Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Αν κατάλαβα καλά τις λες, είναι πολύ απλό να λύσεις αυτό το πρόβλημα

Δες το πιο κάτω

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Όμως, πρόσεξε, πως θα βάζεις από εκεί και πέρα τις μπαταρίες στον φορτιστή σου.

• Like
Reactions: tonyfg
Ναι ακριβώς αυτό. Το είχα δει το βίντεο, απλά οι πιο καινούργιες έχουν ακόμα έναν ακροδέκτη στο πάνω μέρος της μπαταρίας που δεν ξέρω αν παίζει κάποιο ρόλο.
Και κάτι άλλο, αν παμε σε καινούργια μπαταρία, νομίζω καλύτερα να πάρουμε κατευθείαν την 4ah παρά την 2ah

Μιχαλη, το άλλο το εργαλείο το έχω, αλλά δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό πως θα μπορούσε να τρίψει κάγκελα. Με ποιο ακριβώς εξάρτημα εννοείς πως θα γινόταν αυτή η δουλειά; :unsure:
FH11OCT_522_56_006.jpg

Eιναι πολυ βολικο το πολυεργαλειο, ειδικα το μπαταριας, για καθαρισμο σκουριας απο τα καγκελα. Πρεπει βεβαια να εχεις αρκετες μπαταριες αν θες να το πας με την μια.
Με τα τριγωνα sanding pads κανεις καλη δουλεια. Η ρασπα ειναι χρησιμη για πιο δυσκολες καταστασεις.

Ναι ακριβώς αυτό. Το είχα δει το βίντεο, απλά οι πιο καινούργιες έχουν ακόμα έναν ακροδέκτη στο πάνω μέρος της μπαταρίας που δεν ξέρω αν παίζει κάποιο ρόλο.
Και κάτι άλλο, αν παμε σε καινούργια μπαταρία, νομίζω καλύτερα να πάρουμε κατευθείαν την 4ah παρά την 2ah

Δες το πιο κάτω video για να καταλάβεις τι κάνει ο extra πόλος.
Τίποτα το φοβερό κατά τη γνώμη μου, οπότε προχωράς άνετα.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Πάντως εγώ τα 12v τα έχω για φορητότητα, οπότε τα έχω με μικρές μπαταρίες των 2Ah
Η 4 μου φαίνεται τεράστια και χαλάει την εργονομία του εργaλείου. Απλώς κάποιοι λένε πως με την 4 ίσως κερδίζεις λίγη δύναμη, αλλά ΟΚ, εγώ προτιμώ να εργαλειακια να είναι βολικά με τη μικρή μπαταρία.
Για πιο δύσκολες εργασίες έχω τα 18-20V

Επιτέλους.....θέλω κι εγώ να το πάρω εδώ και κάνα 2 χρονια...ολο το χάνω. Να υποθέσω για να κόψω μεγάλες (βίδες αφού πρώτα τις έχω βιδωσει) κάνει ε; Με το κατάλληλο δισκάκι φυσικά.

Στάλθηκε από το M2007J3SG μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ναι ανετα.
Να παρεις επισης τα δισκακια κοπης μεταλλου, λειανσης μεταλλου, κοπης διαφορων υλικων και κοπης πλακιδων υγρης/στερεας κοπης.
Τα δυο τελευταια δεν ληγουν επειδη ειναι μεταλλικα. Τα αλλα επειδη ειναι ρητινουχα, θελουν προσοχη/αλλαγη μετα την τριετια. Γραφουν επανω ποτε ληγουν.

• Like
Reactions: KOSSTV and MAN0S
Καλησπέρα παιδιά, έχω μία μπαταρία από ένα πιο παλιό 12βολτο δισκοπρίονο της parkside, την pap 12 a2, η οποία παρότι φαίνεται να έχει την σωστή πολικότητα, δεν έχει σίγουρα τους οδηγούς στο ίδιο σημείο με τις καινούργιες papk 12 a3.
Έχει δοκιμάσει κανείς να αφαιρέσει τους οδηγούς και να χρησιμοποιήσει τις παλίες μπαταρίες στα X12V εργαλεία;
Αξίζει τον κόπο ή πάμε οπωσδήποτε σε καινούργιες;
Εντωμεταξύ το να αγοράσεις ξεχωριστά την 2Ah μπαταρία και τον φορτιστή, έρχεται στα ίδια λεφτά με το αντίστοιχο σετ, παίρνοντας όμως έτσι την νεότερη έκδοση του φορτιστή (δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο είναι καλύτερο αυτό).
Καλησπέρα.
Έχω από πολύ παλιά 12βολτα parkside. Με κόφτη, βγάζεις τους οδηγούς από τη μπαταρία σαν να καθαρίζεις πατάτα(!!), και όλα δουλεύουν μια χαρά. Αγόρασα πρόσφατα μπαταρίες Α3, έκοψα οδηγούς και όλα καλά. Και στο φορτιστή και στο γωνιακό τροχό και στο πολυεργαλείο και στο δραπανοκατσάβιδο. Σημειωτέον ότι, για τα εργαλεία αυτά, οι "εκδόσεις" είναι Α1 και πρίν(!!)..... (Ερασιτέχνης που έχω "συμμαζέψει" το πατρικό σπίτι μου στη Μάνη με αυτά τα εργαλειάκια, εννοώ ότι τους έχω πιεί το αίμα)

