Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

το προβλημα λοιπον ειναι οταν ενα ερασιτεχνικο κομματι το δουλευεις συνεχομενα. και δες κατι
ολοι οι μαστοροι που δουλευουν με δραπανοκατσαβιδα παρκσαιντ θα σου πουν τα καλυτερα. γιατι? γιατι κανουν ενα τρυπημα και μετα εστω και για λιγα δευτερολεπτα ή λεπτα μεχρι την επομενη τρυπα σταματαει το εργαλειο. πεφτει η θερμοκρασια του και συνεχιζουν. το εργαλειο λοιπον δυσκολα θα παθει ζημια
αν ομως το βαλεις σε εργοστασιο επιπλων το σκοτωσες το δραπανοκατσαβιδο!

ειναι η φυση του εργαλειου τετοια (δραπανα, δραπανοκατσαβιδα, παλμικα ισως)
κανενα ομως μηχανουργειο δεν δουλευει με γωνιακο τροχο παρκσαιντ. γιατι θα τον παρουν στο χερι στο πρωτο τεταρτο!
ειναι αλλη η φυση του εργαλειου

τωρα αν παρεις ενα περιστροφικο πολυεργαλειο/λειαντηρα κλασης παρκσαιντ και τον δουλευεις 20 λεπτα συνεχομενα, δεν φταιει κανενας αλλος παρα ο φιλος μου ο θανασης που το σκοτωσε το τεμαχιο :)

Eγω θα τον δοκιμαζα ανετα, αν δεν ειχα τετοιο εργαλειο. Ειναι ενα πανισχυρο 'dremel' ιδανικο για λειανση, τριψιμο και διαμορφωση μεταλλων -και οχι μονο.

Αν ειναι προβληματικος θα φανει στα πρωτα λεπτα χρησης οπως φανηκε του ρευματος. Αν δεν ειναι, θα υπαρχουν 3 χρονια εγγυησης. Η τιμη του στα 40 ευρω ειναι παααρα πολυ καλη.

• Like
Reactions: nickolas
Ο ευθύς λειαντήρας ανεβάζει στροφές αλλά πάσχει από ροπή χαμηλά.
Προχθές τον είχα προσαρτήσει στον εργαλειοδέτη του τόρνου για κάποια σπειρώματα σε σίδερο (μαλακό 45-άρι) που ήθελα να φτιάξω και στην πίεση τον κόλωνε το M4 τρυπανάκι.

Δεν μου φαινεται παραλογο για τσιπικο μηχανημα να μην εχει ροπη χαμηλα. Εδω οι ρευματος πασχουν απο ροπη στις χαμηλες στροφες.

Το θεμα ειναι να εχει καλη ροπη στις περισσοτερες στροφες πχ. πανω απο 10,000

Για πάνω από 10.000 μιλάω… Δεν τις μέτρησα αλλά τόσο τις υπολόγιζα, γι’αυτό και μου έκανε εντύπωση.

επεσες σε κακο κομματι :)
κανεις λαθος, δεν ισχυει αυτο που λες. δες πως ειναι φτιαγμενος ο γωνιακος τροχος μπαταριας της μακιτα ή της μαιμου μακιτα (δριλλπρο)
αν ειναι ολα ετσι τοτε πως εξηγειται η ζημια στο φιλο στον μαυρο γωνιακο τροχο?
απο αυτους που λεω, ο μικρος ειναι ο ρευματος 130 w , ο μεγαλος ειναι ο 500 αρης. εγω προτεινω τον 500 αρι ρευματος λοιπον γιατι μου εχει βγει καλος

ποτέ δεν τον εχω δουλεψει 20 λεπτα συνεχομενα γιατι ξερω οτι εχω στα χερια μου ενα ερασιτεχνικο κομματι. και ξερω (και θα επρεπε να το ξερουν ολοι) οτι οταν δουλευεις με ενα ερασιτεχνικο κομματι ο,τι εργαλειο και να εχεις δεν θα το δουλεψεις πανω απο 5- βια 10 λεπτα συνεχομενα. θα σταματησεις, θα κανεις ενα τσιγαρο (ή καποια αλλη δουλεια) , θα κρυωσει θα συνεχισεις. για αυτο σε μερικα εργαλεια τα εχω διπλα, δουλευω με το δευτερο οσο κρυωνει το πρωτο.
ακομα και στον μπαταριας στο βιντεακι που μπηκε χτες η θερμοκρασια ανεβηκε με λιγη χρηση

