εγω περισσοτερο μπερδευομαι με αυτες τις πληροφοριες παρα ξεκαθαριζω το τοπιο τελικα..
Ηξερα εως τωρα οτι η μελαμινη ως ευαισθητο υλικο θελει πολλα δοντια, τα λιγα δοντια ειναι για μασιφ ξυλεια και μονο.
Νομιζω καλο ειναι να μιλησουμε για το συγκεκριμενο εργαλειο που μας ενδιαφερει για να καταληξουμε καπου.
Γενικα για τους δισκους πολυ θα ηθελα να ναοιξει καποιο συγκεκριμενο thread μονο γι αυτο για να ενημερωνομαστε..
Εκτός από το πλήθος των δοντιών, παίζει ρόλο το σχήμα τους. Δες στο παρακάτω σχήμα την Γωνία1 (Γ1: tooth angle) και την Γωνία2 (Γ2: hook angle). Επίσης δες το σχήμα των δοντιών.
1.Λίγα δόντια FTG --> για κοπές κατά μήκος
2.Λίγα δόντια ATB, -->για κοπές κατά μήκος
3.Μεσαία δόντια ATB, -->γενικής χρήσης
4.Πολλά δόντια ATB, --> για κάθετες κοπές
Όσο πας από το 1 προς το 4, αυξάνεται η Γωνία1 και μειώνεται η Γωνία2
5. Πολλά δόντια TCG --> για μη σιδηρούχα μέταλλα, πλαστικά. Έχουν αρνητικές μοίρες στην Γωνία2. Στην πράξη έχω δει ότι κάνουν καλή δουλειά με μελαμίνες.
6. Ειδικά για μελαμίνες πουλάνε κάποιους με πολλά δόντια ATB, πολύ μεγάλη γωνία1 (30°με 45°) και πολύ μικρή γωνία2 (-5° με 2°). Υποτίθεται φθείρονται πιο γρήγορα.
7. Μεσαία δόντια ATBR--> δημοφιλείς πιο πολύ στην Αμερική, από την "παλιά σχολή" από ότι έχω καταλάβει .
Δεν γράφω αριθμό δοντιών γιατί εξαρτάται από την διάμετρο του δίσκου.
Εδώ ένα καλογραμμένο σχετικό άρθρο.