Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Σημερα ελαφρως ξεφυγα. Και δεν πηρα καν το δευτερο παχυμετρο που ηθελα.
Πηρα και τις μπαταριες-κουμπια

Ab6Y0ed.jpg

Last edited:
Κυριοι έχει δυο εκδόσεις με διαφορετικα χαρακτηριστικά.
Εγώ αναφέρομαι στην δευτερη και καλυτερη που δεν έχει έρθει καν Ελλάδα.
Ο Νίκος έχει την πρωτη και είναι ευχαριστημένος από όσο θυμάμαι.

Οποτε μπορεσει καποιος κατοχος της πρεσας ακροδεκτων του lidl, να μας παρουσιασει ενα test drive.
Λοιπον δοκιμασα την parkside σε στενο, φαρδυ,
ντυμενο και γυμνο ακροδεκτη. Με την μικρη μου εμπειρια, παντου το κριμπαρισμα
ηταν αξιοπρεπεστατο. Δεν υπηρχαν γλυστρηματα, στραβες ή χαλαρες συσφιξεις.
Ο κοφτης εκοβε καλα, και ο απογυμνωτης καθαριζε καλωδια ιδανικα.
Μαλλον επεσα σε πολυ καλο κοματι. 😄

Οποτε μπορεσει καποιος κατοχος της πρεσας ακροδεκτων του lidl, να μας παρουσιασει ενα test drive.
Την εχω απο παλιά και δουλεύει μια χαρά , ως πρέσα δεν είναι κάτι το σπουδαίο απλά βοελύει για να μην εχεις πρέσα εξτρα (εχουν μια οι κινέζοι με ανταλακτικες κεφαλές ) αν με ρωτούσαν για πρέσα θα ελεγα καποια που εχει κεφαλή και οχι στο σώμα . Ο απογυμνωτής δουλεύει καλά (και ναι τον εχω χρησ και επαγγελματικά αν και δεν θα επρεπε για καlώδια ρεύματος και 1mm καμερών ) με την δαφορα οτι πρέπει να ρυθμίζετε σε καποιες φάσεις , μιλάμε για καλώδια απο 1mm εως 2.5mm . επίσης πρέπει παντα να βαζεις το πλαστικό στο στην κατάλιλλη θέση να το βοηθάς στο βάλε βγάλε (για να εχεις απογύμνωση στο ιδιο σημείο )σε αλλα επαγγελαμτικά ειναι μεταλικό το στοπ και φυσικά δεν θέλει τοσο συχνά ρύθμισμα .

Τα δοντάκια κρατάνε καλά γενικά (βάζουμε στο μηχανισμό και λίγο λαδάκι μια φορά το χρόνο ).

Για tεst drive
απογύμνωση
1 ανοίγουμε τ στοπ το επιθημιτο βάθος (ποσο θα απογυμνώσει)
2. βάζουμ παραλληλα το καλώδιο και πιεζουμε
3.Γυρνάμε το πολύκλονο με το χέρι
4.Βάζουμε τον ακορδέκτη να ββλέπουμε τριχάκια στο τέλος σχεδόν και πρεσάρουμε ανάλογα το χρώμα
5. Ποτέ αυτοι οι ακροδέκτες δεν πρεπει να είναι τσιτομένοι , επίσης προσοπικά βρίσκο σκληρά τα πλαστικά μέρη βάζω θερμοσυστελόμενο απο εξω

Το σκότωσα στο ορθογραφικό και δεν μπορώ να κάνω edit :P

Να αναφέρω για τον απογυμνωτή οτι είναι χρήσιμο εργαλείο αλλα πρέπει να κατανοείς και την χρήση του . Στην πράξη εχω μάθει να κόβω απογυμνώνω με κοφτη
download.jpg

οταν μάθεις με αυτόν δύσκολα ψάχνεις κάτι αλλο , τα κάνει όλα και συμφέρει . Απλά ο απογυμνωτής είναι χρήσιμος οταν πχ εχεις να προετοιμάσεις 30 καλώδια και θες να κερδίσεις λιγο ευκολία ή απλά χρειάζεσαι ενα εργαλείο που να τα κάνει όλα , φυσικά μην ξεχνάμε οτι εχει ελάσματα και είναι βαρύ εργαλείο .

• Like
Reactions: panoss1
ενα καλο εργαλειο που παιζει αυτο το καιρο στην ιταλια και ισως να το φερει καποια στιγμη και εδω.
parkside PAH 1700 . βρισκεται ηδη στην εκδοση D4

κατεδαφιστικο sds MAX, με λιγοτερο απο 120 € , 3 χρονια εγγυηση φυσικα, και πραγματικα περιπου 20 j . ονομαστικα 50 :)
ενα παρομοιο μπος στα +700€, εχει 23, τουτο λογικα λιγο λιγοτερο...

εχοντας δουλεψει με το μπος GBH 11 DH των 18 πραγματικων joules, sds max φυσικα, μπορω να πω οτι η δυναμη στην κλαση των 20 πραγματικων joules (που φυσικα απαιτει sds max για να δουλεψει) δεν εχει καμια σχεση με τα κλασικα μικρα πιστολετα που γνωριζουμε οταν εχουμε να σπασουμε κατι. τελειως αλλη αισθηση και δυναμη

εδω στο βιντεακι, ειναι στην εκδοση c3
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited:
Εαν δεν ειχα παρει το μικροτερο των ονομαστικων 18j,αντε 7-8 πραγματικων,θα το επαιρνα Νικολα.....αλλα δεν το εχει φερει ποτε απο οσο ξερω...

Last edited by a moderator:
  • Like
Reactions: nickolas
Το σκότωσα στο ορθογραφικό και δεν μπορώ να κάνω edit :p

Να αναφέρω για τον απογυμνωτή οτι είναι χρήσιμο εργαλείο αλλα πρέπει να κατανοείς και την χρήση του . Στην πράξη εχω μάθει να κόβω απογυμνώνω με κοφτη
View attachment 184644

οταν μάθεις με αυτόν δύσκολα ψάχνεις κάτι αλλο , τα κάνει όλα και συμφέρει . Απλά ο απογυμνωτής είναι χρήσιμος οταν πχ εχεις να προετοιμάσεις 30 καλώδια και θες να κερδίσεις λιγο ευκολία ή απλά χρειάζεσαι ενα εργαλείο που να τα κάνει όλα , φυσικά μην ξεχνάμε οτι εχει ελάσματα και είναι βαρύ εργαλείο .
Αα γεια σου!!

Νικόλα, αυτο είναι μεγάλο για μικρό και μικρό για μεγάλο...

σε αυτα τα λεφτα θα επαιρνα την μαυρη την μινι helix που εχει βγει αστερι.
αλλωστε αν δεν πουλησει τωρα, την επομενη φορα θα την βγαλει στο -30% οπου εκει ναι θα ειναι ευκαιρια ;)

πανο στα 120 € δεν νομιζω να μπορει να το ανταγωνιστει κανενα αλλο εργαλειο της αγορας, ουτε 7-8 j πραγματικα δεν εχει ο ανταγωνισμος σε αυτη τη κατηγορια τιμης.
ποσο μαλλον 20...

αυτο με ενα καλο καλεμι πρεπει να κανει θαυματα.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

βεβαια πρεπει να ειναι βαρυ για να το δουλευει κανεις οριζοντια, για αυτες τις δουλιες καλυτερο ειναι το μικρο αν και το μπος των 18j περισσοτερο οριζοντια το ειχα δουλεψει

Last edited:
  • Like
Reactions: Ilias kou
δυνατο ναι, αλλα απο ποιοτητα κυλισης δεν... Οποτε οποιος ξερει τι θελει διαλεγει τι μπορει να αγορασει.

Οποτε οποιος ξερει τι θελει διαλεγει τι μπορει να αγορασει.

Ολοι μας μπορει να ξερουμε τι θελουμε αλλα συνηθως η τσεπη καθοριζει....
Σιγουρα δεν μπορει να συγκριθει με αναλογα εργαλεια επωνυμων εταιριων αλλα οσο αφορα την τιμη υπαρχει χαωδης διαφορα απο τον ανταγωνισμο...
Προσωπικα θα το επελεγα γιατι θα κανω 5-6 φορες στην ζωη μου τετοιες δουλειες οπως ο τυπος στο βιντεο χωρις να εχω δαπανησει εναν σκασμο λεφτα....
Εαν μιλας ως επαγγελματικη χρηση τοτε 100% μαζι σου αφου αυτα τα εργαλεια μια φορα τα παιρνεις....και 600 και 700 και βαλε αμα χρειαστει....

• Like
ΩΧ αμαν... :)
παμε για χοντρο ξεφραγκισμα την επομενη εβδομαδα!

