Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

τα εχω, τσαμπα ειναι και αξιζουν
μου εχει σπασει δισκακι κοπης εν ωρα χρησης, (απο βλακεια μου μαλλον) και δεν συνεβει τιποτα
ισως επειδη τα δισκακια ειναι πολυ ελαφρια. δεν ειναι ας πουμε σαν ενα σπασμενο δισκο απο γωνιακο τροχο.
καλο ειναι ομως να φορας προστατευτικα.
πολυ περισσοτερο επικινδυνο ειναι να σου φυγει ολοκληρο το μπιτακι (κι αυτο λογω βαρους) αν δεν εχει πιαστει καλα στον αξονα

Και εγώ χρησιμοποιώ τα δισκάκια, περιστασιακά, χωρίς θέμα μέχρι τώρα. Εξάλλου τα δισκάκια σε dremel είναι για ψιλοδουλειές - για πιο βαριές κοπές θα βγάλεις τον γωνιακό τροχό.
Γυαλιά προστασίας πάντα με τα ντεμελοειδή. Με τους δίσκους, καλό είναι να μπαίνει και μάσκα προσώπου ή αν όχι, να είμαστε τουλάχιστο πίσω από το εργαλείο και μακριά από την γωνία κοπής ( να μην βλέπουμε τον δίσκο σαν μια γραμμή).

Κυριάκο, αυτό που λες για στρίψιμο του εργαλείου, νομίζω ισχύει γενικά για τους δίσκους κοπής. Δηλαδή, θέλει σταθερό χέρι για να μην στρίψει το εργαλείο, είτε με κινέζικους δίσκους σε ντρέμελ είτε με καλούς δίσκους σε κανονικό γωνιακό τροχό.

Βαση εμπειρίας θελει προστασία αγνοώντας τυχον ταπεινωτικά/εξευλιστικα σχολια απο άλλους.
Μου εχουν σπαει δισκακια και κολησε πανω μου λογω ιδρωτα και ειχα για μηνες σημαδι. Ευτυχως δεν επαθα κατι χειροτερο

τετοιο δισκακι μικρο σαν κι αυτα του ντρεμελοειδους?
Ναι επειδη ειχε και προβλημα το dremel αλλα σπανε ευκολα αν τα ζορισεις λιγο. Λογω τριβης εχουν μεγαλη θερμοκρασια

• Like
Reactions: nickolas
Για κοπη μεταλλων η επιλογη δισκων dremel ειναι μονοδρομος, ο ασφαλεστερος, απλα λογω ποιοτητος και μονο.

Απο εκει και περα το συστημα ασφαλισης EZ speedclic/EZ lock ειναι ο,τι καλυτερο υπαρχει καθως η ευελιξια του συστηματος στηριξης του δισκου -περα απο την ευκολη και γρηγορη αλλαγη- συγχωρει καποια λαθη του χρηστη. Προτεινεται ασυζητητι.
612fHbDhgEL._AC_SY355_.jpg

To πιο σημαντικο πραγμα ομως για ολους τους δισκους ειναι η ημερομηνια ληξης. Μεγαλη προσοχη σε αυτο το σημειο. Εαν δεν ξερουμε την ημερομηνια ληξης που συνηθως αναγραφεται πανω στον δισκο, η πανω στην συσκευασια, τοτε μεσα σε 3 χρονια απο την αγορα πρεπει να τους αλλαξουμε.

Οι δισκοι αυτοι περιεχουν ρητινη που συγκρατει το λειαντικο υλικο. Με τον χρονο η υγρασια διαβρωνει την ρητινη και επομενως επηρρεαζεται η αντοχη του δισκου. Τα δισκακια πρεπει να αποθηκευονται σε ει δυνατον αεροστεγες μερος με σακκουλακια σιλικονης που απορροφουν την υγρασια. Ετσι θα μπορεσουν να ζησουν παραπανω απο τα 2-3 χρονια που θεωρητικα ειναι το οριο ζωης τους απο την μερα παραγωγης.

Να πω επισης οτι καποια δισκακια, κυριως μικρης διαμετρου (~25μμ) δεν εχουν πλεγμα σταθεροποιησης και ειναι σε καθε περιπτωση τα πιο επικινδυνα απο ολα καθως θρυμματιζονται ευκολα. Αυτα απλα δεν πρεπει να χρησιμοποιουνται, ανεξαρτητως μαρκας -τετοια βγαζει και η Dremel.

Καμμια φορα το μικρο μεγεθος του εργαλειου και των δισκων μας κανει να υποβαθμιζουμε τους κινδυνους που ενεχει η χρηση τους.
Τα πολυεργαλεια ειναι απο πλεον πολυστροφα εργαλεια, οποτε το νου μας!

Επειδή έχω πάρει το περιστροφική εργαλείο τύπου dremel από το lidl θα συμφωνήσω με τους παραπάνω ότι τα δισκάκια κοπής και λείανσης που περιέχει το εργαλείο σπάνε πολύ εύκολα.
Αντιθέτως τα δισκάκια κοπής που δείχνει ο Μιχάλης παραπάνω (τα έχω και τα χρησιμοποιώ) είναι το άκρως αντίθετο, μεγάλη αντοχή!
Νομίζω ότι για €2 δεν αξίζει να μπεις στον κόπο να τα επιστρέψεις αλλά να ξέρεις ότι δεν είναι για πολλά πράγματα και προσοχή!

Φυσικα, εχεις δικιο σε οσα αναφερεις για την ασφαλεια, Μιχαλη. Απλως να πω οτι εμενα δεν μου πολυγεμισε το ματι το συστημα ez click της dremel. Ισως πρεπει να του δωσω αλλη μια ευκαιρια.
Οσον αφορα στα δισκακια χωρις πλεγμα, που αναφερεις, σιγουρα ειναι πιο επικινδυνα απο τα αλλα και, επισης, σαφως φαγωνονται πιο γρηγορα. Ωστοσο, ειναι και αρκετα πιο λεπτα (αλλος ενας λογος που σπανε πιο ευκολα), με αποτελεσμα να βολευουν σε καποιες περιπτωσεις που θες πολυ λεπτη κοπη.
Τα αντιστοιχα "μαυρα" (με πλεγμα) no-name δεν σπανε τοσο ευκολα, αν και παλι μπορει να σπανε πιο ευκολα απο τα dremel.
Ο καθενας, βεβαια, καλο ειναι να ξερει τους κινδυνους, να φυλαγεται και να αποφασιζει.

• Like
Reactions: nickolas
Yπαρχει δισκακι ΕΖ-speedclic τοσο λεπτο οσο και τα λεπτα μικρα δισκακια που αναφερεις.
Τα κανονικα δισκακια εχουν παχος 1μμ, ενω αυτα εχουν παχος 0,75μμ.
dremel-sc409.jpg

Η μεγαλη διαφορα των Dremel με τα no name που εχουν πλεγμα, που οντως δεν σπανε ευκολα, ειναι η ποιοτητα τοσο της ρητινης οσο και του λειαντικου υλικου. Τα δισκακια no name φθειρονται αποδεδειγμενα πιο γρηγορα απο τα Dremel. Περαν της καλυτερης ποιοτητας υλικου αρα ασφαλειας.

Επισης αποδεδειγμενο ειναι οτι τα δισκακια dremel γερνανε καλα καθως οσα χρονια και αν περασουν φαινεται οτι διατηρουν την αντοχη τους.
Κρατω εδω και χρονια ενα πολυχρησιμοποιημενο δισκακι dremel, το πρωτο που ειχα αγορασει, σαν πειραματοζωο. Που και που το δοκιμαζω.

Εδω ειναι μετα και την τελευταια κοπη που ειχα κανει περυσι αν θυμαμαι καλα στα πλαισια αυτης της δοκιμης. Νομιζω καπου το εχω αναφερει.
Το υπεργηρο δισκακι κοντευει 10ετια, εμφανως φθαρμενο αλλα λειτουργικο. Η διαμετρος εχει μειωθει στα 34μμ απο τα 38μμ ενος νεου δισκου.
hmIHuSGh.jpg

Παρεμπιπτοντως βλεπουμε παραπανω οτι η Dremel εχει βγαλει και δισκακια κοπης, μεταλλικα, με το συστημα EZ speedclic. Για πετρα, ξυλο, μεταλλα.
-Το δισκακι κοπης πετρας ειναι απλα εξαιρετικο οπως ειναι και το δισκακι ξυλου.
-Το δισκακι που ειναι ειναι για μεταλλα δεν ειναι ρητινουχο αλλα μεταλλικο! Παρ'ολο που σαν ιδεα ειναι καινοτομος και ασφαλεστατη, δεν με ικανοποιησε σαν δισκος καθως αργουσε στις κοπες σε σχεση με τους ρητινουχους δισκους. Για καποιο λογο βγηκε μονο στην Αμερικη.

Αν και πήγα σήμερα στα lidl πριν από λίγο μου ήρθε το κουπόνι έκπτωσης 3 ευρώ στο κινητό που ισχύει μόνο για σήμερα λόγω της πρώτης χρονιάς λειτουργίας της ψηφιακής λειτουργίας της κάρτας προσφορών.
Προλαβαίνω να πάω;
Να τα λέμε και αυτά! 😄

Εγώ που πήγα το μεσημέρι το κουπόνι ήταν μέσα στην εφαρμογή Lidl Plus και το ενεργοποίησα πριν εκδοθεί ο λογαριασμός μου.
Αυτή είναι και η έννοια της εφαρμογής ...την ανοίγεις πριν πληρώσεις βλέπεις τα κουπόνια και ενεργοποιείς αυτά που σε ενδιαφέρουν.

Δεν το λέγατε πιο νωρίς βρε παιδιά, κρίμα το χάσαμε το κουπονακι.
Από την άλλη γλυτώσαμε κάποια χρήματα.
Του χρόνου πάλι :giggle:

Δεν βάζει μια φορά τον χρόνο .... εγώ θυμάμαι και πριν 2-3 εβδομάδες πάλι είχε κουπόνι 3€ και παλιότερα θυμάμαι άλλο ένα.

Την άνοιξα το πρωί την εφαρμογή αλλά δεν το είδα το κουπόνι. Ίσως δεν την είδα καλά. Γενικώς τα προϊόντα που βγαίνουν σε προσφορές δεν με ενδιαφέρουν. Αν και η δουλειά μου είναι νε τους υπολογιστές μου φαίνεται λίγο πολύπλοκη αυτή διαδικασία με την εφαρμογή. Δεν νομίζω να ασχοληθούν οι μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι.

Την άνοιξα το πρωί την εφαρμογή αλλά δεν το είδα το κουπόνι. Ίσως δεν την είδα καλά. Γενικώς τα προϊόντα που βγαίνουν σε προσφορές δεν με ενδιαφέρουν. Αν και η δουλειά μου είναι νε τους υπολογιστές μου φαίνεται λίγο πολύπλοκη αυτή διαδικασία με την εφαρμογή. Δεν νομίζω να ασχοληθούν οι μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι.
Καλημέρα, ήταν μόνο για τις 21/9

Ηθελα να με διαφωτισει καποιος, ως προς το που χρησιμευουν αυτα τα μαυρα εξαρτηματα συμπιεσης που ειναι στο σετ εκτονωτικών (φωτο). Αγορασα το ιδιο σετ αρχες του ετους αλλά δεν συμπεριλαμβανε αυτα τα μαυρα εξαρτηματα (2η φωτο). Αν τα χρειαζομαι και δεν το ξερω, τοτε να ξανααγορασω τούτο το νέο σετ.

LIDL.jpg

lidl2.jpg

Ηθελα να με διαφωτισει καποιος, ως προς το που χρησιμευουν αυτα τα μαυρα συμπιεσα εξαρτηματης που ειναι στο σετ εκτονωτικών (φωτο). Αγορασα το ιδιο σετ αρχες του ετους αλλά δεν συμπεριλαμβανε αυτα τα μαυρα εξαρτηματα (2η φωτο). Αν τα χρειαζομαι και δεν το ξερω, τοτε να ξανααγορασω τούτο το νέο σετ.

View attachment 185447

View attachment 185448
Mε τα μαύρα εξαρτήματα μπορείς να πραγματοποιήσεις εκτόνωση του χαλκοσωλήνα, ώστε 2 ιδίων διαμέτρων χαλκοσωλήνες να μεγαλώσεις την διάμετρο της μιας τόσο όσο να μπορέσει να χωρέσει μέσα στην άλλη και να τις ενώσεις χωρίς την ανάγκη ύπαρξης μούφας. Χωρίς την προσθήκη των εξαρτημάτων κάνεις την εκχύλωση του χαλκοσωλήνα.

..... και για να ολοκληρώσω την απάντηση μου ΟΧΙ τα εξαρτήματα αυτά ΔΕΝ είναι απολύτως απαραίτητα...... Μπορείς να αγοράσεις ανταυτού ορειχάλκινη μούφα και να κάνεις την δουλειά σου γρήγορα εύκολα και απλά, χωρίς περιατερω μπελάδες, για μια στο τόσο....

Last edited by a moderator: