το Fi το είχε βάλει στο low αν θυμάμαι καλά και δεν παρατήρησα κάποιο σκάλωμα στην κίνηση. Βέβαια δεν προσπάθησα να δω κιόλας. Το 4K enhancement κάνει καλή δουλειά στην οθόνη την συγκεκριμένη (ηχοδιαπερατή) εξαλείφοντας σχεδόν το moire effect σε κάποιες φωτεινές σκηνές. Επίσης το 3d του εντυπωσιακό (αρκετό φως, είδα κάποιες σκηνές από το life of pi) Έχοντας πολύ μικρή εμπειρία σε προβολείς πραγματικά με εντυπωσίασε
O 9300 γενικά είναι προβολέας Wow, είχα εντυπωσιαστεί το ίδιο με εσένα όταν τον πρωτοείδα. Το FI είναι καλούτσικο στο low, στο normal και στο high αρχίζουν δυστυχώς τα θεματάκια με τα artifacts, μικρό το κακό βέβαια μιας και τα 24 καρέ τα παίζει πολύ καλά και χωρίς FI.