• Like
Reactions: Χιωτης
Όντως πολλά καλούδια από Δευτέρα. Προσωπικά πάλι θα προβληματιστώ ως προς το ενδεχόμενο αγοράς του επαναφορτιζόμενου γωνιακού τροχού 20V, ειδικά τώρα που πλέον έχω το μικρό 12βολτο τροχουδάκι για ψιλοδουλειές. Για το 20βολτο πνευματικό δεν θα ασχοληθώ, μια που αγόρασα το αντίστοιχο 12βολτο. Όσοι πάντως το σκεφτόσασταν και δεν είχατε πάρει το 12βολτο, νομίζω ότι θα είναι καλή περίπτωση για χρήση μια στο τόσο, ειδικά αν έχετε ήδη κάποιες μπαταρίες 20V.
Βλέπω ότι βγάζει και σετ τρυπάνια Forstner σε τιμή χώμα (7 ευρώ 5 τμχ). Αν δεν κάνω λάθος τα συγκεκριμένα χρησιμοποιούνται για εργασίες όπως διάνοιξη οπής σε ξύλο για τοποθέτηση μεντεσέδων, σωστά; Επειδή δεν έχω κάτι ανάλογο και παίζει το ενδεχόμενο στο προσεχές διάστημα να χρειαστώ κάτι τέτοιο για τοποθέτηση μεντεσέδων, κάποιος που τα έχει αγοράσει παλιότερα, μπορεί να μας πει αν αξίζουν για τη δουλειά που τα θέλω; Γιατί από όσο είδα, στο εμπόριο στην τιμή που το lidl δίνει σετ των 5, δεν αγοράζεις καλά καλά ούτε 1.

• Like
αφου εχεις το μικρο τροχο, ισως πραγματι να ειναι υπερβολη και ο 20βολτος, αν και εγω αυτον χρησιμοποιω κατα κυριο λογο.
κατι η ρυθμιση στροφων, κατι το μικρο του βαρος, κατι η πρακτικοτητα της μπαταριας που μου επιτρεπει να κοβω να τροχιζω και να λειαινω τα παντα παντου χωρις μπαλαντεζες, κατι οτι εχει αμεσο στοπ αν σου μαγκωσει καμια ζακετα καποια συρματοβουρτσα (αυτο μου εσωσε το χερι μια φορα) , αλλά και το καλο του πιασιμο, ειναι πρακτικο και χρησιμο κομματι

αλλά δυστυχως η...μερκελ θα μου τα παρει ξανα με το 20βολτο πνευματικο πιστολετο, την ψεκαστηρα που ειναι ευκαιρια, τα μαυρα μπιτακια, το ακονιστηρι τρυπανιων, τον σφιγκτηρα, μια εργαλειοθηκη μικροεξαρτηματων, το ηλιακο επιτοιχιο φωτιστικο, πατακια, τζελ, τριμερ και αν περισσεψει τιποτα, θα πανε για το επαναφορτιζομενο καρφωτικο που το ζαχαρωνω δυο χρονια τωρα και γμτ το φερνει παντα με άλλα και δεν εχω καταφερει να το αγορασω
ειδικα το καρφωτικο ειναι ευκαιρια για οποιον χρειζεται κατι τετοιο καθως τα ανταγωνιστικα ξεφευγουν πολυ σε τιμη. και το ατιμο ειναι "οτι πεις" για δουλειες ακομα και στο κηπο..

Last edited:
Για να σου κάνω λίγη οικονομία ... :-p
  • Για το το ακονιστηρι τρυπανιών έχουν γράψει τα παιδιά εδώ κακά λόγια.
  • Για τους σφιγκτήρες, αν μιλάς για τους αυτόματους, τους είχα πάρει πέρυσι και δεν θα τους ξαναγόραζα.

χαχα καλημερα νικ! :)
για τον σφιγκτηρα τον μεγαλο λεω οχι τους αυτοματους. ειχα αγορασει περισυ εναν για δοκιμη, μου αρεσε και θελω και δευτερο. πολυ χρησιμο κομματι σε αυτη τη διασταση αλλά πρεπει να εχεις δυο. και αντεχει...
αυτοματους εχω μερικους (και μεγαλους και μικρους), πραγματι δεν ειναι για πολλα, αλλά αν δεν βαζεις ισχυρες δυναμεις, κανουν δουλεια.

το ακονιστηρι ισως ναι να ειναι υπερβολη το εικοσαρικο για αυτο το εργαλειο, δεν ειχα δει τις κριτικες που λες, μερσι!
μαλλον το εικοσαυρο θα παει για το καρφωτικο το οποιο θα βγαλει οφ τα δυο ρευματος που εχω, ιδιαιτερα το μεγαλο που παιρνει ιδια αναλωσιμα.
βεβαια το μεγαλο ρευματος χαμενο δεν θα παει καθως ειναι καλο κομματι, απλα θα μετακομισει μονιμα στο δευτερο σπιτι αντι να το πηγαινοφερνω

Last edited:
βλέπω πως οι περισσότεροι έχετε καρφωττικό (α)
Και αναρωτιέμαι που το χρησιμοποιείτε, σε ποιες εργασίες; για ταπετσαρίες και τέτοια;
Που αλλού δηλαδή χρησιμεύει; Ρωτάω γιατί μου φαίνεται πως αν το πάρω θα το χρησιμοποιώ πολυ σπάνια :unsure: