Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

το προβλημα σνιπερ ειναι οτι οταν θα σου μαγκωσει (που μπορει να συμβει οποιαδηποτε ωρα και στιγμη), ειναι οτι θα σου κλωτσισει πολυ ασχημα στο χερι και ολη η ορμη θα περασει στο σωμα του εργαλειου. λογω αρχης διατηρησης της ορμης οπως δεν θα το περιμενεις μαλιστα , θα σου φυγει απο το χερι , θα γυρισει και θα σε κοψει!
αυτο ειναι το περιβοητο κικ-μπακ και πολλοι εχουν βρεθει να χανουν δαχτυλα ,εχεις σιγουρα ραμματα στη καλυτερη μεχρι θανατο στη χειροτερη αν σου ερθει στα μουτρα!

η βαση αποτρεπει ακριβως αυτο, αλλά και παλι θελει προσοχη και να εισαι μακρια το προσωπο σου απο το εργαλειο
το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι αυτο που λεει ο χιωτης, αγορασε μια σεγα που ειναι ενα εργαλειο που θα χρειαστεις σχεδον παντου και θα το χαρεις :)

υγ
στο πρακτικερ βλεπω την πιο φτηνη (αλά ειναι καλη και αντοχικη οπως ολα τα budget) με 16 ευρω μονο
αξιζει να δωσεις 16/20/26 ευρω για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο και να κοβεις και σε διαφορα καμπυλα σχεδια μαλιστα

• Like
Reactions: Sniper
Καταρχας, ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ για τις σημαντικές πληροφορίες κ τη βοήθεια σας.

Nickolas, αν κατάλαβα καλά εννοείς αυτή
Θεωρείς ότι είναι οκ για τέτοιου είδους ψευτοδουλειες, αξίζει;

• Like
Reactions: nickolas
Σε τσάμπα έξοδα τον βάζετε τον άνθρωπο. Πόρτα ντουλάπας θέλει να κόψει που λογικά σημαίνει 16-20 χιλιοστά μελαμίνη. Με την σέγα θα παιδευτεί και δεν θα βγάλει ίσια κοπή - η σέγα είναι για να κόβεις καμπύλες, άντε και καμιά ευθεία σε λεπτό κόντρα πλακέ.

@nickolas
Ρε συ, μην μπλέκεις με τέτοιες πατέντες σε αυτά τα εργαλεία που είναι επικίνδυνα. Και ποιός ο λόγος; για να γλυτώσεις 30-40 ευρώ; Εντωμεταξύ ο τύπος στο βίντεο δεν παίζεται: εκτός ότι έχει βάλει τον δίσκο ανάποδα, στο τέλος κάνει μια κοπή προς το μπρος και μετά μια προς τα πίσω 😁. Ελπίζω μόνο να μην έχει πάρει πολλούς στον λαιμό του.

Μιλαμε για τον πιο ασφαλη τροπο κοπης.

Επισης, με εναν οδηγο/χαρακα, που ουτως η αλλως θα χρειαζοταν αν εκοβε και με δισκοπριονο, μια χαρα ευθεια κοπη θα κανει.

• Like
Reactions: nickolas
δημητρη μου εβαλα το πρωτο βιντεακι που βρηκα μπροστα μου γιατι ετρεχα να κανω εντιτ :)
το σκεπτικο μου ειναι απλο
απο το να κοψει την πορτα με το γωνιακο στο χερι οπως θα εκανα κι εγω αν δεν ειχα την οικονομικη ανεση να αγορασω ενα εργαλειο, καλυτερα να κανει μια πατενουλα με ξυλα.
για αυτο εβαλα βιντεακι με ξυλινη βαση που δεν θα του κοστισει και τιποτα και οχι με ιδιοκατασκευες μεταλλικες

ο σνιπερ λογικα εχει δισκο Φ125 με δοντια αφου κοβει ξυλα με τον γωνιακο και μπορει ο ανθρωπος να μην εχει το τροπο να δωσει 20-30 ευρω για σεγα, +5 για καμια λαμα καλη
μακαρι να μπορεσει να αγορασει μια σεγα ή ενα δισκοπριονο

υγ
εγω κοβω μια χαρα ευθειες με την σεγα (με βοηθημα χαρακα) , απλα με το δισκοπριονο βγαινει τελεια η δουλεια :)

(ειχε φερει παλιοτερα το λιντλ κατι μεγαλους πανω απο ενα μετρο χαρακες που μαγκωναν το ξυλο με 12-13 ευρω αν θυμαμαι καλα και κανουν εξαιρετικη δουλεια)

Καταρχας, ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ για τις σημαντικές πληροφορίες κ τη βοήθεια σας.

Nickolas, αν κατάλαβα καλά εννοείς αυτή
Θεωρείς ότι είναι οκ για τέτοιου είδους ψευτοδουλειες, αξίζει;

φυσικα. αν και καλυτερα θα ηταν να παρεις την μεγαλυτερη που ειναι πιο ισχυρη και εχει και ταλαντωση με τα 26 ευρω
για τετοιες δουλειες ειναι πρωτα αυτα τα εργαλεια :)

Επειδη δεν γνωριζουμε τι επιπεδο γνωσης και εμπειριας εχει ο καθε φιλος που ζητα μια συμβουλη, καλυτερα να τον κατευθυνουμε με ασφαλεια.

Εαν δεν υπαρχουν τα χρηματα να αγοραστει το καταλληλο εργαλειο, καλυτερα να καθυστερησει η δουλεια απο το να δοκιμαστει κατι ανορθοδοξο και ενδεχομενως επικινδυνο.

ναι, σωστα. αλλά το θεμα ειναι να μην κοψει με τον γωνιακο τροχο στο χερι.
απο εκει και περα το καλυτερο (σε θεμα ασφαλειας) θα ηταν μια καλη σεγα, ή εστω μια φτηνη σεγα

παλιοτερα κι εγω εκοβα ξυλα με τον γωνιακο στο χερι μερικες φορες και ευτυχως ετυχε να μου μαγκωσει για πρωτη φορα, οταν πια τον ειχα βαλει σε βαση σαν και αυτη που θα φερει το λιντ
βεβαια δεν μπορει να κοψει την πορτα σε αυτη τη βαση

απο το να κοψει την πορτα με το γωνιακο στο χερι οπως θα εκανα κι εγω αν δεν ειχα την οικονομικη ανεση να αγορασω ενα εργαλειο, καλυτερα να κανει μια πατενουλα με ξυλα.
για αυτο εβαλα βιντεακι με ξυλινη βαση που δεν θα του κοστισει και τιποτα και οχι με ιδιοκατασκευες μεταλλικες
Τα κανονικά δισκοπρίονα έχουν προφυλακτήρα με ελατήριο που κρύβει απότομα ολόκληρο τον δίσκο αν κάτι πάει στραβά (πχ κλωτσήσει). Είναι βασικό εξάρτημα που δεν πρέπει να λείπει.

Το καλυτερο ειναι το δισκοπριονο...αμα δεν υπαρχουν τα χρηματα ας παρει σεγα...τα υπολοιπα δεν ειναι ασφαλη..
Αλλά μόνο με ραγα οδηγό σαν αυτές που έχει βάλει κατά καιρούς το Lidl μπορείς να κόψεις ευθεία με σεγα...

..η να βάλει κάποιο μακρύ πλακέ ξύλο για κόντρα με σφηκτηρες...

Νικόλα χωρίς παρεξήγηση αλλα όταν προτεινουμε κάτι θα πρέπει να είμαστε 100% σιγουροι...

Τα κανονικά δισκοπρίονα έχουν προφυλακτήρα με ελατήριο που κρύβει απότομα ολόκληρο τον δίσκο αν κάτι πάει στραβά (πχ κλωτσήσει). Είναι βασικό εξάρτημα που δεν πρέπει να λείπει.

αυτο ειναι σιγουρο! για αυτο βαζουμε κανονικα δισκοπριονα και οχι πατεντουλες

Το καλυτερο ειναι το δισκοπριονο...αμα δεν υπαρχουν τα χρηματα ας παρει σεγα...τα υπολοιπα δεν ειναι ασφαλη..
Αλλά μόνο με ραγα οδηγό σαν αυτές που έχει βάλει κατά καιρούς το Lidl μπορείς να κόψεις ευθεία με σεγα...

..η να βάλει κάποιο μακρύ πλακέ ξύλο για κόντρα με σφηκτηρες...

Νικόλα χωρίς παρεξήγηση αλλα όταν προτεινουμε κάτι θα πρέπει να είμαστε 100% σιγουροι...

δεν αντιλεγω.
αλλά εσυ θα προτιμουσες να κοψει την πορτα με γωνιακο στο χερι ή με βαση εστω και ξυλινη?

για αυτο λεμε οτι ο πιο ασφαλης τροπος ειναι μια σεγα.
εναλλακτικα (λιγο λιγοτερο ασφαλης) ενα δισκοπριονο κανονικο (που κανει ομως τελειες ευθειες κοπες)
ακομα πιο ανασφαλης ενας γωνιακος σε βαση ιδιοκατασκευη
και τελος ακομα πιο χαλια κατασταση γωνιακος με πολυδοντο δισκο στο χερι

επειδη δεν ξερουμε αν μπορει ο φιλος να αγορασει και τι και μαλιστα για μια φορα ισως (το κοψιμο της πορτας) εγω κοιταξα να μην βαλει στο χερι τον γωνιακο ;)

• Like
Reactions: KOSSTV

α, μπραβο, αυτους εννοουσα , ειχα παρει εναν στην αρχη και μετα πηρα και δευτερο. πολυ καλοι για τα λεφτα τους

δεν αντιλεγω.
αλλά εσυ θα προτιμουσες να κοψει την πορτα με γωνιακο στο χερι ή με βαση εστω και ξυλινη?
Με κανένα από τα 2...Και ας μην είχα άλλη εναλλακτική. .

Για αυτά άλλωστε επειδή εμείς που γνωρίζουμε 2 πράγματα παραπάνω πρέπει να αναφέρουμε μόνο ότι είναι πρώτα ασφαλής και ας κοστίζει.

μα το λεω... το καλυτερο που εχει να κανει ειναι να αγορασει ο ανθρωπος μια σεγα ή ενα δισκοπριονο. πολλες φορες το ειπα.
αλλά και εμενα οταν μου τα ελεγαν σαν νεος ερασιτεχνης τοτε εκανα του κεφαλιου μου γιατι δεν ειχα τον τροπο / δεν ηθελα να δωσω λεφτα για μια δυο φορες που θα χρειαζομουν κατι
και αν πηρα αργοτερα τα καταλληλα εργαλεια ηταν γιατι ειδα διαφορα βιντεο με κικ μπακ
μεχρι τοτε ομως εκανα αυτα που κανουν ολοι. στην αρχη γωνιακο στο χερι
μετα με τα οσα ελεγαν τα παιδια, εφτιαξα ιδιοκατασκευη ξυλινη βασουλα σαν κι αυτη που εβαλα και εκοψα καποιες φορες (ευτυχως χωρις κικμπακ)
σιγουρα ηταν καλυτερα απο το να εκοβα με τον γωνιακο στο χερι παντως.
μετα πηρα σεγα, μετα πηρα δισκοπριονο και μετα και φαλτσοπριονο ραντιαλ...

επειδη εχω περασει απο αυτο το σταδιο, ο σνιπερ θα κοψει την πορτα. αν εχει τον τροπο , με αυτα που του ειπαμε, αυριο θα αγορασει μια σεγα και θα κανει αριστα.
αν δεν εχει τον τροπο , τουλαχιστον το ζητουμενο ειναι να μην την κοψει με τον γωνιακο στο χερι. αν του πεις οτι ή θα παρεις δισκοπριονο κλπ ή μην την αγγιξεις, ο καθε ερασιτεχνης, ανδεν εχει την οικονομικη ανεση (οπως κι εγω δεν την ειχα παλιοτερα) θα την κοψει με τον τροπο που εχει σκεφτει και με το εργαλειο που εχει.
ασε που το πλεον χειροτερο θα ηταν να εχει οχι δισκο με δοντια αλλά κανα δισκο αλυσιδας

Αυτός ο παραπάνω οδηγός κοπής του Lidl αν και ιδανικός για δισκοπριονο αλλά και για ρούτερ, δεν κάνει όμως για σέγα, τουλάχιστον για την parkside που έχω εγώ καθόσον έχει πολλές ταλαντώσεις με αποτέλεσμα να ξεσφιγγει και να φεύγει από τη θέση του!

Κατά τη γνώμη μου ο γωνιακος τροχός είναι το πιο επικίνδυνο εργαλείο. Μια φορά πριν χρόνια έκοβα μια λαμαρίνα για να φτιάξω μια ιδιοκατασκευη με στόχους για τα αεροβόλα μου. Κάποια στιγμή σταματάω το κόψιμο και αφήνω τον τροχό κάτω ενώ αυτός είχε ακόμα στροφές. Κλώτσησε στο έδαφος και μου ήρθε στο χέρι που ενστικτωδώς το τράβηξα. Προλαβε όμως και με πήρε στον δεξί δείκτη.....το αίμα ποτάμι.....ακόμα έχω το σημαδι πάνω από το νύχι. Και ευτυχώς πρόλαβα και τραβήχτηκα! Κάθε φορά που πιάνω στα χέρια μου γωνιακό τροχό, θυμάμαι αυτό το περιστατικό και γίνομαι 10 φορές πιο προσεκτικός!

προστυχο εργαλειο! κι ακομα πιο κακο οταν δουλευει σε ξυλα...
ο οδηγος , πρεπει να επεσες σε κακο κομματι, εμενα και τα δυο μια χαρα πανε με τη σεγα, ιδιαιτερα με του λιντλ που εχει λαστιχενια βαση και πιανει και περιμετρικα της βασης λιγο το λαστιχο. αλλά και με την φθηνοτερη της οξφορντ, δεν μου ξεσφιγγουν
καλα στο δισκοπριονο δε το συζηταμε, ειναι τελειοι. μηπως δεν τον σφιγγεις καλα?

υγ
ιδεα: μηπως του βαζεις λαμες με πολυ τσαπραζι ή του βαζεις ταλαντωση και σου αυξανει τους κραδασμους?
προσωπικα δεν βαζω ποτέ ταλαντωση και λαμες μονο κλην φορ γουντ
και παλι κραδασμους εχει η παρκσαιντ, αλλά δεν μου προβληματιζει τον οδηγο

Όχι, ίσα ίσα που τον έχω δουλέψει πολύ μάλιστα! Και επειδή τον έχω από την πρώτη φορά που τον έβγαλε το λιντλ και τον αγόρασα ξανά το καλοκαίρι που τον ξαναεφερε για λογαριασμό του αδελφού μου, δοκίμασα και τον νέο πριν τον δώσω, με τη σέγα. Μιλάμε μεγάλη απογοήτευση!
Δεν ξέρω οι άλλες σεγες του lidl αλλά η δικιά μου έχει πάρα πολλές ταλαντώσεις σε όποια θέση ρύθμισης και αν την βάλω.
Μέχρι να αγοράσω το δισκοπριονο οι κοπές σε μεγάλες επιφάνειες με τη σέγα ήταν σκέτη απογοήτευση!

Αρχικά είχα λάμες της parkside. Αγόρασα όμως της stanley και της DeWalt διαφορα μεγέθη. Κάνει καθαροτερες κοπές με τις νέες λάμες, όμως η ταλάντωση παραμένει. Πλέον δεν με απασχολεί όμως γιατί την χρησιμοποιώ σε πολύ συγκεκριμένες δουλειές. Για όλα τα υπόλοιπα μόνο δισκοπριονο ή ιαπωνικό πριόνι και χέρι.

Last edited:
μαλλον φταιει η σεγα σου, το συγκεκριμενο κομματι.
ισως αν της εβαζες καμια ελαστικη ροδελα εκει που πιανει πανω στη βαση της, να γινοταν πιο ησυχη. δεν θυμαμαι ομως πως πιανει πανω στη βαση της.
το κανει και η μπος αυτο, με ελαστικο συνδεσμο (περα απο τα αντιβαρα που εχει στον αξονα)
θα ριξω αυριο μια ματια και στη δικια μου μηπως και βρω κανα τροπο να ησυχασει παραπανω

• Like
Reactions: xxaris
δεν ξερω ο χαρης, εγω παντως με μια στανλεη που ηταν μεταλλου-ξυλου (νομιζω ξυλου με καρφια, μια μακρια μαυρη) με το που αγγιζε ξυλο ειχε πολυ κραδασμο γιατι ειχε μεγαλα δοντια. καλα σε μεταλλο νομιζα οτι θα διαλυθει η σεγα!
βαζω μπος και καμια φορα αν εχω σκραπ βαζω παρκσαιντ.

παντως παιδια βλεποντας διαφορα τεστς, οι πιο ησυχες σεγες / σπαθοσεγες, ρευματος και μπαταριας και με μεγαλη διαφορα ειναι οι μακιτα . και με διαφορα απο τη δευτερη θεση. καιοσες εχουν συστημα avt ειναι ακομα πιο ησυχες!
ελπιζω καποια στιγμη να χεριασω καποια...

gia paradeigma στο 22:49
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

μου κανει εντυπωση πουτηντοσο ησυχη μπος της βγαζει απο τις τελευταιες σε κραδασμους. ισως ειναι λιγο διαφορετικο μοντελο

Last edited:
  • Like
Reactions: Χιωτης