Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Να γράψω κι εγώ την μικρή εμπειρία μου με τα εργαλεία του lidl.
- Έχω πάρει το δισκοπρίονο έκανα κοπές αλλά δεν μπήκα στην διαδικασία να μετρήσω αν χάνει, μέχρι τώρα δουλεύει κανονικά. Βέβαια πέταξα τον δίσκο που είχε καθώς και έναν άλλο Parkside και αγόρασα καινούργιο μετά από το συμβάν που είχε ο Νίκος με τον δίσκο του radial καθώς και από γραφόμενα αρκετών εδώ ότι τα περισσότερα αναλώσιμα περιστροφικων εργαλείων του lidl είναι κακής ή χαμηλής ποιότητας.
- Το radial το οποίο κόβει αλλά όχι ίσια, έχω δοκιμάσει να το ρυθμίσω 4-5 φορές, έχω δει όλα τα βίντεο αλλά δεν το έχω καταφέρει. Επίσης έχω αλλάξει τον δίσκο. Το παράτησα και πιθανόν κάποια στιγμή να πάρω κάποιο που θα κόβει και ίσια! Το συγκεκριμένο σκέφτομαι να το κάνω ρεμέντζο για τη βάρκα! 🤣
- Το περιστροφική πολυεργαλείο το οποίο μετά από ελάχιστη χρήση στο μήνα χάλασε το κουμπί. Πήγα Νέα Ιωνία και μου έδωσαν άλλο το οποίο και σε αυτό έχει χαλάσει το κουμπί και προσπαθώ με πατέντες. Και για αυτό το εργαλείο απέσυρα τα αναλώσιμα του και αγόρασα της dremel για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.
- Η σπαθοσέγα δουλεύει μια χαρά, με λίγο παραπάνω κραδασμούς αλλά δεν παραπονιέμαι.
- Το αλφάδι λέιζερ αναγκάστηκα και το άλλαξα 4 φορές την ημέρα της αγοράς γιατί σε κανένα δεν δούλευε ο φακός ή το λέιζερ.
- Το σκουπάκι λειτουργεί καλά, απλά είναι θορυβώδες και γκρινιάζει η σύζυγος
- Τροχος μπαταρίας, βολικός και χρήσιμος για εμένα που τον χρησιμοποιώ από ελάχιστα έως σπάνια. Δεν έχω διαπιστώσει κάτι και
θεωρώ ότι λειτουργεί σωστά αν και δεν είχα άλλον στο παρελθόν
- Σένα ρεύματος, δεν έχω παράπονο

Για εμένα το lidl μου προσέφερε αρχικά βοήθεια στο να ξεκινήσω με φθηνά εργαλεία και να αξιολογήσω τις ανάγκες μου ως προς το τι χρειάζομαι περισσότερο και τι οχι.
Πλέον έχω αντιληφθεί ότι τα περισσότερα εργαλεία είναι για απλή ερασιτεχνική/περιστασιακή χρήση χωρίς πολλές απαιτήσεις. Αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό όταν κάποιος χρησιμοποίησει αντίστοιχο εργαλείο καλύτερη ποιότητας και ακριβότερης τιμής βέβαια.
Αυτό που αναφέρεται κατά καιρούς ότι για τα λεφτά τους είναι καλά εργαλεία και ότι είναι φθηνά ίσως να ισχύει στην περίπτωση που πέσει στα χέρια μας σωστό κομμάτι. Όταν όμως μας πέσει το λεμόνι ακόμη και μετά από αντικατάσταση δημιουργείται η ανησυχία και καχυποψία.
Τώρα σε αυτό που αναφέρει ο Κωστής σχετικά με το ότι γράφονται μόνο τα αρνητικά και όχι τα θετικά το βρίσκω απόλυτα φυσιολογικό και λογικό.
Δεν συνηθίζουμε να γράφουμε για προϊόντα ότι αυτό που αγοράσαμε λειτουργεί σωστά, από την στιγμή που πληρώνω και αγοράζω κάτι καινούργιο θεωρώ δεδομένο ότι πρέπει να λειτουργεί σωστά και με βάση τις προδιαγραφές του!
Συνοψίζοντας νομίζω ότι η αλήθεια είναι κάπου στη μέση αλλά για το επίπεδο των "ερασιτεχνών" που υπάρχουν στο φόρουμ νομίζω ότι η ποιότητα του lidl είναι χαμηλή και αν δεν υπήρχε η 3ετης εγγύηση οι περισσότεροι από εμάς δεν θα αγοράζαμε από το lidl εργαλεία πέρα από κόλλες, κατσαβίδια και γαλλικά κλειδιά. Απλά θα το αποφεύγαμε όπως οι περισσότεροι αποφεύγαμε π.χ. τα einhell.

Υ.Γ. 1. το εάν η αγορά αναλωσίμων άλλων εταιρειών βαραίνει την ποιότητα του προϊόντος νομίζω γίνεται εύκολα αντιληπτό
Υ.Γ. 2 ο χρόνος που σπαταλά κάποιος για να αλλάξει ένα ελαττωματικό εργαλείο πέραν από το καλό της υπόθεσης έχει και τα αρνητικά του
Υ.Γ. 3 η έκφραση "σκουπίδια" θεωρώ ότι είναι βαριά και άδικη όπως επίσης εκφράσεις του τύπου "διαμάντι" κλπ

Συγγνώμη για το μακροσκελές μήνυμα 😁

Παντως, εγω με αυτο το δισκοπριονο μονο μια φορα εχω κανει "κανονικη" κοπη. Ηταν σε παχυ τραπεζι μελαμινης (3cm, σε σημεια περιπου 5cm) και μηκος κοντα στα 2 μετρα.
Δεν ασχοληθηκα με οδηγους, μετρησα προσεκτικα και τραβηξα μια γραμμη με το μολυβι, την οποια ακολουθησα οσο πιο προσεκτικα μπορουσα με το laser.
Το τελικο αποτελεσμα ηταν 1 με 1,5mm διαφορα στις δυο ακρες, που προσωπικα το θεωρω καλο (για τη συγκεκριμενη δουλεια ηταν παραπανω απο αρκετο).
Ειδικα για εργαλειο του 50αρικου που με εβγαλε απο δυσκολη θεση, καθως δεν ειχα αλλο ευκολο τροπο να κοψω το τραπεζι.

Τελικά αγόρασες μπαταρία/φορτιστή για να δουλέψεις τη σπαθοσέγα να μας πεις πρώτες εντυπώσεις από τη χρήση της;
Συγνωμη που αργησα να μπω παιδια, ειχα μπλεξει με την δουλεια. Ναι πηρα το σετακι που ειχε τελικα μπαταρια και φορτιστη μαζι. Εκοψα την συκια και μπορω να πω οτι εμεινα πολυ ευχαριστημενος, ειδικα μετα τα πρωτα 10-20 κοψιματα που κτλβ πως να το δουλευω καλυτερα, πηγε μια χαρα. Στο τελος εκοψα και λιγο απο μια αμυγδαλια λιγο πιο σκληρο ξυλο πηγε μια χαρα. Οταν φερει 4Α μπαταρια θα χτυπησω μια ακομα να την εχω, σε γενικες γραμμες ειμαι πολυ happy με την αγορα, και με την ευκολια που σου δινει φαση φορτιζω μπαταριες, παω στο χωραφι και κανω την δουλεια μου, χωρις βενζινες κλπ (ΟΧΙ για να παμε να κλαδεψουμε ενα χωραφι ολοκληρο :)).

Μίλησα με Houston service και θα μου στείλουν καινούργιο και μου είπαν να κρατήσω το παλιό.
Τους ζήτησα να το ελέγξουν πρώτα και θα το μεταφέρουν στους τεχνικούς να με καλέσουν.

Για το χαρακτηρισμό σκουπίδι αδυνατώ να καταλάβω γιατί ενόχλησε τόσο πολύ.
Δεν χαρακτήρισα όλα τα δισκοπρίονα σκουπίδια. Το δικό μου που είναι ελαττωματικό.
Σε όσους δεν έχει πρόβλημα τότε είναι μια χαρά εργαλείο και μάλιστα VFM. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΑ!!!!!

Καταλαβαίνω απο την επαναλαμβανόμενη προσπάθεια να βγάλουμε σωστό ένα ελαττωματικό προιόν (με πατέντες) ότι υπάρχει λίγο περισσότερη αγάπη προς την εταιρία Lidl Hellas & Σια Ο.Ε. απο το όριο που χρειάζεται για να βγάζουμε αντικειμενικά συμπεράσματα ;)

Last edited:
Μίλησα με Houston service και θα μου στείλουν καινούργιο και μου είπαν να κρατήσω το παλιό.
Τους ζήτησα να το ελέγξουν πρώτα και θα το μεταφέρουν στους τεχνικούς να με καλέσουν.

;)
Ωραιος...ελπιζω να σου βρουν ενα σωστο και να στο στειλουν...

• Like
Reactions: teodor_ch
........................
Καταλαβαίνω απο την επαναλαμβανόμενη προσπάθεια να βγάλουμε σωστό ένα ελαττωματικό προιόν (με πατέντες) ότι υπάρχει λίγο περισσότερη αγάπη προς την εταιρία Lidl Hellas & Σια Ο.Ε. απο το όριο που χρειάζεται για να βγάζουμε αντικειμενικά συμπεράσματα ;)
Και πάλι λάθος κατάλαβες ....
Τις πατέντες τις κάνουμε (όχι μόνο εγώ αλλά οι περισσότεροι) για να διορθώσουμε όσο γίνεται ένα εξωφρενικά φτηνό και ελαττωματικό προϊόν προς όφελος της τσέπης μας και της ψυχικής μας ηρεμίας και όχι για να δείξουμε την αγάπη μας προς την συγκεκριμένη εταιρία.
Πατέντες κάνουμε σε όποια εργαλεία χρειάζονται ανεξαρτήτου μάρκας και τιμής γιατί έτσι μάθαμε από μικροί να αντιμετωπίζουμε τις δυσλειτουργίες. :cool:
Φιλικά και με αγάπη. :)

Τις πατέντες τις κάνουμε (όχι μόνο εγώ αλλά οι περισσότεροι) για να διορθώσουμε όσο γίνεται ένα εξωφρενικά φτηνό και ελαττωματικό προϊόν προς όφελος της τσέπης μας και της ψυχικής μας ηρεμίας.
Εγώ θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου και για την ψυχική μου ηρεμία απο εδω και περα θα κοιτάω τις κριτικές και θα αγοράζω ότι χειρότερο.

Αν δεν πιασει η επισκευή θα ηρεμησω διαφορετικά.
Μιλάμε δεν συγκρίνεται η αίσθηση να πετας από τον τρίτο όροφο το εργαλείο στην ασφαλτο. Δοκιμάστε το.

Νίκο φιλικά και με αγαπη την επόμενη φορά που θα χρειαστώ κάτι από Lidl θα σου πω να μου το στειλεις από Πάτρα φίλε.
Μάλλον εμάς στην Αθήνα στέλνουν όλα τα ελαττώματικα.

Και μάλλον την Πέμπτη θα σε βάλω σε ένα κόπο να μου στειλεις ενα λέιζερ αλφαδι.

• Haha
Reactions: Nektarios2015
Χαχαχαχα.

Το πρωτο κομμάτι ναι είχε μια δόση.

Το δευτερο όμως είναι απόλυτα αληθινό και την πατησες.
Θα σε αγγαρεψω να μου στειλεις αν θέλω κάτι.

Όσο για το παγκοπριονο διάβασα το σχόλιο του τυπου που του κάηκε το εργαλείο και ήταν Scheppach (βασικός προμηθευτης Parkside...) χαχαχαχα.

Πρέπει να γνωριστούμε όπωσδηποτε από κοντά φίλε.

• Like
Reactions: osatosa
Τις πατέντες τις κάνουμε (όχι μόνο εγώ αλλά οι περισσότεροι) για να διορθώσουμε όσο γίνεται ένα εξωφρενικά φτηνό και ελαττωματικό προϊόν προς όφελος της τσέπης μας και της ψυχικής μας ηρεμίας και όχι για να δείξουμε την αγάπη μας προς την συγκεκριμένη εταιρία.
Πατέντες κάνουμε σε όποια εργαλεία χρειάζονται ανεξαρτήτου μάρκας και τιμής γιατί έτσι μάθαμε από μικροί να αντιμετωπίζουμε τις δυσλειτουργίες. :cool:
Φιλικά και με αγάπη. :)

Τελικά είναι ελαττωματικό ή όχι?

Και τί σε εμποδίζει απο το να πάρεις ένα σωστό εργαλείο (με περισσότερες δυνατότητες...ευθεία κοπή με μονό οδηγό = ουάου!) και να εφαρμόσεις εκεί τις πατέντες σου?
Το αν εσύ δέχεσαι το ελαττωματικό για να το φτιάξεις δεν σημαίνει ότι αυτό είναι και το λογικό που θα περίμενες απο όλους τους καταναλωτές να κάνουν ;)
Εκεί κολλάω με την αγάπη που ανέφερα :)

Φιλικά πάντα. Κουβέντα κάνουμε. Ούτε να σε πείσω να μήν αγοράζεις ούτε τίποτα άλλο δε θέλω. Και εγώ θα ξανα-αγοράσω parkside ;)

• Like
καλα που μου το θυμησατε, να παω να παρω το πρασινο laaser της παρκσιτε. Εχω περιεργεια να δω ποσο χανει σε σχεση με το bosch που εχω.

• Love
Και στο skroutz έχει πιο φτηνά κινέζικα εργαλεία από το Lidl!
Εγώ πάντως έχω πάρει πλαστικοποιητη, άλλο μοντέλο και είναι πολύ καλός!

Ο πλαστικοποιητης του Lidl (που δεν ειναι parkside) γραφει οτι ζεστενεται σε max. 2 λεπτα ενω ολοι οι αντιστοιχοι στο skroutz θελουν 5-6 λεπτα!!
Αυτο ειναι μεγαλη διαφορα απο μονη της. Μεσα στη συσκευασια περιλαμβανονται και 30 διαφανειες!!

Επισης τα αναλωσιμα (διαφανειες) που εχει νομιζω οτι ειναι παρα πολυ φτηνα.

Αν παω σε καποια φαση στο Λιντλ και υπαρχουν διαθεσιμα τεμαχια θα παρω ενα γιατι ειναι ωραιο γκατζετακι :)

Αν παω σε καποια φαση στο Λιντλ και υπαρχουν διαθεσιμα τεμαχια θα παρω ενα γιατι ειναι ωραιο γκατζετακι :)
Χτες πέτυχα το τελευταίο ( η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα να έχει τόση ζήτηση (Άργος Ορεστικό)
Κι ένα σύντομο βίντεο για την ομάδα.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Μπραβο Αχιλλεα, ενδιαφερον βιντακι, καλοριζικος ο πλαστικοποιητης! (y)
Οντως ζεσταινει πριν το διλεπτο!!!

Η διαφανεια που εκοψες στα μετρα της καρτας, ηταν μεσα στη συσκευασια? Εκοψες δυο κομματια ξεχωριστα, η ενα κομματι που το διπλωσες στην μια ακρη?

Γνωριζεις τι αναλωσιμο χρειαζεται για την κρυα πλαστικοποιηση? Το βρισκουμε ευκολα?

Μιχάλη ήταν μεσα στη συσκευασία! Είναι δύο φύλλα ενωμένα στη μία πλευρά, δεν έκοψα κάτι ούτε δίπλωσα.Αυτή η πλευρά είναι και αυτή που εισέρχεται πρώτη στην συσκευή. Η συσκευασία είχε 10 διαφάνειες τέτοιου μεγέθους, 10 Α4 και 10 φωτογραφίας (10χ15). Το lidl πουλάει ξεχωριστά 40 διαφάνειες για Α4 στα 2.99 ή σετ 40 διαφάνειες για έγγραφα A5 και 80 διαφάνειες για φωτογραφίες (10 x 15 cm) στην ίδια τιμή. Γενικά βρίσκεις πιο εύκολα διαφάνειες για θερμή κόλληση.
Για ψυχρή βλέπω:

• Like
Reactions: Χιωτης
Ωραιος ο Αχιλλέας.

Πήρα και εγώ τη Δευτέρα δυο συσκευασίες αναλώσιμα αλλά είπα, θα πιανει που θα πιανει χώρο το μηχάνημα παραγγειλα έναν Α3 με καλές κριτικές.
Ένα τιπ που διαβάζω αν σας κάνει κάποια φουσκαλα είναι να το περάσετε και δευτερη φορα.

Δεν υπήρχαν ουτε για δειγμα, ουτε πλαστικοποιητες ουτε καν αναλωσιμες διαφάνειες στο λιντλ του σταθμού μετρό Δουκισσης Πλακεντιας!

Την αλλη φορα:)