Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Οι διαφορετικές συρματόβουρτσες (ορείχαλκος και ατσάλινες) για ποια διαφορετική χρήση είναι;
Όπως είπε και ο @Χιωτης νωρίτερα, οι μπρούτζινες συρματόβουρτσες δεν είναι πολύ σκληρές αλλά είναι πιό ήπιες στην χρήση τους.
Αλλά... αυτές που πουλάει το Lidl δεν είναι μπρούτζινες. Είναι ατσάλινες με μία επίστρωση ορείχαλκου.
Αυτό σημαίνει πως μετά από μία - δύο παλινδρομήσεις στο υλικό που τρίβεις, φεύγει η επίστρωση και έχεις μία απλή συρματόβουρτσα, με όλα τα καλά της και τα κακά της.

• Like
  • Wow
Reactions: vespas and nikfor
Επισης εβαλα στο ματι αυτα παρακατω ...
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Αν ψαχνω γερμανια στο site και τα αγορασω, υπαρχει τροπος να τα φερω Ελλαδα ?
Σε γνωστό σου και να στα στείλει με μετσφορικη

ενδαφερουσα περιπτωση η γομμα καθαρισμου γυαλοχαρτων
Που ειναι αυτή η γάμμα ρε παιδιά και γίνετε λίγο πιο αναλυτικοί.. τι ακριβώς κάνει και σε τι είδους γυαλόχαρτο?

Που ειναι αυτή η γάμμα ρε παιδιά και γίνετε λίγο πιο αναλυτικοί.. τι ακριβώς κάνει και σε τι είδους γυαλόχαρτο?

Είναι ένα υλικό σαν κρεπ (σαν καουτσούκ) σε μορφή μικρής μπάρας, με το οποίο τρίβουμε τα γυαλόχαρτα (ενώ γυρνάνε) για να καθαρίσουν και να γίνουν σαν καινούργια

Είναι το τελευταίο προϊόν που έχει σε αυτή τη σελίδα με τα διάφορα είδη λείανσης

Αν δουλεύει και σωστά, είναι καλη η τιμή της

Είναι ένα υλικό σαν κρεπ (σαν καουτσούκ) σε μορφή μικρής μπάρας, με το οποίο τρίβουμε τα γυαλόχαρτα (ενώ γυρνάνε) για να καθαρίσουν και να γίνουν σαν καινούργια

Είναι το τελευταίο προϊόν που έχει σε αυτή τη σελίδα με τα διάφορα είδη λείανσης

Αν δουλεύει και σωστά, είναι καλη η τιμή της

Δλδ είναι μόνο για ταινίες γυαλόχαρτο?

Αν ψαχνω γερμανια στο site και τα αγορασω, υπαρχει τροπος να τα φερω Ελλαδα ?
Έχει διάφορες υπηρεσίες που κάνουν αυτή τη δουλειά.
πχ
Forwarding service λέγεται η υπηρεσία που παρέχουν, αν θες να το ψάξεις στο ίντερνετ για κριτικές και κόστος.

• Like
Reactions: nikfor and dim tz
Έχει διάφορες υπηρεσίες που κάνουν αυτή τη δουλειά.
πχ
Forwarding service λέγεται η υπηρεσία που παρέχουν, αν θες να το ψάξεις στο ίντερνετ για κριτικές και κόστος.
Ναι ισχύει...αλλά ειναι λίγο ποιο ακριβές...εγώ μηχανή γκαζον που πήρα την έφερα μέσω γνωστού νε 40 ευρό ενώ αυτές οι υπηρεσίες ήθελαν από 60 έως 70...μπορεί όμως να μην έψαχνα και σωστα

Θέλω να πάρω ένα δραπανο για να το έχω στην βάση της neutechnik .
Δηλαδή πιο πολύ για περιστροφικες δουλειές . Θα είναι κρίμα να πάρω ένα Bosch και να χαραμίζεται εκεί.
Αξίζει αυτό; είδα ότι έχει και ρύθμιση στροφών που χρειάζομαι.

Εκτός αν υπάρχει κάτι άλλο budget σε αυτά τα λεφτά καλύτερο.

Ναι ισχύει...αλλά ειναι λίγο ποιο ακριβές...εγώ μηχανή γκαζον που πήρα την έφερα μέσω γνωστού νε 40 ευρό ενώ αυτές οι υπηρεσίες ήθελαν από 60 έως 70...μπορεί όμως να μην έψαχνα και σωστα
Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ. Στο ίντερνετ που το έψαχνα ένα φεγγάρι κάτι για 10€ κόστος είχα διαβάσει, για δέμα μεγέθους εργαλείου. Η μηχανή γκαζόν φαντάζομαι ήταν μεγάλο το δέμα.

Θέλω να πάρω ένα δραπανο για να το έχω στην βάση της neutechnik .
Δηλαδή πιο πολύ για περιστροφικες δουλειές . Θα είναι κρίμα να πάρω ένα Bosch και να χαραμίζεται εκεί.
Αξίζει αυτό; είδα ότι έχει και ρύθμιση στροφών που χρειάζομαι.

Εκτός αν υπάρχει κάτι άλλο budget σε αυτά τα λεφτά καλύτερο.

Mια χαρα ειναι σαν δραπανο, αλλα η ελαχιστη ροπη των 10Nm θεωρω οτι μπορει να σου δημιουργει προβλημα αν θες να τρυπησεις σκληρο ξυλο, ειτε σε αρκετο βαθος.

Εκτος και αν το χρειαζεσαι κυριως για μη απαιτητικες εργασιες σε μαλακά η/και λεπτα ξυλα.

Mια χαρα ειναι σαν δραπανο, αλλα η ελαχιστη ροπη των 10Nm θεωρω οτι μπορει να σου δημιουργει προβλημα αν θες να τρυπησεις σκληρο ξυλο, ειτε σε αρκετο βαθος.

Εκτος και αν το χρειαζεσαι κυριως για μη απαιτητικες εργασιες σε μαλακά η/και λεπτα ξυλα.
Κυρίως ως τριβειο θα δουλεύει στην βάση.

Είχα επάνω ένα παλιό AEG του πεθερου μου αλλά το πήρε στο χωριό. Μια χαρα έκανε την δουλειά εκείνο και ήταν και λιγότερα watt.

Οπότε θα το πάρω.

• Like
Reactions: Χιωτης
Τοτε θα σε καλυψει καθως εχει και ρυθμιζομενες στροφες.

Πληροφοριακα παντως τα watt δεν παιζουν ρολο στην ροπη.
Πχ. Το Bosch το κολωνατο εχει λιγοτερη ισχυ απο το parkiside, ομως ανοιγει τρυπες σε ξυλο διαμετρου 40μμ...

• Like
Reactions: songless_bird
Τοτε θα σε καλυψει καθως εχει και ρυθμιζομενες στροφες.

Πληροφοριακα παντως τα watt δεν παιζουν ρολο στην ροπη.
Πχ. Το Bosch το κολωνατο εχει λιγοτερη ισχυ απο το parkiside, ομως ανοιγει τρυπες σε ξυλο διαμετρου 40μμ...
Ναι βλέπω το 600watt πράσινο bosch εχει 15 . Αλλά κάνει και 65€.
Έτσι κι αλλιώς έχω και μπαταρίας και και κολονάτο. Για τριβειο θα είναι.

Ευχαριστώ

• Like
Reactions: Χιωτης
Σήμερα με έτρωγε το χέρι και πέρασα να δω αν υπήρχε η ηλεκτροκόλληση.
Υπήρχε.
Και ο ταινιολειαντήρας υπήρχε.
Και πρεσάκια για τρουκς υπήρχαν.
😂

Για την ηλεκτροκόλληση

το παρακάτω (ενδεικτικά) είναι κατάλληλο;

Για χαζοδουλιτσες καγκελα περιφράξεις και λαμαρίνες έως 3 mm έχουμε πει ότι είναι ok για τα λεφτά της...κάποιος που γνωρίζει από συγκόλληση ελασμάτων μπορεί να κολλήσει και ποιο χοντρά μεταλα σίγουρα σε σχέση με τον κύκλο συγκόλλησης της μηχανής...Εγώ σε 5 με 6 περιπτώσεις που έκανα μικροδουλειες έμεινα ευχαριστημένος.. θα την ξανά αγόραζα...και αν με ρωτάς την προτείνω...

• Like
Reactions: ΝΤΙΝΟΣ
Για την ηλεκτροκόλληση

το παρακάτω (ενδεικτικά) είναι κατάλληλο;

Το 0,8 είναι η χρυσή τομή. Μπορείς να κολλήσεις τα περισσότερα.
Το ψάχνεις σαν FLUX ή NO GAS. Είναι σημαντικό να επιβεβαιώσεις ότι είναι FLUX. Το αναφέρω γιατί οι τιμές στα σύρματα GAS είναι πολύ μικρότερες και μπορεί να μας παρασύρουν.
Για το INGO δεν έχω άποψη.

Αγόρασα πρόσφατα τον φορτιστή μπαταριών ULTIMATE ULGD 5.0 E4. Ο βασικός λόγος αγοράς ήταν η φόρτιση μπαταριών 6V. Δεν δείχνει φτηνοκατασκευή και εχει αρκετά προγράμματα και συντήρηση της μπαταρίας. Δεν έχει ένδειξη Α.
Έγινε δοκιμή σε μπαταρία μολύβδου 6V. Mε αρχική τάση 4,5V, την φόρτισε σε περίπου 4 ώρες στα 6,7V. Έμεινε για 24 ώρες στην φόρτιση, αλλά χωρίς ένδειξη Α δεν μπορούσα να διαπιστώσω αν έκανε συντήρηση.
Για 10€ είναι πολύ καλή επιλογή.

20241002_115157.jpg