epson w700 η' Bravia VPLAW15

Τι να πω μαλλον για τον σονυ με βλεπω τελικα
!!αλλα σαν κοριτσακι μπορει να αλλαξω γνωμη απο στιγμη σε στιγμη!!!χι χι

Όποιον από τους δύο και να πάρεις δεν θα χάσεις. Προσωπική μου άποψη, πάρε τον φτηνότερο (γιατί έτσι θα ...χάσεις λιγότερα money όταν τον πουλήσεις), και τα περισσευούμενα χρήματα κάντα καλύτερο Player και πανί. Αυτά θα σου μείνουν μάλλον περισσότερο από τον προβολέα...

'''Όταν το δάχτυλο έδειχνε το φεγγάρι, ο ηλίθιος κοίταζε... το δάχτυλο!'''''
καλοοοοοο :) :)
και τωρα πεσ οτι τον πηρα τι κανω με τισ ρυθμησεις....?
να υποθεσω θα υπαρξει βοηθεια...:)

'''Όταν το δάχτυλο έδειχνε το φεγγάρι, ο ηλίθιος κοίταζε... το δάχτυλο!'''''
καλοοοοοο :) :)
Εξ' ουρανού.... (Μανώλη τον λένε...)-bye-

Απάντηση: Re: epson w700 η' Bravia VPLAW15

Τελικά τον πήρες ή θα τον πάρεις;
Ακόμα σκέφτεσαι;
Άντε θα βγει καινούργιο μοντέλο. ;)

οχι ακομα λεω να περιμενω λιγο ακομα να παω και στην εκθεση στισ 9-11(μιας και αυτη την εχασα..)να τα δω και απο κοντα!!!
Αληθεια για πιο μοντελο μιλαμε?

Re: Απάντηση: epson w700 η' Bravia VPLAW15

Εγώ δεν ξέρω και πολλά από προβόλια, αλλά:

α)ο sony έχει καλύτερη εικόνα και δε χρειάζεται να είσαι ειδικός για να το καταλάβεις

β)έχει μακράν καλύτερη ποιότητα κατασκευής κάτι το οποίο είναι χρήσιμο αν δεν σκοπεύεις να τον πουλήσεις πριν η λάμπα του περάσει το 3% της ζωής της

Να'σαι καλά και καλώς ήρθες.

ΥΓ: Αν είσαι από Σαλόνικα ξέρω ένα μαγαζί που μπορείς να τους δεις και τους δυο

Γεια χαρα,
ειμαι νεο μελος και ακομα δεν εχω εξοικιωθει με τον χωρο, ελπιζω σιγα σιγα να τα καταφερω. Επειδη ειμαι απο θεσσαλονικη θα ηθελα να μου πεις ποιο ειναι αυτο το μαγαζι που αναφερεις για να δω τους δυο Projectors.
Σ'ευχαριστω πολυ.

Re: Απάντηση: epson w700 η' Bravia VPLAW15

Είμαι φίλος της Επσον (έχω πάρει 3 μοντέλα της) για τους εξής λόγους:

το καλό σέρβις της
τις καλές τιμές της
την καλή απόδοση
τις ευκολίες με το μεγάλο ζουμ και το Lens shift

όμως τα μηχανάκια της είναι πλαστικούρες από την Κίνα όπως έχω γράψει αρκετές φορές, με αποτέλεσμα κακή ποιότητα κατασκευής και μικρή αντοχή στον χρόνο. Π.χ. πρόωρη εμφάνιση ανομοιομορφίας στα πάνελ.

Το μηχανάκι της σονυ AW15 που πήρα πρόσφατα μου έδειξε:

τι θα πει ιαπωνική κατασκευή

εξαιρετικός φακός και η μεγάλη σημασία του στην εικόνα
εντελώς αθόρυβος
επιδόσεις που δεν δίνουν την εντύπωση φτηνού LCD
φωτεινή, ζωντανή κρυστάλινη και τρισδιάστατη εικόνα από ένα φτηνό μηχανάκι στα 720p

Να προσθέσω με την ευκαιρία, ότι η ζέστη που βγαίνει από τον τοπάζ είναι πολύ μεγάλη και κάποιοι ενοχλούνται απ´αυτό.
Όμως αυτό σημαίνει ακριβώς ότι έχουμε μεγάλη απαγωγή θερμότητας και αυτό είναι το ζητούμενο σε ένα σύστημα ψύξης.
Όταν βγαίνει τόση ζέστη έξω με τόσο λίγο θόρυβο, τότε αν μη τι άλλο, έχουμε το ιδανικό σύστημα ψύξης.
Το κακό θα ήταν να μην μπορούσε να απάγει την θερμότητα.
Δεν είναι ανησυχητικό αυτό. Κάθε άλλο.

Όσο για το SDE θεωρώ υπερβολές τα όσα λέγονται. Είναι το τελευταίο που ενοχλεί στην εικόνα του.
Ακόμη κι αν τον κάνεις λίγο de focus χάνεται το κοτετσόσυρμα και είναι πάλι πιο ευκρινής από τα άλλα μοντέλα.

Στην παρούσα κατάσταση τον συνιστώ ανεπιφύλακτα. Και με τιμή πλέον 1060 ευρώ!!!
Αυτά τα ολίγα.

Γεια σου Μιχαλη.
Θα ηθελα να σε παρακαλεσω να μου πεις απο ποιο καταστημα μπορω να αγορασω τον σονυ AW15, 1060 ευρω, οπως αναφερεις.
Ευχαριστω

Απάντηση: Re: Απάντηση: epson w700 η' Bravia VPLAW15

Γεια σου Μιχαλη.
Θα ηθελα να σε παρακαλεσω να μου πεις απο ποιο καταστημα μπορω να αγορασω τον σονυ AW15, 1060 ευρω, οπως αναφερεις.
Ευχαριστω
Αφού είσαι από Θεσ/νίκη, αν θέλεις έλα να τον δεις από κοντά πριν τον αγοράσεις. Μπορείς να δεις και επσον 600 και 700 και 1000.
Απ´όλα έχει ο μπαξές.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: epson w700 η' Bravia VPLAW15

Αφού είσαι από Θεσ/νίκη, αν θέλεις έλα να τον δεις από κοντά πριν τον αγοράσεις. Μπορείς να δεις και επσον 600 και 700 και 1000.
Απ´όλα έχει ο μπαξές.

Σ ευχαριστω για την προταση σου. Ομολογω παντως οτι εχω ηδη πειστει απο ολα οσα εχω διαβασει για τον aw15. Διαπιστωνοντας οτι εισαι γκουρου σε θεματα προβολεων, θα ηθελα να κανω αλλη μια ερωτηση.
Σχετικα με τα χαρακτηριστικα του aw15 παρατηρησα οτι σε αλλο site αναφερει οτι εχει αποσταση προβολης εως 7,9m, αλλου λεει αποσταση εστιασης εως 5,1m και αλλου ακτινα βολης εως 9,6m. Μιλανε ολα για το ιδιο πραγμα? Αν ναι, τοτε γιατι τα νουμερα διαφερουν? Εμενα με ενδιαφερει ποσο μακρυα μπορω να εχω τον προβολεα απο την οθονη προβολης. Αυτο σημαινουν τα παραπανω στοιχεια? Ποια ειναι η αληθεια τελικα? Εσυ που τον εχεις αγορασει πιστευω οτι θα μπορεσεις να με διαφωτισεις.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: epson w700 η' Bravia VPLAW15

Σ ευχαριστω για την προταση σου. Ομολογω παντως οτι εχω ηδη πειστει απο ολα οσα εχω διαβασει για τον aw15. Διαπιστωνοντας οτι εισαι γκουρου σε θεματα προβολεων, θα ηθελα να κανω αλλη μια ερωτηση.
Σχετικα με τα χαρακτηριστικα του aw15 παρατηρησα οτι σε αλλο site αναφερει οτι εχει αποσταση προβολης εως 7,9m, αλλου λεει αποσταση εστιασης εως 5,1m και αλλου ακτινα βολης εως 9,6m. Μιλανε ολα για το ιδιο πραγμα? Αν ναι, τοτε γιατι τα νουμερα διαφερουν? Εμενα με ενδιαφερει ποσο μακρυα μπορω να εχω τον προβολεα απο την οθονη προβολης. Αυτο σημαινουν τα παραπανω στοιχεια? Ποια ειναι η αληθεια τελικα? Εσυ που τον εχεις αγορασει πιστευω οτι θα μπορεσεις να με διαφωτισεις.

Μπορείς να κάνεις εύκολα τους υπολογισμούς σου, εδώ:http://www.projectorcentral.com/Sony-BRAVIA_VPL-AW15-projection-calculator-pro.htm

Ώπα Γιάννη , εκεί λέει πως δίνει 120" στα 5,8 μέτρα ο sony και κάπου στα 8 ο epson.

Δηλαδή για να πάρω 120" απο τα 5 μέτρα πρέπει να κοιτάξω για άλλο προβολικό ?

Last edited:
συμφωνα με τον calculator μπορεις να παρεις 120" στα 5 μετρα,παιξε λιγο το ζουμ,αλλα σου βγαζει δεν επαρκει η φωτεινοτης με οθονη κερδους 1.Βλεπεις εκει που λεει κερδος οθονης ανεβασε το λιγο στο 1.2 και θα σου βγαλει οτι ειναι ενταξει για προβολη σε δωματιο με χαμηλο φωτισμο.
τωρα αυτα ειναι θεωρητικα και δεν ξερω και ποσο ακριβη ειναι.

Ώπα Γιάννη , εκεί λέει πως δίνει 120" στα 5,8 μέτρα ο sony και κάπου στα 8 ο epson.

Δηλαδή για να πάρω 120" απο τα 5 μέτρα πρέπει να κοιτάξω για άλλο προβολικό ?

Όχι, δεν έχεις κανένα πρόβλημα. Μπορείς να προβάλλεις άνετα 120' από τα 5 μέτρα. Η μέτρηση μας δείχνει ότι οι 120' στο Sony μας έρχονται από τα 3,54 μέτρα με τέρμα ανοιχτό το zoom και από τα 5,76 μέτρα με τέρμα κλειστό. Άρα είσαι οκ!!!!

επειδή είμαι ένα βήμα από το να παραγγείλω τον σόνυ, παρακαλώ τη βοήθειά σας.
Κατ' αρχήν να παρουσιάσω τον χώρο της προβολής, και μετά οι ερωτήσεις.
Ο προβολέας θα προβάλλει από καθαρή απόσταση έως 3,6 μέτρων, πιο πίσω δεν πάει (συνολικό μήκος δωματίου 3,96). Θα κρεμαστεί στο ταβάνι, όπου υπάρχει προεγκατεστημένη καλωδίωση. Θέση θέασης στα 3,8 μέτρα. Προβολή σε γυψοσανίδα στον απέναντι τοίχο, 200x115 cm, ήτοι περίπου 92 ίντσες. Απόσταση οθόνης από το πάτωμα 120 cm και από το ταβάνι 45 cm.
ερωτήσεις:
1) πόσο ενοχλητική είναι η θερμότητα που βγάζει το μηχανάκι, δοθέντος ότι θα βρίσκεται σχεδόν πάνω απο το κεφάλι μου?
2) πόσο πιο κάτω απο το ταβάνι πρέπει να κρεμάσω τον προβολέα, για να με καλύψει η κάθετη μετατόπιση του φακού του?
3) με συμφέρει να τον κρεμάσω το δυνατόν πιο ψηλά για να αποφύγω ζέστη και θόρυβο, ή είναι καλύτερα να τον κρεμέσω χαμηλότερα για να μην φτάσω στα όρια της κάθετης μετατόπισης, που ίσως επηρεάζει την ποιότητα της εικόνας?
4) επειδή το έχω δει και αυτό, είναι σωστό να κρεμιέται ο προβολέας σε θέση επικλινή, δηλαδή να μην είναι εντελώς παράλληλος σε σχέση με το πατωμα και το ταβάνι?
παρακαλώ, τα φώτα σας.