Έρευνα αγοράς για νέα Tv (46'' ή 50'')

bakaliaros

New member
13 July 2011
74
Τις καλησπέρες μου στο φόρουμ.1ο μου ποστ και αυτό για να ζητήσω μία μικρή βοήθεια.
Είμαι κάτοχος μίας Philips 32 PFL 5522 D εδώ και κάποια χρόνια(~4 αν δεν κάνω λάθος).
Σκέφτομαι πως ήρθε η στιγμή να κάνω μια αλλάγη...μεγάλη σε ίντσες :D

Προτάσεις λοιπόν με βάση τα παρακάτω στοιχεία :

Βudget : 650e

Απόσταση Θέασης : 3,5m

Φωτισμός δωματίου : Προς το σκοτεινό.

Χρήση :
Τηλεοπτικό σήμα Τρίτη-Τετάρτη-Κυριακή για αγώνες.(MEGA/NET).Δηλαδή μιλάμε για ελάχιστο τηλεοπτικό σήμα.

Σειρές από usb stick μέσω ps3 από μία εώς τρεις ώρες/μέρα ανάλογα με το πόσα επεισόδια θα δω(συνήθως από 1 εως 3).Μιλάμε για avi αρχεία με ενσωματωμένους ελληνικούς υπότιτλους.Αν η τηλεόραση που θα προταθεί θα διαθέτει media player που να παίζει mkv και διαβάζει και ξεχωριστό αρχείο υποτίτλων θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα. :smile:...στην τιμή που ψάχνω λίγο δύκολο νομίζω.

Ps3 games 0-1,5 ώρα/μέρα.Κυρίως NBA 2k11,μεγάλο κόλλημα.

Τανίες Blu-ray στο ps3 μία με δύο/βδομάδα,άντε και κάνα dvd ένα με δύο/μήνα.

Θα προτιμήσω καταστήματα τα οποία υπάρχουν στην πόλη μου (electronet,multirama,κωτσοβολος,ηλεκτρονική,getitnow) και όχι online αγορές από άγνωστα μαγαζιά της Αθήνας,άγνωστα εννοώ πως δεν τα ξέρω εγώ εδώ πάνω που είμαι.

Με ένα γρήγορο search στο skroutz και με διάβασμα άλλων threads βρήκα τις παρακάτω.

Panasonic TX-P50C3E -----------------529e (electronet)

LG 50PT353 -----------------600e (κωτσοβολος)

Panasonic TX-P50C2 50" -----------------600e (multirana)

Panasonic TX-P46U20E 46" ------------------640e (multirana)

Sony KDL-46EX402 46'' ------------------600e (multirana)

Νομίζω πως η πρώτη κατά σειρά είναι η καλύτερη επιλογή.:hmmmm:

Μια έξτρα ερώτηση θα χάσω πολύ ή πολλά αν επιλέξω hd ready από μία full hd?

Αν υπάρχει και καμιά άλλη πρόταση που να συμφέρει θα μελετηθεί.Το budget δυστυχώς είναι σκληρό,εκτός και αν υπάρχει καμιά σούπερ πρόταση μέχρι τα 750e που να ΑΞΙΖΕΙ πραγματικά,χωρίς να πέφτουμε σε μέγεθος,έτσι?Δε νομίζω να με συμφέρει 42'' με 3,5μ απόσταση.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας και ελπίζω το ποστ μου να είναι κατανοητό.

Στην θεση σου θα διαλεγα μεταξυ Panasonic C3 και LG PT353.

Αναγκαστικα πας σε πλασμα λογω μεγεθους και value for money.

Καλωσηλθες.

Καλώς σας βρήκα.
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.

Η Panasonic TX-P50U30E τα δικαιολογεί τα 150 παραπάνω που την βρίσκω στην electronet?

Ή θα ήταν καλύτερα η Panasonic C3 και ένας media player στα 70 ?

στα 3.5 μέτρα δε νομίζω οτι θα δεις τη διαφορά του fullhd. χωρια που στο τηλεοπτικό θα παίζει καλύτερα η hd ready. πολύ σωστή η σκέψη σου για το player.

καλως ήρθες και από μένα και ωραίο avatar.

Την είδα και αυτήν φίλε μου evanfotis αλλά αν ανέβω σε budget λέω να πάω προς την Panasonic TX-P50U30E.

Δευτέρα-Τρίτη θα πάω στο κατάστημα της electronet που έχουμε εδώ πάνω,με cash$$$ και θα δω τι μπορούνε να κόψουν.Τη σήμερον ημέρα αν τους δείξεις ζεστό μετρητό μπορεί να υποχωρήσουν.

Τις καλησπέρες και πάλι...Σόρρυ για το double post.

Για λύστε μου μια απορία...μέτρησα την βάση από μία Panasonic 46",συγκεκριμένα την TH-46PZ8E,που έχει το "αίσθημα"στο σπίτι της...

Με την TX-P50C3E που προσανατολίζομαι να πάρω έχουν την ίδια βάση?

Γιατί αν έχουν την ίδια θα μου εξέχει από το έπιπλο 7cm από μπροστά.Θα στηρίζετε καλά? Αν το βάρος το ρίχνει πίσω δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα.
Από αισθητικής άποψης δε με χαλάει που θα εξέχει.
Να αλλαχτεί το έπιπλο δεν υπάρχει πιθανότητα.Όπως και να κρεμαστεί στον τοίχο η tv δεν υπάρχει πιθανότητα.

Και επι τη ευκαιρεία...από τόσους media players που έχετε στο φόρουμ,ποιος αξίζει μέχρι 60-70 ?Να παίζει και mkv και να μπορεί να διαβάζει srt ξεχωριστά.

Σύμφωνα με το site αυτές είναι οι διαστάσεις:

Διαστάσεις (Π x Υ x Β) (με βάση)1,212 x 782 x 324 mm

Τα 32.5 cm πρέπει να είναι το πλάτος της βάσης.

Αν εξέχει όσο λες καλύτερα να την κεντράρεις στο έπιπλο και να μοιράσεις τα 7 εκατοστά και μπροστά και πίσω.

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες Γιώργο.Δεν πήγε καν το μυαλό μου να κοιτάξω Site κι έτσι και μετρούσα με μεζούρα.:D
Δυστυχώς δεν μπορώ να τα μοιράσω είναι σαν κάρδο το έπιπλο και η tv θα μπει μπροστα από αυτό...Οποιεσδήποτε άλλες ίντσες θα χωρούσαν,αλλά δεν θέλω για τόσο λίγο να πέσω στις 42".

Η βάση που μέτρησα στην 46" που είπα ήταν 38cm(εκτός αν μέτρησα λάθος:D)...Αν όπως λέει το site είμαστε με 50" στα 32,5cm θα μου εξέχει λιγότερο από 7cm....θέλω να πιστεύω...:smile: Έχω ένα περιθώριο 18,5cm από μπροστά.

Για το media player καμιά γνώμη,please?

Ψιλόξεθαμα αλλά... γυρίσαμε από διακοπές και αναγκαστικά το μπάτζετ διαμορφώνεται στα 550.(Ήπιαμε πολλές μπύρες γι αυτό:ernaehrung004:)
Eίδα την προσφορά του Κωτσόβολου που συζητάτε και όχι μόνο εδώ και 2 μέρες και σκέφτομαι...
Έτσι οι επιλογές μας είναι δύο.

1η.Panasonic TX-P50C3E

και

2η.Panasonic TX-P42S30

HD ready Αλλά 50άρα η πρώτη.
Full HD Αλλά 42άρα η δευτερη+BDP δωράκι.(αχρείαστο θα έλεγα γιατί υπάρχει ps3)

Στα 500 και οι δύο και μας περισσεύουν και 65 για το Media MatchBox από το eshop.
*Είπαμε η απόσταση θέασης είναι ~3,5μ(2 μετρά κρεβάτι και ~1,5μ μέχρι το έπιπλο)

Τι θα χάσω,τι θα κερδίσω στη συγκεκριμένη μονομαχία??

Thanks in advance..που λεν και στο χωριό μου.

Με κωδικό προσφοράς 1152 μέχρι 27/8 είναι στα 65 .Έχω λάβει email από eshop και το αναφέρουν και στο συγκεκριμένο νήμα.

50'' και HD ready λες δλδ??:hmmmm2:

ναι συμφωνώ με το μιχάλη. είναι μικρή η 42άρα στα 3.5μετρα. επίσης σε αυτή την απόσταση χάνεις ένα ποσό της fullhd ανάλυσης (1920x1080) οπότε μην σε απασχολεί και πολύ.

Ναι έχεις δίκιο. Τώρα είδα και το σχετικό mail στο inbox μου. Με την απόσταση θέασης που έχεις νομίζω πως απαγορεύεται οτιδήποτε κάτω των 50", έστω και HD ready, αφού αυτό επιτρέπει το budget σου.

Και 1080p ταινια να βαλεις να δεις στα 3.5 μετρα δεν θα μπορεις να αντιληφθεις την διαφορα στην αναλυση.

Εχω την 42C3E και φαντασου οτι μετα το 1,5 μετρο δεν διακρινεις την διαφορα λογω της μικροτερης αναλυσης.

Σας ευχαριστώ.

Εστάλει email Στην Electronet.Περιμένω δυο-τρεις διευκρινίσεις σχετικά με τα μεταφορικά μιας και είμαστε στην άκρη της Ελλάδος και προχωρώ στην παραγγελία της 50C3E.
Ελπίζω να πάνε όλα καλά.

Τα hz στα αθλητικα κανουν τι διαφορα,θα σου προτεινα μια τηλεοραση 200hz αλλα με την πορεια της ομαδας σου ποδοσφαιρο δεν θα βλεπεις επομενως κοιτα ποιο οικονομικα στα 100hz.