το μονο ερασιτεχνικο κομματι της παρκσαιντ που εχω δουλεψει συνεχομενα μιση ωρα χωρις να αφησω τη σκανδαλη ουτε για ενα δευτερολεπτο , ειναι το εξαιρετικο πνευματικο της πιστολετο που εκαιγε και αυτο συνεχιζε. ολα τα αλλα ποτέ !
άλλα ερασιτεχνικα απο αλλες μαρκες ναι τα δουλευω και 20 λεπτο και μισαωρο συνεχομενα οπως τον φατμαξ γωνιακο της στανλεη ή εναν γωνιακο φιλου πρασινο μπος ή εναν γωνιακο παλι φιλου μπουλ, ή ενα τριβειο μπουλ δικο μου.
αλλά παρκσαιντ ποτέ !!

αυτο που σκοτωνει τα ερασιτεχνικα εργαλεια ειναι η θερμοκρασια
Δεν κανω λαθος ... ολα τα μοτερ μπαταριας με καρβουνακια ετσι ειναι
Δεν εγραψα οτι το δουλεψα συνεχομενα για 20 λεπτα ... εκανα παυσεις ... δεν ειχε ζεσταθει ιδιαιτερα.
Ενας σωστος ευθυς λειαντηρας ειναι κατασκευασμενος οπως ο πιο πανω (PGSA 20), δηλαδη εχει αυτη την μακρια προεκταση στο μπροστινο μερος, οπου μεσα εχει συνηθως (δεν γνωριζω τι εχει ο PGSA) 2 ρουλεμαν ωστε να ευθυγραμμιζεται ο αξονας. Ο 500W ρευματος δεν εχει αυτη την προεκταση.

Ο ευθύς λειαντήρας ανεβάζει στροφές αλλά πάσχει από ροπή χαμηλά.
Ακριβως ετσι ... χαμηλα δεν εχει δυναμη

Η δικια μου εμπειρια παντως με τον πρωτο 500αρη ευθυ λειαντηρα ρευματος ειναι η χειροτερη απο εργαλεια parkside,στα πρωτα λεπτα λειτουργιας καηκε ενω του ειχα βαλει πανοβουρτσα για να γυαλισω κατι αλουμινια,χωρις να τον ζορισω δλδ,μου στειλαν αντικατασταση βεβαια αλλα και ο δευτερος μπορει να μην εχει καει αλλα βγαζει τετοιο κραδασμο στα χερια που δε νιωθεις τους πηχεις σου.Δεν ξερω αν εχει βγει δευτερο μοντελο και ειναι καλυτερος.Παντως ο μπαταριας φαινεται διαφορετικος σχεδιαστικα απο αυτον του ρευματος καθως το στελεχος μπροστα ειναι μακρυτερο.

• Like
Reactions: lazarefa
Δεν κανω λαθος ... ολα τα μοτερ μπαταριας με καρβουνακια ετσι ειναι

δεν το γνωριζα. οσο ζω μαθαινω :)
δεν ξερω εγω μαλλον εχω πεσει σε καλο κομματι. ενταξει δεν το λες και φισεκλικι, αλλά οι κραδασμοι του μου φαινονται λογικοι.
δηλαδη τι να πουν και τα παλινδρομικα εργαλεια...

οπότε το εργαλειο αυτο (μπαταριας) και καλο φαινεται και καλα λογια λεγονται . αν εξαιρεσεις τον ογκο και το βαρος καθως ειναι σιγουρα ισχυροτερος απο τους 12βολτους ανταγωνιστες του , μικρου ογκου , στα 40 δεν ειναι και μια περιουσια

Παλι μου θυμιζεται την ασχημη εμπειρια που ειχα οταν αποφασισα να αγορασω περιστροφικο πολυεργαλειο
(150 watt αν θυμαμαι καλα), και ολα τα κοματια που δοκιμασα (τρια) κανανε μονο για κρουστικο τρυπανι απο τους κραδασμους. Τελικα πηρα τα λεφτα μου πισω αλλα ημουνα μιση μερα στους δρομους με τις επιστροφες. Απο τοτε πανε περιπου δυο χρονια και δεν ξαναβγαλανε προς πωληση το συγκεκριμενο εργαλειο.

• Like
Reactions: ΝΤΙΝΟΣ
Σκοπέυω να το πάρω (μαζί και τον αλοιφαδόρο). Το 12βολτο πολυεργαλείο μου είχε φανεί πολύ αδύναμο και το γύρισα, έχοντας υπόψη να πάρω το 20βολτο όταν το βγάλει. Επειδή δεν έχω μέτρο σύγκρισης για τέτοιο εργαλείο, μια δεύτερη γνώμη βοηθάει, οπότε ευχαριστώ για την ενημέρωση.
Είναι πολύ καλό, δυνατό και χωρίς πολλούς κραδασμούς όπως έγραψε πιο πάνω και ο Νικόλας. Το έχω από την προηγούμενη φορά που το είχε βγάλει. Αν δεν έχεις, πάρτο

• Like
Reactions: dk31 and nickolas
εχει δουλεψει κανεις την παρακατω τρομπα να μου πει αν αξιζει να την βαλω στο αμαξι, μιας που θα βαλω γκαζι στο αμαξι και δεν θα εχω εχω ρεζερβα?

εχει δουλεψει κανεις την παρακατω τρομπα να μου πει αν αξιζει να την βαλω στο αμαξι, μιας που θα βαλω γκαζι στο αμαξι και δεν θα εχω εχω ρεζερβα?
Ξεκαθαρα ναι.
Αν και στις τελευταίες εκδόσεις η μπιέλα του πιστόνιου από μεταλλικη έγινε πλαστική (!!!) αξίζει

Last edited:
  • Like
Reactions: euromaster
να προσεχω να το λειτουργω για κανα 10λεπτο και μετα παυση να κρυωσει για κανα 10λεπτο? Ρωταω γιατι θα παρω κιτ επιδιορθωσης και σκεφτομαι αν αυτα τα ρημαδια πρεπει να τα αφηνω να κρυωνουν μετα απο λειτουργια 10λεπτου, ,ηπως στο δεκαλεπτο αυτο ξεφουσκωνει το λαστιχο εως οτου το φτιαξω..

εσωραιος. εχετε να προτεινετε κανα κτιακι επιδιορθωσης, γιατι ειχα παρει πριν 3 χρονια ενα που δεν το εχω χρησιμοποιησει καθολου και φοβαμαι οτι ουτε η κολα ουτε τα κορδονια θα εινια λειτουργικα πια. Εκτος αν δεν εχουν προβλημα αυτα τα αναλωσια και κρατανε μια πενταετια, αν και δεν το πιστευω.
Εννοειτε φθηνο.. :P

φτανει στις 30λιμπρες σε λιγα λεπτα (175/80 Ρ14)

νεο κιτ στα κινεζικα καταστηματα...

Πηγα λιντλ Αιγίου να πάρω ψιλολογια και πετυχα δυο κομματια PASA 20 Li-B2 .
Η σπαθοσεγα η μικρή 20αρα .

Στην Πάτρα δεν μου είχαν κινησει το ενδιαφέρον άλλα ηταν τετοια η συγκυρια και πήρα μια .
Εκοβα λαιμαργα απο ελιες και εκει το πριονακι δεν ειναι οτι καλυτερο . πληγωνει το δεντρο και υπάρχει παντα ο κίνδυνος να καταστρέψεις την αλυσίδα με τις πέτρες .

Είχα μια σπαθοσεγα απο το bangood την οποία κατάφερε να την δουλέψει και η μάνα μου .
Η λάμα χωράει πάντου , δεν χρειαζεται λάδωμα και τεντωματα οπως το πριονακι . Βολεψε μια χαρα .
Οποτε πηρα και μια parkside αφου την πετυχα και μετα πήγε κι αυτή για κοψίματα .

Συγκρίσεις : Η parkside πολυ πιο γρηγορη και αν και ειναι βαρυτερη απο του banggood αποδειχτηκε πιο ξεκουραστη λόγω λιγότερων κραδασμών . Έχει και μεγαλύτερη διαδρομή .

Παρότι δεν είναι μπρασλες έδειξε μικρή κατανάλωση μπαταρίας .

Δεν έτυχε να την δουλεψω με τις δαγκάνες που έχει το βαλιτσακι .

• Like
Reactions: nickolas
κοβεις λαιμαργα με σπαθοσεγα και κραταει τοσο η μπαταρια που συμφερει αντι για κλαδευτηρι χεριου , τσαπακι, ή σκεπαρνι?

Σε σχέση με το πριονακι έχει μικρότερη κατανάλωση . Εχει μεγαλυτερη ακριβεια και μου φανηκε καλύτερη για αυτη τη δουλεια .

Με μια δυαρα μπαταρια έβγαλε κοντά μια ωρα .

Ποιο ξεκουραστη απο εργαλειο χειρός .

Last edited: