Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

με την εννοια οτι μπορει κανεις να βιδωσει και μπουλονοβιδες, δεν ειναι επιθυμητη για πραγματα οπως κουτια ΗΥ?

Κατ'εκτιμηση με 5 ΝΜ μχρι τι μπουλονοβιδα μπορει κανεις να βιδωσει?

Εαν ενα κατσαβιδι ΔΕΝ εχει σκανδαλη με διαβαθμιση στροφων τοτε ειναι ακομα πιο απαραιτητο να υπαρχει ρυθμιζομενη ροπη.
Απο οτι ειδα χθες στο 4βολτο κατσαβιδακι της Parkside, οταν πατας την σκανδαλη, εστω και λιγο, το μοτερ γυριζει πάση δυνάμει.
Αυτο ειναι ενα μειονεκτημα το οποιο ομως συγχωρειται απο την φτηνη τιμη του εργαλειου.

Σιγουρα εχει την δυναμη να βιδωσει και βιδες με εξαγωνη κεφαλη, αν κρινουμε απο την δοκιμη που βιδωσε πληρως μια ξυλοβιδα παχους 4.5μμ σε πευκο.

Μιχάλη βιδωσες με αυτό στριφωνι. .;
Αυτό δεν εννοούμε μπουλονοβιδα...;
Έστω και μικρό...;..Πώς..;

Δεν βιδωσα αλλα δεν βλεπω κανενα λογο να μην βιδωνει οταν του βαλεις το καταλληλο Hex ανταπτορακι.
da0vugBh.jpg

• Like
Reactions: KOSSTV
Μια ροπη της ταξεως των 5Νm μπορει να ειναι αρκετη για παρα πολλες εφαρμογες. Ιδιως για να βιδωσεις ενα πλαισιο υπολογιστη που λεει ο kospap.

• Like
Τελικα το πηρα κ εγω σημερα ....ειναι λιγο βαρυ ...το περιμενα ποιο ελαφρυ
2 πραγματα που παρατηρησα στο δικο μου οτι ειναι εκκεντρο ακομα κ με τη μικρη μυτη κ οτι ο μηχανισμος του ειναι καπως χαλαρος
Αμα το πιασω απο το χερουλι κ το κουνησω παιζει το πανω κομματι. Στην οριζοντια θεση παιζει ακομα περισοτερο ....
Χιωτης κ το δικο σου ετσι ειναι ?

• Like
Reactions: Χιωτης
Nαι ετσι ακριβως ειναι ειναι και το δικο μου και προφανως ολα.. :)

Η εκκεντροτητα που λες ειναι οντως εμφανης ακομα και με την μικρη μυτη αλλα αυτο δεν επηρρεαζει ιδιαιτερα το βιδωμα.

• Like
Reactions: KOSSTV and Marios81
Αν και δεν μπορώ να καταλάβω το εύρος χρησιμότητας τόσο μικρών κατσαβιδιών , έχω την εντύπωση ότι αυτό της Bosch στα 10 Nm πρέπει να είναι το πιο σοβαρό στην κατηγορία, με το οποίο ,τέλος πάντων , μπορείς να κάνεις κάποια "σοβαρή" δουλειά σε πολύ στενούς χώρους .
Τώρα , πότε και πόσες φορές θα χρειαστεί να δουλέψεις με τόσο μικρό κατσαβίδι , είναι άλλη ιστορία . Γιατί φαντάζομαι ότι και με το χέρι γίνεται η δουλειά .

και εγω δεν νρσκω νοηαμγια κοντες βιδες (ΗΥ) αλλα καμμια φορα υπαρχουν καποιες μακριες με ψιλο πασο και τοτε θες βοηθεια

Βαγγέλη τέτοιου είδους 4V κατσαβιδια έχουν απίστευτη χρησιμότητα...
Δεν είναι λίγες οι φορές που με αυτό η με το Bosch Go έχω ξεβιδωσει τους μεντεσεδες απο φυλλα ντουλάπας,πόμολα,χερούλια η πάσης φύσεως πράγμα το οποίο χρειάζεται να βγει και να βαφτεί σε ξυλινη επιφάνεια..
Μιλάω για μικρές βίδες 3Χ16,4Χ16 η και 5Χ16...
Προκειμένου να πω ότι έχω αποφύγει τους κάλλους που δημιουργούνται στην παλαμη ξεβιδωνοντας συνέχεια με το χέρι και δεύτερον πάνω στην δουλειά ο χρόνος...
Προσωπικά λοιπόν θεωρώ ότι δίνουν πολύ μεγάλη βοήθεια...!!!

• Like
Reactions: Χιωτης
Tα μικρα κατσαβιδακια που χρησιμοποιησα στην δοκιμη τα χρησιμοποιω στα μαστορεματα μου περισσοτερο (σαν συχνοτητα χρησης) απο τα 12βολτα και τα 18βολτα που εχω.
Ενα μικρο παραδειγμα ειναι οι δεκαδες συρταριερες και ντουλαπες που εχω συναρμολογησει.
Μεγαλη δουλεια το ελαχιστο βαρος και μεγεθος, οπως επισης και η ροπη των 5Νμ που δεν ειναι ευκαταφρονητη για πολλες δουλειες και μαστορεματα σε ενα σπιτικο.

• Like
Εγω σαν πρωην ηλεκτρολογος (αλλα το εξασκω ακομα ) μου ειναι πολυ χρησιμο στην τοποθετηση πριζοδιακοπτων κ στο μονταρισμα του πινακα.
Φαντασου να εχεις να βιδωσεις στον τοιχο 80 με 100 πριζοδιακοπτες με το κατσαβιδι ...Για αυτο το λογο το ηθελα να εχει κ ρυθμιστη δυναμης,
Σημερα το δοκιμασα πανω σε ενα πινακα .Βιδωνα τον ασφαλοδιακοπτη μεχρι που σταματαγε...οι πρωτες 4 5 φορες ηταν καργαρισμενο τερμα οπως πρεπει μετα ομως αρχισε να σφιγγει λιγοτερο κ ηθελε ενα τσακ με το χερι.Βιδωσε ξεβιδωσε τον πινακα μαλλον μειναμε απο διακοπτακι ....
Τωρα μονο ξεβιδωνει .Στην θεση του βιδωματος αναβει μονο το λαμπακι .... ισως μ εκατσε ελαττωματικο
Ηδη το εχω πακεταρει για επιστροφη
Πριν ομως το επιστρεψω το εκανα βιδες ...Εχει μια μπαταρια 18650 2000mah μεταλικα γραναζια κ το μοτερ του ειναι RS380S DC3.6VDA
Επισης το διακοπτακι μου φανηκε λιγο μουφα ...
Η αληθεια ειναι οτι ξενερωσα λιγο κ σκεφτομαι παλι μηπως παρω το ΤΟΤΑL στα 32.68 κ να ζητησω τα λεφτα μου απο το λιντλ

Χιωτης μιας κ εχει 5 6 εργαλειακια απο δαυτα κ εχεις μια εμπειρια παραπανω δες αυτο το βιντεο για το τοταλ να μ πεις τη γνωμη σου
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
στο τελος το κανει βιδες

Last edited:
Το κατσαβιδακι της total, κρινοντας απο το βιντεο, πρεπει να ειναι απο τα πιο τσιπικα απο ποιοτητα κατασκευης... ελπιζω να εχει την ιδια καλη εγγυηση με το parkside.
Aν εξαιρεσεις την ρυθμιση ροπης που ειναι χρησιμη σε καποιες περιπτωσεις στα μικρα κατσαβιδια, δεν μπορω να δω τιποτα το ελκυστικο πανω του, ξεκινωντας απο την μικρης χωρητικοτητας μπαταρια (1.3μαω) που αν μεινεις πρεπει να περιμενεις να φορτισει ξανα και καταληγοντας στην υψηλη τιμη για την ποιοτητα κατασκευης του.

Δεν μου κανει εντυπωση η αστοχια που ειχε το parkside, ειναι ο κανονας που επιβεβαιωνει την εξαιρεση. Ευτυχως που μπορεις να το αλλαξεις η να παρεις τα χρηματα πισω.

Θα σου προτεινα, εαν τελικα το γυρισεις πισω, να δεις κατι σε Black and Decker η το worx που λεει ο Κυριακος παραπανω.

Ειναι κριμα που τα κορυφαια μικρα κατσαβιδια (7βολτο Μακιτα και 4βολτο Bosch GSR) κοστιζουν αρκετα.
Mια λυση -εαν βολευει το συστημα βιδωματος/ξεβιδωματος που εχει- ειναι το Bosch GO που εχει και ρυθμιση ροπης μεχρι τα 5Nm.

Τελικα λιγο η γνωμη του Χιωτη λιγο η τιμη κ τα 3χρονια εγγυηση ξαναπηρα το ιδιο .
Το καινουριο παλι εκκεντρο αλλα αυτη τη φορα επαιζε λιγο παραπανω απο το πρωτο που πηρα.
Το ελυσα κ το καινουριο εβγαλα τα καπακια που καλυπτουν το μοτερ κ με ενα θερμοπιστολο τα ζεστανα στο δακτυλιο που ενωνονται με το χερουλι
Τα πιεσα πανω στο παγκο κ βουαλα .... εσφιξε κ ουτε τριζει ουτε χτυπαει ....
Το εγραψα σε περιπτωση που καποιος ειναι σαν κ μενα κ τον ενοχλουν τετοια ασημαντα πραγμακια ....

Το ελυσα κ το καινουριο εβγαλα τα καπακια που καλυπτουν το μοτερ κ με ενα θερμοπιστολο τα ζεστανα στο δακτυλιο που ενωνονται με το χερουλι
Τα πιεσα πανω στο παγκο κ βουαλα .... εσφιξε κ ουτε τριζει ουτε χτυπαει ....

Τι μου θύμισες τώρα…😂😂

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Μόνο τη σειρά των 12v εργαλείων μαζί με κάποια αναλώσιμα φέρνει την άλλη βδομάδα στις προσφορές το Lidl.
Ενδιαφέροντα φαίνονται κάποια από αυτά, όπως η μικρή πλάνη ή το πολυεργαλείο (αν έχει δύναμη)

Έχω τον μίνι γωνιακό τροχό (που δεν τον έχει αυτήν τη φορά) και μου βγήκε πολύ καλός.