Last edited:
  • Like
Reactions: tonyfg
Πάντως εγώ τα 12v τα έχω για φορητότητα, οπότε τα έχω με μικρές μπαταρίες των 2Ah
Η 4 μου φαίνεται τεράστια και χαλάει την εργονομία του εργaλείου. Απλώς κάποιοι λένε πως με την 4 ίσως κερδίζεις λίγη δύναμη, αλλά ΟΚ, εγώ προτιμώ να εργαλειακια να είναι βολικά με τη μικρή μπαταρία.
Για πιο δύσκολες εργασίες έχω τα 18-20V
Καλησπέρα.
Έχω από πολύ παλιά 12βολτα parkside. Με κόφτη, βγάζεις τους οδηγούς από τη μπαταρία σαν να καθαρίζεις πατάτα(!!), και όλα δουλεύουν μια χαρά. Αγόρασα πρόσφατα μπαταρίες Α3, έκοψα οδηγούς και όλα καλά. Και στο φορτιστή και στο γωνιακό τροχό και στο πολυεργαλείο και στο δραπανοκατσάβιδο. Σημειωτέον ότι, για τα εργαλεία αυτά, οι "εκδόσεις" είναι Α1 και πρίν(!!)..... (Ερασιτέχνης που έχω "συμμαζέψει" το πατρικό σπίτι μου στη Μάνη με αυτά τα εργαλειάκια, εννοώ ότι τους έχω πιεί το αίμα)
Τέλεια παιδιά ευχαριστώ, αφού γίνεται θα το κάνω. Άλλωστε μπαταρία και φορτιστής πάνε όσο το εργαλείο το ίδιο, είναι κρίμα να μην χρησιμοποιήσω τα ήδη υπάρχοντα.

Τέλεια παιδιά ευχαριστώ, αφού γίνεται θα το κάνω. Άλλωστε μπαταρία και φορτιστής πάνε όσο το εργαλείο το ίδιο, είναι κρίμα να μην χρησιμοποιήσω τα ήδη υπάρχοντα.
Να το κάνεις αλλά να προσέξεις την πολικότητα γιατί εγώ σε ένα παλαιότερο 12v Parkside δραπανοκατσάβιδο που έχω η πολικότητα είναι αντίθετη από τις νέες μπαταρίες και όταν ¨πεθάνει" η μπαταρία του θα αλλάξω πολικότητα στο εργαλείο για να πάρει τις νέες μπαταρίες.

Την άλλη Δευτέρα,για οποιον ενδιαφερεται,φέρνει 12v parkside..

Aν θυμάμαι καλά, πέρσι τον Μάιο που είχαν ξαναφέρει τον 12βολτο τροχό και τον αγόρασα εγώ, κόστιζε 19,99 ευρώ, ενώ τώρα τον πήγαν στα 24,99. Όχι ότι αλλάζουν πολλά ως προς την αξία του σαν εργαλείο και σαν καλή πρόταση, απλά το επισημαίνω, λόγω του γενικότερου κλίματος αυξήσεων τιμών, γενικά στα προϊόντα και φυσικά και στα εργαλεία Parkside που φέρνουν τα Lidl.

Τόσο τον είχα πάρει και εγω Λάζαρε πριν από 2+ χρονια...Αλλά παρολο της αυξητική ταση της οικονομικής πολιτικής των lidl και δεδομένη την ποιοτητσ του εργαλείου,ακόμη και στα 24,99, κάνει την αγορά του δελεαστική.

Noμιζω οτι το μικρουλι SDS δεν ειναι και τοσο μικρουλι και ειναι παρομοιο σε ογκο με το 18 βολτο!
Μπορει να κανω λαθος αλλα θυμαμαι μια συζητηση που ειχαμε οταν ειχε πρωτοβγει. Για αυτο και δεν το αγορασα τοτε.

Η βαση για το γωνιακο αξίζει;
την εχω χρησιμοποιησει για μερικες κοπες, οκ ειναι. ειναι λιγο φασαρια το βαλε-βγαλε τον τροχο που θελει ξεβιδωμα, οποτε ιδανικα βολευει αν εχεις εναν δευτερο να τον αφησεις εκει.

εχει επισης ενα ελαττωμα το design, αν σφιξεις μια βιδα πανω στην πατουρα που εχει πριν βαλεις τον τροχο στη θεση του, ειναι πολυ ευκολο να την "πετάξει" και να σπάσει. (αν ακολουθησεις ακριβως τη σειρα συναρμολογησης των οδηγιων δε συμβαινει αυτο, απλα θελει λιγη προσοχη). θα μπορούσε η βίδα να κοντράρει με ροδέλα πάνω στη μεγαλύτερη επιφάνεια και όχι πάνω στην πατούρα που είναι πιο αδύναμη. δεν είναι κάτι σπουδαίο πάντως, διορθώνεται ακριβώς με ροδέλα.

1659429475254.png

την εχω χρησιμοποιησει για μερικες κοπες, οκ ειναι. ειναι λιγο φασαρια το βαλε-βγαλε τον τροχο που θελει ξεβιδωμα, οποτε ιδανικα βολευει αν εχεις εναν δευτερο να τον αφησεις εκει.

εχει επισης ενα ελαττωμα το design, αν σφιξεις μια βιδα πανω στην πατουρα που εχει πριν βαλεις τον τροχο στη θεση του, ειναι πολυ ευκολο να την "πετάξει" και να σπάσει. (αν ακολουθησεις ακριβως τη σειρα συναρμολογησης των οδηγιων δε συμβαινει αυτο, απλα θελει λιγη προσοχη). θα μπορούσε η βίδα να κοντράρει με ροδέλα πάνω στη μεγαλύτερη επιφάνεια και όχι πάνω στην πατούρα που είναι πιο αδύναμη. δεν είναι κάτι σπουδαίο πάντως, διορθώνεται ακριβώς με ροδέλα.

View attachment 200707
Μηπως το εχουν φτιαξει σε νεες εκδοσεις; Παντως φοβαμαι μηπως πιανει πολυ χωρο οπως το βλεπω

.......Παντως φοβαμαι μηπως πιανει πολυ χωρο οπως το βλεπω

Δεν πιάνει καθόλου χώρο, το αντίθετο.

Στο έβαλα πάνω σε ένα φύλλο χαρτιού Α4 (φωτοτυπίας) για να καταλάβεις πόσο χώρο πιάνει

Image2143765348250470786.jpg

Image8888914056538457528.jpg

(όμως δεν συζητάω το βάλε - βγάλε. Είναι μπελάς, ξέχνα το. Αν είναι, θα βάλεις ένα φτηνό τροχό μόνιμα πάνω του να κάνεις τη δουλειά σου).

20e ένας φτηνός τροχός,20 η βάση πήγαμε στα 40e.Δινω 15-20e παραπάνω κ παίρνω το δισκοκριονο σιδήρου parkside κ έχω κανονικό εργαλείο κ με παραπάνω δυνατότητες. Κ όταν διπλώνει,γίνεται μικρότερο από ότι ο τροχός με την βάση 😉

Aν η δυση δεν σταματησει να τιμωρει τους Ρωσσους... το τροχακι του χρονου θα κοστιζει σχεδον τα διπλα.
Offtopic αλλά με αφορμή το εν λόγω σχόλιο, ίσως κάποια στιγμή (αν δεν το έχουμε ήδη κάνει) θα πρέπει όλοι μας να προβληματιστούμε ως προς το αν με τις κυρώσεις που επέβαλλε η Δύση στη Ρωσία, χάνει πρώτιστα η Ρωσία, ή αν χάνουν κυρίως οι δυτικοί λαοί (για μένα προφανώς το δεύτερο).

• Like
Reactions: osatosa and KOSSTV
Offtopic αλλά με αφορμή το εν λόγω σχόλιο, ίσως κάποια στιγμή (αν δεν το έχουμε ήδη κάνει) θα πρέπει όλοι μας να προβληματιστούμε ως προς το αν με τις κυρώσεις που επέβαλλε η Δύση στη Ρωσία, χάνει πρώτιστα η Ρωσία, ή αν χάνουν κυρίως οι δυτικοί λαοί (για μένα προφανώς το δεύτερο).

Ναι… εντελώς offtopic και παρακαλώ να μη συνεχιστεί γιατί ανήκει σε θεματολογία (πολιτική) που απαγορεύεται απ’τους κανονισμούς του forum.

• Like
Reactions: vespas