Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Re: Εργαλεια απο Lidl - Aξιολογηση, σχολια, προσφορες

Και ειναι πολυ καλο. Το ειχε φερει καποτε και Ελλαδα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Εργαλεια απο Lidl - Aξιολογηση, σχολια, προσφορες

Ελεγα οτι αυτο το ειδος ειχε εκληψει στην Ελλαδα...Μπραβο του που συνεχιζει την τεχνη...
ΑΝ θελει καποια στιγμη να μοιραστει γνωση...εδω ειμαστε...!!!
ΜΗΠΩΣ ξερει που θα μπορουσαμε να μαθουμε δυο τρια πραγματακια πανω στο αντικειμενο, εμενα πχ θα με ενδιεφερε ΑΝ υπηρχε τυπου σχολη για μεγαλους (ΑΡΑ οχι τπου ΟΑΕΔ)...!!!

Εδώ που είμαι πάντως (Κέρκυρα) σίγουρα δεν έχει εκλείψει το επάγγελμα, ίσως γιατί υπάρχει από πολλούς η τάση διατήρησης του παραδοσιακού/τοπικού στυλ επίπλων/κουφωμάτων και διάφορων κατασκευών, κάτι που δεν βρίσκεις έτοιμο/βιομηχανοποιημένο, και φυσικά η κατασκευή τους μαθαίνεται από γενιά σε γενιά.

Σίγουρα θα είχε πολλά να μοιραστεί ΚΑΙ να πάρει όμως, γιατί βλέπω πολύ ψαγμένα άτομα στο φόρουμ, και όσων αφορά τα μηχανήματα αλλά και στις κατασκευές. Ξέρετε καμιά φορά οι ερασιτέχνες ασχολούνται/ψειρίζουν κάποια πράγματα πιο πολύ από έναν επαγγελματία, ο οποίος έχει και ένα χρονοδιάγραμμα να διατηρήσει.
Έλα όμως που με τα κομπιούτερς δεν... Είπαμε, παραδοσιακός. :proud:

Α και σορυ για το offtopic.

Απο 26/3 εχει μερικα ενδιαφεροντα εργαλεια. Οπως πιστολι θερμοκολλησης, διπλο λειαντηρα και κατσαβιδομυτες. Τα εχει δοκιμασει κανεις, αξιζουν τα λεφτα τους?

Ο τροχος ειναι ο pws125a1. Τη διαφορα εχει αυτος απο ενα 125 και ενα 230? καταλαβαινω οτι ειναι ποιο μεγαλος ο δισκος, αλλα εχει καποιο εξιδεικευμενο πεδιο χρησης ή απλα ειναι ενα ενδιαμεσο μεγεθος? τα 1200w πολλα μου φαινονται παντως. Τα δισκακια/τριβεις ως παρελκομενα αξιζουν? το τριβειο χειρος στα 4 ειναι ενταξει?
Τα μπιτς στα 10 τα αξιζουν και αυτα τα χρηματα τους?

Απο 26/3 εχει μερικα ενδιαφεροντα εργαλεια. Οπως πιστολι θερμοκολλησης, διπλο λειαντηρα και κατσαβιδομυτες. Τα εχει δοκιμασει κανεις, αξιζουν τα λεφτα τους?

Ο τροχος ειναι ο pws125a1. Τη διαφορα εχει αυτος απο ενα 125 και ενα 230? καταλαβαινω οτι ειναι ποιο μεγαλος ο δισκος, αλλα εχει καποιο εξιδεικευμενο πεδιο χρησης ή απλα ειναι ενα ενδιαμεσο μεγεθος? τα 1200w πολλα μου φαινονται παντως. Τα δισκακια/τριβεις ως παρελκομενα αξιζουν? το τριβειο χειρος στα 4 ειναι ενταξει?
Τα μπιτς στα 10 τα αξιζουν και αυτα τα χρηματα τους?

Σου ηρθε το φυλλάδιο; εγω τουλάχιστον δεν το βλέπω στο site ουτε μεσω της εφαρμογής στο κινητό..

