Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Ναι και μένα μου έκανε εντύπωση ο επικίνδυνος τρόπος που το χειρίζεται.
Τις προηγούμενες μέρες που μελέτησα λίγο για το παγκοπρίονο κάποια video πριν το χρησιμοποιήσω, όλα ανεξαιρέτως έλεγαν μα μην κάνεις ποτέ crosscut με αυτόν τον τρόπο.

Καλοι αυτοί οι τύποι για το unboxing, αλλά λίγο επικίνδυνοι αν τους βλέπουν κάποιοι άπειροι χρηστες πάνω στο θέμα και πιστέψουν πως έτσι πρέπει να το κάνουν :(

Καλοι αυτοί οι τύποι για το unboxing, αλλά λίγο επικίνδυνοι αν τους βλέπουν κάποιοι άπειροι χρηστες πάνω στο θέμα και πιστέψουν πως έτσι πρέπει να το κάνουν :(

Έτσι, γιαυτό το έγραψα και εγώ μην την πατήσει κανείς.

Το έχω σαν σύστημα όταν βλέπω reviews ή τεχνικές στο youtube από κάποιον που δεν τον έχω ξαναδεί, να χαζεύω μερικά επιπλέον βίντεο που έχει ανεβάσει. Ο συγκεκριμένος έχει 100 βίντεο για unboxing εργαλείων και ούτε ένα του τύπου "έφτιαξα μια κρεμάστρα". Επίσης όλα τα εργαλεία δείχνουν ολοκαίνουρια, σαν να μην έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ. Δεν το ξέρω το παλικάρι, αλλά θα ήθελα και μια δεύτερη γνώμη για αυτά που λέει.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ωραίος ο Andrew... ολόκληρο το Lidl μαζεμένο σε ένα σπίτι. Πάντως παγκοπρίονο δεν ξέρει να χρησιμοποιεί το παλικάρι και ο τρόπος που κόβει τα ξύλα κάθετα με οδηγό τον φράκτη είναι τελείως λάθος (και επικίνδυνος). Χρήσιμα τα βίντεό του για να πάρεις μάτι το εργαλείο (τα έχει όλα), αλλά στα συμπεράσματά του δεν θα έδινα και πολλή βάση.
Γενικά μου δίνει την εντύπωση ότι δε το έχει πολύ σε όλα τα εργαλεία και ο τρόπος που τα κρατάει

• Like
Reactions: lazarefa
Για πειτε περισσοτερα και σε εμας τους αρχαριους. Για πού ακριβως μιλατε οτι το κανει λαθος; Εκει που κοβει καθετα στα νερα του ξυλου; (π.χ. λεπτο στο βιντεο).
Το σωστο πώς θα ηταν (και γιατι, ιδανικα);

μαλλον εννοουν τα παιδια οτι δεν πρεπει να παταει το κομματι στο φρακτη με την μικρη του πλευρα, κατι που ειναι λογικο, αλλιως δεν θα χρειαζοντουσαν τα φαλτσοπριονα.
αλλά και εγω εχω απορια ..

μαλλον εννοουν τα παιδια οτι δεν πρεπει να παταει το κομματι στο φρακτη με την μικρη του πλευρα, κατι που ειναι λογικο, αλλιως δεν θα χρειαζοντουσαν τα φαλτσοπριονα.
αλλά και εγω εχω απορια ..
Σωστά:

Last edited:
Νικόλα, μια που σου αρέσει να μελετάς διάφορα, δες αυτά τα δυο.
Εμένα με βοήθησαν πολύ. Σήμερα έκανα πάρα πολλές κοπές και επειδή τα είχα δει ένιωθα πιο ασφαλής.

Καταρχην, προσωπικα ευχαριστω για τα βιντεο, θα προσπαθησω να τα δω, αφου με ενδιαφερει το θεμα.
Επειδη, ομως, ειναι συνολικα διαρκειας 1 ωρας, μηπως μπορει καποιος να πει για το "καθετο" κοψιμο ποιος ειναι ο σωστος τροπος; (αν μιλαμε για αυτο).

παιδες μερσι!
καποια στιγμη αργοτερα, θα το παρω κι εγω το συγκεκριμενο. αυτα τα χρονια το απεφυγα γιατι στην βιοτεχνια ειχαμε ενα παγκοπριονο ιδιοκατασκευη με δισκο Φ500 αν θυμαμαι καλα. μια λεπιδα που εβγαινε σε σταθερο υψος απο το τραπεζι και το χρησιμοποιουσαν καμια φορα για να κοβουν μεγαλα ξυλα για τις θεριζοαλωνιστικες.
ο γερος μου, μου ειχε εμφυσησει το φοβο για αυτο (οπως και για τους γωνιακους τροχους)

αλλά με ολα αυτα τα συστηματακια ασφαλειας γινεται λιγοτερο επικινδυνο το συγχρονο παγκοπριονο.
βασικα με το μαχαιρι πισω απο τη λεπιδα, το πλαστικο καλυμα επι κεφαλης αλλά και τα σαπορτια με γλυστριδες που ειναι για εγκαρσιες κοπες.

μαλιστα εχω βρει και μια πατεντουλα για διπλη ασφαλεια για το κικ μπακ που δεν την εχω δει μεχρι τωρα να την εχει σκεφτει κανενας σε βιντεο στο γιουτουμπ. ή στο λαιβ.
αν και απο οτι φαινεται το ριβερκναιφ ειναι αρκετο αν βαζεις παντα δισκο με την προβλεπομενη διαμετρο.

Καταρχην, προσωπικα ευχαριστω για τα βιντεο, θα προσπαθησω να τα δω, αφου με ενδιαφερει το θεμα.
Επειδη, ομως, ειναι συνολικα διαρκειας 1 ωρας, μηπως μπορει καποιος να πει για το "καθετο" κοψιμο ποιος ειναι ο σωστος τροπος; (αν μιλαμε για αυτο).

δες στο τελευταίο μου σχόλιο από λεπτό 16:20

στο 5:34 (εκεί που στο εχω βάλει να ξεκινάει)

Και να σκεφτεις οτι εχω κοψει πανω απο 50 φορες "καθετα" στο παγκοπριονο, τις μισες τουλαχιστον απο αυτες με τον φραχτη και τις αλλες μισες "freehand", που λεει κι ο τυπος 🙄😖

Αυτο το συστημα που δειχνει, να φανταστω οτι κραταει το ξυλο στην αποσταση που θελεις να κοπει;

Αυτο το συστημα που δειχνει, να φανταστω οτι κραταει το ξυλο στην αποσταση που θελεις να κοπει;
Αυτό κάνει.
Ακόμα καλύτερα μπορείς να κόψεις κάθετα με ένα σλεντ για κάθετες κοπές.

• Like
Reactions: Kwstas234
Το κολητηρι που θα φέρει λέει κάτι; Έχω ένα απλό on/off που δεν είναι ότι καλύτερο όταν κόλλας σε πλακέτα

συμφωνω με το sled μπορεις να κανεις κι αλλα πραγματα επισης πιο ακριβειας οπως πχ "finger joint". δε φαινεται δυσκολο να γινει.
Σιγουρα οι περισσοτεροι εχουμε κοψει καθετα στο παγκοπριονο οπως ο τυπος στο βιντεο αλλα εννοείται πως ειναι πιο επικινδυνο και επισης πιο ασταθες.
αυτα που θα ηθελα να δω εγω σε ενα τετοιο βιντεο θα ηταν το πως κι αν ειναι εφικτο να γινουν μικροδιορθωσεις στις τυχον λανθασμενες εργοστασιακες ρυθμισεις γωνιασματων κλπ.

Το κολητηρι που θα φέρει λέει κάτι; Έχω ένα απλό on/off που δεν είναι ότι καλύτερο όταν κόλλας σε πλακέτα
καλημερα, προσωπικα ειχα το ρυθμιζομενο αλλα οχι με ηλεκτρονικο πανελακι. πολυ καλο αλλα... οταν προσπαθησα να αλλαξω μυτη εσπασε το στοιχειο. αυτο γιατι ειχε κολλησει σφιχτα. επισης οι μυτες του δεν ειναι universal, ισως τις βρισκεις μονο απο το σερβις του lidl

• Like
Reactions: lazarefa
Πριν λίγο καιρό (1-1,5 μήνα) είχαμε αναφέρει για το θέμα με τις μύτες του κολλητηριού/σταθμού κόλλησης Parkside καθώς και πατέντα για προσαρμογή σε αυτό ποιοτικών μυτών (Weller εν προκειμένω).

Πριν λίγο καιρό (1-1,5 μήνα) είχαμε αναφέρει για το θέμα με τις μύτες του κολλητηριού/σταθμού κόλλησης Parkside καθώς και πατέντα για προσαρμογή σε αυτό ποιοτικών μυτών (Weller εν προκειμένω).
εχει καιρο απο τοτε που το επεστρεψα τελικα και πηρα αυτο που μεχρι σημερα ειμαι πολυ ικανοποιημενος.

Μετά που κάηκε του λιντλ που είχα αγόρασα το παρακάτω και είναι απίστευτο. Ζεσταίνεται <10 δευτερόλεπτα και επειδή έχει αισθητήρα κίνησης έχω ρυθμίσει να ρίχνει τη θερμοκρασία και όταν το πιάνω σε 1-2" ξαναπιάνει τον στόχο.

Απλά χρειάστηκε μισή ώρα δουλειάς για να γίνει ασφαλέστερο ως προς τη γείωση που δεν έχει το μεταλλικό κουτί και ώς προς την απόσταση μίας ψύκτρας απο γραμμή τάσης 220ν. Υπάρχουν πολλά βίντεο που δείχνουν τα προβλήματα και τις λύσεις.

Κοιτούσα και εγώ το κινέζικο απο το σκρουτζ αλλά είπα να δοκιμάσω το κινέζικο με ~€50

• Like
Reactions: panoss1