Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Υπαρχει link...;
Τώρα βλέπω ότι υπάρχει πολύ μεγάλη ποικιλία. Θέλει ψάξιμο...
Στα ίδια λεφτά με πάχος 2,4 χιλ, δεν ξέρω όμως αν θα μπορεί το αυτόματο κόψιμο να δουλέψει:
Screenshot_20230419_145140_com.huawei.browser.jpg

Εγω δούλεψα με αυτην https://www.kentrovidas.gr/m/showprod.php?id=11701 και έκοψα χόρτα υψους 15cm , τεράστια διαφορά με του λιντλ που κοβόταν συνεχεια απο την έξοδο της μεσινέζας. Επειδή εχει μεγαλύτερη διάμετρο 2mm vs 1,4mm του λιντλ , το καρούλι παίρνει 2,5 μέτρα περίπου . Θεωρώ οτι και 2,4mm χωράει να περναει απο την τρύπα. Υπαρχει τεράστια ποικιλια ακόμα και τετράγωνες.Περισσότερα εδω https://www.kalliergo.gr/eksoplismos-proionta-ypiresies-kipos/mesineza-typos-sxima-xortokoptiko/
Ποικιλία εδω https://www.skroutz.gr/c/4704/nimata-mesinezas.html#search

Φ
Εγω δούλεψα με αυτην https://www.kentrovidas.gr/m/showprod.php?id=11701 και έκοψα χόρτα υψους 15cm , τεράστια διαφορά με του λιντλ που κοβόταν συνεχεια απο την έξοδο της μεσινέζας. Επειδή εχει μεγαλύτερη διάμετρο 2mm vs 1,4mm του λιντλ , το καρούλι παίρνει 2,5 μέτρα περίπου . Θεωρώ οτι και 2,4mm χωράει να περναει απο την τρύπα. Υπαρχει τεράστια ποικιλια ακόμα και τετράγωνες.Περισσότερα εδω https://www.kalliergo.gr/eksoplismos-proionta-ypiresies-kipos/mesineza-typos-sxima-xortokoptiko/
Ποικιλία εδω https://www.skroutz.gr/c/4704/nimata-mesinezas.html#search
Φοβερη ποικιλία, που ζαλίζει. Εδώ χρειάζεται επαγγελματική γνώμη κηπουρού για το πια είναι αντοχής. Ένας γνωστός μου βλέπω και δουλεύει της Stihl.
Η πετονιά πάντως που είχαν τα καρούλια αρχικά ήταν για γκαζόν το πολύ...
Σήμερα έχει ανταλλακτικά καρούλια, τα 3 τεμ στα 4 ευρώ. Καλύτερα να ήτανε φθηνότερα και χωρίς πετονιά.

Φ

Φοβερη ποικιλία, που ζαλίζει. Εδώ χρειάζεται επαγγελματική γνώμη κηπουρού για το πια είναι αντοχής. Ένας γνωστός μου βλέπω και δουλεύει της Stihl.
Σήμερα έχει ανταλλακτικά καρούλια, τα 3 τεμ στα 4 ευρώ. Καλύτερα να ήτανε φθηνότερα και χωρίς πετονιά.

Κατόπιν σύστασης από επαγγελματίες του είδους χρησιμοποιώ τα τελευταία χρόνια τη στριφτή της vortex στα 4,3mm πάχος στο stihl kombi μου.
Στην πραξη έχω δει τα καλύτερα αποτελέσματα.
Δεν είναι τυχαίο ότι τα πιο ενημερωμένα τοπικά καταστήματα αυτήν έχουν.
Ακόμη και ο τοπικός εδώ αντιπρόσωπος της stihl αυτή πουλάει. Από αυτόν την είχα αγοράσει κι εγώ

Έχω χρησιμοποιήσει φυσικά και της stihl αλλά θεωρώ καλύτερη τη vortex.
Εδώ το link στο skroutz (δείτε κριτικές):

Sent from my iPhone 14 pro max using Tapatalk Pro

Στο κοντινό μου λιντλ δεν υπήρχανε κεφαλές με μεσσινεζα.
Πήρα ένα μετρητή πίεσης ελαστικών και ένα σπρευ καθαρισμού δισκοφρενων, που το χρησιμοποιώ σε κάθε σχεδόν εργαλείο πριν το λάδωμα.

• Like
Reactions: newbie
Φ

Τα καρούλια ειναι σε προσφορά το Σάββατο

• Like
Reactions: ΙΝΠ
Nα την πάρετε
Ξέρει κανείς αν συγκριτικά με την άλλη σκούπα υγρών στερεών που φέρνει είναι ίδια και απλά έχει έξτρα και τη δυνατότητα ψεκασμού για να πλένεις υφάσματα; Ή δεν κάνει για όλες τις δουλειές που κάνει η άλλη;

Ο φορτιστής που έχει αυτή την εβδομάδα λέει "Για όλες τις μπαταρίες αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας, χωρητικότητας 6 V ή 12 V και 1,2 - 120 Ah".
Φαντάζομαι ότι εννοεί για όλες τις μπαταρίες Μολύβδου, σωστα? παίζει να φορτίζει και Λιθίου??

• Like
Reactions: ΙΝΠ
Ο φορτιστής που έχει αυτή την εβδομάδα λέει "Για όλες τις μπαταρίες αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας, χωρητικότητας 6 V ή 12 V και 1,2 - 120 Ah".
Φαντάζομαι ότι εννοεί για όλες τις μπαταρίες Μολύβδου, σωστα? παίζει να φορτίζει και Λιθίου??
Όχι!

The Ultimate Speed ULGD 5.0 C1 is a multi-level car and motorcycle battery charger, which is suitable for charging and trickle charging 6 V- (3 cells) or 12 V (6 cells) lead acid batteries with electrolyte solution (WET), with electrolyte absorbing mats (AGM), with gel gel-type electrolyte (GEL) or calcium batteries. The device is not suitable for charging lithium-ion batteries!

Μια ερώτηση προς κατέχοντες…
Η μπαταρία των 9,6V ενώ δείχνει full γεμάτη με τρία λαμπάκια αναμμένα όταν πατάω το ΟΝ το μηχάνημα δεν ξεκινά, ακούγεται απλά ένας ανεπαίσθητος θόρυβος σαν σφύριγμα.

IMG_5245.jpeg

Τη μετράω με το πολύμετρο και δείχνει 10,3V.

IMG_5247.jpeg

Όταν συνδέω τους πόλους του μηχανήματος με τροφοδοτικό και του δίνω 10V το μηχάνημα δουλεύει κανονικά.
Άρα δεν φταίει ούτε το μοτέρ ούτε ο διακόπτης ούτε ο ροοστάτης ούτε η πλακέτα, είναι καθαρά θέμα μπαταρίας.
Μπορείτε να μου πείτε τι συμβαίνει;

Και μια που ανέφερα την πλακέτα…
Είχα, απο προηγούμενη χρήση, κλειδωμένο το τροφοδοτικό στα 10A κι όταν έδωσα ρεύμα στην πλακέτα πήρε φωτιά το Κορδελιό.
Το σταμάτησα αμέσως αλλά η ζημιά μάλλον έγινε.

IMG_5246.jpeg

Μπάμπη, με τις λίγες γνώσεις που έχω, δεν έχει σημασία που το τροφοδοτικό ήταν στα 10Α. Η πλακέτα θα τράβαγε όσο χρειαζόταν, δεν της τα δίνεις με το ζόρι.
Τα Volt είναι αυτά που θα μπορούσαν να κάνουν τη ζημιά αν ήταν σε λάθος ρύθμιση.

Άρα, αν τα Volt ήταν σωστά, είτε ακούμπησες κάπου κατά λάθος, είτε η πλακέτα ήταν ήδη βραχυκυκλωμένη ή κάτι τέτοιο.

Ισως θελουν καλο καθαρισμα οι πολοι της μπαταριας που
φαινονται να ειναι λιγο χαλια, εκτος
και αν εχει ζημια η πλακετα.
Βλεπω και ενα εξαρτημα επανω δεξια σαν σπασμενο μου φαινεται.

• Like
Reactions: tonal and nikfor
Νικόλα δεν το ξέρω αυτό, αν «κλειδώνεις» στα 10Α μήπως το τι τραβάει δεν το ορίζει η πλακέτα;
Όταν το ξεκλείδωσα τράβαγε από 0,9Α μέχρι 1Α.
Μάλλον έσκασε αυτό επάνω δεξιά.
Αυτό που δεν μπορούσα να καταλάβω είναι γιατί με τη μπαταρία δε δούλευε.
Τι βλάβη μπορεί να έχει ώστε να δουλεύει με το τροφοδοτικό αλλά όχι με τη μπαταρία;
Οι επαφές έδειχναν πεντακάθαρες, και τις πίεζα και με το χέρι.

Ναι, φαίνεται να έχει σκάσει ένα εξάρτημα (μάλλον δίοδος).
Το θέμα είναι αν αυτό είναι το αίτιο ή το αποτέλεσμα