Ναι ο φραχτης ειναι στραβος ... φαινεται. δεν εχει ρυθμιση?
Δεν ξέρω. Πριν κατεβάσεις το clamp για να σφίξει, κινείται σχεδόν ελεύθερα και απο τις δυο μεριές. Ίσως δεν έχω κάνει κάτι σωστά. Θα το δω αύριο γιατί ... με κούρασε η συναρμολόγηση

Ναι ο φραχτης ειναι στραβος ... φαινεται. δεν εχει ρυθμιση?
........ και το πλαστικό καπάκι που αναιβοκατεβαίνει ο δίσκος είναι τόσο λεπτό και εύκαμπτο που στη μια μεριά του ανασηκώνεται και βρίσκει ο φράκτης πάνω του.....
όχι, δεν είναι στραβός ο άξονας. Απλώς ο μηχανισμός ανύψωσης έχει μπόσικα.......και δε ξερω αν ειναι και σε αλλους ετσι αλλα οταν ανεβοκαταβαζω το δισκο κινειται δεξια-αριστερα μαλλον απο στραβο αξονα... δε ξερω ακριβως.
.....Προσαρμόζεται μέσα στο αυλάκι-οδηγό αλλά έχει κενό μεταξύ του οδηγού και της πλάκας του πάγκου. Και παίζει πότε δεξιά πότε αριστερά. Απλώς θα πρέπει να πιέζουμε τον οδηγό στο κέντρο του για να μην παλαντζάρει......
To dewalt που έχω (7492) στα 5Χ λεφτά, έχει το ίδιο θέμα. Μικρό το κακό οπότε μην σε απασχολεί. Πρέπει να πιέζεις τον οδηγό προς την πλευρά που είναι ο δίσκος, δηλαδή να ασκείς δύναμη προς τα δεξιά ώστε να ακουμπάει το βαγόνι του οδηγού στο δεξί τοίχωμα της ράγας. Εναλλακτικά, αντικαθιστάς το βαγόνι του οδηγού με ένα τέτοιου τύπου που ρυθμίζεται ώστε να μην υπάρχει τζόγος αριστερά-δεξιά. Και στις δύο περιπτώσεις πρέπει πρώτα να έχεις ρυθμίσει τον δίσκο να είναι παράλληλα με το δεξί τοίχωμα της ράγας.Απλώς θα πρέπει να πιέζουμε τον οδηγό στο κέντρο του για να μην παλαντζάρει. Πιστεύω τέτοια προβλήματα θα είχαμε και σε αλλά παγκοπρίονα τέτοιας κατηγορίας - τιμής. Τι λέτε και εσείς;
Καλημέρα.
Αν μπορείς να κολλήσεις στην μια ακρη του φράκτη ένα κάθετο πηχάκι, να γίνει όλο μαζί ένα σχήμα "Τ". Δες στο ποστ #22.359 στην προηγούμενη σελίδα πως είναι ο φράκτης του Einhell με αυτό το μαύρο σίδερο κάτω από τον φράκτη για να καταλάβεις τι εννοώ. Επίσης μπορείς και να φτιάξεις δικό σου φράκτη από το μηδέν, αλλά θέλει λίγο παραπάνω κόπο.Το εργαλείο θέλει λίγη δουλειά πιστεύω αν και, ο φράχτης θα πρέπει να ρυθμίζεται πάντα και από τα δυο άκρα (εκτός αν οι πιο έμπειροι του φόρουμ μας βρουν καμιά λύση)
Είδα σήμερα αυτό το βίντεο και θυμήθηκα τα πρόσφατα σχόλια περί επικινδυνότητας...Kατα την γνωμη μου το παγκοπριονο ειναι το πιο επικινδυνο εργαλειο, ακολουθουμενο απο το αλυσοπριονο το δισκοπριονο και την πριονοκορδελα.
Ο γωνιακος τροχος, οι πλανες και τα (παγκο)ρουτερ επονται.
Βεβαια ο καθενας εχει διαφορετικη αποψη για την καταταξη επικινδυνοτητας των εργαλειων, βασει της δικης του εμπειριας και αποψης.
Ωραίος ο Andrew... ολόκληρο το Lidl μαζεμένο σε ένα σπίτι. Πάντως παγκοπρίονο δεν ξέρει να χρησιμοποιεί το παλικάρι και ο τρόπος που κόβει τα ξύλα κάθετα με οδηγό τον φράκτη είναι τελείως λάθος (και επικίνδυνος). Χρήσιμα τα βίντεό του για να πάρεις μάτι το εργαλείο (τα έχει όλα), αλλά στα συμπεράσματά του δεν θα έδινα και πολλή βάση.ενα πρωτο unboxing and full review απο τον Andrew για το παγκοπρίονο G5
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.