Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Θυμάμαι ότι τις λάμες της stanley της αγόρασα από το Praktiker και έχουν 2,5mm δοντακια, ίσως είναι αυτές (δεν είμαι σίγουρος), και της DeWalt από ένα τοπικό κατάστημα με εργαλεία και έχουν μεγαλύτερα δοντακια, νομίζω 4mm.

καλημερα. Χρονια πολλά και καλή χρονιά
Θα παω αυριο να παρω το δραπανοκατσάβιδο του λιντλ
Θελω να ρωτησω ποια απο τις δυο μπαταρίες που εχει να παρω. Βλεπω οτι εχουν σχεδον ιδια τιμη με διπλασια χωρητικότητα σχεδον η μια απο την αλλη.
Υπαρχει καποιο μειονέκτημα στη μεγάλη;

Αν μπορω να βιδώσω - ξεβιδώσω 100 βίδες είμαι ικανοποιημένος. Με ενδιαφερει και να μην είναι καμια γκουμουτσα στο χερι. Οσο πιο μικρό (και ελαφρύ) τοσο πιο καλά. Αλλα μην ειμαι ολη τη μερα στη μπρίζα
Τι λετε;

Ευχαριστώ !!!

• Like
Reactions: kaskas13
Η μία μπαταρία εχει κσι φορτιστή!
Θα Σου έλεγα να πάρεις την 4αρα. Συν φορτιστή αλλα 8€. Τα εχω και τα δύο σαν σετ. Πολύ βολικά

• Like
Reactions: KOSSTV
Καλημέρα σου και Χρόνια Πολλά...

Να το πάρεις εάν η χρήση του προορίζεται για βιδωμα/ξεβιδωμα και όχι τρύπημα...

Οι 2 μπαταρίες έχουν σχεδον την ίδια τιμή αλλά αυτή με τα 2ah έχει και φορτιστή που θα τον χρειαστείς ούτως αλλιώς..

Προσωπικά η 4αρα είναι η ιδανική γιατί με τα 150γρ παραπάνω δεν φενεται η διαφορά αλλά κρατάει πολύ περισσότερο...

Μπορείς να πάρεις όντως φορτιστή ξέχωρα και μια 4αρα...

• Like
Reactions: elninioz
Θελω να ρωτησω ποια απο τις δυο μπαταρίες που εχει να παρω. Βλεπω οτι εχουν σχεδον ιδια τιμη με διπλασια χωρητικότητα σχεδον η μια απο την αλλη.

Αν μπορω να βιδώσω - ξεβιδώσω 100 βίδες είμαι ικανοποιημένος.
Καλημέρα. Το δραπανοκατσάβιδο για εμένα είναι πολύ καλή αγορά - το έχω καμιά διετία και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Το δουλεύω με την μικρή μπαταρία και χωρίς να έχω μετρήσει ποτέ θεωρώ ότι τις 100 βίδες τις έχει με μια φόρτιση. Έχω βέβαια δύο μικρές μπαταρίες (10-12€ είχε η μία) οπότε δεν έχω ξεμείνει ποτέ στην μέση της δουλειάς.
Για τρύπες μέχρι 10χιλ σε ξύλο και για βίδες μέχρι 6 χιλ δεν έχει κωλώσει πουθενά - οκ για τα δύσκολα μπορεί να χρειαστεί μερικές βόλτες με το κατσαβίδι.

