Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Δεν ξερω αν εχετε παρατηρησει στο site του Lidl, αλλα σημερα προσεξα οτι στην κεντρικη ιστοσελιδα τους υπαρχει ενας φακελος με το ονομα 'Parkside'!

Εκει, κατα τα προτυπα καποιων εταιρειων με ερασιτεχνικα εργαλεια, οπως η Black & Decker και η Ryobi, περιεχει ιδεες, βιντεο, συμβουλες και οδηγιες για κατασκευες DIY και αλλες πληροφοριες σχετικα με τα Parkside. Εχει ενδιαφερον αυτη η μικρη αναβαθμιση, ιδιως αν με τον καιρο προστιθενται νεες ιδεες για κατασκευες και αλλες πληροφορεις σχετικα με τα Parkside.

Δεν ξερω αν εχετε παρατηρησει στο site του Lidl, αλλα σημερα προσεξα οτι στην κεντρικη ιστοσελιδα τους υπαρχει ενας φακελος με το ονομα 'Parkside'!

Εκει, κατα τα προτυπα καποιων εταιρειων με ερασιτεχνικα εργαλεια, οπως η Black & Decker και η Ryobi, περιεχει ιδεες, βιντεο, συμβουλες και οδηγιες για κατασκευες DIY και αλλες πληροφοριες σχετικα με τα Parkside. Εχει ενδιαφερον αυτη η μικρη αναβαθμιση, ιδιως αν με τον καιρο προστιθενται νεες ιδεες για κατασκευες και αλλες πληροφορεις σχετικα με τα Parkside.
Τι να βαλουν τα γατακια.....Αν θέλουν ιδέες,συμβουλες κτλ,ας μπουν στο σαιτ avclub,και θα βρουν ότι θέλουν.

Kαταλογος εργαλειων Λιντλ Γαλλιας για Φεβρουαριο και Μαρτιο 2022

Και το βιντεο που επεξηγει λεπτομερως καθε εργαλειο, με Ελληνκους υποτιτλους!
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ενδιαφέρον το γωνιακό δράπανο της σειράς 12 βολτ. Νομίζω ότι έρχεται πρώτη φορά. Φαίνεται αντίγραφο του

Bosch GWB 12V-10​

Το θέμα είναι κατά πόσο έχει νόημα να έχει κανείς τόσο εξειδικευμένο εργαλείο μπαταρίας, καθώς η μέγιστη ροπή στρέψης του δηλώνεται από την εταιρεία στα 11ΝΜ, νούμερο που δεν αρκεί παρά για απλές εργασίες διάτρησης/βιδώματος (κυρίως σε μαλακά ξύλα θα έλεγα).
Επίσης έχει σημασία πόσο σωστό είναι το τσοκ και σε αυτό το εργαλείο από την άποψη του να πιάνει σωστά τα τρυπάνια και να μη τα στραβογυρνάει.

Kαταλογος εργαλειων Λιντλ Γαλλιας για Φεβρουαριο και Μαρτιο 2022

Και το βιντεο που επεξηγει λεπτομερως καθε εργαλειο, με Ελληνκους υποτιτλους!
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Δε νομιζω να ερθουν ολα αυτα παντως

Ναι σωστα, ισως να μην ερθουν ολα στην Ελλαδα, αλλα ειναι καλο να γνωριζουμε τι βγαζει και πως αναπτυσσεται η Parkside απο πλευρας εργαλειων.
Για να χαιρομαστε και να ελπιζουμε :)

• Like
Reactions: KOSSTV and osatosa
εντωμεταξύ, χαζεύω το φυλλάδιο που έβαλε ο Μιχάλης και βλέπω το σετ με τα κατσαβίδια που φέρνει σε μας την άλλη βδομάδα με 30€, οι Γάλλοι το έχουν 20€ ! Εντάξει, είναι γνωστό πως οι Έλληνες είναι πλούσιοι :-p

Έχει κάτι ωραία πράγματα πάντως στο γαλλικό φυλλάδιο. Φρεζοκαβιλιέρα με 35€ δεν νομίζω να μπορεί να βρει κανείς αλλού, για παράδειγμα.

Ενδιαφέρον το γωνιακό δράπανο της σειράς 12 βολτ. Νομίζω ότι έρχεται πρώτη φορά. Φαίνεται αντίγραφο του

Bosch GWB 12V-10​

Το θέμα είναι κατά πόσο έχει νόημα να έχει κανείς τόσο εξειδικευμένο εργαλείο μπαταρίας, καθώς η μέγιστη ροπή στρέψης του δηλώνεται από την εταιρεία στα 11ΝΜ, νούμερο που δεν αρκεί παρά για απλές εργασίες διάτρησης/βιδώματος (κυρίως σε μαλακά ξύλα θα έλεγα).
Επίσης έχει σημασία πόσο σωστό είναι το τσοκ και σε αυτό το εργαλείο από την άποψη του να πιάνει σωστά τα τρυπάνια και να μη τα στραβογυρνάει.

Aυτο ακριβως σκεφτομουν μολις το ειδα, ειναι μια θρασυτατη ρεπλικα του 12βολτου Bosch GWB! Εχουν καποια συμφωνια οι δυο Γερμανικες εταιρειες, δεν εξηγειται αλλιως :)
Ιδια specs, ροπη, στροφες, ιδιο σουλουπι, διακοπτες και αλλες λεπτομερεις. Aκομα και η θεση του λεντ ειναι η ιδια στην κορυφη του τσοκ!!

Bεβαια το τσοκ του bosch ειναι το κατι αλλο, περα απο ευθυβολο πιανει αριστα τρυπανακια διαμετρου μεγεθους ....0.3μμ και τα 11Νm ροπης περνανε σουβλακι το σκληρο ξυλο οξιας με τρυπανι παχους 8μμ. Ισως επειδη το τρυπανι ηταν Parkside Performace! 😬
v7PQzxj.jpg

Απο την αλλη θα συμφωνησω οτι το συγκεκριμενο εργαλειο ειναι πραγματι εξειδικευμενο, αβολο και βαρυ για γενικη χρηση, ομως εχει δυναμη. Η τρυπα στην οξια εγινε σε ελαχιστα δευτερολεπτα με πολυ μεγαλυτερη ανεση απο το 12βολτο Bosch GSB και το 12βολτο Μακιτα HP330D με την μεγαλυτερη ονομαστικη ροπη και τα δυο. Παραδοξο και ομως αληθινο και τεσταρισμενο δυο φορες, οταν το αγορασα και σημερα, μηπως ειχα κανει λαθος την πρωτη φορα!

Δεν θα συνιστουσα ομως την αγορα του, ακομα και αν εχει την δυναμη και την ποιοτητα του Bosch, επειδη ειναι εργαλειο που ο ερασιτεχνης θα το χρησιμοποιησει σπανια εως καθολου. Στα πολλα χρονια που το εχω ειναι ζητημα να το εχω χρησιμοποιησει 3 ή 4 φορες και αυτες επειδη το ειχα στη συλλογη...!! Προτεινεται ομως για μερακληδες και συλλεκτες Parkside :cool:

το εργαλειο δειχνει φανταστικο και ειναι φθηνο. αλλά πρεπει να εχεις και την αναλογη (12v) μπαταρια.

αυτο που σιγουρα θα παρω ειναι το κλειστο πιστολι σιλικονης. πολυ καλο εργαλειο (εχω ηδη ενα) και θελω αλλα δυο. σε αυτη τη τιμη ειναι παμφθηνο για αυτο που ειναι. το εχω μετανιωσει που την προηγουμενη φορα δεν ειχα παρει τουλαχιστον ενα ακομα.
και βεβαια θα παρω και μερικους συνδεσμους. πολυ καλοι και φθηνοι. εχω ενισχυσει ολες τις καρεκλες κουζινας γιατι λογω καλοπερασης :) τα κιλα εχουν αυξηθει, μαζι και οι δυναμεις που ασκουμε σε αυτες και μερικες ειχαν "ξηλωθει" στις ενωσεις των ξυλων.

και τελος, το σετ απο κατσαβιδια αφου εχει τοση διαφορα απο τη γαλλια, θα το βγαλει ειτε προσφορα αν του μεινουν σε λιγες εβδομαδες την υπαρχουσα παρτιδα, ή θα το ξαναφερει συντομα με μειωμενη τιμη. δεν συμφερει να το αγορασει κανεις τωρα.

Ενα πολυ χρησιμο εργαλειο κατα τη γνωμη μου η πλανη, φθηνο και δυσευρετο, ειναι η κοπια της μικρης 12βολτης πλανης της Βosch.
Δεν υπαρχουν εναλλακτικες στην πιατσα για αυτο το 12βολτο εργαλειο εκτος της πανακριβης Bosch.

Δεν εχω δουλεψει την Parkside, αλλα εαν δεν ειχα δωσει μια μικρη περιουσια για να παρω την Bosch, σιγουρα θα δοκιμαζα την Parkside που μαλιστα ειναι και Βrushless!!!

• Like
Reactions: nickolas
Από 12v Parkside έχω το πολυεργαλείο που βγάζει την επόμενη βδομάδα και τον μικρό τροχό.
Πρέπει να πω πως είναι και τα δυο από τα πιο βολικά εργαλεία που έχω αγοράσει ποτέ και με έχουν βγάλει ένα σωρό φορές από τη δύσκολη θέση. Τα συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Έτσι, σκέφτομαι να πάρω και την πλάνη που όπως λέει ο Μιχάλης είναι μοναδική.

Ενα πολυ χρησιμο εργαλειο κατα τη γνωμη μου, φθηνο και δυσευρετο, ειναι η κοπια της μικρης 12βολτης πλανης της Βosch.
Δεν υπαρχουν εναλλακτικες στην πιατσα για αυτο το 12βολτο εργαλειο εκτος της πανακριβης Bosch.

Δεν εχω δουλεψει την Parkside, αλλα εαν δεν ειχα δωσει μια μικρη περιουσια για να παρω την Bosch, σιγουρα θα δοκιμαζα την Parkside που μαλιστα ειναι και Βrushless!!!
Είναι μόνο 12 volt,θα έχει δυναμη;Χωρίς να ξέρω,από την εμπειρία μου ομως από τα άλλα 12volta Parkside ,νομίζω ότι θα κολλάει συνέχεια.

Είναι μόνο 12 volt,θα έχει δυναμη;Χωρίς να ξέρω,από την εμπειρία μου ομως από τα άλλα 12volta Parkside ,νομίζω ότι θα κολλάει συνέχεια.

Με μοτερ brushless και με περασματα <1μμ δεν νομιζω να εχει κανενα απολυτως προβλημα σε οποιοδηποτε ξυλο, σκληρο η μαλακο.
Αρκει να πεσεις βεβαια σε κομματι χωρις προβλημα, πραγμα που θα το διαπιστωσεις αμεσως με την πρωτη χρηση.

Bασικοτατη προυποθεση επισης ειναι να αλλαξεις και να βαλεις καλες και δοκιμασμενες λεπιδες επανω στο εργαλειο.
Νομιζω οτι παιρνει τις λεπιδες της Βοsch, θα γραφει τον τυπο στο manual.

• Like
Reactions: MAN0S
Από νέο φυλλάδιο...

Σιγουρα πιστολι σιλικονης(Ίσως 2 κομματια)..Παιδιά πάρτε αξίζει..
Αντωνη(papakitou) μην το σκεφτείς καν..

Οι απίστευτες μικρές γωνίες που με έχουν εξυπηρετήσει αφάνταστα...

Όσο για τα 12ν...το μικρό κρουστικο δραπανο στα υπόψιν...που άφησα πριν από διάστημα...
Όσο για το γωνιακό δραπανο...ισχυει ότι λένε τα παιδιά...Εάν ήταν εύχρηστο θα είχα πάρει το Bosch...

Παλι σε εξοδα λογικα θα μπουμε...κι έχουμε και αύριο αγορές...!!!
Τι Parksidιανη αιμοδοσία είναι αυτή...;!!!!

εγω ειχα παρει παλιοτερα το 12v πολυεργαλειο και προσφατα το δοκιμασα στο μπανιο για αφαιρεση παλιου αρμου.
το μηχανημα αξιζει πραγματικα και κανει πολυ καλη δουλεια

Από τα εργαλεία που φέρνει την επόμενη εβδομάδα, προτείνω σε όσους ψάχνουν κάτι ανάλογο, το 12βολτο πνευματικό πιστολέτο στα 35 ευρώ καθώς και το πιστόλι σιλικόνης.
Έχω και τα 2 εργαλεία, το μεν μικρό πνευματικό είναι μαντζόβολο και αποδοτικό για τρυπήματα σε μπετό μέχρι 8 χιλ. (θεωρητικά αν θυμάμαι πάει και σε 10άρια αλλά δεν το έχω δοκιμάσει) και ειδικά για κάποιον που έχει 12βολτες μπαταρίες το θεωρώ μια πολύ καλή προσθήκη σε επαναφορτιζόμενο ερασιτεχνικό δράπανο με ικανότητα σε μπετό, το δε πιστόλι σιλικόνης είναι αρκετά ποιοτική κατασκευή και ανώτερο θεωρώ από τα περισσότερα φθηνά πιστόλια του εμπορίου (αυτά που βρίσκουμε συνήθως σε συνοικιακά χρωματοπωλεία πχ). Βέβαια στο γαλλικό φυλλάδιο κι αυτό είναι φθηνότερο, στα 5 ευρώ ενώ εδώ το φέρνουν στα 6 (εγώ το είχα αγοράσει πριν μερικά χρόνια ή 4 ή 5 ευρώ, δεν θυμάμαι ακριβώς, πάντως σίγουρα όχι 6).

• Like
Reactions: KOSSTV and nikfor
Από 12v Parkside έχω το πολυεργαλείο που βγάζει την επόμενη βδομάδα και τον μικρό τροχό.
Πρέπει να πω πως είναι και τα δυο από τα πιο βολικά εργαλεία που έχω αγοράσει ποτέ και με έχουν βγάλει ένα σωρό φορές από τη δύσκολη θέση. Τα συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Έτσι, σκέφτομαι να πάρω και την πλάνη που όπως λέει ο Μιχάλης είναι μοναδική.
Νικο εαν δεν εχεις καθολου πλανη θα σου ελεγα να μην προβεις σε αγορα..
Το λεω γιατι σε σκληρα ξυλα ακομη και 1 χιλ να θες να "φας" θα σου κολλαει..οπως σωστα κατ' εμε αναφερει ο Μανος..
Θα πρεπει να εχει ισχυ το μοτερ....θα σε παροτρυνα να περιμενεις του ρευματος...

Εαν εχεις και θες πολυ ψιλα περασματα με την ευκολια της μπαταριας τοτε αγορασε την...

Λαζαρε εχεις δικιο...4.99 το ειχα αγορασει το πιστολι πριν απο κανα 2 χρονο....αξιζει παντως....
Να αναφερω οτι με το συγκεκριμενο πιστολι μπορεις να δουλεψεις πολυ καλα και φυσιγγια πολυουρεθανης...

Πολύ σωστά Κωστή, το έχω χρησιμοποιήσει κι εγώ με επιτυχία για πολυουρεθανικό σφραγιστικό Sika, το παρακάτω:

• Like
Reactions: KOSSTV