Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

παιδες εχουμε να κανουμε με κατι νεο! αντιγραφουν την parkside :)

https://www.skroutz.gr/s/17604811/Trotec-PRDS-10-20V-Κρουστικό-Σκαπτικό-Μπαταρίας-20V-με-SDS-Plus-4415000201.html?from=price_drops

εχει ιδια χαρακτηριστικα με το

ελαχιστες διαφορες σημειακα μονο στο περιβλημα

ή μπορει και η parkside να αντιγραφει αυτους :)
παντως βρεθηκαν τα αδερφακια των παρκυ!

Δεν το νομιζω αν και μοιαζουν αρκετα εργαλεια...

ειναι ακριβως τα ιδια χαρακτηριστικα και σχεδον ιδιες μορφες με αλλο χρωμα.
συγκρινε τα χαρακτηριστικα στο επαναφορτιζομενο πιστολετο, του ενος και του αλλου

σε σχεση με τα τοταλ, τα παρκσαιντ εχουν λιγο πιο διαφορετικα χαρακτηριστικα λειτουργιας (λιγο υποδιαιστερα τις περισσοτερες φορες). παρα την παρομοια μορφη τους.
εκτος και αν κλεβουν τοσο πολυ στην τοταλ.
με τα trotec ομως ειναι ολοϊδια στα χαρακτηριστικα τους.

Παιδια σε μερικες περιπτωσεις ηλεκτρικων εργαλειων, 1 εργοστασιο τα παραγει ολα, στη Σενζεν της Κινας νομιζω. Δειτε φωτο απο total, ingco, μερικα bormamm και einhell. Ειναι τελειως ιδια προιοντα, αλλα δεν πιστευω το lidl να ανηκει σε αυτο το γκρουπ. Το ιδιο εχω παρατηρησει και σε ηλεκτροκολλησεις inverter, αντλιες νερου κλπ.

• Like
Reactions: stfmich
Φαντάζομαι ότι γνωρίζετε πως τα ίδια συμβαίνουν και με τις "μεγάλες" εταιρείες και τελευταία και με τις εξωτικές εταιρείες. Δεν κατασκευάζει η κάθε εταιρεία ηλεκτρικά εργαλεία, 3 ή 4 είναι που κατασκευάζουν για όλες τις άλλες. Πολύ πρόχειρα θα πω πως τα ηλεκτρικά εργαλεία της Wurth είναι rebranded Bosch (το ίδιο και τα Hills νομίζω) και τα αντίστοιχα της Mafell είναι της Metabo, όπως και κάποια κόκκινα Makita είναι της Bulle ή ανάποδα (δε θυμάμαι τώρα).
Οπότε μη μας φαίνεται παράξενο που κάποια Parkside μοιάζουν με άλλα.

Έχω δρομολογήσει να πάρω χορτοκοπτικό Stihl €200 solo αλλά με €25 το σκέφτομαι και αυτό αφού έχω δύο μπαταρίες 2 & 4Ah...

ζυγίζει χωρίς μπαταρία 2.2 κιλά (το Stihl 3.3 κιλά αλλά μιλάμε για άλλο μηχάνημα)
οπότε μάλλον θα το δοκιμάσω

πλεονασμός και καταναλωτισμός...

Εντιτ:
Μάλλον θα δοκιμάσω και αυτό για ψεκάσματα στον κήπο.
Τα βιολογικά που ρίχνω χρειάζονται συχνή χρήση και το να βάζω σε έναν κουβά το διάλυμα και να το ρίχνω είναι πιο εύκολο απο το να ετοιμάζω την ψεκαστήρα πλάτης. Είναι και όλα μαζεμένα οπότε δεν έχω να κάνω πολλές βόλτες τον κουβά.

(Δικαιολογίες γράφω για να τα πάρω :p )

Last edited:
θοδωρη το επαναφορτιζομενο πλυστικο θα μπορεσει να δουλευει με το μιγμα ρουφωντας το απο το κουβα ή υπαρχει κινδυνος να μπουκωσει η αντλια του?
προσωπικα στο κηπο χρησιμοποιω τον αεροσυμπιεστη (με μακρυ σωληνα) και την πετρελιερα που της βαζω εκει το μιγμα. ιδιαιτερα στις κληματαριες που ειναι αναριχομενες, οπως και στα δεντρα, κανει εξαιρετικη δουλεια!

νικολα (osatosa) σε ενα βιντεακι που ειδα, το εργαλειο ειναι αδυναμο. ειναι καλυτερα να παρεις το χλοοκοπτικο ρευματος που ειχε πριν λιγο καιρο που ειναι πολυ πιο ισχυρο και ας ειναι λιγο βαβουρα το καλωδιο. το παρκσαιντ με 500 βατ ειναι τεραστια η διαφορα του στην ταχυτητα και την ανεση κοπης σε σχεση με το φλοραμπεστ των 250 βατ. ποσο μαλλον με το μπαταριας που λογικα θα ειναι πολυ λιγοτερα βατ. βεβαια αν το θελει κανεις για απομακρυσμενες περιοχες του κηπου που δεν φτανει η μπαλαντεζα, το εργαλειο ειναι μονοδρομος.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

νικολα (nikfor) το προβλημα με τους κραδασμους το εχει το πολυτριβειο που που παιρνει εκκεντρο αλλά και παλινδρομικο -και τριγωνο πελμα.
για αυτο που λες δεν θυμαμαι να εχουμε πει, λογικα δεν θα εχει το προβλημα του πολυτριβειου το οποιο προερχεται απο τον μηχανισμο που δινει κινηση σε διαφορετικα πελματα και στην ουσια ειναι μια γλωσσα που γλυφει την περιμετρο-οδηγο του πελματος. παρτο και αν δεις οτι δεν σου κανει το γυριζεις πισω και παιρνεις τα λεφτα σου ή κατι αλλο.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

αλλωστε φερνει και το πολυ καλο πιστολι θερμου αερα με 13 ευρω που ειναι μια χαρα εργαλειο :)
μονο τα ακροφυσια του κανουν τοσο και παραπανω αν τα παρεις στους κινεζους

Last edited:
  • Like
Reactions: nikfor
Το πλυστικο μπαταριας που εχω, εχει σχεδον αντικαταστησει το πλυστικο ρευματος!!! Τεραστια η ευκολια συναδελφοι!!!
Αν ειχε βγει λιγο νωριτερα, σιγουρα θα το αγοραζα αντι του Ryobi που αγορασα στην διπλασια και βαλε τιμη.

Για το χορτοκοπτικο νομιζω οτι δεν θα υπαρχει προβλημα καθως ειναι απλο εργαλειο και ελαχιστα πραματα μπορουν να πανε στραβα.

Για το τριβειο, ειναι κριμα να μην το δοκιμασει κανεις με τετοια τιμη.

• Like
Reactions: nickolas
Χορτοκοπτικά υπάρχουν και μικρά/χαμηλής δύναμης, για να καθαρίζεις πχ παρτέρια και όχι ολόκληρα οικόπεδα. Το λέω χωρίς να ξέρω για το συγκεκριμένο, απλά το κόβω για "μικρό" από την εμφάνιση.

Νομίζω είναι λάθος αντι ψεκαστήρα να χρησιμοποιήσετε πλυστικό μηχάνημα.

Έχει κανείς άποψη για τα ποτηροτρύπανα (τα κόκκινα bi-metal) του λιντλ ή κάποια άλλα εναλλακτικά που να μην κοστίζουν 10ευρώ το κομμάτι;

Tα συγκεκριμενα ποτηροτρυπανα τα εχω παρει την προηγουμενη φορα που τα ειχε φερει και τα εχω χρησιμοποιησει μονο 2 φορες σε γυψοσανιδα και σε ανοιγμα τρυπας για πριζα σε alfablock...
Μου φενονται μια χαρα τοσο σαν ποιοτητα διανοιγματος οσο και σε καθαροτητας κοπης...
Σε ποιο σκληρο υλικο δεν τα εχω χρησιμοποιησει....
Εξαρταται τι και που θες να κανεις τι...αλλα νομιζω για την τιμη τους αξιζουν....

Απο εκει και περα εαν θες ενα δυο νουμερα μονο και θες κατι αρκετα ποιοτικο πας σε Makita....

• Like
Reactions: nickolas
Ρωτάω για το χορτοκοπτικό μπαταρίας γιατί σήμερα ήθελα να καθαρίσω λίγο τα χόρτα γύρω από τα κηπευτικά και νομίζω ότι για αυτή την δουλειά πρέπει να κάνει. Έβγαλα το βενζίνης ...αλλά είχε περίοδο και δεν έπαιρνε μπροστά με τίποτα ... και αναγκαστικά δανείστηκα από τον γείτονα το δεύτερο μικρό βενζινοκίνητο που είχε για να κάνω δουλειά μου.
Πιστεύω ότι για τέτοια τρυφερά χόρτα γύρω από τα ζαρζαβατικά και τα δένδρα θα κάνει δουλειά ...θα πάρω και μια 4αρα μπαταρία και θα είμαι οκ πιστεύω ...άλλωστε οι μπαταρίες αυτές ποτέ δεν πάνε χαμένες αφού σε αυτή την σειρά έχουμε στηρίξει την τέχνη μας ... :D
Τώρα για το ηλεκτρικό που λέει ο Νικόλας δεν έχει και άδικό .... εγώ αγαπάω τις μπαλαντέζες ...αλλά πότε θα το ξαναβγάλει ??