Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Πήγα και πήρα την Επαναφορτιζόμενη λάμπα LED PAAD 2 B1 στα 15€

Image4036525114994534641.jpg

Μέτρια κατασκευή και ειδικά αυτά τα τρία κινούμενα μέρη που ανοίγουν και χρησιμεύουν ως βάση αποκλείεται να μακροημερεύσουν. Βγάζει λευκό (ψυχρό) φως προς όλες τις κατευθύνσεις και έχει και ένα φακό στο πάνω μέρος
Έχει τρεις θέσεις μικρή / μεγάλη ένταση και μόνο τον πάνω φακό.

Image9197776801562714814.jpg

Δεν είναι με τίποτα 800lm που λένε οι προδιαγραφές. Ούτε 500 δεν είναι.
Και επίσης, αυτό το να βγάζει φως προς όλες τις κατευθύνσεις δεν είναι καλό αν θέλεις - όπως εγώ - να το χρησιμοποιήσεις σαν την κλασική μπαλαντέζα που έχουν τα συνεργεία γιατί σε στραβώνει και δεν μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου.

Οπότε:
Μέτρια κατασκευή και αδύναμο φως = Θα το επιστρέψω. :confused:

(θα ήταν ίσως καλό για να φωτίσεις ένα σκοτεινό δωμάτιο, αλλά οι περισσότεροι φακοί που έχω είναι πιο δυνατοί από αυτό εδώ).

αν σκεφτεις οτι τα καλυτερα λεντ της αγορας βγαζουν 175 λουμεν ανα βαττ, τοτε με τρια των 0,55 (οτι λεει ηετικετα) δεν μπορεις παρα να εχεις 1,65χ170=280 λουμεν , και μαλιστα ΠΡΙΝ τις απωλειες. 10+% για το θαμπο καλυμα κτλ
Και 95 λουμεν ανα 120 μοιρες.
το μπροστινο παει στα 0,55 βαττ και απο την οψη του ταυτοποιειται σαν εν απο τα φθηνιαρικα κινεζικα λεντ που θα ειναισ την γειτονια των 105-120 λουμεν ανα βαττ

Ναι, την πήγα πίσω σήμερα το πρωί. Δεν άξιζε αυτή η λάμπα.

Βρήκα όμως σε ένα ράφι κάτι ξεχασμένους ψηφιακούς μετρητές βάθους που δεν είχα προλάβει την άλλη φορά και πήρα έναν στα 12€

20220729_181803.jpg

Από ό,τι είδα, κυκλοφορεί στο ιντερνετ με διάφορες ετικέτες, αλλά πουθενά τόσο φτηνά
Εκτός αν παραγγείλουμε από το Alibaba 1000 τεμάχια :ROFLMAO:

Προσεγμένο μου φαίνεται σε ωραία σκληρή κασετίνα
  • Μετράει mm / inches / κλάσματα ιντσών
  • Μετράει απόλυτα ή αυξητικά
  • Έχει και μια ακίδα για να μετράς βάθος σε τρυπες
ΟΚ, οι ανοχές που λέει το manual δεν ισχύουν, αλλά δεν κατάφερα να βρω απόκλιση πάνω από 2 δέκατα του χιλιοστού, που για τις ξυλουργικές εργασίες που κάνω είναι άψογο.
Τα πλαστικά ποδαράκια έχουν από κάτω μαγνητάκια που βολεύουν αρκετά, αλλά γενικά στέκεται σωστά.

Καλή αγορά μου φαίνεται για 12€ (y)

(στο Lidl Π. Φαλήρου το βρήκα)

Την άλλη Δευτέρα,για οποιον ενδιαφερεται,φέρνει 12v parkside..

Αυτός ο τροχός βγαίνει σε σε 18v?

Στην μορφη που το βλέπεις όχι..
Είναι όπως όλοι οι γωνιακοι τροχοι μπαταρίας..Είναι 20ν όχι 18ν...

Στην μορφη που το βλέπεις όχι..
Είναι όπως όλοι οι γωνιακοι τροχοι μπαταρίας..Είναι 20ν όχι 18ν...
Ευχαριστώ, οπότε για mini πάμε στον 12ν. Για το μεγάλο δεν είχα ακούσει τα καλύτερα..

Στάλθηκε από το SM-F916B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ευχαριστώ, οπότε για mini πάμε στον 12ν. Για το μεγάλο δεν είχα ακούσει τα καλύτερα..

Στάλθηκε από το SM-F916B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Μεταξύ των 2 ο 12ν έχει βγει λιρα 100..!!!
Είναι από τα καλύτερα εργαλεία parkside που έχω πάρει..και από χρήση με τα ανάλογα αναλώσιμα μπορεί να κάνεις πολλές..!!!
Εάν το πάρεις πάρε και τα δισκάκια που έχει...

• Like
Reactions: MAN0S
Απλά έχω τις μεγάλες μπαταριές dewalt, ryobi και parkside και δεν ήθελα να μπλέξω με νεο φορτιστή, μπαταρία κτλ . Λογικά θα τον πάρω αλλά θα δω και στο bangood τι πάιζει.

• Like
Reactions: KOSSTV
Τι καλά που θα ήταν όλα τα εργαλεία μπαταρίας 18-20V, ανεξαρτήτου μάρκας, να δέχονταν τις ίδιες μπαταρίες;
Δηλαδή να είχες μια μπαταρία parkside και να την έβαζες στο Ryobi αλλά και στο milwaukee, Bosch, Makita, Dewalt κλπ
Θα μπορούσαμε να έχουμε οτι εργαλείο θέλαμε απο οποιαδήποτε μάρκα χωρίς να είμαστε "δέσμιοι" των μπαταριών

Έστω να υπήρχαν αντάπτορες για να κάναμε την δουλειά μας και το κέφι βρε αδερφε

Τι καλά που θα ήταν όλα τα εργαλεία μπαταρίας 18-20V, ανεξαρτήτου μάρκας, να δέχονταν τις ίδιες μπαταρίες;
Δηλαδή να είχες μια μπαταρία parkside και να την έβαζες στο Ryobi αλλά και στο milwaukee, Bosch, Makita, Dewalt κλπ
Θα μπορούσαμε να έχουμε οτι εργαλείο θέλαμε απο οποιαδήποτε μάρκα χωρίς να είμαστε "δέσμιοι" των μπαταριών

Βρε ωραία θα ήταν αλλά πως θα γινόντουσαν συνεχεια καταθέσεις...;😁
Από την άλλη είναι και θέμα απόδοσης...
Η μπαταρία Parkside θα έβγαζε την μέγιστη δύναμη ενός Bosch η Dewalt γωνιακου τροχου..;
Επεισης ο χρόνος εργασίας θα μειωνόταν πολύ ενδεχόμενος...
Όλα αυτά πρέπει να τα κάνουμε σοβαρά υπόψιν σε μια τέτοια κίνηση...

Νομίζω ότι υπάρχουν πολλά και διάφορα στο νετ που με τις απαραίτητες κινήσεις θα συνεργαστούν στο τέλος...

Εντούτις μια τέτοια κίνηση νομίζω ότι απευθύνεται περισσότερο σε ερασιτέχνες που ψαχνονται για πατεντες πάρα σε επαγγελματίες που έχουν έχει ολόκληρες σειρές...

Δεν θα αργήσει να γίνει κι αυτό. Στα Ευρωπαικά όργανα πρόσφατα αποφασίστηκε η χρήση του ίδιου φορτιστή για όλα τα κινητά τηλέφωνα.

Στο μεταξύ, είναι πολύ καλή ιδέα η χρήση αντάπτορα. Τα αγόρια με τους 3D Printers θα έπρεπε να είχαν ήδη βγάλει κάποιους αντάπτορες για τα ποιό εμπορικά είδη

https://www.aliexpress.com/item/1005001304223314.html?algo_exp_id=88aec1b4-0aa5-41ef-8413-37f666b9f977-59&algo_pvid=88aec1b4-0aa5-41ef-8413-37f666b9f977&pdp_ext_f={"sku_id"%3A"12000015646580738"%7D&pdp_npi=2%40dis%21EUR%21%2120.57%21%21%212.68%21%21%402101e9ce16576173752163401e745b%2112000015646580738%21sea&spm=a2g0o.search0304.0.0.1a5162e2oL62H3&af=1011943&afref=https%3A%2F%2Fc10.account.push4extension.com%2F&cv=47843&dp=24c38d0f657f48301ea040e8ea6ae0f5&mall_affr=pr3&utm_campaign=1011943&utm_content=47843&utm_medium=cpa&utm_source=admitad&aff_fcid=7011404acf8d4d5fa777ae0d648e46d8-1659350862651-08068-_ePNSNV&aff_fsk=_ePNSNV&aff_platform=portals-tool&sk=_ePNSNV&aff_trace_key=7011404acf8d4d5fa777ae0d648e46d8-1659350862651-08068-_ePNSNV&terminal_id=b4d2849771504cb09de1d771c1bce256&afSmartRedirect=y

https://www.aliexpress.com/item/100...c7,tpp_buckets:668#2846#8115#2000&pdp_ext_f={"sku_id"%3A"12000016415920529"%2C"sceneId"%3A"3339"%7D&pdp_npi=2%40dis%21EUR%21%2118.9%21%21%21%21%21%4021032fa316593509096846101e5a9e%2112000016415920529%21rec

• Like
Reactions: anastasg and vespas
Καλησπέρα, Καλό Μήνα,
θέλω να παρω τον μινι γωνιακό τροχο 12v που βγαζει το Lid/parkside τωρα αυτές τις ημέρες.
Έχω από άλλα εργαλεία ήδη φορτιστή και μπαταρία, οπότε ειναι συμφέρον για μένα.
Αρχικά θέλω να τον χρησιμοποιήσω για τριψιμο (καγκελα + ξύλο), αλλά γενικότερα προβληματίζομαι ότι δεν υπάρχουν στις διαστάσεις του εξαρτήματα.
Βλεπω ότι 'φοράει' 76mm (Διάμετρος δίσκου κοπής: 76 mm).
Ποια ειναι η γνωμη σας?
Θα βρω σε αυτο το μεγεθος εξαρτηματα για τριψιμο?
Κάποιο σαιτ που μπορει να ξερετε?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Καλως τον!

Το τροχακι ειναι πολυ βολικο για πολλες μικροεργασιες αλλα δεν ειμαι σιγουρος οτι θα σε βολεψει για τριψιμο καγκελων οσο το πολυεργαλειο που φερνει την ιδια μερα με μολις 20 ευρω και με αλλαγη εξαρτηματων χωρις εργαλεια!! Για το τροχακι υπαρχουν 5 διαφορετικα ειδη δισκων που φερνει το Lidl, τσεκαρε το λινκ.

Τα δισκακια που ειναι πολυ χρησιμα για τριψιμο αλλα δεν τα φερνει το Lidl ειναι τα φτερωτα των 76μμ. Δεν ξερω αν υπαρχουν στην Ελλαδα.
Στο εξωτερικο σιγουρα υπαρχουν, τα ειχαμε αγορασει απο το ebay και αμαζον, και λεγονται flap discs (Οπή: 10 mm).

Το τροχάκι το έχω και το χρησιμοποιώ συνέχεια, αλλά όπως σωστά επισημαίνει ο Μιχάλης, δεν είναι βολικό για να τρίβεις γενικά, και σίγουρα δεν είναι βολικό για να τρίβεις ξύλα. Ακατάλληλο θα το έλεγα για τέτοια δουλειά. Μάλιστα, επειδή η ωφέλιμη επιφάνεια που δουλεύει είναι πολύ μικρή, προσπαθώντας μια μέρα να κερδίσω σε επιφάνεια τριβής, έκανα την «εξυπνάδα» να αφαιρέσω τον προφυλακτήρα κι ήταν και η μοναδική φορά που τραυματίστηκα αυτά τα χρόνια καθώς σε κάποια φάση ξέφυγε ο τροχός και αντί να τρίψει το ξύλο που προσπαθούσα να τρίψω, έτριψε … το χέρι μου. :(
Δεν ήταν πολύ σοβαρός ο τραυματισμός αλλά έκανε δύο βδομάδες να κλείσει η πληγή

οποτε, μικρό ξεμικρό , πάντα με προσοχη και πάντα με προφυλακτήρα.
Ειναι πάντως χρήσιμο εργαλείο και ειδικα για μικροδουλειές.

Μιχαλη, το άλλο το εργαλείο το έχω, αλλά δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό πως θα μπορούσε να τρίψει κάγκελα. Με ποιο ακριβώς εξάρτημα εννοείς πως θα γινόταν αυτή η δουλειά; :unsure:

Καλώς τον...!!!
Για τριψιμο για κάγκελα δεν κάνει ο συγκεκριμένος καθώς θα σου κολλαει/σταματάει αμέσως μόλις πιεστεί..
Το έχω δοκιμάσει και δεν γίνεται...οπότε δεν θα στο συνιστούσα όπως λέει και Μιχάλης με τον Νίκο..
Εξαρτήματα λειανσης δεν υπάρχουν και πολλά.. Απλώς η χρήση τους περιορίζεται σε μικρό κατάστασεις...

Εγώ θα έβαζα κανονικο γωνιακό τροχό με το ανάλογο εξαρτημα για να τριβω κάγκελα όπως χρόνια κάνω...
Σαν αυτό Νίκο...

Last edited:
Επιτέλους.....θέλω κι εγώ να το πάρω εδώ και κάνα 2 χρονια...ολο το χάνω. Να υποθέσω για να κόψω μεγάλες (βίδες αφού πρώτα τις έχω βιδωσει) κάνει ε; Με το κατάλληλο δισκάκι φυσικά.

Στάλθηκε από το M2007J3SG μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

• Like
Reactions: Χιωτης
Επιτέλους.....θέλω κι εγώ να το πάρω εδώ και κάνα 2 χρονια...ολο το χάνω. Να υποθέσω για να κόψω μεγάλες (βίδες αφού πρώτα τις έχω βιδωσει) κάνει ε; Με το κατάλληλο δισκάκι φυσικά.

Στάλθηκε από το M2007J3SG μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ναι, ναι, για τέτοιες δουλειές είναι ότι πρέπει αυτός ο μικρός τροχός

Εντάξει, το "μεγάλες βίδες" σε λογικά πλαίσια υποθέτω. :)

Καλησπέρα παιδιά, έχω μία μπαταρία από ένα πιο παλιό 12βολτο δισκοπρίονο της parkside, την pap 12 a2, η οποία παρότι φαίνεται να έχει την σωστή πολικότητα, δεν έχει σίγουρα τους οδηγούς στο ίδιο σημείο με τις καινούργιες papk 12 a3.
Έχει δοκιμάσει κανείς να αφαιρέσει τους οδηγούς και να χρησιμοποιήσει τις παλίες μπαταρίες στα X12V εργαλεία;
Αξίζει τον κόπο ή πάμε οπωσδήποτε σε καινούργιες;
Εντωμεταξύ το να αγοράσεις ξεχωριστά την 2Ah μπαταρία και τον φορτιστή, έρχεται στα ίδια λεφτά με το αντίστοιχο σετ, παίρνοντας όμως έτσι την νεότερη έκδοση του φορτιστή (δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο είναι καλύτερο αυτό).