Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Ναι, 12V.

Γιατί δεν χρησιμοποιείς μπαταρίες αυτοκινήτου ή τρακτέρ?
Είναι πιο οικονομικές στην λειτουργία τους και αθόρυβες.
Στο τέλος τις φορτίζεις και είσαι άπλας!

Ειναι best value for money το ολο πακετακι. 25 ευρω..!!

Ευχαριστώ για την απάντηση. Και εγώ αυτό σκεφτόμουν αλλά πάντα μια επιβεβαίωση είναι απαραίτητη, για να μη νιώθουμε τύψεις για τις αγορές μας. Έχω ένα κίτρινο του ALEX PAK,(GIATABAZA) δουλεύει ακόμα αλλά κάποια μέρα θα R.I.P. Για καθαρά ερασιτεχνικές δουλειές τα Parkside είναι the best VFM. Περιμένω και την σέγα του Lidl και τέλος, λεμε τώρα, τα εργαλεία του Lidl. Έχω μια Krausmann στα ίδια λεφτά αλλά... Περιμένω και το πρόσθετο σέγας της Neutechnik, πήρα όλο το πακέτο στα 139,95 και είναι στο ΥΕΔ Θεσσαλονίκης. Κυριάκο να σε ευχαριστήσω για την πρωτοβουλία σου στη δημιουργία των θεμάτων και υποστήριξη του forum και όλη την παρέα ιδέες, συμβουλές και παρεμβάσεις. Ν' άστε όλοι καλά.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σόρυ για το λάθος όνομα, Μιχάλη ήθελα να πω αλλά τα ίδια ισχύουν και για τον Κυριάκο, ο οποίος ήταν η αφορμή να βρω το φόρουμ, σε αναζήτηση κατασκευής DIY πάγκου για ρούτερ, δισκοπρίονο και σέγα. με τον παππού Μιχάλη,
BTW, είναι τόσα πολλά τα θέματα που δεν προλαβαίνεις να διαβάζεις, συνεχίστε.

Last edited:
Μπορει καποιος φιλος που εχει παρει το φαλτσοπριονο pks 1700 να μετρησει και να μου πει τη διασταση της βασης κατα μηκος ( οχι βαθος) χωρις τις προεκτασεις? δηλαδη οπως κοιταμε απο εμπρος, απο αριστερα μεχρι δεξια.
Δηλαδη αν το βαζατε σε ενα ραφι, τι πλατος θα επρεπε να εχει αυτο? λογικα θα ειναι μεγαλυτερο απο το pks 1500

χαχα, ευχαριστω, Μιχαλη με λενε. Κυριακο λενε το πατριωτακι μου, τον Endura1.
Περιμενω εντυπωσεις απο ολο το σετακι της Neutechnik. Eχω μονο το βασικο σετ και εχω πανω μονιμα μια σεγα Parkside.
Η εμπειρια μου με εργαλεια Krausmann δεν ειναι καλη. Τουυλαχιστον αυτα που εχω εγω (πολυεργαλει, ηλεκτρικο δραπανο). Νο name εργαλεια, κινεζικα, που κοτσαραν ενα γερμανικο ονομα για να παραπλανουν τους ανθρωπους...

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Περιμένω και την σέγα του Lidl και τέλος, λεμε τώρα, τα εργαλεία του Lidl. Έχω μια Krausmann στα ίδια λεφτά αλλά... Περιμένω και το πρόσθετο σέγας της Neutechnik, πήρα όλο το πακέτο στα 139,95 και είναι στο ΥΕΔ Θεσσαλονίκης.

Είσαι προετοιμασμένος για το ... κοστούμι;

χαχα, ευχαριστω, Μιχαλη με λενε. Κυριακο λενε το πατριωτακι μου, τον Endura1.
Περιμενω εντυπωσεις απο ολο το σετακι της Neutechnik. Eχω μονο το βασικο σετ και εχω πανω μονιμα μια σεγα Parkside.
Η εμπειρια μου με εργαλεια Krausmann δεν ειναι καλη. Τουυλαχιστον αυτα που εχω εγω (πολυεργαλει, ηλεκτρικο δραπανο). Νο name εργαλεια, κινεζικα, που κοτσαραν ενα γερμανικο ονομα για να παραπλανουν τους ανθρωπους...