Ουτε εγω!
Παντως οι μυτες αξιζουν οι δισκοι δε με ενθουσιασαν και επειδη τους προσεχω κοβω με Bosch Dewalt και αν δε βρω Droncho.
Ο τροχος ειναι 125 και ειναι καλος δε θα βρεις πουθενα με 25 ευρω 1200βατ με ρυθμιζομενες στροφες και τα βατ χρειαζονται.
Εγω εχω εναν 13-125 Bosch με ρυθμιζομενες στροφες και συστημα ηλεκτρονικης σταθεροποιησης των στροφων.
Δεν ξερω βεβαια αν αυτος ενσωματωνει τετοιο συστημα.

Το πηρα απο το καταστημα το φυλλαδιο. Καλη η τιμη για το τροχο, αλλα σκεφτομαι μηπως ειμαι καλυμενος με τη χρης του μεγαλου που εχω με 230mm.
Αν προσθεσουμε και το επιπλεον ενα μεγεθος αναλωσιμων που θα πρεπει να εχω.

Ο μικρος 115αρης τροχος ειναι σαφως πιο ελαφρυς και μανιτζεβελος απο τον 230μμ. Η διαφορα στο κρατημα και την ευχρηστια ειναι μεγαλη.
Τα 1200w του μικρου καθως και οι ρυθμιζομενες στροφες, ειναι ευλογια.

Ο διπλος λειαντηρας ειναι πολυ καλος, βρισκεις και ανταλλακτικα ευκολα, οι δισκοι κοπης σχεδον για τα μπαζα, οι μυτες εξαρταται ποιες ακριβως ειναι.
Το πιστολι θερμοκολλησης, εαν ειναι το μεγαλο, το βρισκω μετριο, αν ειναι το μικρο το βρισκω αδιαφορο.

Εαν εχει γυαλοχαρτα, θα επαιρνα οσα εβρισκα μπροστα μου...:))

Εχω ενα b&d 115mm στα 650w. O parkaside για 125 δισκο εχει 1200 w. Εχω και ενα μεγαλο το 22-230 με 2200 watt.
Το μικρο το δουλευω με το ενα χερι, ο μεγαλος θελει δυνατο κρατημα. Οι ρυθμιζομενες στροφες η μονη χρηση που τις βλεπω χρησιμες εινσι σε χρηση αλοιφαδορου. Το must ειναι να εχει ηλεκτρονικη soft εκκινηση. Πχ, ο μεγαλος μου εχει και ξεκιναει ομορφα. Ο διδυμος, μπορει να γινει λειαντηρας ξυλου?

Σε ότι αφορά τα περιφερειακά για γωνιακούς τροχούς του Lidl δυστυχώς τα συμπεράσματα είνανι ανάμικτα.

Έχω πάρει την συρματόβουρτσα και μου βγήκε ΟΚ (κρατάει αρκετά αλλά δημιουργεί πολλούς κραδασμούς και προσωπικά για πάνω από ένα λεπτό συνεχής χρήσης με γάντια δεν μπορώ να την χρησιμοποιήσω). Η βάση για γυαλόχαρτα και αυτή ΟΚ απλά έχει και η topex μία στα ίδια ίσως και λιγότερα χρήματα που έχει πιο χοντρό pad και έτσι κάνει καλύτερη δουλειά..

Τώρα τα fleece στίλβωσης και τα γυαλόχαρτα και αυτά είναι καλά, απλά φθείρονται σχετικά ευκολότερα από τα πιο επώνυμα.

Οι Διαμαντοτροχοί είναι αρκετά καλοί και στην τιμή των 4 δεν παίρνεις έξω ούτε τον ένα.

Θα σας σύστηνα να μείνετε μακρυά από τους δίσκους κοπής μετάλλων καθώς πέραν του ότι λιώνουν σαν βούτυρο (το 1/10 της διάρκειας σε σχέση με επώνυμους όπως Rhodius και Dronco),σπάνε πανεύκολα στην παραμικρή πίεση...