• Like
Reactions: ggeorge
Ωραία και περίμενα τόσο καιρό αυτόν τον μικρό τροχό των 12v. Το έχω ήδη και είναι τόσο βολικός που ήθελα και δεύτερο. Αν δεν τον έχετε σας τον προτείνω ανεπιφύλακτα. Είναι από τα εργαλεία που χρησιμοποιώ πιο συχνά. Ειδικά με τα αυτά τα "σφουγγαράκια" είναι ιδανικός για τριψίματα και καθαρίσματα. (y)
Όμως δεν χωράνε όταν είναι πάνω ο προφυλακτήρας του τροχού και δεν ειναι εύκολο να τον βάζεις και να τον βγάζεις.. Οπότε θέλω δυο τροχάκια για να έχω στο ένα τα σφουγγαράκια και στο άλλο κάποιο δίσκο. Άλλωστε σε αυτήν την τιμή (το 1/4 του αντίστοιχου Bosch) είναι καλή ευκαιρία :)
Προχθές χρησιμοποίησα (ουσιαστικά για πρώτη φορά) τον ίδιο τροχό Parkside (αγορασμένο την πρώτη φορά που τον έφεραν, Μάιο 2021, για 20 ευρώ τότε). Έτριψα κάποια τμήματα σκουριασμένων κάγκελων με το τροχουδάκι τριβής/λείανσης που πουλάνε χώρια (νομίζω έρχεται και αυτή τη φορά σαν αξεσουάρ σε διάφορα σετ από δισκάκια για αυτό τον τροχό των 76 χιλ.).
Εντυπώσεις από τη χρήση του αρκετά ως πολύ καλές: Με μια μπαταρία 2ΑΗ σχεδόν πλήρως φορτισμένη, τον δούλεψα (με μικροδιακοπές) κοντά στα 10 λεπτά και έκανε μια χαρά δουλειά, με μεγάλο ατού το πραγματικά μικρό βάρος/μέγεθος.
Καταλαβαίνεις βέβαια ότι δεν έχει σε καμία περίπτωση τη δύναμη ενός μεγάλου τροχού (115/125 χιλ.) ωστόσο για συγκεκριμένες εργασίες το πλεονέκτημα της φορητότητας (όχι καλώδια) και του βάρους/μεγέθους είναι ασύγκριτο.
Εκεί που διατηρώ επιφυλάξεις είναι στην αντοχή του σε συνεχή και παρατεταμένη χρήση, μια που στην περίπτωσή μου με τη χρήση που έκανα σε όχι μεγάλη εξωτερική θερμοκρασία (15 βαθμοί) ένιωσα ότι είχε ελαφρά ζεσταθεί.
Οπότε πιθανότατα δεν είναι εργαλείο για παρατεταμένη χρήση και σίγουρα δε θα το πρότεινα σε επαγγελματία για να βγάζει μεροκάματο. Για τον περιστασιακό χομπίστα ωστόσο, όπως οι πιο πολλοί εξ ημών, νομίζω ότι είναι μια πολύ καλή περίπτωση, ειδικά αν κάποιος έχει ήδη 12βολτες μπαταρίες (ήταν και για μένα ένας λόγος που τον πήρα, καθώς ένα χρόνο νωρίτερα, το 2020, είχα αγοράσει το αντίστοιχο 12βολτο δραπανοκατσάβιδο που φέρνουν και μεθαύριο).

Λάζαρε για το συγκεκριμένο τροχό θα πρέπει να οριοθετήσουμε λίγο το ευρος εργασιών...
Εαν μιλάμε για κοπες δεν μπορούμε να συζητάμε για πάνω από 2χιλ σε παρατεταμένη χρήση...
Εχω σχεδον ολα τα εξαρτηματα και το υλικό προς κοπή παίζει και αυτό το ρόλο του...άλλο σίδερο,άλλο αλουμίνιο και άλλο inox...
Για το πρώτο δεν κάνει...
Για τα άλλα 2 κάνει μια χαρά σε παρατεταμένη χρήση.
Ειδικά στα κοψίματα ειδών γυψοσανιδας( στρωτηρες,γωνιοκρανα,ορθωστατες) είναι ότι πρέπει...Με έχει εξυπηρέτηση αφάνταστα.

Σε πλακάκι το έχω χρησιμοποίηση σε λεπτοκοψιματα..γωνίες και φάλτσα η σε σημεια που δεν εξυπηρετει αλλο εργαλειο για κοπη...Αλλά ως εκεί...

Για ξυλεία με τον multimeterial τροχό δεν έχω κόψει και πολλά αλλα εξαιτίας του μικρού μεγέθους ο δίσκος κολλάω πολύ εύκολα πάνω στο ξύλο...πράγμα που είναι ολίγο εκνευριστικό...