Ναι στη βιασύνη μου πάνω. Το είχα διορθώσει, ποστάραμε την ίδια ώρα, φαίνεται άλλωστε. Για τα Krausmann είχα γράψει και παλαιότερα. Κινεζιά με πιασάρικο όνομα από τον Έλληνα εισαγωγέα. Έχω και έναν γωνιακό τροχό της ίδιας μάρκας. Δεν σκέφτηκα τότε να ψάξω τα ξένα σαιτ για να δω πως απλά δεν υπάρχει η εταιρία. Διάβαστε http://www.krausmann.gr/company/ και γελάστε.

Είσαι προετοιμασμένος για το ... κοστούμι;

Ποιο κουστούμι; Λες να είναι κασμιρ;

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Ποιο κουστούμι; Λες να είναι κασμιρ;

Η ΥΕΔ (Υπηρεσία Εκτελωνισμού Δεμάτων) Θεσ/νίκης των ΕΛΤΑ έχει τελωνειακό υπάλληλο ο οποίος ... κόβει κοστούμια (ΦΠΑ και τέλη 12 υπέρ ΕΛΤΑ) όποτε αμφισβητεί την αξιοπιστία των αναγραφομένων στο αυτοκόλλητο ή πάρει σχετικές εντολές, όπως τον τελευταίο μήνα με τα δέματα (κυρίως με κινητά και tablets) που διακινήθηκαν με το ολλανδικό ταχυδρομείο.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Και εγώ αυτό σκεφτόμουν αλλά πάντα μια επιβεβαίωση είναι απαραίτητη, για να μη νιώθουμε τύψεις για τις αγορές μας. Έχω ένα κίτρινο του ALEX PAK,(GIATABAZA) δουλεύει ακόμα αλλά κάποια μέρα θα R.I.P. Για καθαρά ερασιτεχνικές δουλειές τα Parkside είναι the best VFM. Περιμένω και την σέγα του Lidl και τέλος, λεμε τώρα, τα εργαλεία του Lidl. Έχω μια Krausmann στα ίδια λεφτά αλλά... Περιμένω και το πρόσθετο σέγας της Neutechnik, πήρα όλο το πακέτο στα 139,95 και είναι στο ΥΕΔ Θεσσαλονίκης. Κυριάκο να σε ευχαριστήσω για την πρωτοβουλία σου στη δημιουργία των θεμάτων και υποστήριξη του forum και όλη την παρέα ιδέες, συμβουλές και παρεμβάσεις. Ν' άστε όλοι καλά.

Σόρυ για το λάθος όνομα, Μιχάλη ήθελα να πω αλλά τα ίδια ισχύουν και για τον Κυριάκο, ο οποίος ήταν η αφορμή να βρω το φόρουμ, σε αναζήτηση κατασκευής DIY πάγκου για ρούτερ, δισκοπρίονο και σέγα. με τον παππού Μιχάλη,
BTW, είναι τόσα πολλά τα θέματα που δεν προλαβαίνεις να διαβάζεις, συνεχίστε.

Να ευχαριστησω και εγω με την σειρα μου για τα καλα λογια που διαβαζω.

Επισης αν ο τυπος στην Θεσ/νικη φορολογει δεματα απο Ολλανδια (αν καταλαβα καλα) ειναι για δεσιμο-καταγγελεια!

Τα δέματα είναι από τα ολλανδικά ταχυδρομεία, όχι από την Ολλανδία ;)

Κυριάκο, η έρευνα σε συγκεκριμένα δέματα, όπως πχ αυτά που διακινήθηκαν τη συγκεκριμένη περίοδο από Κίνα προς Ελλάδα, μέσω του ολλανδικού ταχυδρομείου, με προορισμό, ειδικά, τη μείζονα περιοχή της Θεσ/νίκης, και η επιβολή ΦΠΑ σε μερικά απ' αυτά, αποδείχτηκε ότι έγινε κατόπιν εντολής πριν από το Πάσχα.

Αυτό το περιστατικό, όμως, δεν αποτελεί κανόνα και το ανέφερα για να είναι προετοιμασμένος ο φίλος που περιμένει δέμα το οποίο μπήκε στην ΥΕΔ.
Από την άλλη, η επιβολή ΦΠΑ στα δέματα που εισάγονται από τρίτες χώρες δεν θάπρεπε να θεωρείται θέμα για καταγγελία (άραγε σε ποιον και με ποια αιτιολογία), ανεξάρτητα από το ότι όλοι θεωρούμε φυσικό να μην πληρώνουμε ΦΠΑ γι' αυτές τις αγορές μας.

Άλλο το ΦΠΑ και άλλο οι τελωνειακοί δασμοι (που επιφέρουν έξτρα ΦΠΑ). ΓιΑ πακέτα κάτω των 25 ευρΩ (αν θυμάμαι καλά) δεν υπάρχει τελωνείο (απλουστευμενες τελωνειακές διαδικασίες).

Αν και είμαστε εκτός θέματος, αντικείμενα εμπορικού χαρακτήρα, εισαγόμενα από τρίτες χώρες, αξίας CIF από 22 έως 150 ευρώ, πληρώνουν ΦΠΑ και πάνω από 150 ευρώ και δασμό ανάλογα με τη δασμοφορολογική κλάση του αντικειμένου.

Ειδικά, για τα δέματα που διακινούνται μέσω ΕΛΤΑ καταβάλλονται και τέλη υπέρ ΕΛΤΑ συνολικής αξίας 12 ευρώ.

Περισσότερα, στον οδηγό για αγορές από το εξωτερικό.

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, το δεμα ειναι απο Γερμανια με αποστολή μέσω DHL (Γερμανικά ταχυδρομεία) οποτε δεν υπάρχει δασμος. Και εγώ απορισα γιατι να παει Θεσσαλονίκη ; Ποιος ξέρει, ισως ελέγχονται και γιά λαθρεμπόριο.

Εγώ ένα ξέρω παιδιά.
Παραγγέλνω χρόνια από εξωτερικό, από Κίνα ότι έχω παραγγείλει όσο μεγάλο και μικρό να ήταν (και σε διαστάσεις και τιμές) δεν πέρασε ποτέ από τελωνείο.

Την προτελευταία φορά που παρηγγειλα από Αμερική το αλυσοπρίονο μπαταρίας (χωρίς μπαταρία και φορτιστή) που βγήκε περίπου 150 δολλάρια (με τα μεταφορικά) και με απόδειξη έξω από το δέμα, πέρασε από ΥΕΔ και δεν πλήρωσα μία.

Στην τελευταία μου παραγγελία από τον ίδιο πωλητή, μου έστειλε την απόδειξη μέσω internet και μου δήλωση χαμηλότερη αξία. Το δέμα έφτασε Ελλάδα στις 4 Απριλίου και ακόμα δεν έχω παραλάβει (λογικά θα παραλάβω Δευτέρα). Ωστόσο πέρασε και αυτό από ΥΕΔ και επιβλήθηκαν δασμοί (δεν ξέρω πόσα αλλά θα το μάθω σύντομα).
Αυτό που με ενόχλησε δεν είναι η επιβολή δασμών (αν και πρόκειται για ένα αντικείμενο μεταχειρισμένο και με αξία μαζί με τα μεταφορικά κάτω των 200 δολλαρίων), αλλά πως μπόρεσαν χωρίς απόδειξη και χωρίς να επικοινωνήσουν μαζί μου για να μου ζητήσουν τι πλήρωσα μέσω paypal, να επιβάλλουν δασμό σε ένα προϊόν που αντίστοιχο του ή ακόμα και το ίδιο δεν υπάρχει στην Ελλάδα...

Επίσης για Priority mail που κοστίζει αρκετά παραπάνω στα μεταφορικά περίμενα 1+ μήνα μόνο μέσα στην Ελλάδα ενώ από Αμερική ήταν εδώ σε 5-6 μέρες.
Αν το ποσό των δασμών είναι υψηλό θα τους καταγγείλω και ας πάνε να βγάλουνε το φίδι από την τρύπα...
Είναι δυνατόν 1 μήνας για ένα δέμα 9-10 κιλών και χωρίς ένα τηλέφωνο για την απόδειξη?

Όχι ότι θα ξαναπαραγγείλω από Αμερική αλλά αυτό είναι απαράδεκτο...

Τα ταχυδρομεία στην Ελλάδα έχουν πρόβλημα. Τώρα γραφειοκρατικό είναι, αργή ελληνική νοοτροπία είναι ; δεν θα κάτσω να το ψάξω. Αλλά είναι απαράδεκτο να φτάνει δέμα από Ασία και Αμερική στην Ελλάδα μέσα σε 5 μέρες και να κολλάει 1 εβδομάδα μέσα στην Ελλάδα να έρθει σπίτι μου. Η χειρότερη περίπτωση ήταν με ένα μικρό αντικείμενο που μου το φέρανε μετά από 1 μηνα... και εγώ και ο πωλητής θεωρήσαμε ότι χάθηκε λόγο μεγέθους. Αμ δε.. σορρυ για το off topic.

Οσοι εχουν προβλημα με τα ΕΛΤΑ μπορουν να φερνουν τα πραγματα τους απο το εξωτερικο με ιδιωτικες μεταφορικες, εαν η πρακτικη αυτων ομως ειναι να σταματανε τελωνειο ακομη και την καρφιτσα θα πρεπει να την αποδεχθουν. Εχω δει πολλους που ζητανε να ιδιωτικοποιηθουν τα ΕΛΤΑ, κοινως να τα χαρισουν σε καποιο φιλο της ολογαρχιας, για να "αναπτυχθουν" και αυτα. Μετα να δω ποιος θα μπορει να στελνει ενα σκληρο δισκο στην αλλη ακρη της Ελλαδας με 1,5ευρω, οι ιδιωτικες ζητανε 12ευρω. Ειναι καλο να υπαρχουν στην αγορα λυσεις για ολα τα πορτοφολια.

Οσοι εχουν προβλημα με τα ΕΛΤΑ μπορουν να φερνουν τα πραγματα τους απο το εξωτερικο με ιδιωτικες μεταφορικες, εαν η πρακτικη αυτων ομως ειναι να σταματανε τελωνειο ακομη και την καρφιτσα θα πρεπει να την αποδεχθουν. Εχω δει πολλους που ζητανε να ιδιωτικοποιηθουν τα ΕΛΤΑ, κοινως να τα χαρισουν σε καποιο φιλο της ολογαρχιας, για να "αναπτυχθουν" και αυτα. Μετα να δω ποιος θα μπορει να στελνει ενα σκληρο δισκο στην αλλη ακρη της Ελλαδας με 1,5ευρω, οι ιδιωτικες ζητανε 12ευρω. Ειναι καλο να υπαρχουν στην αγορα λυσεις για ολα τα πορτοφολια.

Παναγιώτη δεν διαφωνώ σε αυτό που λες.

Ωστόσο οι καθυστερήσεις όπως η δικιά μου στον 1 μήνα για priority (παίρνουν και τα ΕΛΤΑ μερίδιο από τα μεταφορικά) δεν είναι απαράδεκτη?
1 εβδομάδα άντε 15 μέρες λόγω εορτών το καταλαβαίνω αλλά 1 μήνας δεν είναι πολύ για δέμα 9 κιλών?

Πες μου λίγο την άποψη σου.