Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Μεγάλη η ομοιότητα του δράπανου της parkside και σε χρώματα αλλά και σε χαρακτηριστικά εμφανή και μη 😉

μακαρι να ηταν γιωργο μου, αλλά καμια σχεση
και μονο οτι το μεταμπο ειναι 40 και το παρκ 18 νμ, διαφοροποιει πληρως τα δυο εργαλεια

Μεγάλη η ομοιότητα του δράπανου της parkside και σε χρώματα αλλά και σε χαρακτηριστικά εμφανή και μη 😉
Με όλο το σεβασμό και χωρίς διάθεση παρεξήγησης, θεωρώ έως και ιεροσυλία αυτό τον ισχυρισμό και τη γενικότερη σύγκριση. Δεν λέω ότι είναι κακό για τα λεφτά του το συγκεκριμένο Parkside, απλά θεωρώ ατυχή την όποια συσχέτιση με το πολλαπλάσιας τιμής Metabo. Και το λέω αυτό ως παλιός κάτοχος ανάλογου Metabo (Made in Germany, αγορασμένο κάπου στο 2009-2010) όπου από όποια οπτική κι αν εξέταζες το εν λόγω, αυτό που αποκόμιζες ήταν πως επρόκειτο για τέρας ποιότητας.

• Like
Reactions: enduras1
Μάλλον παρεξηγηθηκαν τα γραφόμενα μου και η φασολάκια δεν έγινε αντιληπτή!
Αν βάλετε το ένα δίπλα στο άλλο είναι σχεδόν παρόμοια σε εικόνα, έβαλαν και παρόμοια κάποια χαρακτηριστικά όπως δύο ταχύτητες, ρυθμιστή στροφών παρόμοια ισχύ και έβγαλαν ένα εργαλείο στα €40
Που είναι η ιεροσυλία από πλευράς μου;

Δεν έγραψα πουθενά ότι το parkside διαθέτει την ποιότητα του metabo!
Έγραψα για ομοιότητα σε χρώματα και χαρακτηριστικά

Και για όποιον δεν το κατάλαβε υπονόω ότι η parkside βρήκε ένα εξαιρετικό εργαλείο από έναν κατασκευαστή (metabo) με παρόμοια χρώματα και έκανε ένα φθηνό αντίγραφο.

Μετά τις διευκρίνησεις ελπίζω να πήρα άφεση αμαρτιών

Καλημέρα
Το 1050 3j ρεύματος για να σπάσω πλακάκια σε μικρό μπάνιο 2Χ3 Χ2.5 ύψος και 1 τετραγωνικό μοσαικο θα βολεψει ή όχι ?

Σκέφτομαι το καλοκαίρι μήπως κάνω ανακαίνιση στο μπάνιο και λέω να κάνω μόνος μου τη κατεδάφιση.

Καλημέρα
Το 1050 3j ρεύματος για να σπάσω πλακάκια σε μικρό μπάνιο 2Χ3 Χ2.5 ύψος και 1 τετραγωνικό μοσαικο θα βολεψει ή όχι ?

Σκέφτομαι το καλοκαίρι μήπως κάνω ανακαίνιση στο μπάνιο και λέω να κάνω μόνος μου τη κατεδάφιση.
Τα πλακάκια που βρίσκονται τοποθετημένα στους τοίχους θα τα ρίξεις "αέρα-πατέρα" τα έχει για πρωινό ειδικά εάν βάλεις και το συγκεκριμένο καλέμι για την δουλειά αυτή. Τώρα του πατώματος τα πλακάκια αναλόγως την τοποθέτηση που έχει γίνει (π.χ. μήπως είναι μωσαϊκό είναι πλιο; έχει ρηγματώσεις; τι πάχος έχει; ...) ενέχεται να σε δυσκολέψει λίγο, αλλά πιστεύω να ανταπεξέλθει και σε αυτό το task.

• Like
Reactions: nickolas
Το σπίτι είναι 45 χρονών περίπου. Όλο το σπίτι είναι με μωσαϊκό και πρίν 20 χρόνια περίπου είχαμε βάλει πλακάκια σε όλο το σπίτι πάνω στο μωσαϊκό.
Στο μπάνιο είχαμε ξηλώσει το μωσαϊκό για να περάσουμε καινούργιους σωλήνες και νέα αναδιάταξη στα είδη υγιεινής.
Στην ουσία, το 1 τετράγωνικο μωσαϊκό πού γράφω στο προηγούμενο πόστ είναι μπροστά (έξω) από το μπάνιο στο οποίο υπάρχει πλακάκι και από κάτω είναι το μωσαϊκό και θέλω να σκάψω για να περάσω σωλήνες θέρμανσης για να "βγω" σε διπλανό δωμάτιο.

Sorry για το off topic, να μάθω αν θα με βγάλει το συγκεκριμένο εργαλείο ήθελα να μάθω

το συγκεκριμενο μπορει να κανει ο,τι μπορουν να κανουν και τα αντιστοιχα μακιτα ντεβαλτ και μπος των 150-200 €
δουλιες του σπιτιου οπως αυτες που περιγραφεις, αλλες πιο ευκολα άλλες πιο δυσκολα θα τις κανουν ανετα ολα.
απο εκει και περα αν θελεις να σπασεις μαντροτοιχο φυσικα και δεν μπορουν με τα 3 j που διαθετουν. εκει μπορει να χρειαστεις εργαλεια με πανω απο 10-15 πιθανα και 30j
πριν δυο μηνες φιλος εσπασε μαντροτοιχο μεγαλου βαθους, τουλαχιστον 15 μετρων μηκους και ενος μετρου υψους δινοντας το μπος του 19j (sds max) σε εναν πιτσιρικα και πληρωνοντας του ενα μεροκαματο.
φυσικα αυτο ειναι θηριωδες για μεσα στο σπιτι.
πιστευω οτι 1 τ.μ. μωσαικο δεν ειναι κατι φοβερο για το συγκεκριμενο εργαλειο :)
εγω μαρμαρα, τσιμεντα κλπ τα διαλυω σε χρονο dt με το καλεμι του παρκσαιντ και μαλιστα μου προκαλει εντυπωση ακομα και τωρα το ποσο ευκολα διαλυει σπαζοντας μια μαρμαρινη πλακα με το που το βαζεις πανω της.

υγ
ενα πολυ χρησιμο εξαρτηματακι για δουλιες σπιτιου ειναι αυτο
κατεβαζεις πλακακια, σοβαδες κλπ ευκολα

Last edited:
  • Like
Reactions: Karthan7
Η bosch εχει βγαλει την νεα γενια σκαρπελων που ειναι ανθεκτικοτερη και καλυτερη.

Εδω το νεου τυπου βελονι για μπετον της Bosch η οποια ισχυριζεται οτι ειναι σημαντικα ανθεκτικοτερο και αφαιρει περισσοτερο υλικο απο τα υπολοιπα κοινα βελονια.
629303-MLA32053925515_092019-O.jpg

Αξιζει τον κοπο η αγορα του.

• Like
Reactions: KOSSTV and nickolas
Εχω το παραπάνω βελονι και για σπάσιμο μπετου και μωσαϊκού είναι ότι πρέπει...είναι έτσι κατασκευασμένη η μυτη ωστε να απωθηται το υλικο προς αποξυλωση και να μην κολλαει/σφιγκει κατα το δουλεμα καθως ετσι οπως ειναι ο σχεδιασμος της μυτης παντα μα παντα περνει αερα και το καταλαβαίνεις στην πραξη...ακριβω αλλα πολυ χρησιμο βελονι...βγαινει και σε Sds max...

Τώρα για τo ξυλωμα στα πλακάκια καλό είναι να χρησιμοποιούνται τα κυρτα πλατοκαλεμο ώστε να μην αποξυλωνεται σε βάθος από πίσω το υλικο και να φεύγει ότι πρέπει..
Σαν αυτό...

Last edited:
λοιπόν ,
με το θέμα του ξυλώματος των πλακιδίων του μπάνιου , έχω την εξής απορία :
Ξυλώνουμε μόνο τα πλακίδια ή βγάζουμε και την άμμο θαλάσσης από κάτω και ¨βγαίνουμε " σε καθαρό τούβλο ?
Ένας μάστορας που το συζητούσαμε , επέμενε ότι καλό και σωστό είναι να φεύγει και η άμμος θαλάσσης που βρίσκεται κάτω από το πλακάκι , γιατί με τον καιρό έχει ξεθυμάνει και δεν μπορείς να την εμπιστεύεσαι όταν θα επικολλήσεις τα καινούργια πλακάκια.
Βέβαια , αν βγεις σε καθαρό τούβλο μετά θα θες πρώτα σοβάτισμα του τοίχου και μετά κόλληση των πλακιδίων στον χοντρό σοβά , δηλ. δεν περνάμε ψιλό σοβά (μάρμαρόσκονη) όταν είναι να κολλήσουμε πλακάκια .
Σωστό λάθος απλά το γράφω όπως μου τα είπε.

Oλοσωστος Βαγγελη...!!!
Δεν σου ειπε ομως το καλυτερο...οτι η αμμο θαλασσης κραταει για μια ζωη αλατα,καθως ειναι εγκλωβισμενη,και δημιουργει ενα καρο προβληματα...κυριως ευθυνεται οταν βλεπουμε να κουφωνουν τα πλακακια...
Οποτε σωστα ξυλωνεται και καθαριζεται ως το τουβλο,ξαναλασπωνεται (οχι σοβατισμαμα) /αλφαδιαζεται και εποιτα επικολουνται τα πλακακια με υδροφυλλη κολλα πλακιδιων....

Τα παραπανω μονο οταν εχουμε λασπωμα με αμμο θαλασσης...με κανονικο λασπωμα δεν χρειαζεται τοσο...

...και για να καταλαβει καποιος την διαφορα οταν ξυλωνεις πλακακι με αμμο θαλασσης φευγει μαζι με την εσωτερικη λασπη ως το τουβλο σχεδον σε σχεση με την αλλη...

• Like
Reactions: theox
Σήμερα πήγα να πάρω το έξυπνο λάστιχο αλλά δυστυχώς στην Κέρκυρα εξαντλήθηκε, οπότε έστειλα έναν φίλο από Καστοριά να το πάρει. Είχε αρκετά δράπανα όμως 3j στα 55 ευρώ. Η αλήθεια είναι ότι ένα τέτοιο εργαλείο λείπει από τη συλλογή μου και σκέφτομαι αν το πάρω. Κρατήθηκα αλλά τριγυρνάει στο μυαλό μου.
Όσον αφορά το μπουλονοκλειδο έχω το αντίστοιχο ryobi με 5Αh μπαταρία. Αναφέρω και τη μπαταρία γιατί αν βάλεις τη μικρή, είναι σαν να έχεις άλλο εργαλείο. Για αυτοκίνητο είναι υπεραρκετό. Ξεβιδωνει τις βίδες για πλάκα.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Αν είναι αντίστοιχο της parkside θεωρώ ότι είναι μια πολύ καλή λύση και σε καλή τιμή.

Ρε παίδες, χρειάζομαι ένα δράπανο .. να δουλεύει σωστά. Κοιτώ τα δράπανα που έχει αυτές τις ημέρες το lidl και δεν που πάει να την ξαναπατήσω. Ολοι μου λένε .. αγόρασέ το διότι έχει 3 χρόνια εγγύηση ! Εϊναι λόγος αυτός ?

Αγόρασα πριν κάποια χρόνια ένα κρουστικό δράπανο Parkside. Στα 2 -2.5 χρόνια χάλασε, πήρα το Service και μου έστειλαν καινούριο. Το κράτησα και αυτό 3 χρόνια και προχθές πήρε φωτιά !

Να ξανακάνω την ίδια αγορά με την ελπίδα ότι θα χαλάσει πριν τα 3 χρόνια ? Κοροιδευόμαστε ?

Για ρευματος παρε το μικρο μπλε κρουστικο Βοsch που ειναι ο,τι καλυτερο, μικροτερο και ελαφρυτερο υπαρχει για DIY στο σπιτι.

• Like
Reactions: KOSSTV
Φίλε Κώστα θα συμφωνήσω με την τελευταία σου φράση αλλά να έχεις κατά νου ότι όλα τα μηχανήματα κάποτε χαλάνε!
Σίγουρα τα καλά μηχανήματα έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες να χαλάσουν αλλά όσο καλή εταιρεία και να αγοράσεις κανεις δεν θα σου αντικαταστήσει το μηχάνημα σου ακόμη και εντός εγγύησης εκτός από τα lidl!
Πάντως εάν δεν έχεις οικονομικό πρόβλημα θα σου πρότεινα ένα δράπανο επώνυμο και άνω του μέσου όρου για να είσαι ήσυχος ότι θα δουλεύει για πολλά χρόνια.
Μόνο κάνε μια μικρή αναφορά των αναγκών σου για να σου προτείνουμε κάτι που θα σε καλύψει όπως π.χ.
Για τι χρήση το θέλεις
Θέλεις να ειναι κρουστικό ή όχι
Μπαταρίας ή ρεύματος
Πόσα χρήματα διαθέτεις

• Like
Reactions: nickolas
Ρε παίδες, χρειάζομαι ένα δράπανο .. να δουλεύει σωστά. Κοιτώ τα δράπανα που έχει αυτές τις ημέρες το lidl και δεν που πάει να την ξαναπατήσω. Ολοι μου λένε .. αγόρασέ το διότι έχει 3 χρόνια εγγύηση ! Εϊναι λόγος αυτός ?

Αγόρασα πριν κάποια χρόνια ένα κρουστικό δράπανο Parkside. Στα 2 -2.5 χρόνια χάλασε, πήρα το Service και μου έστειλαν καινούριο. Το κράτησα και αυτό 3 χρόνια και προχθές πήρε φωτιά !

Να ξανακάνω την ίδια αγορά με την ελπίδα ότι θα χαλάσει πριν τα 3 χρόνια ? Κοροιδευόμαστε ?
Κώστα είναι πραγματικα εξοργιστικό να σε αφήνει ένα εργαλείο όταν το χρειάζεσαι.
Ακόμα χειρότερα να έχει βγει και μόλις από την εγγύηση....
Αγόρασε ένα BOSCH GSB13-RE να το έχουν και τα παιδια σου.

Ρε φίλε, μέχρι τα 25 χρόνια μου χρησιμοποιούσα ένα δράπανο του πατέρα μου, ένα black & decker ποστοκαλί D720 το οποίο το έχω ακόμα ! Μετά, ένα BOSCH 750 watt την έβγαλε για 15-20 χρόνια μια χαρά και στην συνέχεια έμπλεξα με τις κινέζικες μαλακίες & τα άχρηστα του lidl.

Θέλα να πάρω ένα Makita μέχρι τα €150-€200 το πολύ ή όποιο τέλος πάντων έχει εγγυημένη καταγωγή preferably Made in Japan !

Ρε φίλε, μέχρι τα 25 χρόνια μου χρησιμοποιούσα ένα δράπανο του πατέρα μου, ένα black & decker ποστοκαλί D720 το οποίο το έχω ακόμα ! Μετά, ένα BOSCH 750 watt την έβγαλε για 15-20 χρόνια μια χαρά και στην συνέχεια έμπλεξα με τις κινέζικες μαλακίες & τα άχρηστα του lidl.

Θέλα να πάρω ένα Makita μέχρι τα €150-€200 το πολύ ή όποιο τέλος πάντων έχει εγγυημένη καταγωγή preferably Made in Japan !
Και τι είναι αυτό που σε κρατάει και δεν το παίρνεις ???