Όσο αφορά την λείανση έχοντας και τα 3 δισκάκια είναι για εντελώς τοπική χρήση..Δηλ κάτι που θες να λειανεις σε 2-3 σημεία...Δεν είναι για μεγάλη επιφάνεια...
Έχω χρησιμοποίησει περισσότερο την φτερωτη...Έχει την δύναμη να φάει υλικά όπως χρώμα και να στρώσει ψιλοτσιμπιες από ηλεκτροκολλησης...
Για μεγάλες επιφανείες δεν είναι..

Θεωρώ λοιπόν ότι είναι ένα πολύ καλό εργαλείο τοπικού χαρακτήρα και ως τέτοιο πρέπει να χρησιμοποιηθεί...

Όλα τα παραπάνω από 2+ χρήση και στο επαγγελματικό μου κομμάτι..

Καλη ειναι. Ιδια με αλλες αντιστοιχες του εμποριου
Ομως, λογω των ρυθμισεων για την καθετοτητα του δισκου, καλυτερα να εχεις μονιμα φορεμενο ενα τροχο (εστω και της πλακας). Το βγαλε - βαλε - ρυθμισε ειναι μπελας
Σε ευχαριστώ. Χρήσιμο αυτό για το βάλε-βγάλε.

• Like
Reactions: Σωφρον
Εχω σχεδον ολα τα εξαρτηματα και το υλικό προς κοπή παίζει και αυτό το ρόλο του...άλλο σίδερο,άλλο αλουμίνιο και άλλο inox...
Για το πρώτο δεν κάνει...
Για τα άλλα 2 κάνει μια χαρά σε παρατεταμένη χρήση.

κωστη μηπως εννοεις οτι δεν κανει για ινοξ?

κωστη μηπως εννοεις οτι δεν κανει για ινοξ?
Για σίδερο μεγάλου πάχους ηθελα να πω με την λογική ότι τα περισσότερα είναι πάνω από 2mm .Δεν το διευκρίνισα....Ταλαιπωρεί πολύ μέχρι να κόψει...
Για inox/λαμαρίνα έως 2 πάει πολύ καλύτερα καθώς τα δισκάκια που βγαίνουν είναι κυριως για αυτό το σκοπό..

• Like
Reactions: nickolas
Για σίδερο μεγάλου πάχους ηθελα να πω με την λογική ότι τα περισσότερα είναι πάνω από 2mm
Κωστή, έχεις στο μυαλό σου μεταλικές πλάκες/λαμαρίνες.
Βίδες, βέργες, πηχάκια κλπ κόβει άνετα πολύ μεγαλύτερα πάχη.

• Like
Reactions: nickolas

Αν μπορω να βιδώσω - ξεβιδώσω 100 βίδες είμαι ικανοποιημένος. Με ενδιαφερει και να μην είναι καμια γκουμουτσα στο χερι. Οσο πιο μικρό (και ελαφρύ) τοσο πιο καλά. Αλλα μην ειμαι ολη τη μερα στη μπρίζα
Τι λετε;
Γιώργο να το πάρεις εγώ έχω και τα δυο μοντέλα που έχει βγάλει και είναι πάντα επάνω στον πάγκο για άμεση χρήση. Θα έπαιρνα και τις δυο μπαταρίες. Με την μεγάλη πρέπει να στέκεται και όρθιο.

• Like
Reactions: ggeorge
Έχετε κ οι 2 απολυτο δίκιο και στην ουσία λέτε το ίδιο πράγμα, απλά ο KOSSTV είναι πιο "αυστηρός" ενώ ο nickolas το πάει κανα δυο βήματα παραπέρα. Είστε κ οι 2 όμως πολύ ξεκάθαροι στο κομμάτι της ασφάλειας κ στο τι δεν πρέπει να κάνω κ σας ευχαριστώ πολύ για αυτό

@ Nickolas είσαι πολύ ξεκάθαρος σε αυτά που λες. Από εκεί κ πέρα ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του κ αξιολογεί όπως θέλει τις (πραγματικά πολύτιμες) πληροφορίες που του δώσατε. Προσωπικά, πάντως, θα αγοράσω μια σεγα για να είμαι σίγουρος. Δε μπορώ να πω ότι με παίρνει πολύ στο οικονομικό κομμάτι, αλλά σίγουρα πιο οικονομικά (κ όχι μόνο) θα μου έρθει από το να κόψω κάνα δάχτυλο ή τίποτα χειρότερο. Έτσι κ αλλιώς, κ το τροχουδάκι να έπαιρνα, πάλι κάποια λεφτά θα τα έδινα.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ, πάντως, όλους σας για τις απαντήσεις κ τη βοήθεια.

Εάν δείτε κάπου απόθεμα στην ευρύτερη περιοχή τού Πειραιά τον επαναφορτιζόμενο φακό Pasl 4000 B2 ας το αναφέρει εδώ.
σεβαστουπολεως παντως ειχε παρα πολλους

Κωστή, έχεις στο μυαλό σου μεταλικές πλάκες/λαμαρίνες.
Ακριβώς...
Μιλάω για κοπή που έχει διαδρομή..ειδικά στο σίδερο...δεν..Για την λαμαρίνα παίζεται το πάχος.. ...!!!
Βίδες, βέργες, πηχάκια κλπ κόβει άνετα πολύ μεγαλύτερα πάχη.

Τα λεπτά από αυτά τα έχει πολύ εύκολα..
Πιο χοντρά ζορίζεται και πιέζεται το εργαλείο...θέλει γωνιακό μετά...

Είμαι αυστηρός συμφορουμιτη Sniper γιατί όταν μιλάμε για μια αγορά πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι τι δυνατότητες έχει ένα εργαλείο...

Είμαι αυστηρός συμφόρηση Sniper γιατί όταν μιλάμε για μια αγορά πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι τι δυνατότητες έχει ένα εργαλείο...
Μα δεν το είπα για κακό, για αυτό κ το έβαλα σε εισαγωγικά. Καλά κάνετε, γιατί καμιά φορά πας να βοηθήσεις κ βρίσκεις κ το μπελά σου. Είσαι ξεκάθαρος από την αρχή κ από εκεί κ πέρα, ο καθένας πράττει με δική του ευθύνη.

• Like
Reactions: KOSSTV
Πήγα σήμερα να δω το νέο κατάστημα του Lidl στο Νέο Κόσμο, στην Ηλία Ηλιού (στον παράδρομο) , λίγα μέτρα μετά τη διασταύρωση με τη Φραντζή. Ωραίο, μοντέρνο και διώροφο :) (y)

Πήρα κάτι ψιλιαδούρες,

Image4559128077373224715 (1).jpg

• Πάρα πολύ ωραίο φακουδάκι, με μαγνητική ισχυρή βάση, γάντζο αλλά και μια ωραία μαγκιά με βάση μανταλάκι! Απίθανο, στα 7€

Image7638156354513950818 (1).jpg

Και από 5€

• Ένα σετάκι εξαγωγής για χαλασμένες βίδες (κάτι κινέζικα που είχα πάρει δεν δούλεψαν ποτέ. Αυτό φαίνεται καλύτερο)
  • Ένα σετάκι για βίδωμα μεντεσέδων (ένα απο aliexpress που είχα πάρει διαλύθηκε στην πρώτη χρήση)
  • Και ένας ισχυρός μαγνήτης για ηλεκτροσυγκολλήσεις σε καλή τιμή

Υπόψη, είχε άπειρες μπαταρίες 2 και 4 των 12v και γενικά πολλά τεμάχια και από όλα.
Είχε και έναν πιο μεγάλο φακό (κάποιος ρώταγε νομίζω), αλλά ήταν κάπως ογκώδης για μένα.

Ωραία είναι αυτά τα φτηνά ψώνια από το Lidl. Τα χαίρεσαι δίχως τύψεις :LOL: