epson w700 η' Bravia VPLAW15

To contrast εξαρτάτε από το επίπεδο του μαύρου που όσο πιο μαύρο είναι τόσο μεγαλώνει ο αριθμός (άρα είναι ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό)

Η μέγιστη φωτεινότητα δεν έχει ενδιαφέρον καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις είναι υπέραρκετη (εκτός αν θες να κάνεις παρουσιάσεις σε μεγάλες αίθουσες με ανοιχτά φώτα, τότε το φως είναι πολύ σημαντικό)

Ένα χαρακτηριστικό που σε ενδιαφέρει ακόμα είναι το zoom του προβολέα και το αν μπορεί να προβάλει τις ίντσες που θέλεις από την απόσταση που θέλεις να τον τοποθετήσεις. Σε αυτό ο Epson είναι πιο ευέλικτος αλλά ως ποιότητα εικόνας ο Sony κερδίζει στα σημεία

Σετικά με τον AW10 χωρίς να τον έχω δει να παίζει, υπολείπεται στα χαρακτηριστικά ποιότητα φακού, contrast, ίριδα και αν δεν σου λείπουν τα 300-400 € δεν αξίζει τις θυσίες στην ποιότητα, αν πάλι τα 700 - 800 € είναι η κορυφή του badget γιατί να μην τον βάλεις υποψήφιο στη λίστα σου?

Bravia VPLAW15!!! ειναι η καλυτερη αποδοση / τιμη αυτη την στιγμη στην χαμηλη κατηγορια! ειναι προσφατο μοντελο, ειναι τουλαχιστον 2 κλικ πιο πανω απο τον επσον 700, καλυτερη εικονα κτλ, η τιμη του εχει πεσει γυρω στα 1060 - 1040 (media markt Αιγαλέου - Θηβων + Λ.Καβαλας - κατοπιν συνενοησεως , τιμη μετρητοις). Ειμαι κατοχος απο 3 Σεπτεμβριου, τον πηρα μετρητοις 1080 ευρω. βεβαια η επσον ειναι καλυτερη στο service - απο οτι ακουγεται, - τον πηρα κατευθειαν απο γνωστο μου αντιπροσωπο της sony και βασιζομαι σε αυτον! και ισως μπορει με τιμη μετρητοις να πετυχεις και καλυτερη τιμη. ειναι και η εκθεση Athens Sound & Vision 9 έως 11 Νοεμβρίου (10,00 – 21,00) στο ξενοδοχείο Athens Imperial (Πλατεία Καραϊσκάκη, στάση μετρό Μεταξουργείο) και γενικοτερα αναμενεται καποια πτωση τιμων. Παντως πιστευω οτι γενικοτερα στις τιμες μετρητοις μπορει να πετυχεις κατι καλυτερο. θελει πιεση και χρονο για ψαξιμο!! καλες προβολες!!!:fahne90:

Ο σονυ ειναι καλυτερος προβολεας απο τον 700ρη αλλα οχι για 400Ε διαφορα...

Τα 3 χρονια εγγυηση της επσον δεν παιζονται... ειδικα με Lcd προβολεις και ειδικοτερα με αυτης της κατηγοριας τιμης...

Αν εχεις σκοπο να πας συντομα σε hd προβολες και ο επσον θα σε καλυψει...

Αν εχεις σκοπο να (Ξανα)δεις ολες τις αγαπημενες και μη ταινιες σου σε sd ο σονυ θα σου τις δειξει καλυτερα...

Παιδια ειστε απιστευτοι ευχαριστω για τον ενδιαφερον και τις συμβουλες σας!
Ακομα ειμαι σε αδιεξοδο βεβαια (καλο πιστευω ειναι αυτο..)αλλα οι ταινιες για την ωρα θα ειναι απλα dvd μιας και θα παιζει σε απλο dvd player!οποτε μηπως ο 700ρης ειναι αρκετος τον οποιο τον εχω 885ε παιζει πουθενα καλυτερη τιμη!!!

kαλημερα δημητρα
εγω πηρα τον 700 o sony εχει χαμηλη φωτεινοτητα αλλα εχει καλυτερη εικονα αλλα προτιμησα φωτεινοτητα και 850 ευρο απο 1200!!

Είμαι φίλος της Επσον (έχω πάρει 3 μοντέλα της) για τους εξής λόγους:

το καλό σέρβις της
τις καλές τιμές της
την καλή απόδοση
τις ευκολίες με το μεγάλο ζουμ και το Lens shift

όμως τα μηχανάκια της είναι πλαστικούρες από την Κίνα όπως έχω γράψει αρκετές φορές, με αποτέλεσμα κακή ποιότητα κατασκευής και μικρή αντοχή στον χρόνο. Π.χ. πρόωρη εμφάνιση ανομοιομορφίας στα πάνελ.

Το μηχανάκι της σονυ AW15 που πήρα πρόσφατα μου έδειξε:

τι θα πει ιαπωνική κατασκευή
εξαιρετικός φακός και η μεγάλη σημασία του στην εικόνα
εντελώς αθόρυβος
επιδόσεις που δεν δίνουν την εντύπωση φτηνού LCD
φωτεινή, ζωντανή κρυστάλινη και τρισδιάστατη εικόνα από ένα φτηνό μηχανάκι στα 720p

Να προσθέσω με την ευκαιρία, ότι η ζέστη που βγαίνει από τον τοπάζ είναι πολύ μεγάλη και κάποιοι ενοχλούνται απ´αυτό.
Όμως αυτό σημαίνει ακριβώς ότι έχουμε μεγάλη απαγωγή θερμότητας και αυτό είναι το ζητούμενο σε ένα σύστημα ψύξης.
Όταν βγαίνει τόση ζέστη έξω με τόσο λίγο θόρυβο, τότε αν μη τι άλλο, έχουμε το ιδανικό σύστημα ψύξης.
Το κακό θα ήταν να μην μπορούσε να απάγει την θερμότητα.
Δεν είναι ανησυχητικό αυτό. Κάθε άλλο.

Όσο για το SDE θεωρώ υπερβολές τα όσα λέγονται. Είναι το τελευταίο που ενοχλεί στην εικόνα του.
Ακόμη κι αν τον κάνεις λίγο de focus χάνεται το κοτετσόσυρμα και είναι πάλι πιο ευκρινής από τα άλλα μοντέλα.

Στην παρούσα κατάσταση τον συνιστώ ανεπιφύλακτα. Και με τιμή πλέον 1060 ευρώ!!!
Αυτά τα ολίγα.

Καλημέρα κι από μένα, Δήμητρα! Είμαι κι εγώ κάτοχος του Epson (και μάλιστα του παλαιότερου μοντέλου, του TW-600) και μέχρι στιγμής έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος από την απόδοσή του. Βέβαια έχει δίκιο ο Μιχάλης Μελίδης για την ποιότητα κατασκευής του εν λόγω προβολέα, αλλά δεν ξέρω αν αυτή ευθύνεται για την ανομοιομορφία. Πάντως, και σε μένα εμφάνισε πρόωρα - μετά από 260 ώρες - ανομοιομορφία (το αριστερό μέρος της οθόνης ρόζιζε ελαφρά και το δεξιό μπλέδιζε πάλι ελαφρά), αλλά επέστρεψε από τη Γαλλία και όλα πλέον είναι καλά.
Αν έχεις πρόβλημα με την τοποθέτηση, ο Epson είναι πολύ καλός, γιατί είναι πολύ ευέλικτος στη μετακίνηση του φακού (100% κάθετα και 50% οριζόντια), αλλά προσπάθησε να τοποθετήσεις τον προβολέα σου όσο γίνεται περισσότερο προς το κέντρο της οθόνης, ώστε να μετακινήσεις το φακό το λιγότερο δυνατόν, γιατί υπάρχει πιθανότητα να χαλάσεις τη γεωμετρία της εικόνας. Επίσης έχει πολύ καλό ζουμ, αλλά καλύτερα να μην το ανοίξεις στο τέρμα. Τέλος το service είναι πολύ καλό (το έζησα προσωπικά!)
Αυτά τα λέω ως κάτοχος του Epson. Τον Sony δεν τον έχω δει να παίζει, αλλά τα περισσότερα παιδιά εδώ συμφωνούν ότι είναι καλύτερος σε ποιότητα εικόνας - κάτι που είναι και το βασικό ζητούμενο - και σαφώς καλύτερος σε ποιότητα κατασκευής - κάτι που του εξασφαλίζει μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο. "Μειονέκτημά" του η τιμή του σε σχέση με τον Epson, αλλά πιστεύω ότι ο συνδυασμός [α] καλύτερης εικόνας (αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο) και [β] πολύ καλύτερης ποιότητας κατασκευής (αυτό σίγουρα ισχύει) δικαιολογεί την τιμή του και με το παραπάνω. Ιδιαίτερα αν σκεφτώ ότι εγώ αγόρασα τον TW-600 (πέρυσι το Μάρτιο) 1360 ευρώ, σίγουρα, αν αγόραζα τώρα προβολέα, θα πήγαινα στον Sony.
Ένα πάντως είναι βέβαιο. Πρέπει να δεις μόνη σου και τους δύο (ει δυνατόν σε κανονικές συνθήκες θέασης) και μετά να αποφασίσεις.

Καλώς ήλθες στην παρέα μας και καλές αγορές!

Θα πρεπει στις πιθανες επιλογες σου να μπει και ο νεος PANASONIC 200 με τιμη παραπλησια του SONY(ακριβως τιμη δεν εχει ανακοινωθει ακομη απο την αντιπροσωπεια ),με 2 εισοδους HDMI ,24Pκαι σχεδιαση για γρηγορη ανταποκριση σε παιχνιδια...
Πιστευω να τον δουμε στην εκθεση !

επισης διαβασα εχει και 24p true cinema (ο sony) που θα πει σε απλα ελληνικα...τι?

Αυτό είναι πολύ σημαντικό προσόν, όταν προβάλλεις Hi-Def υλικό (σε κατάλληλο player εννοείται). Και σημαίνει ότι η κίνηση αποδίδεται όπως στον κινηματογράφο με 24fps (frames per second/καρέ ανά δευτερόλεπτο), δηλαδή χωρίς κομπιάσματα ή "σπασίματα". Απεναντίας, ο Epson, που δεν έχει αυτή τη δυνατότητα, θα έχει (μικρο)προβλήματα στην απόδοση της κίνησης (πάντα σε υλικό Hi-Def).

Re: Απάντηση: epson w700 η' Bravia VPLAW15

Είμαι φίλος της Επσον (έχω πάρει 3 μοντέλα της) για τους εξής λόγους:

το καλό σέρβις της
τις καλές τιμές της
την καλή απόδοση
τις ευκολίες με το μεγάλο ζουμ και το Lens shift

όμως τα μηχανάκια της είναι πλαστικούρες από την Κίνα όπως έχω γράψει αρκετές φορές, με αποτέλεσμα κακή ποιότητα κατασκευής και μικρή αντοχή στον χρόνο. Π.χ. πρόωρη εμφάνιση ανομοιομορφίας στα πάνελ.

Το μηχανάκι της σονυ AW15 που πήρα πρόσφατα μου έδειξε:

τι θα πει ιαπωνική κατασκευή
εξαιρετικός φακός και η μεγάλη σημασία του στην εικόνα
εντελώς αθόρυβος
επιδόσεις που δεν δίνουν την εντύπωση φτηνού LCD
φωτεινή, ζωντανή κρυστάλινη και τρισδιάστατη εικόνα από ένα φτηνό μηχανάκι στα 720p

Να προσθέσω με την ευκαιρία, ότι η ζέστη που βγαίνει από τον τοπάζ είναι πολύ μεγάλη και κάποιοι ενοχλούνται απ´αυτό.
Όμως αυτό σημαίνει ακριβώς ότι έχουμε μεγάλη απαγωγή θερμότητας και αυτό είναι το ζητούμενο σε ένα σύστημα ψύξης.
Όταν βγαίνει τόση ζέστη έξω με τόσο λίγο θόρυβο, τότε αν μη τι άλλο, έχουμε το ιδανικό σύστημα ψύξης.
Το κακό θα ήταν να μην μπορούσε να απάγει την θερμότητα.
Δεν είναι ανησυχητικό αυτό. Κάθε άλλο.

Όσο για το SDE θεωρώ υπερβολές τα όσα λέγονται. Είναι το τελευταίο που ενοχλεί στην εικόνα του.
Ακόμη κι αν τον κάνεις λίγο de focus χάνεται το κοτετσόσυρμα και είναι πάλι πιο ευκρινής από τα άλλα μοντέλα.

Στην παρούσα κατάσταση τον συνιστώ ανεπιφύλακτα. Και με τιμή πλέον 1060 ευρώ!!!
Αυτά τα ολίγα.

Συγγνώμη αλλά τι είναι το τοπάζ ????

[

Ένα χαρακτηριστικό που σε ενδιαφέρει ακόμα είναι το zoom του προβολέα και το αν μπορεί να προβάλει τις ίντσες που θέλεις από την απόσταση που θέλεις να τον τοποθετήσεις. Σε αυτό ο Epson είναι πιο ευέλικτος...

Σύμφωνα με το κάτωθι Site στο μέγιστο Zoom o Sony βγάζει 102'' από μια απόσταση 3 μέτρων ενώ o Epson βγάζει 96'' ...

Άρα πώς είναι πιο ευέλικτος ο Epson???

Θα πρεπει στις πιθανες επιλογες σου να μπει και ο νεος PANASONIC 200 με τιμη παραπλησια του SONY(ακριβως τιμη δεν εχει ανακοινωθει ακομη απο την αντιπροσωπεια ),με 2 εισοδους HDMI ,24Pκαι σχεδιαση για γρηγορη ανταποκριση σε παιχνιδια...
Πιστευω να τον δουμε στην εκθεση !

οντως ενας προβολεας που εχω περιεργεια να δω,προσωπικα σ'αυτην την χαμηλη κατηγορια τιμης παντα μου αρεσαν οι Panasonic και το smooth screen που εχουν.........

[

Ένα χαρακτηριστικό που σε ενδιαφέρει ακόμα είναι το zoom του προβολέα και το αν μπορεί να προβάλει τις ίντσες που θέλεις από την απόσταση που θέλεις να τον τοποθετήσεις. Σε αυτό ο Epson είναι πιο ευέλικτος...

Σύμφωνα με το κάτωθι Site στο μέγιστο Zoom o Sony βγάζει 102'' από μια απόσταση 3 μέτρων ενώ o Epson βγάζει 96'' ...

Άρα πώς είναι πιο ευέλικτος ο Epson???

Φίλε μου στα 3 μέτρα ο Sony μπορεί να δώσει από 63"-101" ενώ ο Epson από 45"-94"

αντίστοιχα στα 4,20 μέτρα ο Sony μπορεί να δώσει από 88"-141" ενώ ο Epson από 62"-131"

O Epson καλύπτει τις λύσεις που θέλουν σχετικά longthrow προβολέα και είναι πιο ευέλικτος γιατί έχει μεγαλύτερο zoom.

Τονίζω όμως ξεκάθαρα πως ένας αγοραστής πρέπει να λάβει εξαρχής υπόψην τις διαστάσεις του χώρου του, καθώς μπορεί να τον περιορίσουν στις εν δυνάμει επιλογές του

Οταν χρησιμοποιουμε το ζουμ του προβολεα, χανουμε σε ποιοτητα εικονας??? :chinscratch:

Ανάμεσα σε αυτά τα δύο είμαι κι εγώ. Τώρα που έπεσε και η τιμή του sony μάλλον τον γλυκοκοιτάζω περισσότερο, αλλά με φοβίζει λίγο η φωτεινότητα. Γενικά σκέφτομαι να τον χρησιμοποιώ και για τηλεόραση την ημέρα, σε σχετικά σκοτεινό σαλόνι αλλά και πάλι, μήπως είναι καλύτερα να προτιμήσω τον epson για τη φωτεινότητά του;

Οταν χρησιμοποιουμε το ζουμ του προβολεα, χανουμε σε ποιοτητα εικονας??? :chinscratch:

Όχι, αρκεί να μην το παρακάνεις. Σπάνια οι φακοί που φοράνε οι προβολείς δουλεύουν εξίσου καλά και στα άκρα.
Καλύτερα να μην τον έχεις ούτε τέρμα κλειστό ούτε τέρμα ανοιχτό.

ΔΗλαδη θελει καπου στη μεση, αυτο εννοεις Μπαμπη? Μα το φυσικο δεν θα ηταν να ειχαμε την καλυτερη εικονα εαν δεν χρησιμοποιουσαμε καθολου το ζουμ??? ή παλι σκεφτομαι λαθος?

Πανω που αρχιζα να κατασταλαζω μπερδευτικα λιγο :)
μιας και οι τιμες τους ειναι πανω κατω ιδιες,
στα 3,5 μετρα που θα βλεπω πιο συχνα τι ειναι καλυτερο?
ειναι τοσο μεγαλη διαφορα το 10.000 κοντραστ με το 12.000?

Πανω που αρχιζα να κατασταλαζω μπερδευτικα λιγο :)

Χωρις να ξερω πολλα απο προβολεις με βαση αυτα που διαβασα απο τους φιλους ο Sony εχει καλυτερη εικονα , καλυτερη ποιοτητα κατασκευης και υποστηριζει και 24p για μελλοντικη χρηση με Blu Ray-HD DVD.

Οποτε τα πραγματα ειναι ξεκαθαρα -> Sony AW15.