Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Δεν κρατήθηκες τελικα....!!!!
Η αλήθεια είναι ότι για τα χρήματα του είναι πλήρες από όλα τα καλούδια και όντως η πλαστική κασετίνα είναι εξαιρετική..
Αναμένουμε τα συγκριτικά σου τεστ...

Αναμένω κ εγώ την σύγκριση φίλε Χιώτη.... Κ εγώ δεν πιστεύω ότι βγάζει 10Nμ δύναμη.
Γεια σου Μαριε!
Επειδη εσυ ξεκινησες την ιστορια, που ρωταγες για αυτο το κατσαβιδακι, θα σου πω το εξης για να μην περιμενεις :)

To Parkside που εχει αυτη την βδομαδα φαινεται οτι ειναι ενα καλο κατσαβιδακι των 5Νm που ερχεται σε μια πληρη συσκευασια με τα αναλωσιμα του.
Σιγουρα και τσεκαρισμενα δεν εχει 10Νm ροπη, αλλα ειναι ενα πολυ αξιοπρεπες εργαλειο με αρκετη δυναμη, πολυ καλη τιμη και αριστη εγγυηση που ειναι καταλληλο για ολες τις δουλειες ενος σπιτιου. Εγω θα σου συνιστουσα να το παρεις.

Απο την αλλη ομως, ειναι τεραστιο φαουλ απο την πλευρα του Lidl που δηλωνει διπλασια σχεδον ροπη, ξεγελωντας ουσιαστικα τους καταναλωτες του.
Σκεφτομαι πολυ σοβαρα να γραψω ενα email στην διοικηση της εταιρειας και να τους αναφερω την αποψη μου τεκμηριωνοντας την οσο καλυτερα μπορω.

----------------
Ηδη εχω τελειωσει τα συγκριτικα και τις δοκιμες και το κατσαβιδακι δεν εχει πανω απο 5Νm ροπη.

Το θέμα είναι ότι στέλνοντας μια άκρως τεκμηριωμένη άποψη και τεσταρισμα,που ειμαι συγουρος οτι μπορείς να καταφέρεις,τι θα βγει από αυτό...Δεν ξέρω εαν καταλαβαίνουν από τέτοια..
Πάντως όπως ανέφερε και ο Νικόλας δεν είναι το πρώτο εργαλείο που δεν υπόσχεται αυτά που γράφει...
Από την άλλη σε αυτά τα λεφτά δεν βρίσκεις παρόμοιο...και το θεωρώ όπως είπα αρκετά χρήσιμο σαν κατσαβιδακθ σπιτιού για μικροδουλειες...

Το 4v κατσαβιδακι της Parkside ειναι oυτως η αλλως value for money και ετσι οπως ειναι, στα 5Νm ροπης.
Πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω γιατι παραποιησαν ετσι ξεδιαντροπα την ροπη του.

4βολτα κατσαβιδια υπαρχουν πολλα αλλα μονο η Bosch (Pro/Mπλε σειρα) εχει καταφερει να βγαλει 10Nm με 4 βολτ και το κατσαβιδι αυτο κοστιζει κοντα στα 100 ευρω.
Ακομα και καποια καλα και πανακριβα 7βολτα oπως το γυροσκοπικο της Dewalt και το αριστο σπαστο της Μακιτα δεν μπορουν να πιασουν τα 10Νm ροπη.
Ερχεται τωρα η Parkside και διαφημιζει 4βολτο κατσαβιδι με δηθεν 10Νm ροπη, μολις 18 ευρω.... δεν ειναι ντροπη?

Σαφως ειναι ντροπη αλλα εδω καταλαβαινεις την διαφορα με τα επωνυμα...γιατι το ένα έχει 18 και το άλλο 60,70 η 100 ευρω...
Αγοράζεις λοιπόν φτηνά με μικρές απαιτήσεις..
Βέβαια από 10Ν να είναι 5Ν σε κάνει να αναρωτιέσαι άν τα 18ν η τα 12ν είναι και αυτα όσα λένε τελικά...και τι τελικά πληρώνεις....

Είναι λογικό λοιπόν μεσα σε τόσα εργαλεία της η Parkside να κάνει τέτοιες παρασπονδίες αλλά έχει συμβεί όμως και εργαλεία της να έχουν ακριβώς την ίδια αποδώση όπως το 12ν τροχουδακι..

Για αυτό και κάποιος εάν δεν του αρέσει μπορεί να τα γυρίσει πισω και να πάρει τα χρήματα του..

Δεν ειναι τοσο απλο το θεμα, δεν ειναι να το γυρισεις πισω επειδη δεν ειναι ανταξιο των προδιαγραφων που αναφερονται στο μανουαλ.

Λιγα ποστς πιο πανω, ρωτησε ενα μελος μας, ο Μαριος, τι αποψη εχουμε για το συγκεκριμενο κατσαβιδι. Ειμαι σιγουρος οτι δεκαδες αλλοι αναγνωστες μας ειχαν την ιδια ερωτηση.
Του απαντησα θετικα, δινοντας βαση και πιστευοντας τα χαρακτηριστικα του εργαλειου που εδωσε το Lidl. Oπως εμπιστευομαι τα χαρακτηριστικα που δινουν επωνυμες εταιρειες.

Με λιγα λογια, οπως μας κοροιδεψε το Lidl, με την σειρα μου παραλιγο να κανω αθελα μου το ιδιο στους φιλους που ζητησαν την γνωμη μου για το συγκεκριμενο εργαλειο.
Αυτο δεν λυνεται με μια επιστροφη. Μια εταιρεια του μεγεθους Λιντλ οφειλει να προσεχει τους πελατες της και να διατηρει την φημη και αξιοπιστια της σαν τα ματια της!

• Like
Reactions: SokoNik and KOSSTV
Δεν διαφωνώ σε τίποτα δικαιολογω όμως την παρκ καθώς ανταγωνιζεται όχι την μπος και τη ντεβαλτ, αλλά την κάθε φιτσουμιτσου που κάνει τα ίδια. Κάποιος που θα πάρει το μπλε μπος των 10νμ, δεν θα το σκεφτεί μήπως θα ήταν καλύτερα να πάρει το παρκυ αντ'αυτου.
Αντίθετα ο βασικός ερασιτέχνης θα διχαστει ίσως μεταξύ παρκσαιντ, πολωνων, κινεζων, ταιλανδεζων κλπ

Last edited:
κοιτα τι βρηκα. συγκριση παλιου και νεου
τυχαια ειδα στο 15:50
και ο ιταλος στο ιδιο συμπερασμα κατεληξε , ειναι το πολυ 5 ν.μ.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Σε αυτό το βίντεο δοκιμάζει το φετινό μοντέλο και το βρίσκει αρκετά δυνατό.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Η Lidl πουλαει 2 φαινομενικά ιδια εργαλεια με τον κωδικο PSSA 4 B2 αλλα εχουν διαφορετικα χαρακτηριστικα.
Υπαρχει το PSSA 4 B2 με IAN: 331133 και δυναμη 5Nm και το PSSA 4 B2 με IAN: 353304 που εχει (στα χαρτια τουλαχιστον) δυναμη 10Nm

Τωρα γιατι συμβαινει αυτο, μονο αυτοι ξερουν!!!!

Για όσους αναρωτιέστε είναι απλό.Η εταιρεία δεν ευθύνεται για τυχον τυπογραφικά λάθη.Ετσι,οσο καλά κ να τεκμηριωθει η διαφορά μεταξύ 5 κ 10 Nm,στο τέλος θα ακούσεις ότι είναι τυπογραφικό λάθος,σας ευχαριστούμε,θα το διορθώσουμε ή ότι είναι 10Nm κατά το νέο πρότυπο μέτρηση της Parkside το Νm-pmpo ή ότι βγάζει 10Nm οταν γυρίζει στον αέρα χωρίς αντίσταση κ όταν βρει αντίσταση χαλαρώνει στα 5Nm για να μην κανει κάποια ζημιά από την πολλή δύναμη ,ή ότι είναι 10Nm αλλα όταν το συγκρίνεις με άλλο εργαλείο βγάζει 5Nm για να μην δημιουργήσει κόμπλεξ στο άλλο εργαλείο κτλ.

• Like
Reactions: nickolas and KOSSTV
Να βάλω και εγώ μια σύντομη αναδρομή για το δράπανο από το lidl. Αγοράστηκε και χρησιμοποιήθηκε για 1-2 χρόνια περιστασιακά και κάποια στιγμή κάηκε. Αντικαταστάθηκε από το service και πάλι μετά από 2 χρόνια και το δεύτερο πάλι κάηκε . Το άνοιξα από περιέργεια και η εικόνα είναι αυτή.

Δεν ξαναπήρα, ούτε θα ξαναπάρω από το Lidl

• Like
Reactions: SokoNik
Ειναι θεμα engineering , δεν σχεδιαζεται ουτε παραγεται τπτ την τυχη. Το τελικο προιον που ερχεται στα χερια σας ειναι επιλογες του μηχανικου σχεδιαστή και του προιστάμενου του. Στο κοστος που πωλουν , αυτες ειναι οι επιλογες τους.
Αν τους ζητησει η Nasa να παραγουν ανθεκτικα δραπανα για τον ISS σιγουρα θα κανουν αλλες επιλογες design και υλικων! 👨‍💻

Τώρα έβλεπα το βίντεο του Ιταλού κ παρατήρησα ότι μάλλον το 1ο μοντέλο ήταν καλυτερο...
Εχει ρυθμιστή δύναμης κ ασφαλίζει το μπιτ ενώ στο καινούριο είναι απλά μαγνητικό...
Μήπως ήταν κ ποιο ακριβό το 1ο?
Συνήθως τα εξελίσσει η parkside τα εργαλεία τώρα γιατί έκανε ένα βήμα πίσω...
Κατά τη γνώμη μου ανάποδα θα έπρεπε να τα λανσαρει.

Xτες, με την ευκαιρια της αγορας του Parkside PSSA 4 B2, βρηκα την ευκαιρια να παιξω με καποια κατσαβιδακια μπαταριας!
Ο λογος του παιχνιδιου ηταν για να διαπιστωσουμε εαν οντως το 4βολτο κατσαβιδακι Parkside εχει την ροπη που αναφερει στo manual, δηλαδη 10Νm.

Ολα τα κατσαβιδια που συμμετειχαν στην φιεστα ηταν των 3.6 και 7.2 βολτ. Οι ροπες τους κυμαινονται απο 4.5Νm (Dewalt) εως 10Νm (Bosch,Parkside)
EvaibUnh.jpg

Eγιναν πανω απο 50 βιδωματα ξυλοβιδων παχους 4.5 και 5μμ πανω σε μαλακα, μετρια και σκληρα ξυλα.
Ολα τα εργαλεια, χαριν της δοκιμης για το Parkside, πιεστηκαν συνεχομενα στο οριο τους -για ακομα μια φορα- ευτυχως χωρις καμμια απωλεια.
Αλλα ουτε και το νεοεισερχομενο στην παρεα Parkside παρουσιασε καποιο προβλημα οταν πιεστηκε στο οριο του ολες τις φορες που δοκιμαστηκε.

Απο τα συγκριτικα βιδωματα με τα υπολοιπα κατσαβιδια κατεληξα στο συμπερασμα οτι το κατσαβιδακι της Parkside εχει μαξιμουμ ροπη το πολυ 5Νm.
Παραθετω τις πιο ενδεικτικες φωτογραφιες απο τις δοκιμες.

Πρωτα απ'ολα να πουμε οτι το 4βολτο κατσαβιδακι εχει αρκετη δυναμη για να βιδωσει μια βιδα παχους εως 5μμ σε μαλακο ξυλο.
gLmKdmTh.jpg

Αρχιζω με αυτη την φωτογραφια για να δειξω οτι το κατσαβιδακι ειναι ΙΚΑΝΟ και δυνατο. Η δοκιμη δεν γινεται για να μειωσουμε την αξια του κατσαβιδιου, αλλα μονο για να αποδειξουμε οτι η εταιρεια αναφερει λανθασμενα μια πολυ μεγαλυτερη ροπη απο αυτη που διαθετει το εργαλειο.

Η παρακατω φωτογραφια ειναι πιστευω απολυτως ενδεικτικη της πραγματικης δυναμικοτητας του Parkside.
wlufAUjh.jpg

Παρατηρουμε οτι το Parkside βιδωνει την βιδα στο ιδιο επιπεδο με το Dewalt που εχει ροπη 4.5Nm.
To Makita με ροπη 5.6Νm καταφερε με δυσκολια να βιδωσει ολη την βιδα ενω το Bosch με ροπη 10Νm βιδωσε κανονικα την βιδα.

Στην δευτερη εξ'ισου ενδεικτικη φωτογραφια συγκρινονται δυο παρομοιας oυσιαστικα δυναμικοτητας εργαλεια.
To γυροσκοπικο Dewalt (πραγματικης ροπης 4.5Νm) και το Parkside (υποτιθεμενης ροπης 10Νm αλλα πραγματικης ροπης ~5Νm)
KgsswuXh.jpg

Η δοκιμη εγινε σε πολυ σκληρο ξυλο, σε οξια. Οι δυο βιδες βιδωθηκαν περιπου ενα εκατοστο η καθεμια μεσα στο σκληρο ξυλο.

