Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

πραγματι για ταπετσαριες περισσοτερο χρησιμοποιουνται. σε αυτη τη δουλεια χρησιμοποιω το μικρο ρευματος του λιντλ που παιρνει πιο πλατια διχαλα αν και πιο κοντα
ομως το μεγαλο ρευματος εγω το χρησιμοποιω για καρφια περισσοτερο φτιαχνοντας πλαισια με πηχακια για κρισαρες και οπου γενικα εχω καρφωματα κλπ

προσφατα σε μια τριτη αποθηκη στον κηπο που εκει βαζω τα σχεδον αχρηστα-παλια κλπ, εβαλα ενα μεταλικο πλεγμα σε ενα ανοιγμα παραθυρου για να μην μπαινουν μεσα οι γατες και το καρφωσα με διχαλα στο ξυλινο τοιχο.
αλλά και τα πλαισια με πηχακια που καμια φορα φτιαχνω για να βαζω κρισαρες στις πορτες των αποθηκων (εσωτερικα με μεντεσεδες πισω απο τις πορτες), αλλα ακομα και αφαιρουμενες κρισαρες για τα κουνουπια στα παραθυρα του σπιτιου, ειναι αρκετα χρησιμο ενα καρφωτικο.
δεν ειναι απο τα εργαλεια που θα χρησιμοποιησεις καθε μερα, αλλά ειναι αρκετα χρησιμο σε αρκετες δουλιες και βασικα οταν χρειαζεται να καρφωνεις καρφια, εστω και προσωρινα σε ιδιοκατασκευες.
αν ειχα αγορασει αρχικα αυτο το μπαταριας, θα ειχα αποφυγει το 25ευρω του μεγαλο ρευματος και θα εκανα τις δουλιες μου καλυτερα και βολικοτερα

• Like
Reactions: nikfor
Βλέπω ότι βγάζει και σετ τρυπάνια Forstner σε τιμή χώμα (7 ευρώ 5 τμχ). Αν δεν κάνω λάθος τα συγκεκριμένα χρησιμοποιούνται για εργασίες όπως διάνοιξη οπής σε ξύλο για τοποθέτηση μεντεσέδων, σωστά; Επειδή δεν έχω κάτι ανάλογο και παίζει το ενδεχόμενο στο προσεχές διάστημα να χρειαστώ κάτι τέτοιο για τοποθέτηση μεντεσέδων, κάποιος που τα έχει αγοράσει παλιότερα, μπορεί να μας πει αν αξίζουν για τη δουλειά που τα θέλω; Γιατί από όσο είδα, στο εμπόριο στην τιμή που το lidl δίνει σετ των 5, δεν αγοράζεις καλά καλά ούτε 1.
Να τα πάρεις. Κάνουν για πολλές περιπτώσεις και όχι μόνο για μεντεσέδες. Βασικά, για όπου θέλεις να κάνεις τυφλή τρύπα (όχι διαμπερή) και για περιπτώσεις που θέλεις το χείλος της τρύπας να είναι καθαρό χωρίς σημάδια. Τα έχω χρόνια και μου δουλεύουν καλά.

Για τα παντελονια εργασιας εχετε καμμια γνωμη παιδιά; Τα βλεπω 15 χρονια που τα φερνει συνεχεια το λιντλ αλλά δεν τολμησα να αγορασω.
Μερικες φορες που τα πιανω με το χερι στους παγκους ειναι πολυ χοντρα υφασματα, ισως ειναι χειμωνιατικα δεν ξερω. Στην τωρινη βδομαδα φυλλαδιου επιασα κατι παντελονια με λεπτο υφασμα, ισως καλοκαιρινα και μου αρεσαν αλλά το υφασμα στις τσεπες τις κανονικες απο μεσα ηταν τσιγαροχαρτο, δεν θα αντεξει.
Με τιράντες ή τα απλά χρησιμοποιειτε περισσοτερο;

βλέπω πως οι περισσότεροι έχετε καρφωττικό (α)
Και αναρωτιέμαι που το χρησιμοποιείτε, σε ποιες εργασίες; για ταπετσαρίες και τέτοια;
Που αλλού δηλαδή χρησιμεύει; Ρωτάω γιατί μου φαίνεται πως αν το πάρω θα το χρησιμοποιώ πολυ σπάνια :unsure:
Νομίζω τα καρφωτικά είναι πιο πρακτικά για δουλειές με δίχαλα. Μεγάλες δουλειές με καρφιά θεωρώ ότι δεν υπάρχουν πολλές για τον ερασιτέχνη ώστε να βγάλει τα λεφτά του (εκτός αν είσαι Αμερικάνος). Για πιο light δουλειές με δίχαλα υπάρχουν και τα χειροκίνητα.
Αν ψήνεσαι για δοκιμές, πάρε αυτό και μερικά επιπλέον αναλώσιμα. Αν δεις ότι σου βγάζει δουλειές και θες κάτι παραπάνω, παίρνεις του λιντλ και κρατάς το jumbo για όταν πεφτει το ρεύμα 😀

• Like
Reactions: nikfor
εχω και αυτο
https://www.skroutz.gr/s/20475454/Kraft-Dele-Καρφωτικό-Συρραπτικό-Χειρός-KD-10518.html

που πρεπει να ειναι παρομοιο με του τζαμπο.
καλο και χρησιμο κομματι ομως παιρνει πολυ μικροτερα καρφια και διχαλα.
ασε που αν εχεις να κανεις πολλα καρφωματα πιανεται το χερι σου!

το μπαταριας που φερνει το λιντλ υπερκαλυπτει τα παντα και σε διχαλα και σε καρφια με εξαιρεση τα πολυ μεγαλα που εκει χρειαζεται το αντιστοιχο αερος (της παρκσαιντ που ειναι στο προγραμμα και αυτο :) )

αν ξεκινουσα τωρα τις αγορες για καρφωτικα, θα επαιρνα το αναμενομενο μπαταριας, το χειροκινητο kraft@dele, και το αερος της παρκσαιντ.
40+6+24= 70 ευρω και θα ημουν κομπλε
δεν θα επαιρνα τα δυο ρευματος και το χειροκινητο στανλευ και θα ειχα γλιτωσει κανα 50ευρω

αν ξεκινουσα τωρα τις αγορες για καρφωτικα, θα επαιρνα το αναμενομενο μπαταριας, το χειροκινητο kraft@dele, και το αερος της παρκσαιντ.
Νικόλα, τώρα μου βγήκε και μένα η ίδια απορία με τον nikfor: σε τι δουλειές σου έχουν φανεί χρήσιμα;

Το καρφωτικό του Jumbo το έχω δει με πολλές διαφορετικές μάρκες τυπωμένες πάνω στο ίδιο εργαλείο. Πρέπει να είναι κάποια περίπτωση φασόν παραγωγής. Το έχω και είναι λίγο ενοχλητικό το γεγονός ότι προς το τέλος της κάθε δεσμίδας αρχίζει και δεν καρφώνει οπότε πρέπει να βάλεις καινούρια δεσμίδα. Σε αυτές τις τιμές όμως και για μια στο τόσο που το δουλεύω, το θεωρώ οκ σαν αγορά.

δημητρη ειπα πιο πριν λιγα ποστς, απο τελαρα, κρισαρες, ξυλοκατασκευες μεχρι ταπετσαριες
το καλο με τα ηλεκτρικα και τα αερος, οτι επειδη δεν πιεζεις δυνατα οπως με τα χειρος, δεν μετακινουνται ουτε τα αντικειμενα ουτε το σημειο εφαρμογης.

αυτο που λες για το τελος της δεσμιδας, δεν μου συμβαινει με το κραφτ, πρεπει να ειναι λιγο διαφορετικο.
το χρησιμοποιω πολλες φορες οταν βαριεμαι να ξετυλιγω καλωδια αν ειναι κατι μεμονωμενο πχ μερικα καρφακια σε ψιλοδουλιες

πολλες δουλιες ειναι συνδιασμος πχ ενα διχαλο που πιανει ενα δεματικο. ρυθμιζοντας την δυναμη ρυθμιζεις και το βαθος ιδιαιτερα στα πιο βαθια διχαλα
εχοντας μια αποθηκη-εργαστηρι που απο πανω εχει ξυλινα δοκαρια εγκαρσια και διαμηκη σε χαμηλο υψος, αλλά και πλαστικους πινακες (μεχρι και φελλου) τα καρφωτικα μου εχουν φανει πολυ χρησιμα. αν και συνηθως χρησιμοποιω ξυλοβιδες για να αναρτω εργαλεια στα δοκαρια, για καλωδια ή ελαφρια πραγματα μια χαρα ειναι . θα βγαλω μια-δυο φωτο να σου δειξω.
και η τριτη μου αποθηκη στο κηπο που βαζω μεσα τα παλια, που ειναι ξυλινη και αυτη. μεχρι και σε πλαστικες γλαστρες που εχει η μανα μου στο κηπο εχουν χρησιμεψει.

Last edited:
  • Like
Reactions: dk31
Γενικά το καρφωτικό είναι χρήσιμο σε διάφορα στάδια μιας κατασκευής απλά στους περισσότερους μας, είναι πιο εύκολο να βάλουμε μια ξυλόβιδα από να χρησιμοποιήσουμε το καρφωτικό.
Ίσως γιατί δεν το έχουμε εύκαιρο μπροστά μας, ίσως γιατί δεν το έχουμε στην ρουτίνα μας, ίσως...
Σε αφανή σημεία ένωσης ξύλων που δεν σηκώνουν ζόρι το καρφωτικό σε συνδυασμό με την ξυλόκολα είναι πιο γρήγορο, πιο φθηνό και εξίσου αποτελεσματικό.
Επιπλέον μπορείς να το χρησιμοποιήσεις εκεί που βάζεις μόνο ξυλόκολα (εφόσον η κατασκευή το επιτρέπει) αντί να βάλεις σφιχτήρες για την ακινησία των ξύλων.
Σε ότι έχει να κάνει με μοντάρισμα σανίδας, πλαίσια, κάδρο κλπ.
Τα καρφάκια του ίσα που τα διακρίνεις.
Με διχάλα πιθανές χρήσεις σε επιπλοποιία, καλώδια, σίτες, δικτυωτό πλαίσια κλπ.
Πρόσφατα το χρησιμοποίησα για το παρακάτω φράχτη
20210720_193657.jpg

Καρφωτικό χειροκίνητο δεν έχω χρησιμοποιήσει και δεν γνωρίζω αν αξίζει ή όχι. Το σίγουρο είναι ότι δεν είναι τόσο αποτελεσματικό, εύχρηστο και λειτουργικό όσο ένα ηλεκτρικό ή μπαταρίας.

Tην στιγμη που υπαρχουν πλεον σε προσιτες τιμες καρφωτικα μπαταριας (4βολτα, 12βολτα, 18βολτα) δεν αξιζει κατα τη γνωμη μου να ταλαιπωρειται καποιος με τα αβολα καρφωτικα χειρος αλλα ακομα και με τα ηλεκτρικα καρφωτικα με τον περιορισμο και το μπερδεμα των καλωδιων.

• Like
Reactions: nickolas
Για τα παντελονια εργασιας εχετε καμμια γνωμη παιδιά; Τα βλεπω 15 χρονια που τα φερνει συνεχεια το λιντλ αλλά δεν τολμησα να αγορασω.
Μερικες φορες που τα πιανω με το χερι στους παγκους ειναι πολυ χοντρα υφασματα, ισως ειναι χειμωνιατικα δεν ξερω. Στην τωρινη βδομαδα φυλλαδιου επιασα κατι παντελονια με λεπτο υφασμα, ισως καλοκαιρινα και μου αρεσαν αλλά το υφασμα στις τσεπες τις κανονικες απο μεσα ηταν τσιγαροχαρτο, δεν θα αντεξει.
Με τιράντες ή τα απλά χρησιμοποιειτε περισσοτερο;
Να πάρεις...
Οι ραφές αντέχουν σε καταπονηση και εχουν αρκετές τσέπες που εξυπηρετούν...Στο λέω γιατί έχω πάρει 4-5 φορές αλλά τα ξεσκίσω στην δουλειά...Για χρήση περιοδική θα σου κρατήσει σιγουρα παραπανω

• Like
Reactions: nickmanak
Γιατί να μην είναι.
Απλούστατη κατασκευή με μέρη που αντέχουν μεγάλα ζόρια. Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι το κινούμενο μέρος να ανεβοκατεβαίνει με ΑΝΕΣΗ. Δοκίμασέ το με τον σφιγκτήρα κάθετο, όχι οριζόντιο.
Αν δεν έχει εξαιτετικά ομαλή κίνηση θα γνωριστείς με πολλούς αγίους...

• Haha
Reactions: papakitou
παιδες εχει καποιος το πολυεργαλειο που ειναι δραπανοκατσαβιδο, σπαθοσεγα κλπ?
λεει τιποτα για βασικες δουλιες?
με ρωτησε ενας φιλος αλλά το καλοβλεπω κι εγω...

παιδες εχει καποιος το πολυεργαλειο που ειναι δραπανοκατσαβιδο, σπαθοσεγα κλπ?
λεει τιποτα για βασικες δουλιες?
με ρωτησε ενας φιλος αλλά το καλοβλεπω κι εγω...

Νικόλα το έχω αρκετό καιρό.
Το πήρα για το "εξοχικό", για να έχω λίγο από όλα, αλλά μέχρι να το πάω εκεί το χρησιμοποιούσα όλο αυτόν το καιρό.
Φέτος το καλοκαίρι έβγαλε πολλή δουλειά.

Αν και κάποιοι το σνομπάρουν (λογικό, άμα έχεις ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο, τι να το κάνεις αυτό; ) , πιστεύω πως για κάποιον που δεν έχει πολλά, ή το θέλει για έναν δεύτερο χώρο είναι τέλειο.

• Σαν δραπανοκατσάβιδο είναι μια χαρά και δεν κώλωσε πουθενά
  • Σαν πολυεργαλείο μου χρησίμευσε πολλές φορές και τα κατάφερε.
  • Σαν σπαθοσέγα δεν το δούλεψα ιδιαίτερα, αλλά έκοβα κάτι κλαδιά για ... πλάκα :p
  • Σαν τριβείο ... χμμμ ... δεν με ενθουσίασε. Πολύ πολύ κουραστικοί οι κραδασμοί. Αλλά εντάξει, στην ανάγκη την κάνεις την δουλειά σου.

Έρχεται και σε ωραία και γεμάτη κασετίνα.
Θα το πρότεινα άνετα σε κάποιον που δεν έχει εξοπλισμό.

σε ευχαριστω νικ!
κι εγω ειδα που γενικα δεν το εχουν σε εκτιμηση, αλλά προσωπικα για μενα, με ενδιαφερει το οτι μπορει να χρησιμοποιηθει ως σπαθοσεγα ενος χεριου για το κηπο, κατι που δεν ειναι εφικτο για την κλασικη σπαθοσεγα μπαταριας που εχω. πολλες φορες χρειαζεται να κραταω την κλαρα απο ενα δεντρο για να κοψω και με το ενα χερι η κλασικη γινεται επικινδυνη καθως στο τελος του κοψιματος η ροπη του βαρους της την γυριζει πανω μου. το ιδιο αν κοβω κανα κομματι κρεας απο καταψυξη...

επίσης η χρηση του ως πολυεργαλειο μπαταριας μιας και εχω κοπιδια απο το ρευματος καθως πολλες δουλιες παντου και στον κηπο, το κανουν χρησιμο.
βαλε οτι ειναι και δραπανοκατσαβιδο ,πλας το τριβειακι (της πλακας μεν αλλά για ψιλοδουλιτσα καλο θα ειναι), ολα αυτα το κανουν ελκυστικο.
και ο φιλος για αυτο το θελει, για ψιλοδουλιες

ετσι κι αλλιως θα μεινει καποιες εβδομαδες στο ραφι, οπότε δεν με πολυβιαζει να ξοδευτω για αυτο τωρα

το πιστολετο και βασικα η ψεκαστηρα με νοιαζουν για την ωρα, η οποια ψεκαστηρα αν και τη δουλεια μου τη κανω με τον αεροσυμπιεστη και την πετρελιερα, εν τουτοις για τη μανα μου ολα αυτα ειναι εξωγηινα και σε ενα πλαισιο απο καροτσακι για λαικη, θα ειναι πολυ βολικη οταν εγω λειπω και ραντιζει δεντρα και κληματαριες.
το δε πιστολετο θα "καθαρισει" ολες τις ουπες παντου πλην καποιων πολυ μεγαλων σε τσιμεντο οπου ενταξει εκει θα βγαλω το ρευματος.
αλλωστε τα 5Χ bosch και τα περφορμανς τρυπανια της παρκ ειναι κοινα και εξαιρετικα

Last edited:
Μαστόρια για τον γωνιακό τροχό που φέρνει απο Δευτέρα τί λέτε?
Μπαταρία φορτιστής υπάρχουν...
Υπάρχει βεβαια και ρευματος της Makita αλλά με τρώει η τσέπη μου....
(θα πάρω και το κρουστικό εννοείται αν και παίζουν δύο ρεύματος στην αποθήκη....)

Kαι χιλια εργαλεια ρευματος να υπαρχουν, τα εργαλεια μπαταριας ειναι μοναδικα, ενας αλλος κοσμος απολυτης ελευθεριας απο καλωδια και ρευματα.

Γωνιακος 18βολτος τροχος, 125αρης με ρυθμιζομενες στροφες σε τετοια τιμη και εγγυηση απλα δεν υπαρχει. Εγω θα τον αγοραζα διχως δευτερη σκεψη!

Για το πιστολετο, εαν οι αναγκες ειναι περισσοτερο για διατρηση σε μπετο παρα σε μεταλλο, ξυλο η τοιχοποιια, θα το αγοραζα.
Αλλιως θα προτιμουσα το απλο 18βολτο κρουστικο που βγαζει κατα καιρους.

Η αλήθεια είναι πως το θέλω περισσότερο για μπετό και τοιχοποιία, οπότε θα το πάρω και αυτό.
Sds δεν παίρνει αυτό?
Όσο για τον τροχό έκλεισε, θα τον πάρω. Θελω να βρω και μια βάση κάποια στιγμή γιατί χρειάζομαι να κόβω συνέχεια Φ8 η φ10 σίδερα για τη δουλειά μου.

• Like
Reactions: nickolas