Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Τα ποτηροτρυπανα αυτα τα εχω χρησιμοποιησει αρκετες φορες για τρυπες σε ξυλο και τοιχοποιια (σοβας τουβλο) και ειναι μια χαρα.
Σε αλλα υλικα σκληροτερα, αμφιβαλλω αν θα κανουν δουλεια.

Ρωτάω για το χορτοκοπτικό μπαταρίας γιατί σήμερα ήθελα να καθαρίσω λίγο τα χόρτα γύρω από τα κηπευτικά και νομίζω ότι για αυτή την δουλειά πρέπει να κάνει. Έβγαλα το βενζίνης ...αλλά είχε περίοδο και δεν έπαιρνε μπροστά με τίποτα ... και αναγκαστικά δανείστηκα από τον γείτονα το δεύτερο μικρό βενζινοκίνητο που είχε για να κάνω δουλειά μου.
Πιστεύω ότι για τέτοια τρυφερά χόρτα γύρω από τα ζαρζαβατικά και τα δένδρα θα κάνει δουλειά ...θα πάρω και μια 4αρα μπαταρία και θα είμαι οκ πιστεύω ...άλλωστε οι μπαταρίες αυτές ποτέ δεν πάνε χαμένες αφού σε αυτή την σειρά έχουμε στηρίξει την τέχνη μας ... :D
Τώρα για το ηλεκτρικό που λέει ο Νικόλας δεν έχει και άδικό .... εγώ αγαπάω τις μπαλαντέζες ...αλλά πότε θα το ξαναβγάλει ??

το ηλεκτρικο παιζει να υπαρχει στο λιντλ της πατρων-κλαους. περνας τα τουνελ και βγαινεις στο γλαυκο.
δυστυχως ειμαι χωριο αλλιως θα πηγαινα να ριξω μια ματια. πριν καμια εβδομαδα ειχε ακομα. παρε τους ενα τηλεφωνο αντι να πας εκει.
αν δεν το βρεις ή αν δεν παρεις το μπαταριας, αν θελεις εχω να σου φερω το παλιο το φλοραμπεστ.
για λιγα τετραγωνικα ειναι μια χαρα. μετα ζοριζεται και αναβει και βγαζει καπνους μεχρι να κρυωσει :)
εχω τοσο καιρο στο πορτ-παγκαζ και κατι τροχους για καροτσακι που ηθελα να σου φερω και δεν με εχει βγαλει ο δρομος προς τα εκει...

Last edited:
Τα ποτηροτρυπανα αυτα τα εχω χρησιμοποιησει αρκετες φορες για τρυπες σε ξυλο και τοιχοποιια (σοβας τουβλο) και ειναι μια χαρα.
Σε αλλα υλικα σκληροτερα, αμφιβαλλω αν θα κανουν δουλεια.
...και που δουλεύουν εκεί ξεπερνούν τις προσδοκίες του μέσου όρου εργασιών οπότε θεωρώ ότι είναι οκ...
Τώρα θυμήθηκα παλιότερα συζυτηση με τον Κυριάκο περί βάθος εργασιών και επέμενες ότι μια χαρά δουλεύουν στα παραπανω...
Θα τα δοκιμάσω και σε σοβα/τουβλο κάποια στιγμή να αναφέρω εντυπώσεις...

να κανω μια χαζοερωτηση, βλεπω οτι υπαρχουν δυο σετ
μπορεις με τα ποτυροτρυπανα ξυλου να δουλεψεις και τουβλο ή εχετε και τα δυο σετ , ενα για καθε υλικο?
καπου εχω ενα παλιο σετ με ποτυροτρυπανο για ξυλα ,δεν το εχω βαλει σε τοιχο ποτέ

Καθώς ψάχνω για χορτοκοπτικο μπαταρίας

Το 45 με 139 ευρώ μου αρέσει.

να κανω μια χαζοερωτηση, βλεπω οτι υπαρχουν δυο σετ
μπορεις με τα ποτυροτρυπανα ξυλου να δουλεψεις και τουβλο ή εχετε και τα δυο σετ , ενα για καθε υλικο?
καπου εχω ενα παλιο σετ με ποτυροτρυπανο για ξυλα ,δεν το εχω βαλει σε τοιχο ποτέ
Έχω και τα 2 Νικόλα...
Προκειμένου να μην σου μείνει το bi-metal στο χέρι η δεν γινεται η δουλεια βάζεις αυτό που είναι για τουβλο/μπετό και ξεμπερδεύεις.. .
Για αυτό και ανέφερα πιο πριν ότι δεν έχω χρησιμοποιήσει το bi-metal σε τοίχο...

• Like
Reactions: nickolas
Το ηλεκτρικό καρφωτικό αξίζει, το έχει κάποιος να πει τις εντυπώσεις του;
Μου κάνει εντύπωση ότι δέχεται καρφιά 32χλστ
Σε πολλά βίντεο βλέπω να χρησιμοποιούν καρφωτικό για προσωρινή αλλά και μόνιμη στερέωση ξύλου και φαίνεται πολύ βολικό.
Το stanley που έχω είναι αρκετά καλό αλλά δέχεται μέχρι 14χλστ

Ευχαριστώ Νικόλα μου.
Οπότε θα την κάνουμε την κατάθεση πάλι.
Από αναλώσιμα παίρνει κοινά του εμπορίου ή μόνο τα δικά του;

Ευχαριστώ παίδες. Δεν ξέρω αν τελικά θα τα πάρω - έχω ξοδέψει κάμποσα τελευταία και έχομε και διακοπές μπροστά. Αν μου λέγατε πάντως ότι είναι καλά για μέταλο θα τα έπαιρνα.
Τα bi-metal κανονικά είναι για μέταλλα. Φυσικά θα κόψουν και πιο μαλακά υλικά όπως ξύλο/γυψοσανίδα. Για ξύλο υπάρχουν αυτού του τύπου που είναι πολύ φτηνότερα και κάνουν καθαρές κοπές σε ξύλο και γυψοσανίδα.

Ευχαριστώ παίδες. Δεν ξέρω αν τελικά θα τα πάρω - έχω ξοδέψει κάμποσα τελευταία και έχομε και διακοπές μπροστά. Αν μου λέγατε πάντως ότι είναι καλά για μέταλο θα τα έπαιρνα.
Τα bi-metal κανονικά είναι για μέταλλα. Φυσικά θα κόψουν και πιο μαλακά υλικά όπως ξύλο/γυψοσανίδα. Για ξύλο υπάρχουν αυτού του τύπου που είναι πολύ φτηνότερα και κάνουν καθαρές κοπές σε ξύλο και γυψοσανίδα.
Έχεις κόψει ξύλο με δαυτα??????

Ναι. Δυο-τρεις φορές που χρειάστηκε ήταν μια χαρά - δεν τα έχω δουλέψει και πολύ.

Το ηλεκτρικό καρφωτικό αξίζει, το έχει κάποιος να πει τις εντυπώσεις του;
Μου κάνει εντύπωση ότι δέχεται καρφιά 32χλστ
Σε πολλά βίντεο βλέπω να χρησιμοποιούν καρφωτικό για προσωρινή αλλά και μόνιμη στερέωση ξύλου και φαίνεται πολύ βολικό.
Το stanley που έχω είναι αρκετά καλό αλλά δέχεται μέχρι 14χλστ
Καλο ειναι.
Αλλα, με τα αναλωσιμα να εισαι συντηρητικος. Ακομα και σε σχετικα μαλακο ξυλο, δυσκολα θα πανε μεσα μεσα τα πιο μεγαλα μεγεθη. Με τα μικροτερα, ομως, ειναι μια χαρα.
Προσωπικα, μου την σπαει παρα πολυ η ασφαλεια που εχει, που πρεπει να το πιεζεις (με υπερβολικη δυναμη) στον στοχο για να ριξει. Θα προτιμουσα να μην την ειχε καθολου, ή εστω να ηθελε λιγη δυναμη. Απο την αλλη, αυτο το κανει πιο ασφαλες. Με τρωει, παντως, να το ανοιξω και να την χαλασω.

Αναλωσιμα βγαζει κατα καιρους το lidl. Αλλιως, οταν εψαχνα εγω τουλαχιστον, εκαναν μονο κατι πακετα της einhell, που σε ολη την Αθηνα τα ειχε μονο ο Παυλατος.

γιωργο ειχα παρει κανα δυο πακετα, ησαν πολυ φτηνα. δεν εχω φαει ουτε τα μισα και πολλα λεω κανα χρονο τωρα. δεν ξερω αν του εμποριου κανουν .
αγγελε εμενα δεν ειναι ετσι, η ασφαλεια δεν ειναι τοσο σκληρη και καρφωνει καλα αν το ρυθμισεις σε πληρη δυναμη.
ισως εχει να κανει με το ειδος του ξυλου αυτο που λες. εγω το εχω χρησιμοποιησει σε μαλακα ξυλα

Άγγελε ο Παυλάτος είναι στην γειτονιά μου και πηγαίνω με τα πόδια, μεγάλο πλεονέκτημα :p

Το θέλω κατά βάση για καρφιά μέχρι 25-28χλστ σε σχετικά μαλακά ξύλα., ελπίζω να τα καταφέρνει.
Λέω να το αγοράσω να το δοκιμάσω κι αν δεν κάνει αυτό που θέλω να το επιστρέψω και να πάρω τα χρήματα πίσω.

• Like
Reactions: mastroxalastis
σωστη η σκεψη σου, αλλά θα το κρατησεις... ;)
εχω αυτο, εχω το μικροτερο που παιρνει πιο φαρδια διχαλα (αλλά μικροτερου μηκους) , δυο χειρος κλασικα (ενα στανλεη και ενα κραφτ ρυθμιζομενο), ενα μικρο "σφυρι" χειρος και περιμενω και το εξαιρετικο αερος της παρκσαιντ που ειναι τσαμπα για αυτα που κανει!
αυτο που χρησιμοποιω πιο συχνα το τελευταιο χρονο, ειναι το συγκεκριμενο.

απλα δεν θελει να το πατας επαναληπτικα γρηγορα, αφηνε ενα δυο δευτερολεπτα μετα απο καθε πατημα μεχρι το επομενο, για να μην σου μπλοκαρει.
ισως να ετυχε , παντως εμενα μου εχει βγει καλο και αν συνυπολογισεις την τιμη του, ειναι τσαμπα!
ισως επειδη τα αγαπαω τα παρκυ, οπως λεει και ο σοφος γκουρου οσατοσα :) οποιο εργαλειο και να εχω παρει, μου εχει βγει καλο με την πρωτη!

δυστυχως μεχρι τωρα δεν εχει βγαλει το μεγαλο μπαταριας σκετο το σωμα και μιας και εχω φορτιστες και μπαταριες, δεν θελω να δωσω 60 € για το οποιο αλλωστε παιρνει τα ιδια αναλωσιμα με τουτο που θες.
επιπλεον επειδη αυτο το εργαλειο το χρησιμοποιω ειτε μεσα στο εργαστηρι ειτε περιξ , το μπαταριας δεν θα μου προσφερε και πολλα.
αλλωστε με 25 ευρω, το αερος ειναι σε αλλη κλαση και χτυπαει 50αρια!

Για παρόμοιο λόγο το θέλω και εγώ.
θοδωρη το επαναφορτιζομενο πλυστικο θα μπορεσει να δουλευει με το μιγμα ρουφωντας το απο το κουβα ή υπαρχει κινδυνος να μπουκωσει η αντλια του?
προσωπικα στο κηπο χρησιμοποιω τον αεροσυμπιεστη (με μακρυ σωληνα) και την πετρελιερα που της βαζω εκει το μιγμα. ιδιαιτερα στις κληματαριες που ειναι αναριχομενες, οπως και στα δεντρα, κανει εξαιρετικη δουλεια!

Το διάλυμα είναι κατάλληλο για ψεκαστήρα οπότε δε βρίσκω το λόγο να μπουκώσει το πλυστικό.
Τα φάρμακα είναι υδατοδιαλυτά και δε μένει κάτι στερεό.

Νομίζω είναι λάθος αντι ψεκαστήρα να χρησιμοποιήσετε πλυστικό μηχάνημα.

Εκτός απο την μεγαλύτερη πίεση που σε κάποια φάρμακα αναγράφεται να χρησιμοποιείται χαμηλή πίεση, γιατί το λές?

Σε αυτό που βάζω δε βλέπω κάτι αρνητικό.

• Like
Reactions: nickolas
Εχει να κάνει με το μπεκ ψεκασμου και την πίεση που ασκει το ψεκαστικό στο δέντρο. Αν πλησιάσεις το πιεστικό τόσο κοντά όσο ένα ψεκαστικό θα του προκαλέσεις ζημιά, αλλα και η νέφωση που δημιουργείτε δεν είναι σωστή. Το πιεστικό ρίχνει με δύναμη και εντοπισμένα στο σημείο γιατί θέλει να το καθαρίσει. Το ψεκαστικό έχει όση πίεση πρέπει για να πετάξει το νερό και με το σταγονίδιο που δημιουργεί το μπεκ κάθεται το ένα δίπλα στο άλλο και με το κατάλληλο προσκολλητικό σκεύασμα πετυχαίνεις ΚΑΛΥΨΗ και όχι καθαρισμό.

Σε βίντεο που είδα έχει ρύθμιση για μεγαλύτερη γωνία της δέσμης που στην ουσία στα 50εκατοστά δεν ασκεί πίεση απλά βρέχει.

Δές τη ρύθμιση στις 40 μοίρες.
Επιπλέον έχει ρύθμιση για "βροχή" που δεν κάνει βέβαια εκτός αν θέλουμε να λούσουμε το φυτό.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Προσωπικά δεν το παίρνω σαν πιεστικό γιατί για μένα θα είναι πολύ αδύναμο (μένει να το δοκιμάσω βέβαια). Νεροπίστολο θα το έλεγα :LOL: