Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Εκοψα φετος καμποσους κορμους, πευκο, ευκαλυπτο και πορτοκαλια, με αυτο το πριονι (μοντελο πριν 2 χρονια περιπου), χωρις κανενα απο τα προβληματα που αναφερεις.
Οπωσδηποτε να το πας πισω.

To lidl Δευτέρα 4 Οκτωβρίου θα φέρει σταθερό παγκοπρίονο (2000 watt και λογικά 253 ή 254 διάμετρο δίσκου) στα 129 ευρώ αν θυμάμαι καλά.... Το είδα στο flyer που είναι αναρτημένο έξω από τα καταστήματα..... Όποτε οι ενδιαφερόμενοι κάντε τους υπολογισμούς σας και τους... προϋπολογισμούς σας.... ;) 😝

Παιδια καλημερα!! Μηπως πηρε κανεις το πολυοργανο - μετρητη αποστασεων που χε την προηγουμενη βδομαδα να μου πει αν αξιζει; 25 ευρω νομιζω το χε κι αν το βρω σημερα να το παρω, ευχαριστω!

Aυτα τα οργανα εχουν εναν απλο μηχανισμο/πλακετες ο οποιος ειτε θα δουλευει σωστα ειτε οχι. Δυσκολα χαλανε στην πορεια.
Οποτε εαν το δεις και δουλευει σωστα, μην ανησυχεις και κρατησε το. Η τιμη 23 ευρω για 50 μετρα αποσταση νομιζω οτι ειναι πολυ καλη και αν δεν ειχα καμποσους, θα τον αγοραζα σιγουρα.

20210927_094632.jpg
Αυτό είναι το διαφημιστικό για την επόμενη εβδομάδα. Θα προτιμούσα το πιο μικρό παγκοπρίονο λόγω έλλειψης χώρου... Αλλά δεν το έχει φέρει στην Ελλάδα νομίζω ακόμα.

Εδώ τα στοιχεία του παγκοπρίονου που μάλλον θα το χτυπήσω... έρχεται με δύο δίσκους 254 με 24 και 48 δόντια..
Έχει και επιλογή στροφών 3200 και 5000

Αν δεν είχα το einhell θα το αγοραζα σίγουρα σε αυτή τη την τιμή. Ο φράχτης πιάνει και στις πρόσθετες επιφάνειες. Απλά να ειναι προετοιμασμενοι όσοι το πάρουν ότι σε απλή πρίζα με 10αρα ασφάλεια δεν μπορεί να δουλέψει. Εγω το δικό μου 1800watt το δουλεύω στην πρίζα του πλυντηρίου...

Αν δεν είχα το einhell θα το αγοραζα σίγουρα σε αυτή τη την τιμή. Ο φράχτης πιάνει και στις πρόσθετες επιφάνειες. Απλά να ειναι προετοιμασμενοι όσοι το πάρουν ότι σε απλή πρίζα με 10αρα ασφάλεια δεν μπορεί να δουλέψει. Εγω το δικό μου 1800watt το δουλεύω στην πρίζα του πλυντηρίου...
Άλλαξε την ασφάλεια στον πίνακα με άλλη καμπύλης D μήπως λυθει το πρόβλημα.

• Like
Reactions: mikemtb
Άλλαξε την ασφάλεια στον πίνακα με άλλη καμπύλης D μήπως λυθει το πρόβλημα.
Δεν αντέχουν τα καλώδια για μεγαλύτερη ασφάλεια, αν αυτό εννοείς. Μπορεί να ειναι 1800watt αλλά στην εκκίνηση σίγουρα πάει παραπάνω.. Αναγκάζομαι να τραβάω ρεύμα από την πρίζα του μπάνιου για αυτό ώστε να δουλεύω από του εργαστηρίου την ηλεκτρική σκούπα

Θα το χτυπησω κι εγω, γιατι μετα απο 8 χρονια η ιδιοκατασκευη μου εχει προβλημα. Χρησιμοποιουσα αναποδα το δισκοπριονο του LIDL και πηγαινε παρα πολυ καλα, ομως οταν πριν 2 μηνες εκοψα κατα μηκος 40 ταβλες (συνολικη κοπη 140 μετρα), χωρις διαλειμμα, το δισκοπριονο βγηκε ΠΕ … γιατι ελειωσε λιγο η φωλια του πισω ρουλεμαν και δεν επισκευαζεται.
Ετσι λοιπον θα επρεπε να αγορασω ενα καινουργιο δισκοπριονο (που παρεμπιπτοντως το φερνει την αλλη εβδομαδα) αξιας 40 ευρω και να το ξανασεταρω στον παγκο (φραχτη κλπ) αλλά και να φτιαξω καινουργιο sled. Επειδη στην παρουσα φαση ψιλο βαριεμαι το σεταρισμα λεω να δωσω αλλα 90 ευρω και να αγορασω το παγκοπριονο, με πιο πολλα watt και μεγαλυτερο υψος κοπης.
Βεβαια απο οσα βιντεο εχω δει, το παγκοπριονο θελει βελτιωση στον φραχτη, οπως και το einhell.

