Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Αφού είχες εντοπίσει το πρόβλημα έπρεπε να βάζεις 7 νούμερο τρυπάνι για να σου κάνει 8άρα τρύπα... 🤣 🤣
...και όταν παρει πιο σοβαρό εργαλείο θα έχει ξεχάσει και αυτά που ξέρει...:ROFLMAO::ROFLMAO:

μα γι αυτο ρωταω, αν το εχετε κ εσεις χωρις προβλημα να ξερω οτι ετυχε σε εμενα μονο και να ρισκαρω να το αγορασω ξανα που το εχει σε προσφορα, αλλιως αν ξερω οτι ειναι γενικο το προβλημα δεν παιζει..

Στην Ιταλία τωρα έχουν το ίδιο. Η τουλάχιστον ετσι δειχνει. Εκει το εχουν 79€. Οποτε εκει ειναι η Β2 εκδοση και εδω η Α1. Η μας αγαπάνε πολυ:)

Το ίδιο δεν εινσι με συτο που φέρνουν εδω;
Δεν φενεται από την φώτο (του δικου μας Lidl) εάν είναι η παλιά έκδοση ή όχι...
Το θεμα ειναι ποια ειναι αν υπαρχει καποια διαφορα στα χαρακτηριστικά τους...

• Like
Reactions: elninioz
Ας γράψω κάποιες εντυπώσεις για τον τόρνο PDM 600 B2 της Parkside μετά από μια βδομάδα χρήσης.

Τα πιο θετικά είναι η τιμή του (99€ τη μέρα της προσφοράς) και το βάρος του που είναι μόλις 5.5 kg
Άνετα τον "κρύβεις" πίσω από μια πόρτα. (y)
Αλλά αυτό το μικρό βάρος που έχει, απαιτεί και στήριξη, γιατί αλλιώς ... πάει βόλτα :p Εντάξει, με δυο νταβίδια σταθεροποιείται.

184009-067f80155607117eb77bb4bec6198aee.jpg

Σε γενικές γραμμές είναι καλή κατασκευή και το μοτέρ δείχνει να έχει δύναμη.
Ζεστάθηκε λίγο με τη χρήση, αλλά όχι κάτι το ανησυχητικό.
Και τα αλουμίνια μια χαρά είναι. Και τα συνοδευτικά σκαρπέλα αξιοπρεπέστατα και το face plate μια χαρά.

Όμως, αυτός που σχεδίασε την στήριξη του rest tool πρέπει να ήταν τελείως άσχετος με τόρνους.
Το είχα διαβάσει στα reviews, αλλά δεν είχα καταλάβει το μέγεθος του προβλήματος.

Το πρόβλημα είναι λοιπόν πως αντί να βάλει μια λογική σταθεροποίηση πάνω στη ράγα με ένα σύστημα όπως αυτό της κουκουβάγιας (στα αριστερά) , έκανε μια πατέντα με έναν κύλινδρο που περιστρέφεται έκκεντρα και με μισή στροφή, πάει και μαγκώνει ένα στήριγμα στη ράγα μέσω πίεσης. Ωραίο, τέλειο, έξυπνο, αλλά ΟΧΙ για έναν τόρνο γιατί, την ώρα που προσπαθείς να κάνεις κύλινδρο ένα τετράγωνο ξύλο, το rest tool χαλαρώνει από τους κραδασμούς και βρίσκεσαι με το σκαρπέλο να κινείται ... σε μια λυμένη βάση που πάει όπου θέλει. Επικίνδυνο το βρίσκω. 😡 Και ο,τι και αν κάνεις, μετά απο λίγο χαλαρώνει πάλι.
Όμως αυτό το πρόβλημα λύνεται με μια ιδιοκατασκευη. (κάποιος στο youtube του έφτιαξε rest tool από μπετόβεργα!)

Image736330474585869362.jpg

Το άλλο μεγάλο πρόβλημα - για μένα - (που δεν λύνεται) είναι ο θόρυβος και μάλλον φταίει το ότι ο άξονας είναι πιασμένος πάνω στο μοτέρ, ενώ οι τόρνοι ξύλου μεταδίδουν - συνήθως - την κίνηση μέσω ιμάντα. Είναι δυνατός (από 82 έως 87db, ανάλογα με τις στροφές και ειδικά στις υψηλές στροφές γίνεται και υψίσυχνος, οπότε είναι ανυπόφορος, θέλει ακουστικά. Νομίζω πως ο τόρνος είναι μερακλίδικο εργαλείο που δουλεύεις αρκετή ώρα και είναι σπαστικό να ακούς συνεχώς έναν τόσο δυνατό και εκνευριστικό ήχο διπλά στο αυτί σου.
Α, και το κουμπί ρύθμισης των στροφών ήταν τόσο χαλαρό που γύρναγε μόνο του από τους κραδασμούς και άλλαζε στροφές μόνος του ο τόρνος. 🤣 (μάλλον θα ήταν πρόβλημα του δικού μου)

Θα τον πάω πίσω, δεν με ικανοποίησε. 🙁

Συμπέρασμα: Αξίζει λόγω μεγέθους, βάρους και τιμής, μόνο με την προϋπόθεση πως θα γίνει κάποια πατέντα για να βελτιωθεί η στήριξη του rest tool. Αλλιώς, αφήστε το.

Δεν θέλω να σας στεναχωρήσω αλλα απο μια αναζητησα παιζει αλλο διαφημιζουν και αλλο βγαζουν στο ραφι .. για το επαναφορτιζομενο τρυπανι λεω.

Μακάρι να κάνω λάθος γιατι περιμένω και εγω καιρό να ερθει το δραπανοκατσάβιδο PSBSAP...

Επειδή έχω το φυλλάδιο αλλά δεν ξέρω πως να το ανεβάσω έχει 2 τρυπανια. Ένα κρουστικο στα 59 με χερούλι και ένα απλό δραπανο στα 49

Επίσης το σκαπτικο δραπανο είναι η έκδοση pkhap 20 li c3.
Το κρουστικο δραπανο είναι η εκδοση psbsap 20 li c3
Το απλο δραπανο είναι η εκδοση pabsp 20 li c3
Επίσης βγάζει το δισκοπριονο μπαταριας pptsa 20 li a1 στα 129 με κουπόνι.

Μια ερώτηση. Κάνει ο φορτιστής και η μπαταρία 20v που δινόταν, πριν λίγο καιρό, μαζί με το επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσαβιδο; γιατί στον τροχό έχει μια φωτογραφία με απαγορευτικά φορτιστή 20v.

Aν καταλαβαινω σωστα την ερωτηση σου, το απαγορευτικο (το Χ δηλαδη) στην φωτογραφια με τον τροχο σημαινει οτι στην τιμη ΔΕΝ συμπεριλαμβανεται μπαταρια, ουτε και φορτιστης.

Ο φορτιστης και η μπαταρια που δινοταν πριν λιγο καιρο κανει στον τροχο, οπως και σε ολα τα 20βολτα της σειρας.

• Like
Reactions: KOSSTV