Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Θα δοκιμάσω και στο αργο και στο γρήγορο να δω αν έχει μεγαλη διαφορά στην μπαταρία γιατι για το κόψιμο ειναι μικρή πιστεύω η διαφορά των 5 m/s.
Σωστός. Ξέχασα να γράψω ότι όλες οι κοπές έγιναν στην γρήγορη ταχύτητα. Σε δοκιμές που έκανα πατώντας γκάζι χωρίς να κόβω κάτι δεν είδα διαφορά μεταξύ αργού/γρήγορου. Επίσης, από βάρος είναι 3,8κιλά το εργαλείο + 1,4 οι δύο 4άρες μπαταρίες, σύνολο 5,2 κιλά.

Για να μην υπαρχει "αδικια" για τους χρόνους του αλυσοπριονου,όντως είναι τυπογραφικό λάθος.Στη φωτο από το γερμανικό σαιτ,οι χρόνοι είναι 60' κ 120' με 4αρα κ 8αρα μπαταρια αντίστοιχα.
Οπότε το λάθος είναι στο Γερμανικό σαιτ.Τους "φάγαμε" τους Γερμανούς στην αξιοπιστία λοιπον😁😁😁Screenshot_20230904_181441_Edge.jpg

• Like
Reactions: KOSSTV
PKSA 40-Li , 2ος γύρος.
Σήμερα έπιασα να κόψω πιο λεπτά κλαδιά, ~5εκ διάμετρο, 10εκ το πολύ. Λοιπόν, οι μπαταρίες κράτησαν πολύ περισσότερο. Μετά τελείωσα με τα λεπτά κλαδιά και επειδή είχε περισσέψει μπαταρία, έπιασα να κόψω σε μικρότερα κομμάτια τους χτεσινούς κορμούς (~25εκ). Διαπίστωσα το εξής: αν δεν βάζεις πίεση και αφήνεις το πριόνι να κόβει μόνο του, η μπαταρία κρατάει πολύ περισσότερο. Αντίθετα, αν από την πίεση δεις την αλυσίδα να χάνει ταχύτητα (από το ζόρι) το πριόνι αδειάζει τις μπαταρίες τσακ μπαμ - βλέπεις και τα κόκκινα λαμπάκια να ανάβουν (άδεια μπαταρία) .
Δεν μπόρεσα να μετρήσω πόσες κοπές βγάζει όταν δεν γονατίζεις τις μπαταρίες, αλλά σίγουρα τα χθεσινά που έγραψα για 15κοπές και 3 λεπτά είναι τελείως άκυρα.

Με μια φόρτιση, μετά τα ψιλά κλαδιά της φωτογραφίας μου έβγαλε άλλες 10-12 κοπές στους χοντρούς κορμούς των 25εκ.
20230910_123526.jpg

Λιγο πολυ το είχα δει στο yt οτι ειναι αρκετα ενεργοβορο. Στην περίπτωση μου εχω πιο λεπτους κορμούς/κλαδιά οποτε θα κανω πιο πολλες κοπές. Αλλα και δεύτερο σετ απο 4αρες μπαταρίες. 8αρες δεν εχω για να δοκιμασω.
Θα δοκιμάσω και στο αργο και στο γρήγορο να δω αν έχει μεγαλη διαφορά στην μπαταρία γιατι για το κόψιμο ειναι μικρή πιστεύω η διαφορά των 5 m/s.
Επανέρχομαι!
Ειχα λιγο χρόνο σήμερα και ειπα να το δοκιμάσω!
Αρκετα ικανοποιημένος! Οι κοπές που έκανα ειναι απο 5 εως 20 πόντους. Εκανα περίπου 80 κοπές αλλα με πολλαπλά κλαδια/κορμους καθε φορα. Στην χαμηλή ταχύτητα. Ενα σετ 4ρων μπαταριών και σταμάτησα οταν οι μπαταρίες πήγαν στο ενα λαμπάκι. Δηλαδή μπορούσα να κόψω ακόμα αλλα προτιμώ να σταματώ για το καλο των μπαταριών στο ενα λαμπάκι!
Το μονο ίσως αρνητικό ειναι ότι ανέβαζε λιγο παραπάνω θερμοκρασία στην λαμα/αλυσίδα. Μπορεί να φταίει και το λαδι γιατι εβαλα αυτο που ειχε μεσα.

Την επομενη εβδομάδα θα δοκιμάσω και πιο χοντρά ξυλα.

Το αποτέλεσμα:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

(Εχω και ολη την διαδικασία βίντεο αλλα με το ίντερνετ που εχω σπιτι δεν θα ανέβει ποτε!)

PKSA 40-Li , 2ος γύρος.
Σήμερα έπιασα να κόψω πιο λεπτά κλαδιά, ~5εκ διάμετρο, 10εκ το πολύ. Λοιπόν, οι μπαταρίες κράτησαν πολύ περισσότερο. Μετά τελείωσα με τα λεπτά κλαδιά και επειδή είχε περισσέψει μπαταρία, έπιασα να κόψω σε μικρότερα κομμάτια τους χτεσινούς κορμούς (~25εκ). Διαπίστωσα το εξής: αν δεν βάζεις πίεση και αφήνεις το πριόνι να κόβει μόνο του, η μπαταρία κρατάει πολύ περισσότερο. Αντίθετα, αν από την πίεση δεις την αλυσίδα να χάνει ταχύτητα (από το ζόρι) το πριόνι αδειάζει τις μπαταρίες τσακ μπαμ - βλέπεις και τα κόκκινα λαμπάκια να ανάβουν (άδεια μπαταρία) .
Δεν μπόρεσα να μετρήσω πόσες κοπές βγάζει όταν δεν γονατίζεις τις μπαταρίες, αλλά σίγουρα τα χθεσινά που έγραψα για 15κοπές και 3 λεπτά είναι τελείως άκυρα.

Με μια φόρτιση, μετά τα ψιλά κλαδιά της φωτογραφίας μου έβγαλε άλλες 10-12 κοπές στους χοντρούς κορμούς των 25εκ.
View attachment 219698
Μαζι!😂
Πολυ σωστο αυτο για την πιεση! Ουτε εγω πίεσα ποτε! Μονο του κατέβενε!

• Like
Reactions: dk31
Ναι παιδιά βασικό αυτό στα εργαλεία μπαταρίας.
Όσο πιο πολύ πιέζεις τόσο περισσότερα Αμπέρ ζητάει το μοτέρ από την μπαταρία ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στην πίεση και να διατηρήσει τις στροφές του.

• Like
Reactions: KOSSTV and elninioz
Είναι απολύτως λογικό ότι όσο κατεβαίνει η διάμετρος του ξύλου ανεβαίνει ο αριθμός κόπων..
Για την πίεση της αλυσιδας ισχυει αφού.μαγκωνει εάν το ζορίσεις και η μπαταρια λιγωνεται για πλάκα..
Με το 6' Total με 5αρα μπορείς να κόψεις τουλάχιστον 25-30 φορες ενα ξύλο 10-12 ποντους...

Ελαχιστα πραγματα στα εργαλεια για την εβδομαδα που ερχεται :confused:

Ψάχνω για σκούπα η οποία θα χρησιμοποιηθεί για δουλειές στο εργαστήριο (εδώ γελάνε 😂) αλλά και για σκόνες, μικρά πετραδακια που υπάρχουν γύρω γύρω καθώς ο χώρος είναι ανοιχτός κατά τα 1/2. Αυτή του lidl που έχει το Σάββατο κάνει ή είναι για πιο λεπτεπίλεπτες εργασίες?

Αν την θες για να δουλεύεις με εργαλεία που βγάζουν σκόνη (δισκοπρίνο, τριβεία κλπ) θες την μεγαλύτερη PWD 30. Γενικά θες όσο περισσότερη δύναμη γίνεται, όσο μεγαλύτερο κάδο και ενσωματωμένη μπρίζα που να βάζει μπροστά την σκούπα αυτόματα όταν ανοίγεις το εργαλείο (η συγκεκριμένη δεν έχει τέτοιο σύστημα).

"The cells of the battery of the power station are faulty and connected in parallel without temperature protection features. This can lead to overheating of the power station and/or and cause burns, fire."

άουτς! γιαυτό διστάζω με τα αγνώστου προέλευσης μεγάλα power bank που κυκλοφόρησαν πρόσφατα....

• Like
Reactions: lazarefa
Που έχουν μπαταρία αυτά;
Και τι μπαταρία έχουν;

Μάλλον δεν το είδες καλά.
Αυτά είναι μεγάλα power banks.
Γεμάτο μπαταρίες είναι.

Και αν πάρει φωτιά δεν σβήνει αν δεν καεί τελείως ότι και να κάνεις.

Επανέρχομαι!
Ειχα λιγο χρόνο σήμερα και ειπα να το δοκιμάσω!
Αρκετα ικανοποιημένος! Οι κοπές που έκανα ειναι απο 5 εως 20 πόντους. Εκανα περίπου 80 κοπές αλλα με πολλαπλά κλαδια/κορμους καθε φορα. Στην χαμηλή ταχύτητα. Ενα σετ 4ρων μπαταριών και σταμάτησα οταν οι μπαταρίες πήγαν στο ενα λαμπάκι. Δηλαδή μπορούσα να κόψω ακόμα αλλα προτιμώ να σταματώ για το καλο των μπαταριών στο ενα λαμπάκι!
Το μονο ίσως αρνητικό ειναι ότι ανέβαζε λιγο παραπάνω θερμοκρασία στην λαμα/αλυσίδα. Μπορεί να φταίει και το λαδι γιατι εβαλα αυτο που ειχε μεσα.

Την επομενη εβδομάδα θα δοκιμάσω και πιο χοντρά ξυλα.

Το αποτέλεσμα:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

(Εχω και ολη την διαδικασία βίντεο αλλα με το ίντερνετ που εχω σπιτι δεν θα ανέβει ποτε!)
Επανέρχομαι πάλι!
Εξακολουθω να είμαι ευχαριστημένος.Αυτην την φορα οι κοπές ολες πανω απο 10 πόντους εως περίπου 25. Ενα σετ μπαταρίας (4) που είχα έβγαλε την δουλειά πού ειχα. Επίσης σχεδόν πάντα δουλεύω στην χαμηλή ταχύτητα.
Σε γενικές γραμμές αρκετά δυνατό και ποτε δεν ένιωσα οτι του λείπει δύναμη.

Στα αρνητικά εξακολουθεί να ανεβάζει αρκετή θερμοκρασία σε λαμα/αλυσίδα παρόλο που δοκίμασα καλύτερο λαδι. Αυτο θα το δω μπας και βαζω και μονος μου λιγο λαδι..
Επίσης κατι που με ενοχλεί ειναι οτι μετα απο 1 λεπτο περίπου σε αδράνεια γυρνάει η ταχύτητα στο γρήγορο. Και πρεπει να το γυρνας παλι. Περίεργο.

Αυτα δεξια..
IMG_20230911_184022.jpg

Μάλλον δεν το είδες καλά.
Αυτά είναι μεγάλα power banks.
Γεμάτο μπαταρίες είναι.

Και αν πάρει φωτιά δεν σβήνει αν δεν καεί τελείως ότι και να κάνεις.
Ούπς....τα πέρασα για ηλεκτροκόλληση!!!
Ας οψετε το μικρό κινητό του 2016 και η γκαβομαρα μου!!!

Πολλα και ενδιαφεροντα εργαλεια, κυριως 18βολτα, την προσεχη Πεμπτη απο το Λιντλ!

..και μαλιστα συμπεριλαμβανεται και 18βολτη καφετιερα!!!! ...τρέμε Μακιτα :)