Δεν αντέχουν τα καλώδια για μεγαλύτερη ασφάλεια, αν αυτό εννοείς. Μπορεί να ειναι 1800watt αλλά στην εκκίνηση σίγουρα πάει παραπάνω.. Αναγκάζομαι να τραβάω ρεύμα από την πρίζα του μπάνιου για αυτό ώστε να δουλεύω από του εργαστηρίου την ηλεκτρική σκούπα
Tο παγκοπριονο δεν εχει soft start? Μη τα αναβεις και τα 2 μαζι

Βεβαια απο οσα βιντεο εχω δει, το παγκοπριονο θελει βελτιωση στον φραχτη, οπως και το einhell.

Τι είδους βελτίωση θέλει;
Θέλω να πω, είναι κάτι σχετικά εύκολο;

Για 10αρα λέω.

Πιθανή λύση και το extra soft start

το ακουω γεωργιε :)
παιδες την επομενη εβδομαδα φερνει και την τριπλετα δισκων Φ210 για το φαλτσοπριονο με 12 ευρω
κανουν ωραια δουλεια, ετσι για αυτα τα λεφτα ειναι απαιχτοι!

οσων αφορα το παγκοπριονο, αν δεν εχει σοφτ σταρτ, η λυση ειναι ντιμερακι (σαν το μεγαλο που εχω στο αντιστοιχο θρεντ)

• Like
Reactions: anastasg
εξαιρετικο εργαλειο το 20βολτο αλυσοπριονο με το κονταρι!
πανευκολο κοψιμο σε οποιοδηποτε υψος, γλυκια λειτουργια και αρκετα γρηγορο (οπως ηταν αναμενομενο) σε συγκριση με την σπαθοσεγα.
η ταχυτητα της αλυσιδας ειναι σχετικα μικρη αλλά κοβει γρηγορα, ισως επειδη η αλυσιδα ειναι καινουρια και καλης ποιοτητας (oregon)
αλλωστε το συγκεκριμενο δεν θα χρησιμοποιηθει για να κοψει κορμους δενδρων αλλά κλαρια μεγαλα και μεσαια, τα οποιο κοβει πολυ γρηγορα!
ελαφρυ δεν το λες και αν και μπροστοβαρο, ο ρυθμιζομενος ιμαντας αναρτησης και το ρυθμιζομενο σε αποσταση χερουλι, διορθωνουν καπως την κατασταση

για 55 ευρω , ειναι πολυ χρησιμο εργαλειο για κηπους με δεντρα, γιατι χωρις αυτο πρεπει να ανεβαινεις σε σκαλα κατι που δεν ειναι και το πιο ασφαλες και γρηγορο
αν το σκεπτεστε να το παρετε, μην διστασετε! εγω λιγο που το δοκιμασα, το καταχαρηκα :)

πολυ καλο κομματι και το 20βολτο πιστολετο αλλά φανταζομαι θα το εχετε οι περισσοτεροι. αναφερομαι σε αυτο γιατι ειναι η νεοτερη εκδοση στην οποια το λεντακι κραταει καποια δευτερολεπτα αναμενο.
μου εκανε εντυπωση οτι και τα 3 sds τρυπανια που εχει μεσα ειναι ακριβη σε αντιθεση με τα παρομοια που ειχε το 1050 και ηταν για πεταμα.
εχει 3+3 τρυπανια, ενα κλασικο τσοκ με αξονα sds, γρασσο και μερικες μυτες.
ευκολος χειρισμος με το ενα χερι, και παρα του οτι εκανα τρυπες σε τοιχοποιια (τουβλο) με τα μαμισια τρυπανια του, οι ουπες μπηκαν σχετικα σφικτες και με πολυ δυσκολια, με τη βοηθεια του στριφωνιου.
και η τρυπα πρεπει να ειναι απολυτος κυλινδρος γιατι σε μακρυα 10αρια στριφωνια η μικρη καστανια 1/4 τερματιζε στο οριο σχεδον της δυναμης που αντεχε.
πολυ ευχαριστημενος και απο αυτο.
βεβαια για τουβλο ακομα καλυτερη δουλεια κανεις με καλο κρουστικο δραπανο ρευματος και με καλα τρυπανια οπου εκει θελεις σφυρι για να χωσεις μεσα την ουπα και οταν σφιγγεις νομιζεις οτι πετυχες την απολυτη πακτωση.
φυσικα το σταγιερ ρευματος που εχω ειναι πολυ πιο γρηγορο στο τουβλο απο το πιστολετο της παρκυ και πιο ακριβες στην εργασια του, αλλά η ευκολια της μπαταριας ειναι δεδομενη.
δεν χρειαζεται να πω οτι με τα τρυπανια περφορμανς της παρκσαιντ η κατασταση φτιαχνει ακομα περισσοτερο και λογικα με τα 5Χ της μπος θα ειναι τελεια δουλεια, αλλά τα τελευταια δεν προλαβα να τα δοκιμασω σημερα με αυτο.

Last edited:
πολυ καλο κομματι και το 20βολτο πιστολετο αλλά φανταζομαι θα το εχετε οι περισσοτεροι. αναφερομαι σε αυτο γιατι ειναι η νεοτερη εκδοση στην οποια το λεντακι κραταει καποια δευτερολεπτα αναμενο.
Ευτυχως που το διευκρινισες βρε Νικολα, γιατι εχουμε εναν εδω μεσα που επιστρεφει τα δραπανα γιατι το λεντακι μενει για λιγο αναμμενο, νομιζοντας πως ειναι ελαττωματικο ... ονοματα δε λεμε ... :ROFLMAO: