Έρευνα Αγοράς

r1skey

Established Member
12 November 2007
174
Αθήνα
Newbie στο forum, έχω διαβάσει αρκετά threads αλλά είπα να ξεκινήσω ένα thread γιατί θα χρειαστώ την βοήθειά σας για αγορά tv.

Requirements:
  • Θα βάλω και SAT πιάτο dual LNB
  • Μέγιστη αλλά και συνήθης απόστασης θέασης γύρω στα 4 μέτρα
  • Bλέπω DVD/Divx/Xvid από ένα DVP 632/00 (για την ώρα)
  • Σκέφτομαι να την στηρίξω στον τοίχο (γνώμες επ´αυτού?)
    • Ο τοίχος θα βαφτεί απαλό σχετικά χρώμα mid-tone κρεμ-κιτρινο με λίγο γκρί μέσα (Γαρδένια Dulux αλλά αραιωμένο)
  • Αριστερά της tv υπάρχει τζάκι στην γωνία με τοίχο -μπαλκονόπορτα με ανατολικό προσανατολισμό, η tv σε νότιο τοίχο
  • Το σαλόνι γενικά έχει αρκετό φώς, αλλά μπορώ να μειώσω δραστικά το φώς κλείνοντας την μπαλκονόπορτα
  • Δεν έχω και δεν προκειται να πάρω PS2/3 ή Xbox 360
  • PC δεν σκέφτομαι να συνδέσω αλλά δεν θα με χάλαγε η δυνατότητα
  • Με ενδιαφέρει μελοντικά η αγορά ενός HD-DVD / BlueRay player αλλά όχι άμεσα - Αν αυτό αλλάζει την πρόταση απο Πλασμα σε LCD θέλω την συμβουλή σας
  • Βλέπω ποδόσφαιρο και ταινίες ( συχνά fast moving - action )
  • Χρήση κυρίως απογευματινές / βραδυνές ώρες και weekend Formula1/Μπαλίτσα
  • Budget limit 1500 ευρώ εκτός κι αν 1600 με πάνε σε κάτι αρκετά καλύτερο
Εαν υπάρχει κάποι άλλη πληροφορία που μπορώ να σας δώσω για να με βοηθήσετε παρακαλώ να μου το πείτε!

Τέλος έχω ήδη διαβάσει αρκετά για την [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Toshiba REGZA- X3030D αλλά και την Panasonic TH-42PX70E και δεν έχω κόλλημα αναφορικά με PLASMA vs LCD ότι ταιράζει καλύτερα με τις απαιτήσεις μου θα αγοράσω ... Η αγορά θα γίνει σε κανα μήνα μάλλον ...

thanx. :chinese:
[/FONT]

Μμμμ, όπως τα περιγράφεις η επιλογή πλάσματος είναι μάλλον μονόδρομος.
Στα όρια τιμών που θέτεις υπάρχει η panasonic pz70e, η οποία είναι 1080p και υπάρχει τιμή προσφοράς για τα μέλη του φόρουμ στα 1570 ευρώ από το μέλος rhodes.

Re: Απάντηση: Έρευνα Αγοράς

Μμμμ, όπως τα περιγράφεις η επιλογή πλάσματος είναι μάλλον μονόδρομος.
Στα όρια τιμών που θέτεις υπάρχει η panasonic pz70e, η οποία είναι 1080p και υπάρχει τιμή προσφοράς για τα μέλη του φόρουμ στα 1570 ευρώ από το μέλος rhodes.

Αν έχω κατλάβει καλά η διαφορά της απο την TH-42PX70E είναι το Full HD σε σχέση με το HD-READY? Τότε ποια απο τις απαιτήσεις μου υπαγορευουν το Full HD? Μήπως γνωρίζεις τι panel φοράει η pz70e?

Λοιπόν καλός μας ήρθες.
Συμφωνώ και εγω να πας για plasma.
Βασικά στα 4m απόσταση θέασης που έχεις
η 42αρα θα σου πέσει μικρή.
Δικιά μου πρόταση να πας σε 50´
να την έχεις ΜΠΟΛΙΚΗ για την καταλάβεις.
Αυτό συνεπάγεται ότι τα με τα 1.600€ δεν βγαίνεις.
Υπάρχει η Panasonic 50PZ70 με 2.090€.
Κατάφερα να πάω να την δώ
και ΕΠΑΘΑ ΠΛΑΚΑ είναι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ.
και τα 2.090€ για 50´ είναι πολλή λογικό πόσο.
Αυτά από εμένα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Έρευνα Αγοράς

Αν έχω κατλάβει καλά η διαφορά της απο την TH-42PX70E είναι το Full HD σε σχέση με το HD-READY? Τότε ποια απο τις απαιτήσεις μου υπαγορευουν το Full HD? Μήπως γνωρίζεις τι panel φοράει η pz70e?

Μα λες πως σκέφτεσαι μελλοντική αγορά blue ray ή/και hd-dvd. Επίσης και σε απλό dvd είναι καλύτερη η θέαση στα 1080p.
Τι εννοείς τι πάνελ φοράει η pz70e;
Το πάνελ της είναι 10ης γενιάς panasonic full hd.
Τώρα εγώ σου πρότεινα με βάση το μπάτζετ σου. Αν θέλεις χορταστική εικόνα, οι 50 ίντσες είναι μονόδρομος, τότε όμως ανεβαίνει τη τιμή σε ποσά άνω των 2000 ευρώ...

Συμφωνώ για 42PZ70 αλλά φοβάμαι πως θα σου φαίνεται μικρή από 4μ,μήπως όπως είπε ο christian να δεις την 50άρα?

Καλώς σας βρήκα! Απο τις πρώτες απαντήσεις βλέπω οτι η Plasma είναι πιο ταιριαστή στις απαιτήσεις μου. Επίσης και οι δύο tv που μου έχετε προτείνει είναι FULL HD απλά τίθεται θέμα 42inch vs 50 inch και βέβαια 500 ευρώ διαφορά που με βγάζει εκτός budget ... Εφόσον κάνει διαφορά και σε DVD playback τότε πάω πάσο.

Edit: Ok το link που μου δώσατε με καλύπτει για τιμές, μου φαίνεται οτι δεν θα πάρω τέντες ... θα πέσει παντόφλα απο την γυναίκα!

Last edited:
Απάντηση: Re: Έρευνα Αγοράς

Καλώς σας βρήκα! Απο τις πρώτες απαντήσεις βλέπω οτι η Plasma είναι πιο ταιριαστή στις απαιτήσεις μου. Επίσης και οι δύο tv που μου έχετε προτείνει είναι FULL HD απλά τίθεται θέμα 42inch vs 50 inch και βέβαια 500 ευρώ διαφορά που με βγάζει εκτός budget ... Εφόσον κάνει διαφορά και σε DVD playback τότε πάω πάσο.

Edit: Ok το link που μου δώσατε με καλύπτει για τιμές, μου φαίνεται οτι δεν θα πάρω τέντες ... θα πέσει παντόφλα απο την γυναίκα!

Ακόμα ένας στο club της γυναικείας καταπίεσης.
Εμείς να δεις τι ξύλο έχουμε φάει.:smash:
Έπρεπε να σας ανεβάσω φωτογραφίες της φάτσας της γυναικάς μου όταν της είπα
<<αγάπη εκτός από την 50αρα θα βάλουμε και ένα ΠΡΟΒΟΛΑΚΙ>>
ΧΑΜΟΣ.:furious3::furious3::furious3::furious3:

Σε περίπτωση που η τιμή της 50PZ70 ξεφεύγει, υπάρχουν και οι πιο προσιτές Philips 50PFP5532, Samsung 50C96 και Samsung 50Q96. Στην περίπτωση σου νομίζω πως το μεγαλύτερο μέγεθος είναι προτιμότερο από την μεγαλύτερη ανάλυση της 42PZ70.

Αυτο ισχυει σε καθε περιπτωση.

Μεγεθος vs Αναλυση = μεγεθος always wins

:fahne90:

Και εγώ είμαι μέλος του Size Matters Club :D, αλλά στην περίπτωση μας αναφερόμουν κυρίως στην απόσταση θέασης. Από τα 3 μέτρα μια χαρά θα ήταν και 42άρα τηλεόραση.

Δηλαδή εγώ που σκέφομαι να πάρω 46αρα για ταινίες από Ps3 πηγή θα τυφλωθώ από τα 2,8 μέτρα? Όλοι λένε να προτιμήσω τις περισσότερες ίντσες μιας και δίνει πιο κινηματογραφική αίσθηση..

Δηλαδή εγώ που σκέφομαι να πάρω 46αρα για ταινίες από Ps3 πηγή θα τυφλωθώ από τα 2,8 μέτρα? Όλοι λένε να προτιμήσω τις περισσότερες ίντσες μιας και δίνει πιο κινηματογραφική αίσθηση..

Κανενα προβλημα Βασιλη. Κι εγω απο τα 2.80-3.00 παω για 50-52" :2thumb22sup:

Δεν θα τυφλωθείς, απλά θα δεις το "φως το αληθινό" όσον αφορά την ποιότητα του τηλεοπτικού σήματος :D

Για θέαση DVD και HD δεν έχεις κανένα πρόβλημα και όντως παίρνεις πιο κινηματογραφική αίσθηση.

Λογικά θα διορθώνεται κάπως η κατάσταση στο τηλεοπτικό σήμα αν αλλάζω την εικόνα απο 16:9 σε 4:3,δεν με ενοχλουν πολύ οι μπάρες αριστερά και δεξιά.Πάντως συμφωνώ πως αν υπάρχει η παραπάνω οικονομική δυνατότητα τότε οι περισσότερες ίντσες είναι μονόδρομος! Thanks giorgo. Πάνο να δω μετά πως θα βλέπουμε τους Κακαουνάκηδες!

Λογικά θα διορθώνεται κάπως η κατάσταση στο τηλεοπτικό σήμα αν αλλάζω την εικόνα απο 16:9 σε 4:3,δεν με ενοχλουν πολύ οι μπάρες αριστερά και δεξιά.Πάντως συμφωνώ πως αν υπάρχει η παραπάνω οικονομική δυνατότητα τότε οι περισσότερες ίντσες είναι μονόδρομος! Thanks giorgo. Πάνο να δω μετά πως θα βλέπουμε τους Κακαουνάκηδες!

ΑΠλα δεν χρειαζεται να τους βλεπουμε!!! :firstprize:

Για την γυναικα θα παρω αλλη τηλεοραση αλλωστε :antlers:

Χεχε με τον Κακαουνάκη που παίζει μόνο στον ALPHA κάτι γίνεται. Με την Βροχοπούλου που όπου και να ανοίξεις τσούπ πετάγεται τι θα γίνει? Κλάμα αυτή για τον Αλβανό κλάμα κ εμείς μου θα την βλέπουμε King Size

Βασίλη εγώ την 46άρα στα 2 μέτρα αναγκαστικά θα την βάζω 4:3 στα τηλεοπτικά και θα είναι σαν μια κανονική μεγάλη CRT. Αλλά στην μπάλα, στις HD μου και στα upscaled DVD θα γουστάρω τρελά...-bye-