Μπορει να στοιχισε 18 ευρουδακια αλλα νομιζω αξιζε καθως μας λυθηκε η απορια, αν και υπηρχαν υποψιες οτι το κατσαβιδακι ειχε την μιση ροπη.
Τωρα ξερουμε οτι το 4βολτο κατσαβιδακι Parkside εχει πραγματικη ροπη ~5Νm και οχι 10Νm οπως διαφημιζεται και αναγραφεται στο manual.

Last edited:
Τώρα έβλεπα το βίντεο του Ιταλού κ παρατήρησα ότι μάλλον το 1ο μοντέλο ήταν καλυτερο...
Εχει ρυθμιστή δύναμης κ ασφαλίζει το μπιτ ενώ στο καινούριο είναι απλά μαγνητικό...

Κατα τη γνωμη μου σε τοσο μικρα κατσαβιδακια η ρυθμιση ροπης δεν ειναι και τοσο σημαντικη. Βεβαια εαν υπαρχει ειναι καλοδεχουμενη.

Το τσοκ που ασφαλιζει σιγουρα ειναι πιο αποτελεσματικο αλλα δεν μπορει να παρει τις κοινες απλες μυτες που ερχονται στην θηκη καθως ειναι χωρις εγκοπη και δεν ασφαλιζουν. Χρειαζεται ανταπτορα. Ομως να πω οτι το μαγνητακι στο τσοκ του κατσαβιδιου PSSA 4 B2 ειναι αρκουντως δυνατο. Στις δοκιμες που εγιναν δεν εφυγε σε καμμια περιπτωση η μυτη και παρεμεινε σταθερη πανω στο τσοκ παρ'ολο το ζορι των βιδωματων.

Κατα τα αλλα το νεο κατσαβιδακι εχει κατα 40% μεγαλυτερης χωρητικοτητας μπαταρια σε σχεση με το πρωτο μοντελο και αυτο ειναι πολυ σημαντικο.
Επισης ο φορτιστης ειναι πιο γρηγορος στα 2.2Α. Δεν ξερω εαν το πρωτο μοντελο εχει φακο πισω στην λαβη οπως εχει αυτο το μοντελο.

Συντομα θα κανω και ενα αναλυτικο review του εργαλειου.

Last edited:
Καντα ολα τα review ενα πακετο και στειλτα στο συνηγορο του καταναλωτη. Το ψεμα εχει κοντα ποδαρια και πρεπει να αποδιδεται δικαιοσυνη οταν υπαρχει αποπλανηση και δολος του καταναλωτη για την αγορα του προιοντος. Ισως η τεκμηριωση σου πεισει τον Σ.τ.Κ. να ασχοληθει. Ο εφετ ανακαλει προιοντα για ψυλλου πηδημα, για συστατικα που δεν αναγραφονται και αλλες μικρολεπτομερειες.

Μιχάλη όπως πάντα πολύ καλή και διαφωτιστική η σύγκριση που έκανες.

Φίλε @nickmanak έχει δίκιο σε αυτό που αναφέρεις αλλά νομίζω ότι η πλειοψηφία των αγοραστών του συγκεκριμένου εργαλείου δεν έχουν ιδέα τι είναι η ροπή & τα nm που αναφέρει το εργαλείο. Επιπλέον δεν θα αντιληφθούν την διαφορά από τα 5 στα 10nm.

Όμως προκειμένου να διορθωθεί το 'λάθος' και να μην υπάρξει αντίστοιχη συνέχεια και σε άλλα εργαλεία πιθανόν ένα email προς το λιδλ ή/και προς τον ΣτΚ θα ήταν χρήσιμο.

Κατα τη γνωμη μου σε τοσο μικρα κατσαβιδακια η ρυθμιση ροπης δεν ειναι και τοσο σημαντικη. Βεβαια εαν υπαρχει ειναι καλοδεχουμενη.
με την εννοια οτι μπορει κανεις να βιδωσει και μπουλονοβιδες, δεν ειναι επιθυμητη για πραγματα οπως κουτια ΗΥ?

Κατ'εκτιμηση με 5 ΝΜ μχρι τι μπουλονοβιδα μπορει κανεις να βιδωσει?