Εχω ενα b&d 115mm στα 650w. O parkaside για 125 δισκο εχει 1200 w. Εχω και ενα μεγαλο το 22-230 με 2200 watt.
Το μικρο το δουλευω με το ενα χερι, ο μεγαλος θελει δυνατο κρατημα. Οι ρυθμιζομενες στροφες η μονη χρηση που τις βλεπω χρησιμες εινσι σε χρηση αλοιφαδορου. Το must ειναι να εχει ηλεκτρονικη soft εκκινηση. Πχ, ο μεγαλος μου εχει και ξεκιναει ομορφα. Ο διδυμος, μπορει να γινει λειαντηρας ξυλου?

Ο Μικρός δεν έχει soft start δυστυχώς αλλά οι ρυθμιζόμενες στροφές το λύνουν εν μέρη αυτό το θεματάκι...

Επειδή τον έχω δοκιμάσει και ως αλοιφαδόρο, πολύ απλά δεν κάνει γιατί αν δεις είναι πολύστροφος ενώ ο αλοιφαδόρος έχει τα ίδια watt αλλά είναι αργόστροφος. Εμένα ακόμα και στην ρύθμιση 1 (τις πιο χαμηλές στροφές) κλωτσούσε απίστευτα (χωρίς πίεση στην επιφάνεια του αυτοκινήτου) και ζεστάθηκε στα 2 λεπτά χρήσης. Φυσικά χρησιμοποίησα pad 180 mm αλοιφαδόρου, ίσως με 125άρι να είναι καλύτερα αλλά πάλι λόγω των πολλών στροφών θα πετάξει πανεύκολα την αλοιφή και δεν θα γίνει καλή δουλειά...

Για να κάνεις τώρα τον δίδυμο ταινιολειαντήρα, πέραν του ότι ο ταινιολειαντήρας ξύλου που έχει το lidl είναι 240 watt δεν σε συμφέρει καθόλου πιστεύω να αγοράσεις τα έξτρα εξαρτήματα. Καλύτερα να περιμένεις τον ταινιολειαντήρα ως έχει. Αν θυμάσαι την προηγούμενη φορά τον είχε 30 ευρώ αλλά και 40 να τον έχει πάλι συμφέρει σε σχέση με την μετατροπή!

Καλημερα παιδια.

Ο αλοιφαδορος εχει ευρος στροφων 0-3.000 ενω αυτος 3.000-10.000+

Οποτε πολυ απλα ΔΕΝ κανει.
Μη το δοκιμασετε θα "φατε" το βερνικι και ειναι κριμα.

Ενας Kraussman που εχω εγω κοστιζει 60 κατι ευρω και ειναι δοκιμασμενος και αποτελεσματικος.

Τα δισκακια κοπης πλακιδιων και πετρας οπως τα πηρα ετσι παρατηθηκαν καθως δεν αποδιδουν!

Ο δισκος λειανσης απο την αλλην ειναι φοβερος και μετατρεπει τις αγριες παλετες σε λειες σε ελαχιστο χρονο!
Επισης οι συρματοβουρτσες ειναι πολυ καλες και το σετ με τα γυαλοχαρτα!

Το τριβειο χειρος ειναι μπιπελο και θα ηθελα και ενα μεγεθος μεγαλυτερο!

Απάντηση: Εργαλεια απο Lidl - Aξιολογηση, σχολια, προσφορες

Έχω έναν αλοιφαδόρο από παλιά (καμιά 10ριά χρόνια), τον είχα πάρει από το Praktiker (μάρκα budget νομίζω). Δεν είχε ρύθμιση στροφών, αλλά ήταν έκκεντρο, πράγμα που βοήθαγε να μην κάνεις καμιά χαζομάρα αν πίεζες παραπάνω από όσο έπρεπε ένα σημείο. Για την επάλειψη είχε ένα ύφασμα που έμοιαζε με μαλακό τζιν (είχε τις ίδιες ραβδώσεις), ενώ για γυάλισμα είχε ένα ύφασμα σαν μαλλί προβάτου. Η εφαρμογή τους γινόταν φορετά και είχαν ένα λάστιχο στην άκρη για να πιάνει από κάτω. Σαν μηχάνημα, μια χαρά είναι, δουλεύει ακόμη, αλλά ποτέ δεν κατάφερα να αλείψω αλοιφή με αυτό. Πάντα την έβαζα με το χέρι και απλά χρησιμοποιούσα την άλλη επιφάνεια για το γυάλισμα μόνο αφού η αλοιφή στέγνωνε. Θα ανεβάζω φωτογραφίες μήπως έχει δει κανείς ανταλλακτικά υφάσματα/υλικά για να το χρησιμοποιήσω καλύτερα.
Πλάκα πλάκα μοιάζει αρκετά με τον αλοιφαδόρο του lidl τον ακόλουθο:
http://www.lidl.de/de/cartrend-poliermaschine-230-v/p17970

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Καλημερα παιδια.

Ο αλοιφαδορος εχει ευρος στροφων 0-3.000 ενω αυτος 3.000-10.000+

Οποτε πολυ απλα ΔΕΝ κανει.
Μη το δοκιμασετε θα "φατε" το βερνικι και ειναι κριμα.

Ενας Kraussman που εχω εγω κοστιζει 60 κατι ευρω και ειναι δοκιμασμενος και αποτελεσματικος.

Τα δισκακια κοπης πλακιδιων και πετρας οπως τα πηρα ετσι παρατηθηκαν καθως δεν αποδιδουν!

Ο δισκος λειανσης απο την αλλην ειναι φοβερος και μετατρεπει τις αγριες παλετες σε λειες σε ελαχιστο χρονο!
Επισης οι συρματοβουρτσες ειναι πολυ καλες και το σετ με τα γυαλοχαρτα!

Το τριβειο χειρος ειναι μπιπελο και θα ηθελα και ενα μεγεθος μεγαλυτερο!

Έχω στο εργαστήριο και παλμικό τριβείο (ένα της κακιάς ώρας από παλιά που δεν έχει δουλευτεί σχεδόν καθόλου), γωνιακό τροχό και τρυπάνι. Στο γωνιακό τροχό και το τρυπάνι έχω το προσάρτημα για να βάζεις με scratch γυαλόχαρτα για γυάλισμα. Θεωρείς ότι για παλέτες είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσω τον γωνιακό τροχό αντί για το παλμικό τριβείο;

Με τον γωνιακό τροχό θα έχεις πιο γρήγορο αποτέλεσμα αλλά όχι εντελώς επίπεδο,μιας και όλο και κάπου θα ξεφύγει.Ίσως με άλλο pad από αυτό του lidl,με περισσότερο αφρώδες υλικό να έχει περισσότερες "ανοχες" ......

Όπως είπε και ο φίλος από πάνω έχεις πιο γρήγορο αποτέλεσμα!
Εμένα με ικανοποίησε και η επιφανεία καθώς την έκανε επίπεδη κατά μήκος.
Τόσο μου άρεσε που στην προηγούμενη παραγγελία του Ιωάννη πήρα ένα προφυλακτήρα με δυνατότητα σύνδεσης σε σκούπα για αυτή την δουλειά!!!
Και χρειάζεται καθώς αφαιρεί γρήγορα υλικό με συνέπεια σύννεφο σκόνης.
Εγώ το συστήνω ανεπιφύλακτα!
Δοκιμάστε το!

Τροχο και τρυπανι με τριβειο για παλετες διαβαζω. Ηλεκτρικη πλανη δεν πηρατε?:flipout:

Τελικά δεν γίνεται καλύτερη και πιο γρήγορη δουλεια με την πλάνη για τις παλέτες και γενικότερα για τέτοιες επιφάνειες;

Αλλο το πλανισμα με ηλεκτρικη πλανη, αλλο το τριψιμο (grinding) με γωνιακο τροχο. Εξαρταται το αποτελεσμα που θες να πετυχεις.
Σε παλετες, το πλανισμα νομιζω οτι ειναι.. too much.