Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Re: Εργαλεια απο Lidl - Aξιολογηση, σχολια, προσφορες

πως να φύγει απο εκεί; δεν το βλέπεις λίγο απίθανο; Εκτός του οτι θα βιδώνει με σφιγκτήρα εχει και το προστατευτικό μπροστά απο τον τροχό..

εξάλου δεν χρειάζεται να το χειρίζεσαι φάτσα φόρα. Απο τα πλάγια μια χαρά κατεβάζεις το χερούλι..

Οπτικά τουλάχιστον μου φαίνεται ασφαλές. Φυσικά μπορεί να πεταχτεί κάποιο θραύσμα απο τον τροχό γι αυτό πρέπει να φοράς και γυαλιά. Αλλα αυτο είναι αυτονόητο οταν χρησιμποιείς τροχό. Ακόμη και στο dremel που είναι μικρούλης τροχός.

Ο Κυριάκος που το έχει μπορει να μας πει αν η βάση ως κατασκευή εχει καλό κέντρο βάρους και γενικότερα αν είναι στιβαρή;

Προσωπικη Γνωμη εξεφρασα...φιλε μου...!!!

Προσωπικη Γνωμη εξεφρασα...φιλε μου...!!!

Ασοτε το ξέρω φίλε και καλά κάνεις και εκφράζεις την ανησυχια σου για τον τροχό. Ισα ισα εχω εκφράσει κι εγώ τους φόβους μου για διάφορα εργαλεία. Βλέπε δισκοπρίονο.

Απλά οπως το βλέπω μου φαίνεται σταθερό για να φύγει και ειδικά με το προστατευτικό. Γι αυτο σε ρώτησα μήπως εχεις δεί κάτι περίεργο με την βάση ή το εργαλείο μιας κι εγώ μόνο οπτικά και βάση λογικής μπορώ να κρίνω.

Ετσι όπως το έθεσες με τρόμαξες λίγο ειδικά αυτο με το ύψος της κοιλιας :)
Πήγε το μυαλό μου στο SAW.. δεν ξέρω γιατι.. :p
http://www.imdb.com/title/tt0387564/

Αν λες γι αυτήν http://www.toolplanet.gr/prod/51/2355/BT-PL 750 EINHELL ΠΛΑΝΗ 82mm 750W?ref=bestprice.gr

Έχουν κάποιες διαφορές στο design και στην χρηστικότητα αλλά βάλε και 3 χρόνια εγγύηση...

αυτή την πλάνη την έχω και δε με ενθουσιάζει ιδιαίτερα..

Απάντηση: Εργαλεια απο Lidl - Aξιολογηση, σχολια, προσφορες

Ο τροχός δύσκολα φεύγει από τη βάση, απλά πρέπει να τον ευθυγραμισεις με κάτι κοντρες που έχει (από ότι θυμαμαι) για να κάνεις ίσιες κοπες! Ένα μείον είναι ότι το προστατεύτικο είναι πλαστικό και δεν σε προστατεύει από κάτι! Θα με κάνετε να το στήσω αύριο να δω αν κάνει δουλειά, γιατί όπως είπα, αν και την έχω 1-2 χρονια δεν έτυχε να τη χρησιμοποιήσω! Πάντως αυτού του τύπου βάσεις, λίγο πολύ και εμένα με φοβίζουν!

Να τονίσω ότι θέλει καλό βιδωμα σε πάγκο..

Last edited:
Απάντηση: Re: Εργαλεια απο Lidl - Aξιολογηση, σχολια, προσφορες

πως να φύγει απο εκεί; δεν το βλέπεις λίγο απίθανο; Εκτός του οτι θα βιδώνει με σφιγκτήρα εχει και το προστατευτικό μπροστά απο τον τροχό..

εξάλου δεν χρειάζεται να το χειρίζεσαι φάτσα φόρα. Απο τα πλάγια μια χαρά κατεβάζεις το χερούλι..

Οπτικά τουλάχιστον μου φαίνεται ασφαλές. Φυσικά μπορεί να πεταχτεί κάποιο θραύσμα απο τον τροχό γι αυτό πρέπει να φοράς και γυαλιά. Αλλα αυτο είναι αυτονόητο οταν χρησιμποιείς τροχό. Ακόμη και στο dremel που είναι μικρούλης τροχός.

Ο Κυριάκος που το έχει μπορει να μας πει αν η βάση ως κατασκευή εχει καλό κέντρο βάρους και γενικότερα αν είναι στιβαρή;

Καλησπέρα σε όλους τους μαστόρους Έχω την βάση του τροχού μία πενταετία . Είναι ασφαλής και σταθερή γιατί βιδώνει με δύο βίδες και κόντρες ρυθμιζόμενες (για διαφορετικούς τροχούς ) στις θέσεις που βιδώνει το χερούλι του τροχού. Έχει άλλες δυο βίδες που ασκούν πίεσή στον τροχό και χρησιποιούνται για να ρυθμιστεί η καθετότητα του τροχού ως προς την βάση και το αντικείμενο κοπής. Επίσης έχει υποδοχή για το καλώδιο προς αποφυγή κοψίματος του . Γενικά βολική και εύχρηστή στην χρήση της και για εργασίες που θέλουν σταθερότητά και ένα χέρι με ελατήριο επαναφοράς. Αυτό που δεν με βόλεψε είναι η μέγγενη που έχει στην βάση για κοπή μοιρών και γωνίες Υπάρχει κίνδυνος να την κόψεις κατά λάθος . Επίσης καλό θα ήταν να διαθέτη κανείς και δεύτερό τροχό γιατί εάν τον τοποθετήσει και αλφαδιάσει πάνω στην βάση δύσκολα θα θελήσει να τον βγάλει από πάνω . Την συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Re: Απάντηση: Re: Εργαλεια απο Lidl - Aξιολογηση, σχολια, προσφορες

Όντως, το βάλε βγάλε είναι ένα θέμα. Δυό κοψίματα έκανα με αυτήν, μετά επειδή έχω ένα μικρό τροχό, τον έβγαλα και έκανα τα υπόλοιπα με το χέρι.

Η δική μου άποψη είναι ότι ο γωνιακός τροχός είναι κυρίως για λείανση.
Για να κόβεις μέταλλα στο στυλ που δείχνει η εικόνα της βάσης του τροχού χρησιμοποιείς τα ειδικά πριόνια βάσης με κατάλληλο δίσκο κοπής.
Καλό είναι αφού είμαστε μαστόρια να χρησιμοποιούμε το κατάλληλο εργαλείο για την κάθε δουλειά.

Εγώ πάλι Νίκο τον έχω συνδέσει και με την κοπή μετάλλου πλακιδίων κλπ!
Έχω στο πρόγραμμα να φτιάξω ένα τραπεζάκι σαλονιού από τετραγωνάκι ενέργεια επί ένα και εκεί στην κοπή από ένα μέτρο έως και δέκα πόντους κομμάτια θα είναι μανούλα αυτή η βάση!

Πήγα lidl σήμερα και είχε φυλλάδιο της μεθεπόμενης εβδομάδας...

Από Δευτέρα 23/3 έχει αρκετά εργαλεία μεταξύ άλλων.

1) Το κολλητήρι αερίου με 20 ευρώ http://www.lidl.de/de/parkside-gasloetkolbenset/p193427

2) Ηλεκτρικό καρφωτικό με 13 ευρώ http://www.lidl.de/de/parkside-hobby-elektrotacker-phet-15-a1/p193334

3) Πιστόλι Θερμοκόλλησης με 7 ευρώ http://www.lidl.de/de/parkside-heissklebepistole-pnkp-105-a1/p193857

4) Ράβδους θερμοκόλλησης με 2 ευρώ

Από πέμπτη 26/3 έχει

1) Γωνιακό τροχό (την παλιά έκδοση δυστυχώς) στα 25 ευρώ http://www.lidl.de/de/parkside-winkelschleifer-pws-125-a1/p194261

2) Αξεσουάρ γωνιακού τροχού

3) Βάση γωνιακού τροχού

4) Διπλό λειαντήρα με 28 ευρώ http://www.lidl.de/de/parkside-doppelschleifer-pdos-200-a1/p193303

5) Γυαλοχαρτιέρα χειρός και γυαλόχαρτα

6) Πλάνη με 40 ευρώ http://www.lidl.de/de/parkside-elektrohobel-peh-30-a1/p193333

Επίσης έχει βαλίτσα εργαλείων με 80 ευρώ, σετ διάτρητης καστάνιας με 20 ευρώ, διάφορα σετ μικροεξαρτημάτων με 3 ευρώ/σετ, γάντζους - άγκυστρα - ναυτικά κλειδιά με 3.5 ευρώ, δεματικά καλωδίων με 3.5 ευρώ/σετ, σετ μύτες bit με 10 ευρώ/σετ, διάφορες ταινίες επιδιόρθωσης με 5ευρώ/τμχ, πλαστική βάση τοίχου με 8 ευρώ/συσκ και εργαλειοθήκη 23 ιντσών με 17 ευρώ...

Πρώτη φορά εργαλεία δευτέρα και πέμπτη...
Άντε θα αναστενάξουν πάλι οι τσέπες μας!!!

Το κολλητιρι αεριου που μπορει να χρησιμευσει?
Ο γωνιακος τροχος ειναι ρυθμιζομενων στροφων? τον εχει καποιος να μας πει την αποψη του σχετικα?

Το κολλητιρι αεριου που μπορει να χρησιμευσει?
Ο γωνιακος τροχος ειναι ρυθμιζομενων στροφων? τον εχει καποιος να μας πει την αποψη του σχετικα?

Νεκτάριε, λειτουργεί όπως ακριβώς και το κοινό κολλητήρι ρεύματος αλλά είναι πολύ δυνατότερο από τα απλά του 10ευρου.
Εγώ που έχω ένα dremel έχω δει την διαφορά από το απλό ρεύματος. Επίσης υπολόγισε και την απίστευτη εργονομία του να δουλεύειες χωρίς καλώδιο και παντού.

Αν είχε και μύτες για πυρογραφία θα το χτυπούσα με κλειστά τα μάτια..

Για τον τροχό που λες, τον έχω και αυτόν και ναι είναι ρυθμιζόμενος σε 6 σκάλες (αν δεν κάνω λάθος). Τον έχω πάνω από χρόνο και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος μιας και διαθέτει αρκετά μεγάλη ισχύ για όλες τις δουλείες.
Διάβασα και την άποψη ενός άλλου μέλους του φόρουμ σήμερα σχετικά με την αντοχή του συγκεκριμένου τροχού και λέει ότι είναι σκυλί και αντέχει τα πάντα...

Αυτο το πράγμα που πηγαίνετε και βρίσκετε τα ακυκλοφόρητα χαλάει όλο το σασπένς.. χαχα :p

Τώρα γνωρίζοντας όλα αυτα θα πρέπει να περιμένω περισσότερες ημέρες εως τις 26.3

Οσο για τον γωνιακό μπορεί να είναι λάθος το μοντέλο και να είναι ο καινούργιος. Το ίδιο ακριβώς είχε συμβεί με το δραπανοκατσάβιδο που αντί για B4 το είχε ως B3 στο φυλλάδιο.

Μιας και το ανέφερα παρηγγειλα την Πέμπτη μια δευτερη μπαταρία για το B4 . Στα 20 ευρώ βγήκε και 5 τα μεταφορικά εαν βαριέστε να πάτε απο Πευκάκια.
Βέβαια θα έρθει απο εβδομαδα .

Αυτο το πράγμα που πηγαίνετε και βρίσκετε τα ακυκλοφόρητα χαλάει όλο το σασπένς.. χαχα :p

Τώρα γνωρίζοντας όλα αυτα θα πρέπει να περιμένω περισσότερες ημέρες εως τις 26.3

Οσο για τον γωνιακό μπορεί να είναι λάθος το μοντέλο και να είναι ο καινούργιος. Το ίδιο ακριβώς είχε συμβεί με το δραπανοκατσάβιδο που αντί για B4 το είχε ως B3 στο φυλλάδιο.

Μιας και το ανέφερα παρηγγειλα την Πέμπτη μια δευτερη μπαταρία για το B4 . Στα 20 ευρώ βγήκε και 5 τα μεταφορικά εαν βαριέστε να πάτε απο Πευκάκια.
Βέβαια θα έρθει απο εβδομαδα .

Χαχα, είχε ολόκληρη παλέττα και χώθηκα μέσα και πήρα 5 φυλλάδια για τους γνωστούς!!!

Παίζει αυτό που λες αλλά σκέψου ότι και στο lidl.de εμφάνισαν και τον παλιό.
Φαίνεται θα τους έχουν μαζί για να ξεστοκάρουν.

Πάντως δεν έχουν διαφορές πέραν του design του κιβωτίου...

O γωνιακος τροχος parskside ειναι πραγματι πολυ καλος και οι ρυθμιζομενες στροφες ειναι μεγαλη ευκολια και βοηθεια.

Επειδη αναφερθηκε η βαση του γωνιακου τροχου, να πω οτι ειναι αρκετα καλη και σταθερη. Με λιγα λογια οποιος παρει τον τροχο καλο ειναι να παρει και την βαση. Ολο και καπου θα χρειαστει.
Για τους κινδυνους που αναφερθηκαν, να πω οτι αμα ξερεις τι κανεις δεν υπαρχει κανεις κινδυνος και να προσθεσω οτι ειναι πιο επικινδυνο να χρησιμοποιεις τον τροχο στο χερι παρα στη βαση.
Την βαση την στηριζω γερα με σφιγκτηρα καθως δεν μου περισσευει χωρος στους παγκους.

Στη φωτο ο γωνιακος τροχος parkside πανω στη βαση και κοβει κεραμιδια....:)))

13473870035_7cf13a383c_b.jpg

Ο τροχός αξίζει με το παραπάνω τα χρήματα του. Και η βάση αν θέλεις να κάνεις κάθετες κοπες επισης ειναι must!!!
Κριμα να μην εχει βαλει ακομη η εφαρμογη το νεο φυλλαδιο!

Ο τροχός αξίζει με το παραπάνω τα χρήματα του. Και η βάση αν θέλεις να κάνεις κάθετες κοπες επισης ειναι must!!!
Κριμα να μην εχει βαλει ακομη η εφαρμογη το νεο φυλλαδιο!

Υπομονή...

Λογικά στις 12 και κάτι θα έχει βγει!

Απάντηση: Εργαλεια απο Lidl - Aξιολογηση, σχολια, προσφορες

μολις γυρισα απο λιντλ εργαλεια μπαταριας υπηρχαν καποια κομματια ακομη .
πηρα μερικες επαναφορτιζομενες μπαταριες ακομα, ειχε φερει και μεγεθους D μπαταριες; γιατι βρηκα ολα τα αλλα μεγεθη εκτος απο D .
Α πηρα και μια δεντροδη τριανταφυλια.

Κυριάκο
Έχει όμως και τοματίνια άψογα (ειδικά του Τσουρδίνη) Πολύ καλές Γαλλικές σαλάτες αυτή την εποχή - Κατσαρό μαρούλι, και φτηνά iceberg !!!!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

"Εργαλεία" είναι και αυτά !!!

Εννοειται Νικο Εργαλεια!
Και ειναι και Ελληνικα!
Απλα συνηθως τα παιρνουμε πιο καλοκαιρακι τα τοματοειδη!

Αρχισα και τρωω και ακτινιδια και πηρα ενα καρτελακι!
Επισης ηθελα να παρω ενα φυτο μυρτιλο αλλα ξεχαστηκα γμτ.