Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Για αυτή την Πέμπτη με βλέπω για το τηλεσκοπικό μπορντουροψάλιδο (αυτό με τα 50€) και το αλυσοπρίονο.
Το 1ο το θέλω κυρίως για τα λούσιντουμ (2-3 μέτρα) που έχω περιμετρικά στον φράκτη του κήπου. Προς το παρόν τα φτιάχνω με ένα απλό μπορντουροψάλιδο (B&D) αλλά είναι ζόρι να βάζω σκάλα κάθε ένα μέτρο και πάλι δεν φτάνω σε κάποια σημεία.

Το αλυσοπρίονο το θέλω για κάνα πεσμένο δέντρο/κλαδί που έχουμε μπόλικα στην γειτονιά αλλά κολλάω να βγω με το βενζινοκίνητο που χαλάει τον κόσμο από φασαρία.
Στην σελίδα του γράφει: "Διάρκεια λειτουργίας: 2 μπαταρίες των 4Ah περ. 6 λεπτά " - λίγα δεν είναι ;

Αν υπάρχει οποιαδήποτε άποψη για κάποιο από τα δύο (τα συγκεκριμένα ή εμπειρίες από άλλα αντίστοιχα) είναι καλοδεχούμενη - θα είναι τα πρώτα μου τέτοια εργαλεία μπαταρίας.
εχω παρει το απλό μπαταρίας (οχι το τηλεσκοπικό) και είναι πολύ πιο αδύναμο από το B&D που είχα (οριακα να κοβει 10mm κλαδί, όταν με το ηλεκτρικό έκοβα και 15mm άνετα)

• Like
Reactions: dk31
To μπορντουροψαλιδο κοβει μεχρι 12μμ κλαδια το οποιο δεν ειναι λιγο, αναλογα και τις αναγκες του καθε κηπου βεβαια.
Θα κοστισει περιπου 110 ευρω μαζι με 2 μπαταριες και φορτιστη και απο οτι βλεπω ειναι απο τις καλυτερες τιμες στην πιατσα.

Στο αλυσοπριονο με ενοχλει πολυ το εξτρα κοστος και το βαρος των δυο μπαταριων και φυσικα ο ελαχιστος χρονος λειτουργιας των 6 λεπτων.,!! Δεν θα το αγοραζα ποτε.

• Like
Reactions: dk31
εχω παρει το απλό μπαταρίας (οχι το τηλεσκοπικό) και είναι πολύ πιο αδύναμο από το B&D που είχα (οριακα να κοβει 10mm κλαδί, όταν με το ηλεκτρικό έκοβα και 15mm άνετα)
Πάρη ευχαριστώ για το feedback. Τώρα που το ανέφερες, θα το δοκιμάσω πλάι στο Β&D και θα έχω ένα παχύμετρο να δω μέχρι που φτάνει. Αν δεν βγάλει την συγκεκριμένη δουλειά με τα λούσιντουμ θα πάει για επιστροφή. Εννοείται ότι θα γράψω αναφορά στο test drive.

To μπορντουροψαλιδο κοβει μεχρι 12μμ κλαδια το οποιο δεν ειναι λιγο, αναλογα και τις αναγκες του καθε κηπου βεβαια.
Θα κοστισει περιπου 110 ευρω μαζι με 2 μπαταριες και φορτιστη και απο οτι βλεπω ειναι απο τις καλυτερες τιμες στην πιατσα.

Στο αλυσοπριονο με ενοχλει πολυ το εξτρα κοστος και το βαρος των δυο μπαταριων και φυσικα ο ελαχιστος χρονος λειτουργιας των 6 λεπτων.,!! Δεν θα το αγοραζα ποτε.
Μιχάλη, πόσο θα έλεγες ότι είναι νορμάλ χρόνος για ένα αλυσοπρίονο μπαταρίας;

Βρε παιδιά το πριόνι είναι brushless και με δύο μπαταρίες 4AH έχει οφέλιμο χρόνο μόνο 6 λεπτά;
Κάτι δεν μου ταιριάζει.
Μήπως έχει γίνει κάποιο λάθος στην εκτύπωση;

• Like
Reactions: nickolas and dk31
Βρε παιδιά το πριόνι είναι brushless και με δύο μπαταρίες 4AH έχει οφέλιμο χρόνο μόνο 6 λεπτά;
Κάτι δεν μου ταιριάζει.
Μήπως έχει γίνει κάποιο λάθος στην εκτύπωση;
Είναι τυπογραφικό λάθος.Μαλλον "εφαγαν" το 0 κ το 60' έγινε 6'.Έχω το αντίστοιχο einhell κ με 2 4αρες μπαταριες βγάζω εύκολα 45 '- 50'' συνεχόμενης εργασία.Στα 100e είναι σούπερ αγορά το συγκεκριμένο parkside.

• Like
Reactions: nickolas and dk31
γνωρίζετε αν οι μπαταρίες της παλιάς σειράς 18V μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα καινούργια εργαλεία που παίρνουν τις x20?
Συνήθως συμβαίνει το αντίθετο δηλ. να χρειάζεται να βάλουμε νέας σειράς μπαταρίες σε παλαιά εργαλεία γιατί οι περισσότερες παλαιές μπαταρίες τα έχουν τινάξει.
Για τέτοιες περιπτώσεις μελέτησε εδώ
https://avclub.gr/index.php?threads/parkside-mpataries-metatropes.177015/
:cool:

Μιχάλη, πόσο θα έλεγες ότι είναι νορμάλ χρόνος για ένα αλυσοπρίονο μπαταρίας;

Δεν εχω μετρησει επακριβως αλλα το brushless 18βολτο Ryobi με μια 4αρα μπαταρια διαρκει περιπου 15 εως 20 λεπτα και ευθεως αναλογα με το παχος των κορμων που κοβεις.
Δεν εχω κοψει κορμους/καυσοξυλα πανω απο 20-22 εκ. διαμετρο με αυτο το αλυσοπριονο, δεν ετυχε δηλαδη.

Iσως τα 6 λεπτα να ειναι μετρημενα με το εργαλειο να κοβει κορμους στο οριο του -κοντα στα 35εκ. διαμετρο- οποτε δεν μου κανει εντυπωση με τετοιο ζορι να διαρκει 6 λεπτα με τις 4αρες μπαταριες.

Καλησπέρα έχει πάρει κανείς αληφαδορο από τα lidl μπαταρίας η και με καλώδιο για χρήση αυτοκινήτου να μου πει γνώμες και κόστος μοντέλο?? Ή να πάρω από το skroutz κάποιους στα 80 ευρώ έκκεντρο???

Είναι τυπογραφικό λάθος.Μαλλον "εφαγαν" το 0 κ το 60' έγινε 6'.Έχω το αντίστοιχο einhell κ με 2 4αρες μπαταριες βγάζω εύκολα 45 '- 50'' συνεχόμενης εργασία.Στα 100e είναι σούπερ αγορά το συγκεκριμένο parkside.
Για να μην υπαρχει "αδικια" για τους χρόνους του αλυσοπριονου,όντως είναι τυπογραφικό λάθος.Στη φωτο από το γερμανικό σαιτ,οι χρόνοι είναι 60' κ 120' με 4αρα κ 8αρα μπαταρια αντίστοιχα.

Attachments

• Screenshot_20230904_181441_Edge.jpg
    Screenshot_20230904_181441_Edge.jpg
    462.6 KB · Views: 30
Καλησπέρα έχει πάρει κανείς αληφαδορο από τα lidl μπαταρίας η και με καλώδιο για χρήση αυτοκινήτου να μου πει γνώμες και κόστος μοντέλο?? Ή να πάρω από το skroutz κάποιους στα 80 ευρώ έκκεντρο???
Εαν θες να με ακουσεις παρε αυτον..
Τον εχω και αξιζει με τον παραπανω το χρηματα του....Καμαι σχεση με του lidl....

Για να μην υπαρχει "αδικια" για τους χρόνους του αλυσοπριονου,όντως είναι τυπογραφικό λάθος.Στη φωτο από το γερμανικό σαιτ,οι χρόνοι είναι 60' κ 120' με 4αρα κ 8αρα μπαταρια αντίστοιχα.

Ποιο ειναι το τυπογραφικο λαθος τελικα τα 6 η τα 60 λεπτα λειτουργιας με μια 40βολτη (2χ20) των 4Αh?!!

Βρισκω τα 60 λεπτα διαρκεια κοπων εντελως εξωπραγματικο νουμερο, ιδιως για 4αρα μπαταρια, εκτος αν το αλυσοπριονο γυριζει στον αερα χωρις να κοβει.

• Like
Reactions: enduras1
Ποιο ειναι το τυπογραφικο λαθος τελικα τα 6 η τα 60 λεπτα λειτουργιας με μια 40βολτη (2χ20) των 4Αh?!!

Βρισκω τα 60 λεπτα διαρκεια κοπων εντελως εξωπραγματικο νουμερο, ιδιως για 4αρα μπαταρια, εκτος αν το αλυσοπριονο γυριζει στον αερα χωρις να κοβει.
Το 6 είναι το λάθος.Επειδη έχω το αντίστοιχο brushless αλυσοπριονο einhell,που ουσιαστικα ειναι δίδυμο του parkside,μου βγάζει άνετα 45 - 50 λεπτα λειτουργίας,με 2 4αρες.Η εμπειρία μου με αυτο ήταν που με παραξένεψε κ το έψαξα για το parkside. Τα 6 λεπτα,είναι εντυπωσιακά λίγος χρόνος λειτουργίας,εντελώς εκτός λογικής.....

• Like
Reactions: nickolas
Το 6 είναι το λάθος.Επειδη έχω το αντίστοιχο brushless αλυσοπριονο einhell,που ουσιαστικα ειναι δίδυμο του parkside,μου βγάζει άνετα 45 - 50 λεπτα λειτουργίας,με 2 4αρες.Η εμπειρία μου με αυτο ήταν που με παραξένεψε κ το έψαξα για το parkside. Τα 6 λεπτα,είναι εντυπωσιακά λίγος χρόνος λειτουργίας,εντελώς εκτός λογικής.....
Κοίταξα το μάνουαλ και το ιταλικό σαιτ αλλά δεν γράφει κάτι για χρόνους.
45 λεπτά είναι μια χαρά - και μισή ώρα να βγάζει μου είναι αρκετά. Θα το τεστάρω και θα σας πω εντυπώσεις.

Θεωρω οτι ο Μιχαλης εχει δικιο....
Στο παρακατω βιντεο κοβει 19 κορμους με 2 μπαταριες 4ah...με διαμετρο 25-30 ποντους απο οσο το κοβω..Aποκλειεται αν τα εκοψε σε μια ωρα....αρα δεν κραταει τοσο..

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Στιγμιότυπο οθόνης (283).png

Επισεις η Parkside δεν μας αναφερει διαμετρο κοπης για τα 60 λεπτα και εαν ειναι στην χαμηλη ταχυτητα η στην υψηλη ο χρονος που αναφερει....

Νομιζω αλλλο ενα αισιοδοξο νουμερο απο την Parkside...
Απο την αλλη φενεται οτι εχει δυναμη αν κοψει αρκετα μεγαλου κορμους και θα βολεψει καποιον που εχει μικρη ποσοτητα εργασιας....

Last edited:
Σε συζητησεις κατω απο βιντεο με το συγκεκριμενο εργαλειο, βλεπω οτι οι χρονοι λειτουργιας φτανουν τα 12 λεπτα με τις 8αρες μπαταριες...

Πουθενα δεν διαβασα για 60 η 120 λεπτα διαρκεια. Δεν υπαρχουν τετοια νουμερα ουτε στα επωνυμα Husqvarna και Stihl.

H αστεράτη 8αρα μονοκομματη μπαταρια της Stihl δινει μαξ. 30-35 λεπτα στο 40βολτο αλυσοπριονο με την 40αρα λαμα!!

50 λεπτά κόβοντας τι όμως?
Έχει μεγάλη σημασία.
Εγώ και 30 λεπτά να έβγαζε στο ζόρι θα ήμουν ευχαριστημένος.

Τα νουμερα όλων των κατασκευαστων είναι πάντα αισιόδοξα. Ειτε προκεται για κατανάλωση,ειτε προκεται για ροπη ειτε προκεται για ταχυτητσ κτλ.Ορισμενων εταιριών,οπως κ των parkside ,πολύ αισιόδοξα(ο σικ τροπος για να πουμε οτι μας κοροιδευουν).Τα νούμερα όμως είναι κ ενδεικτικά.Αν ίσχυαν τα 6 λεπτά,τα πραγματικά θα ήταν το πολυ 3 .Επισης,τα νούμερα είναι κ σχετικά.Οταν σου λέει πχ ταχύτητα αλυσίδας,εννοεί χωρίς φορτίο.Οταν λέει χρόνο λειτουργίας,εννοεί χωρίς φορτίο,τελεια μπαταρία,τέλεια θερμοκρασία, με σταματηματα κτλ.Δεν χρειάζεται να είμαστε "ειδικοί " για να το καταλάβουμε.Τα 45-50 λεπτά που γράφω ίσως κ 35 (δεν είμαι με το ρολόι,αλλά εκεί κάπου ειμαι) ,οπως είναι λογικό δεν κάνω βαριές κοπες.Οπως έγραψαν κ άλλα παιδιά,max 30 λεπτό το κόβω το parkside (αν ισχύει το 60) σε νορμαλ εργασια.Αλλιώς,ούτε 3λεπτο.....

Edit:μόλις κοίταξα στο σκρουτζ κ γράφουν κ άλλοι για 40-45 λεπτά εργασία το einhell με 4ρες μπαταριες.

• Like
Reactions: lazarefa and nikfor