Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Re: Εργαλεια απο Lidl - Aξιολογηση, σχολια, προσφορες

Μιχάλη μόλις είδα τα μελλοντικά είδη απο Ιταλία αμέσως σκέφθηκα εσένα που ήθελες κομπρεσεράκι. Και πιο κάτω είδα την ανάρτησή σου. Ωραία μια χαρά ήρθε. Εγώ περιμένω τη σκούπα με τον ανοξείδωτο κάδοοοοο..... Να δούμε πότε θα τη φέρουν.

Τη σπαθοσέγγα θα την χτυπήσω αν έρθει!

Η σπαθοσεγα δουλευεται με ενα χερι? για κοψιμο κλαδιων και κουτσουρων μεχρι ενα μεγεθος "λεει" ή να παμε σε ενα ηλεκτρικο αλυσοπριονο?

Η σπαθοσεγα δουλευεται με ενα χερι? για κοψιμο κλαδιων και κουτσουρων μεχρι ενα μεγεθος "λεει" ή να παμε σε ενα ηλεκτρικο αλυσοπριονο?

Σε καμία περιπτωση με τον ένα χέρι η σπαθόσεγα.. Ειναι βαρύ εργαλείο και θέλει 2 χέρια για σταθερότητα. *Να συμπληρώσω .. εκτός κι αν είσαι σαν τον Hogan..

Εγώ κόβω κορμούς με την σπαθόσεγα αλλά ειναι πιο δυνατή (skill masters). Με την parkside κόβεις μικρούς κορμούς δεν χρειάζεσαι αλυσοπρίονο.
Το αβάντο με την σπαθόσεγα ειναι οτι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μέσα στο σπίτι..

Το ηλεκτρικό αλυσοπρίονο εχει τα λάδια απο την αλυσίδα οπότε δεν είναι ιδανικό για μέσα.

Attachments

• hogan.jpg
    hogan.jpg
    74.4 KB · Views: 342
Last edited:

Μεχρι στιγμης κοβω μικρους κορμους με τη σεγα, με το ενα χερι το κορμο και το αλλο τη σεγα. Απλα σκεφτομουν η σπαθοσεγα ως ποιο δυνατο μου εκανε ποιο ευκολη τη ζωη.

Εδω ειναι το παλιο?

image.jpg
[/URL]

ναι αυτό είναι, 7.4V

Αν εχεις καλό πριονάκι χειρός μια χαρά κόβεις μικρά κορμάκια. Για μεγαλύτερα η σπαθόσεγα είναι μονόδρομος για μέσα και έξω απο το σπίτι.
Στα 35 που την έχει νομίζω αξίζει αρκετά.

Αυτο που περιμένω ειναι να βγάλει η parkiside σπαθόσεγα μπαταρίας..

Απάντηση: Εργαλεια απο Lidl - Aξιολογηση, σχολια, προσφορες

Σήμερα είδα το ηλεκτρικό ακονιστήρι (5,99) και, ενώ ήμουν έτοιμος να το πάρω, τελικά δίστασα και το άφησα.
Μου φάνηκε πολύ μικρή η πέτρα και δεν κατάλαβα αν υπάρχει δυνατότητα αντικατάστασής της ή πάει όλο για πέταγμα όταν φαγωθεί ή μειωθεί το ψαχνό της.
Το έχει δοκιμάσει κάποιος για να έχει άποψη;

δεν ειναι ο σωστος τροπος ακονισματος μαχαιριων..το ακθενα θελει την γωνια του. Απλα θα τα φας ασχημα λιγες φορες πριν τα πεταξεις

Απάντηση: Εργαλεια απο Lidl - Aξιολογηση, σχολια, προσφορες

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες και, κυρίως, για την επιβεβαίωση της σκέψης μου.

Re: Απάντηση: Εργαλεια απο Lidl - Aξιολογηση, σχολια, προσφορες

Σήμερα είδα το ηλεκτρικό ακονιστήρι (5,99) και, ενώ ήμουν έτοιμος να το πάρω, τελικά δίστασα και το άφησα.
Μου φάνηκε πολύ μικρή η πέτρα και δεν κατάλαβα αν υπάρχει δυνατότητα αντικατάστασής της ή πάει όλο για πέταγμα όταν φαγωθεί ή μειωθεί το ψαχνό της.
Το έχει δοκιμάσει κάποιος για να έχει άποψη;

Το εχω αγορασει μονο και μονο για να εκμεταλλευτω το μοτορακι και να μετατρεψω την συσκευη σε κατι αλλο. Δεν ξερω σε τι ακομα :)
Για τροχισμα παντως δεν το συνιστω. Το πιο πιθανο ειναι να καταστρεψει καποιος οτιδηποτε παει να ακονισει. Ιδιως αν δεν γνωριζει καποια βασικα πραγματα περι τροχισματος.

Για μια νοικοκοιρα που θελει κατι να ακονισει ενα παλιο στομωμενο μαχαιρι θα δωσει λυση.
Για ενα χρηστη ψαγμενο που ακονιζει μαχαιρια δεκαδων η και εκατονταδων ευρω δεν κανει.

Στα ηλεκτρικά

1)Δραπανοκατσάβιδο μπαταρίας
2)Σέγα

Χειρός

1)Σφυρί +τανάλια + προκοβγάλτη (εαν επεξεργάζεσαι παλέτες)
2)Πριονάκια για λεπτομέρειες
3) Τριβείο χειρός + μπολικα γυαλόχαρτα
4)Σφιγκτήρες

Φυσικά ενας μινι πάγκος εργασίας ξεκινάνε απο 20 ευρώ της tactix που έχω και κάνεις μια χαρά δουλειά.

Αν τα έχεις αυτά σιγά σιγά και βάση αναγκών προσθέτεις.

Με το πολυεργαλείο που έχεις αγοράσει μπορείς να το χρησιμοποιείς και σαν μινι τριβείο Δ και άλλα πολλά. Θεωρώ απο τα πιο VFM εργαλεία που έχει βγάλει το LIDL.

:a0210:
κρατάω την λίστα με τα βασικά εργαλεία για DIY

Προσεχώς:

1) Τρυπάνια SDS μπετού 5 τεμάχια Xtra Long:

http://www.lidl.de/de/parkside-betonbohrer-5er/p194865

Λογικά στο 15άρι εδώ. Τα έχει ο ξάδερφος μου αλλά δεν τα έχει δοκιμάσει ποτέ. Τιμή χώμα φυσικά αλλά λογικά καμία σχέση με τα ακριβότερα (στην τιμή του ενός παίρνεις πέντε).

2) Δίσκοι 230 mm Κοπής πέτρας και κοπής και λείανσης μετάλλου.

http://www.lidl.de/de/parkside-diamant-/trenn-/schruppscheiben-230-mm/p194876

Δεν έχω άποψη, αλλά λογικά όχι και κάτι ιδιαίτερο (για τον ερασιτέχνη είναι ΟΚ). Τιμή αν θυμάμαι 6 ευρώ το σετ με τους δίσκους λείανσης και κοπής και άλλα 6 ευρώ ο Διαμαντόδισκος (τιμή χώμα).

3) Συρόμενο Φαλτσοπρίονο

http://www.lidl.de/de/parkside-kapp-und-zugsaege-pzks-1500-a1/p194873

Στα 100 ευρώ και στα μέρη μας. Πολλοί το ψάχνατε καιρός να το αποκτήσετε!!!

Ολα καλα φαινονται. Αρκει ομως να εχουν και τη χρηση τους γιατι, προσωπικα, να παρω ενα εργαλειο ειδικα τετοιας φυσης και τιμης και να μην το χρησιμοποιησω ειναινκαπως. Το θελω και γω, παντα ηθελα ενα φαλτσοπριονο, αλλα μια δουλεια την ειχα κανει με σεγα καινκαλυφθηκα. Τωρα δεν βλεπω καποια χρηση που να μπορω να το χρησιμοποιησω, εστω και σπανια, ειδικα οταν με καλυπτει το χειρος που εχω παρει για τις περισσοτερες δουλειες μου. Ισως το επομενο ηλεκτρικο εργαλειο που θα παρω να ειναι καθετο δραπανο ή δισκοπριονο παγκου (αν δεν φτιαξω εγω για το gks190) για λεπτες και επαναλαμβανομενες χρησεις.
Το lidl/parkside εχει βγαλει δισκοπριονο παγκου?

την επόμενη εβδομάδα 14-18 Απριλίου δεν έχει εργαλεία.

Ολα καλα φαινονται. Αρκει ομως να εχουν και τη χρηση τους γιατι, προσωπικα, να παρω ενα εργαλειο ειδικα τετοιας φυσης και τιμης και να μην το χρησιμοποιησω ειναινκαπως. Το θελω και γω, παντα ηθελα ενα φαλτσοπριονο, αλλα μια δουλεια την ειχα κανει με σεγα καινκαλυφθηκα. Τωρα δεν βλεπω καποια χρηση που να μπορω να το χρησιμοποιησω, εστω και σπανια, ειδικα οταν με καλυπτει το χειρος που εχω παρει για τις περισσοτερες δουλειες μου. Ισως το επομενο ηλεκτρικο εργαλειο που θα παρω να ειναι καθετο δραπανο ή δισκοπριονο παγκου (αν δεν φτιαξω εγω για το gks190) για λεπτες και επαναλαμβανομενες χρησεις.
Το lidl/parkside εχει βγαλει δισκοπριονο παγκου?

Το απλό που έχει βγάλει το έχω πάρει. Το είχε 70 ευρώ και για τα λεφτά του είναι πολύ καλό και τίμιο.

Το φαλτσοπρίονο είναι για συγκεκριμένες δουλείες όπου το δισκοπρίονο χειρός εκτελεί με λιγότερη ακρίβεια και σε πολύ μεγαλύτερο χρόνο.
Είναι εργαλεία που συμπληρώνουν το ένα το άλλο αλλά και ανταγωνίζονται σε κάποια πράγματα ορισμένες φορές.

Λογικά σε κανά 2 εβδομάδες θα τα δούμε και εδώ...

Το απλό που έχει βγάλει το έχω πάρει. Το είχε 70 ευρώ και για τα λεφτά του είναι πολύ καλό και τίμιο.

Το φαλτσοπρίονο είναι για συγκεκριμένες δουλείες όπου το δισκοπρίονο χειρός εκτελεί με λιγότερη ακρίβεια και σε πολύ μεγαλύτερο χρόνο.
Είναι εργαλεία που συμπληρώνουν το ένα το άλλο αλλά και ανταγωνίζονται σε κάποια πράγματα ορισμένες φορές.

Λογικά σε κανά 2 εβδομάδες θα τα δούμε και εδώ...

καλημέρα, το "απλό" που αναφέρεις (είναι αυτό? http://www.lidl.de/de/parkside-kapp-und-gehrungssaege-pks-1500-a1/p191526 ), υπάρχει ακόμα στα Lidl στην Παραλία Πατρών σε αρκετά τμχ ακόμα!!