Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Δούλεψε όλα τα κινητά μέρη (διακόπτες, μέγγενη, προφυλακτήρας) με το χέρι μήπως δεις τίποτα περίεργο, κάνε καμιά δοκιμαστική κοπή και δες αν το κουτί περιλαμβάνει όλα τα εξαρτήματα που αναφέρουν οι οδηγίες (αν θυμάμαι καλά δεν είχε κανένα εξάρτημα εκτός από το δισκοπρίονο).
Αν δεις ότι δεν κόβει ακριβώς στις 90 μοίρες σε έναν από τους δύο άξονες (ή και στους δύο) μην αγχωθείς - είναι κάτι που διορθώνεται εύκολα.

Στριβω το δισκο με το χερι και ακουω ενα τριψιμο καπου. Κατι τριβεται αλλα δεν ξερω αν ειναι ο δισκος και ακουμπαει στα τοιχωματα του προφυλακτηρα.

Και το δικό μου έμοιαζε ξανακολλημενο με ταινα, οπότε μην ανησυχείς.
Μέσα είχε εξτρά μόνο τα δύο αλενάκια.
Κανα δυο βίδες ήταν στραβοβιδωμένες και είχαν χάσει τα πάσα τους αλλά τα επανέφερα με το κολαούζο. Επίσης το γώνιασα όπως μπορούσα.
Εκείνο που δεν μου άρεσε είναι οτι ο οριζόντιος άξονας που κρατάει το μοτέρ με τη βάση έχει λίγα μπόσικα και "παίζει".
Δεν ξέρω αν παίρνει καμιά ρύθμιση ως προς αυτό. Για πείτε ρε παιδιά, τα δικά σας έχουν αυτά τα μπόσικα στον οριζόντιο άξονα;

Πηγα στο Lidl για να παρω το powerbank των 10 ευρω για καποια μικρα φωτιστικα (UV και led) που εχω στο εργαστηριο για να μην τα βαζω σε πριζες και βρηκα ενα πιεσομετρο καρπου Sanitas στα 6.99 και ενα θερμομετρο αυτιου Sanitas για βρεφη (αλλα κανει και για γερόντια) στα 9.99 ευρω.
Νομιζω οτι οι τιμες αυτες για προιοντα sanitas ειναι absolute soil - εντελως χωμα.

Υπηρχαν πολλα κομματια γιατι δεν ειχαν διαφημιστει σε καποιο φυλλαδιο, τουλαχιστον εγω δεν τα ειχα δει οτι υπηρχαν στις Black Friday προσφορες.

• Like
Reactions: nickolas
Δεν ξέρω αν παίρνει καμιά ρύθμιση ως προς αυτό. Για πείτε ρε παιδιά, τα δικά σας έχουν αυτά τα μπόσικα στον οριζόντιο άξονα;
Έχει και το δικό μου - αν δεν το έγραφες δεν θα το είχα προσέξει. Βασικά πρέπει να σπρώξεις αριστερά-δεξιά καθώς κατεβάζεις τον τροχό για να το δεις. Αν κάνεις την φυσιολογική κίνηση, δηλαδή απλά να σπρώξεις προς τα κάτω θεωρώ ότι δεν φεύγει από τις 90 μοίρες. Πρόσεξα επίσης ότι έχει μια μικρή μαύρη βίδα στον άξονα που λες. Μήπως είναι γιαυτή τη δουλειά;

....
Εκείνο που δεν μου άρεσε είναι οτι ο οριζόντιος άξονας που κρατάει το μοτέρ με τη βάση έχει λίγα μπόσικα και "παίζει".

Αυτόν τον τζόγο λες;

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Σιγά μωρέ ... στραντζαριστά κόβω και οι κολλήσεις μου έχουν 10 φορές περισσότερο τζόγο από αυτόν :-p :ROFLMAO:
Δεν νομίζω να αποτελεί πρόβλημα για τα σίδερα.

Ακριβώς αυτόν.
Κι εγώ θέλω να πιστεύω πως δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα, ιδίως αν αναλογιστεί κανείς οτι το
μηχάνημα μπορεί να κόψει μέχρι 5 εκ ύψος.
Μια value for money φτηνή mig μένει τώρα και πιστεύω οτι έχω καλύψει τις ανάγκες μου για σιδηροκατασκευές.

βεβαια εξαρταται και τι κοβεις, την ακριβεια που ζητας, παντως αυτο που βλεπω στο βιντεο, ειναι σοβαρος τζογος για εργαλειο μεταλλου.
λογικα διορθωνεται αν κοψεις μερικα "φυλλα" απο κουτακι κοκακολα και του τα βαλεις στους πυρους

Ο τζόγος αυτός υπάρχει και σε εμένα...
Θεωρώ ότι η βάση στηρίξης έπρεπε να έχει παχυτερο πλευρά ώστε ο πειρος να σφιγκει καλυτερα το σώμα του μοτέρ.. αλλά parkside είναι αυτή...Για χάρη του βάρους μειώσαι κάποια κομμάτια..
Κατά την κοπή δεν έχω παρατηρήσει να δημιουργεί πρόβλημα...
Ίσως κάνω αυτό που λέει ο Νικόλας σαν πρώτη δοκιμή κάποια στιγμή. .

• Like
Reactions: nickolas
κωστη να το κανεις, ειναι ευκολο αν εχει τοσο τζογο
εγω το εκανα στη βαση δραπανου γιατι ειχε ενα τζογο καθως κατεβαινε το δραπανο και τωρα ειναι "μερσεντες" :)

λογικα διορθωνεται αν κοψεις μερικα "φυλλα" απο κουτακι κοκακολα
Το κουτί κόκα κόλας είναι αλουμινένιο. Τα αλουμινένια φύλλα δεν θα χαλάσουν σχετικά γρήγορα;

οχι γιατι να χαλασουν. δεν περιστρεοφνται. απλα ολισθαινει πανω τους ο πειρος. δεν ξερω πως ειναι κατασκευασμενο το δισκοπριονο , αλλα εγω αυτο εκανα στη βαση δραπανου. εχω βαλει φυλλα και στους δυο αξονες που φαινονται στη φωτο, που ειναι ας πουμε οι πειροι. μαλιστα στον μικρο φαινονται καποιες ακρες που λυγισα προς τα εξω.
κοβεις κατα μηκος λεπτες σχετικα λωριδες αλουμινοκουτιου και η φυσικη καμπυλοτητα που εχουν επειδη το κουτι ειναι στρογγυλο, αγκαλιαζει τον πειρο. τις σπρωχνεις λιγο με ενα μυτοτσιμπιδο και ετοιμο

IMG_20221124_220858.jpg

Βρηκα αυτο το ποστ με ωραιες πατεντες για το δισκοπριονο απο τον @dk31

Καλο ειναι, το πηρα και εγω. Δεν ξερω βεβαια κατα ποσο ειναι πραγματι 10,000μαω αλλα τουλαχιστον εχει 3ετη εγγυηση εαν καει καποιο στοιχειο.

Αν μπορεις να βρεις το φτηνο PowerBank της XiaoMi, που εχει περισσοτερες θυρες φορτισης και ειναι λιγο πιο γρηγορο (18W), να το προτιμησεις.

377356_7.jpg

λατρευω φωτογραφια που εβαλαν για την ραπτομηχανη αυτης της περιοδου :sneaky: